Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеСпоред мен проблема при Агрия не е големия дълг, а лихвите по дълга при сегашната пазарна конюнктура.
При благоприятно развитие на зърнения пазар ситуация коренно се променя ;-)
Проблемите в Русия в тази връзка предполагат по -добри ценови равнища на зърното.
https://agri.bg/novini/prognozite-za...t-da-se-svivat
Добра ще е т.г за Агрия, мисля..
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнение
Точно затова цената на акцията следва тази на пшеницата.
А там имаме пробив на 2 годишен мечи тренд.
Не след дълго и Агрия проби 2г мечи тренд.
Случаеност ?
А какво следва след 2 годишен мечи тренд? Още спад? Не мисляМнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
Колега,
Дружеството купува годишно земеделска земя в порядъка на 2-4 млн лв в последните над 10 г.
И ще продължи да купува и да окрупнява.
И много добре прави.
И дори да е ползвало заемен ресурс, добре че го е ползвало...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Грешка с амортизационни отчисления е купена земята...колега сега по-сериозно - виж консолидирания отчет за паричните потоци.
За последен път ще се опитам да обясня на хора, дет хал хабер си нямат от финанси.
Та в консолидирания паричен поток към 31.12.2023 има парични потоци от оперативна дейност - 12 милиона лева +.
покупки на ДМА - 29 милиона лева, покупка на инвестиции - 48 милиона лева. Т.е. за инвестиции и за ДМА дружеството е платило общо 77 милиона лева, а от оперативна дейност за дошли 12 милиона лева. Т.е. има дефицит от 65 милиона лева. Откъде са дошли??? Ми много просто от заеми колега. А сега ще се извиниш ли за горния си пост?
Дружеството купува годишно земеделска земя в порядъка на 2-4 млн лв в последните над 10 г.
И ще продължи да купува и да окрупнява.
И много добре прави.
И дори да е ползвало заемен ресурс, добре че го е ползвало...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cba Разгледай мнение
Как разбра дали със заеми са купени земите?
Или си голям лъжец, или си такъв манипулатор, или толкова ти е икономическата култура..
За последен път ще се опитам да обясня на хора, дет хал хабер си нямат от финанси.
Та в консолидирания паричен поток към 31.12.2023 има парични потоци от оперативна дейност - 12 милиона лева +.
покупки на ДМА - 29 милиона лева, покупка на инвестиции - 48 милиона лева. Т.е. за инвестиции и за ДМА дружеството е платило общо 77 милиона лева, а от оперативна дейност за дошли 12 милиона лева. Т.е. има дефицит от 65 милиона лева. Откъде са дошли??? Ми много просто от заеми колега. А сега ще се извиниш ли за горния си пост?Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Абе кога ще спрете с вашите мантри? Земите били повече от капитализацията... Ами заемите, с които са купувани земите кой ще ги връща? Вие изобщо от консолидиран баланс разбирате ли? Колко стотин милиона са заемите?
Или си голям лъжец, или си такъв манипулатор, или толкова ти е икономическата култура..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеА на колко стотин милиона се равнява себестойността на продукцията по складовете?
А там имаме пробив на 2 годишен мечи тренд.
Не след дълго и Агрия проби 2г мечи тренд.
Случаеност ?
А какво следва след 2 годишен мечи тренд? Още спад? Не мисля
- 1 like
Коментар
-
Абе кога ще спрете с вашите мантри? Земите били повече от капитализацията... Ами заемите, с които са купувани земите кой ще ги връща? Вие изобщо от консолидиран баланс разбирате ли? Колко стотин милиона са заемите?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fini Разгледай мнениеЗемите на компанията струват повече от капитализацията й към момента.
Отделно, не мисля, че повечето хора оценяват перспективите пред Агрия в следващите години.
С нетърпение очаквам инфо за предстоящото общо събрание, за да видя на какви цени ще се изкупуват обратно собствени акции в следващите 12 месеца. Надявам се този диапазон да е по-широк, за да не спира изпълнението на процедурата.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
- 5 Харесвания
Коментар
-
Земите на компанията струват повече от капитализацията й към момента.
Отделно, не мисля, че повечето хора оценяват перспективите пред Агрия в следващите години.
С нетърпение очаквам инфо за предстоящото общо събрание, за да видя на какви цени ще се изкупуват обратно собствени акции в следващите 12 месеца. Надявам се този диапазон да е по-широк, за да не спира изпълнението на процедурата.Last edited by RUBLA; 20.05.2024, 12:56.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеЕйййй разсърдихте го Райков и той почна да си купува евтино акциите! Вместо да плаща по 28-32 лева на 21-23 лева!P.S Препоръки нямам,а акции тук купих още!:
Дефакто това слизане бе ретест на пробива,и след него акцията подскочи като Шменти бикове като им кажеш за спад.
Та тоя ретест е булиш за менИ пшеницата е булиш.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение"Идват като аслани, връщат се ...."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнениеТова момче което продаваше цяла зима ,явно има още.Голяма риба е,но ще се наиграе.
Място за паника няма,щом пшеницата си проби.
Това е много добра идея.Виждаме Шменти,сега и 11С.Ако качат АГН ще е поне 30лв в момента
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар