IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
    за месец напред цената ще се определя от 3 фактори:
    1. Цената на зърното на пазаррите, която пък зависи от това дали ще се поднови сделката за украинското зърно - според мен няма да се поднови, поне до новата реколта - сътветно цената ще се вдига.
    2. Резултатът от първото 3-месечие - залагам, че ще има приятни изненади.
    3. Прогноза за новата реколта. Мисля, че е добра, но не намирам инфо по случая.
    Мисля, че цената на зърното не се влияе вече толкова от зърнената сделка, по-скоро е в корелация с цените на суровините и петрола, така, че едва ли ще видим тази година кой знае какво движение там
    не е тайна и, че сделката дефакто не функционира от около 2 месеца, и има огромно струпване на кораби, очакващи инспекция от руска страна
    дано не съм прав

Коментар

• за месец напред цената ще се определя от 3 фактори:
      1. Цената на зърното на пазаррите, която пък зависи от това дали ще се поднови сделката за украинското зърно - според мен няма да се поднови, поне до новата реколта - сътветно цената ще се вдига.
      2. Резултатът от първото 3-месечие - залагам, че ще има приятни изненади.
      3. Прогноза за новата реколта. Мисля, че е добра, но не намирам инфо по случая.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
        the prophet, понеже и аз се занимавам с ТА от много време /над 20 г./ и съм запознат доста добре с Elliott Wave Theory още щом погледнах графиката ти видях много сериозна грешка. Не знам какво е това броене на вълни при което дъното на корективната вълна е по-високо от върха на импулсивната Аз такова нещо в теорията на Елиът на съм срещал.
        Без да съм специалист по EW мисля,че Шарана е прав за пореден път.
        И 2 и 4 са му някви фърчащи.3 също мисля,че не е така.
        Като цяло не мисля,че това е някакво валидно броене на вълни
        А и да е ,е много аматъорско.Ето един пример за сравнение как се прави

https://pbs.twimg.com/media/FukuXjxW...ng&name=medium

Отделно колегата съветва да правим анализ на най-високото ниво,пък той самия не го прави и графиката му е на дневна
        Дай да видим броене и на месечна и седмична,но вероятно ще си останем с искането

п.с.Виждаш ли сега колко е лесно да се критикуват чужди графики ? А даже още нищо не ти е излезнало и това е само една единствена графика,какво остава да постваш десетки като мен и другите
        Last edited by petrg5s; 15.05.2023, 12:03.

Коментар

• Фундамента: https://www.investing.com/pro/BUL:AGH
          Използвайте "Incognito window"

Коментар

• Не ги разбирам аз техническите ви анализи, ама аз очаквам тест на предишния връх от 32 и нещо.... и то скоро!!!
            Last edited by maradona; 14.05.2023, 22:48.

Коментар

Човек, грешиш в броенето и сега ще ти покажа.

https://i.postimg.cc/dsZ8d2j3/AGH.jpg

Дъното на вълна 2 трябва да е по-ниско от върха на вълна 1 и дъното на вълна 4 трябва да е по-ниско от върха на вълна 3. Все пак 2 и 4 са корективни вълни, нали така?
              погледни : https://www.topratedforexbrokers.com...g-corrections/

Коментар

• Човек, грешиш в броенето и сега ще ти покажа.

https://i.postimg.cc/dsZ8d2j3/AGH.jpg

Дъното на вълна 2 трябва да е по-ниско от върха на вълна 1 и дъното на вълна 4 трябва да е по-ниско от върха на вълна 3. Все пак 2 и 4 са корективни вълни, нали така?
                Last edited by Спекулант79; 14.05.2023, 21:02.

Коментар

the prophet, понеже и аз се занимавам с ТА от много време /над 20 г./ и съм запознат доста добре с Elliott Wave Theory още щом погледнах графиката ти видях много сериозна грешка. Не знам какво е това броене на вълни при което дъното на корективната вълна е по-високо от върха на импулсивната Аз такова нещо в теорията на Елиът на съм срещал.
                  погледни Running Triangle Correction ... възможно е разбира се. Често пъти е завършваща фаза от complex W-X-Y корекция.

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
                    понеже много хора се упражняват с технически анализ, реших и аз
                    ...

Техническия анализ винаги трябва да се прави на възможно най-голямата картинка или времева рамка, за да знаем в какъв период ...
                    ==========
                    Тоест минимална цел 54 лв. Реалната цел на поскъпване на вълна III e 62% от вълна I или 409% , което прави 89 лв/акция. Тоест на база технически анализ моята цел е между 54 - 89 лв/ акция.

===то тя с Времеви хоризонт.
                    Когато вълна I от импулсивно движение е най-силната,
                    .............
                    ............. то можем да очакваме да достигне ценовите цели 54-89 лв в рамките на 19 месеца * (1,38-1,62) или за 26 - 30 месеца.

Този предпочитан сценарий се канселира или разваля единствено ако цената падне под 62% корекция на поскъпването или 15 лв/акция!

https://drive.google.com/drive/folde...z0zrEm8qxT7c89

Поздравления!!!
                    -Но голяма "беля си взимаш" с времевия лаг, тук изучават от години ТА, като си гледат в педалите и в клавишите...

Коментар

• the prophet, понеже и аз се занимавам с ТА от много време /над 20 г./ и съм запознат доста добре с Elliott Wave Theory още щом погледнах графиката ти видях много сериозна грешка. Не знам какво е това броене на вълни при което дъното на корективната вълна е по-високо от върха на импулсивната Аз такова нещо в теорията на Елиът на съм срещал.

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение

А ако пробие нагоре?
                        Ще трябва да преработвам сценария

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
                          понеже много хора се упражняват с технически анализ, реших и аз да постна как разчитам ситуацията тук.
                          От 2001г до 2007г работих основно с технически анализ, но на ликвидни пазари като FX, commodities & US indices. Въпреки, че не варявам да е приложним на БГ пазара си направих труда да порисувам, за да покажа как трябва да изглежда адекватен технически анализ с цели и обосновка...
                          То да беше толкова лесно всеки да вземе едни вълни да смята и да "пророкува " какво ще стане,само милиардери щеше да има по пазарите
                          А и програми вече ги смятат тея неща.
                          Винаги в EW теорията има два варианта поне.След като мине движението,много добре го обясняват коя вълна е,но СЛЕД като мине

Не е задължително да е лог !
                          И качи графиката да се вижда,сега не може.
                          Все пак предстои да разберем дали ще се сбъдне тази твоя прогноза.
                          Поздравления за престрашаването.Дано не е само това

Коментар

• понеже много хора се упражняват с технически анализ, реших и аз да постна как разчитам ситуацията тук.
                            От 2001г до 2007г работих основно с технически анализ, но на ликвидни пазари като FX, commodities & US indices. Въпреки, че не вярвам да е приложним на БГ пазара си направих труда да порисувам, за да покажа как трябва да изглежда адекватен технически анализ с цели, обосновка и нива на които се разваля...

Техническия анализ винаги трябва да се прави на възможно най-голямата картинка или времева рамка, за да знаем в какъв период от ценовото развитие се намираме. За мен началото на поскъпването на Агрия е от 4,20 лв , когато излязоха пенсиите. Графиката задължително трябва да е логаритмична, а не линейна, когато се разглежда дълъг период от време и има големи движения.

Очевидно поскъпването от дъното 4,20 до 32 лв е импулсивно движение в 5 вълни 1-5 , които са част от вълна I от по-голям мащаб, означени на графиката.

Спадът от върха 32лв , очевидно е корективно движение в 3 вълни засега А-B-C от вълна II, което коригира точно 32.8% от целия ръст.
                            Divergence на RSI в дъното на графиката е подкрепен от ръст на обемите при поскъване, което подсказва, че може би сме видели края на корекцията!
                            Ключово ниво на съпротива се явява 26,35 лв , където минава линията на съпротива на корективното движение и съвпада с 200 дневната MA. Над 26.35лв показва започване на вълн а III от следващо възходящо движение.

Предстои начало на импулсна вълна III , която има за цел мин. 38,2% от поскъпването на вълна I (4.20-32 или 660%) което прави ценови таргет от 250% от края на вълна II или 21.60 лв. Тоест минимална цел 54 лв. Реалната цел на поскъпване на вълна III e 62% от вълна I или 409% , което прави 89 лв/акция. Тоест на база технически анализ моята цел е между 54 - 89 лв/ акция.

Времеви хоризонт.
                            Когато вълна I от импулсивно движение е най-силната, то тя се развива и за най-кратко време. Затова очаквам вълна III която предстои да отнеме с 38% -62% повече време от вълна I. Вълна I се развива от Ноември 2020 до Май 2022 или 19 месеца. Ако предположим , че корекцията е завъшила и започва вълна III , то можем да очакваме да достигне ценовите цели 54-89 лв в рамките на 19 месеца * (1,38-1,62) или за 26 - 30 месеца.

Този предпочитан сценарий се канселира или разваля единствено ако цената падне под 62% корекция на поскъпването или 15 лв/акция!

https://drive.google.com/drive/folde...z0zrEm8qxT7c89
                            Last edited by the prophet; 14.05.2023, 17:02.

Коментар

Реших да порисувам докато пия кафе

https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_dcaa93b3bc90076ea107144695bdb549.png

А ако пробие нагоре?

Коментар

• Коментар

Working...
                                X