IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Вероятно защото оценява компанията си в пъти по-скъпо /правилно или неправилно/ отколкото пазарът може да му даде за част от нея. Все пак лихвите по кредите са едноцифрени %, а оценките понякога бягат в пъти
    Екуитито винаги е най-скъпото финансиране. Разделянето с контрол (и споделянето на печалбата) винаги е най-трудното решение за един собственик.
    Но... капиталовата теория говори за оптималното ниво на собствения капитал спрямо лихвоносния дълг. И има точка на пречупване, където прибавянето на допълнителен дълг е по-скъпо отколкото прибавянето на собствен капитал. Не се наемам да твърдя, че такава точка е достигната, само казвам, че дълговете според мен са прекалено много за Агрия към момента, и това е основната причина, защо махнах 2/3 от позицията. С останалите 1/3 гледам мача и ям пуканки.
    Last edited by keizer; 18.03.2024, 17:42.
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение

За мен е дилема защо ме увеличава капитала през борсата, а вместо това се е насмукал със супер скъпи банкови заеми…
      Вероятно защото оценява компанията си в пъти по-скъпо /правилно или неправилно/ отколкото пазарът може да му даде за част от нея. Все пак лихвите по кредите са едноцифрени %, а оценките понякога бягат в пъти

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Викаш да шибнат едни варанти и после да вдигнат капитала например...
        За мен е дилема защо ме увеличава капитала през борсата, а вместо това се е насмукал със супер скъпи банкови заеми…

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Прав си!
          В този ред на мисли, какво им пречи например чрез капиталово финансиране да финансират пристанището ;-)
          Викаш да шибнат едни варанти и после да вдигнат капитала например...
          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение

Колега, искаш "висш пилотаж" по капиталово развитие от СД на това дружество /те до преди 3 години, не бяха чували, че може да разпределят дивидент/!!!
            Прав си!
            В този ред на мисли, какво им пречи например чрез капиталово финансиране да финансират пристанището ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
              Според мен е много подходящ момент за сплит на акцията в съотношение 1 на 1, че защо не и 1 на 2 ;-)
              Какво ви е мнението по въпроса!
              Колега, искаш "висш пилотаж" по капиталово развитие от СД на това дружество /те до преди 3 години, не бяха чували, че може да разпределят дивидент/!!!

Коментар

• Според мен е много подходящ момент за сплит на акцията в съотношение 1 на 1, че защо не и 1 на 2 ;-)
                Какво ви е мнението по въпроса!

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение

След някой друг ден може и 3% да стане...
                  Много вероятно да стане над 3%, но по интересно е колко ще е капиталовата след 2 год. ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

уау, че това почти 2%
                    След някой друг ден може и 3% да стане...

Коментар

След отчета, аз оптимистично съм си заложил 33 ст...
                      уау, че това почти 2%
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Тук съпротивата е много интересна, да не кажа смешна :-))))))

Коментар

На 100% съм сигурен, че ще има дивидент. Не се наемам да гадая колко ще даде.
                          По интересни са движенията на рапица и слънч.олио ;-)
                          Очаквам дъно около 18 ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                            Предположения за дивидент?
                            Дали ще им се откъсне поне по 10стотинки за тази години?

Коментар

• Предположения за дивидент?
                              Дали ще им се откъсне поне по 10стотинки за тази години?

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение

Мисля че Батя имаше предвид рибаря, а не теб
                                Един мислещ човек

Коментар

Working...
                                X