Първоначално изпратено от SoHo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
- 5 Харесвания
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
По скоро им се чудя на Доверие защо не го вземат пакета на тези ниски нива от колкото да взимат скъпо западни ETFи и държавен дълг с отрицателна доходност.
из едни стари архиви: Агрия отхвърли предложение от фонд на Елана да разпредели 1 млн. лв. за дивидент
"Предложението на Елана Високодоходен Фонд АД, което е с дял от 1,3% в капитала на Агрия Груп, е било подкрепено от пенсионните фондове на ПОК Доверие АД, които държат общо 8%."
Last edited by tony1975; 24.02.2021, 14:19.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
така е!
Дано след пакета на НН не се появи и пакета на Доверие
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Че какво им е на ев/ебитда? В отчета мен по-скоро ме притесняват разходите за външни услуги, защото печалбата изглежда някаква предварително фиксирана сума, като останалото отича по разни канали в нечии джобове, но тези практики определено са си в цената. Някак имам чувството, че ако разходите се разгледат аналитично и се подкастрят там където са понадути ебитда ще излезе над 40 млн.
Другото вече ми е безинтересно
Коментар
-
така е!
Дето се казвааа,- "пожелай си го", но няма да е по рано от есенес и ще е добре дошло, ама на дали!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
п/е не е единствения определящ показател. сметни ев/ебитда, виж маржовете, не е кой знае какво.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Печалбите са използвани за покупката на 11 компании от както са на борсата и натрупани качествени земеделски терени за над 120 милиона лева. А и за всички тези големи бази които построиха и модернизираха.
Продажбата на пакета на НН е основният фактор за спадът а остатъка акции на НН е вече доста по скромен. Та рано или късно и това ще мине. Компания с ЕБИТДА около 23 милиона лева и приходи от над 340 милиона на година струва доста повече
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНе дели означава да присвоява парите за себе си. В случая казуса е малко по-различен защото парите остават в компанията. Мажоритарят възнамерява да инвестира и бизнеса да става все по-голям. До пет години вероятно ще имаме и собствено пристанище. Растеж до безкрай. Подобен е и възгледа на Безос за Амазон, което изобщо не е случайно. Проблема и възможността е в това, че пазара ни е леко дефектен и наказва растежа вместо да му дава бонус. Проблем е когато имаш ации и невероятна възможност когато нямаш. Как иначе човек можеше да си купи преди две години Алтерко в диапазона 2,20-2,40? Без този дефект/ефект нямаше начин. Та за мен в момента когато имам акции е дефект, който забавя достигането до справедлива оценка. За тези които нямат е ефект който дава възможност за добър вход. Та всичко това са просто разсъждения на човек, притежаващ акции на Агрия и не препоръчващ нищо.
Продажбата на пакета на НН е основният фактор за спадът а остатъка акции на НН е вече доста по скромен. Та рано или късно и това ще мине. Компания с ЕБИТДА около 23 милиона лева и приходи от над 340 милиона на година струва доста повече
- 2 Харесвания
Коментар
-
сутритна на откриващия аукцион бройките бяха 36 хил .. минали са днес 4 хил до сега ..., така че спекуланти тук да не са надат на бързи печалби, трябват ни само дългосрочни инвеститори
Факт е че дружеството е силно подценено спрямо фундамент (активи, печалба), но за това си има сериозни причини ... (теоретично човек по-добре да си купи земя и да я дава под аренда, така поне ще види някакъв кеш през годините)
дивидент беше обяснено миналата година, че няма да се дава и ще се инвестира в мениджърски зае... и бону..... ъъ пардон.. в земеделска земя, в което няма нищо лошо, все пак дядо Бъфет в последните си писма към акционерите набляга на силата на "реинвестираните печалби" и как те носят допълнителна възвръщаемост през годините ..
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНе дели означава да присвоява парите за себе си. В случая казуса е малко по-различен защото парите остават в компанията. Мажоритарят възнамерява да инвестира и бизнеса да става все по-голям. До пет години вероятно ще имаме и собствено пристанище. Растеж до безкрай. Подобен е и възгледа на Безос за Амазон, което изобщо не е случайно. Проблема и възможността е в това, че пазара ни е леко дефектен и наказва растежа вместо да му дава бонус. Проблем е когато имаш ации и невероятна възможност когато нямаш. Как иначе човек можеше да си купи преди две години Алтерко в диапазона 2,20-2,40? Без този дефект/ефект нямаше начин. Та за мен в момента когато имам акции е дефект, който забавя достигането до справедлива оценка. За тези които нямат е ефект който дава възможност за добър вход. Та всичко това са просто разсъждения на човек, притежаващ акции на Агрия и не препоръчващ нищо.
п.п. Дано плановете се получат и след 5г. имаме гига-мега як холдинг, желая успех на инвестиралите тук!
п.п.п.всъщност Мариян ни намигва в статията с : "Одитор на компанията за 2019 г. беше Стоян Малкочев, който не е част от големите одиторски фирми."Last edited by tony1975; 24.02.2021, 13:53.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
А защо трябва да е "малък " дивидент,не може ли да е "голям".Защо винаги трябва да ни "замазват" очите с трохи,на ИПО-то какви обещания бяха дадени относно дивидента?
- 1 like
Коментар
-
Всяка година преди поканите за ОСА се прокрадва тук тази надежда, но ... не става! Хората са си решили, че няма да делят и устойчиво го показаха през всичките 12-13 години
- 2 Харесвания
Коментар
-
Всяка година преди поканите за ОСА се прокрадва тук тази надежда, но ... не става! Хората са си решили, че няма да делят и устойчиво го показаха през всичките 12-13 години
Винаги има първи път, а и активите и сектора си го заслужават чакането за мен, за това и вдигам % на личното участие!
Споделям, но не препоръчвам и въвличам в холдинга!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеГ-н Райчев лесно може да направи първа крачка към възвръщане на доверието, като раздаде за първа година дори и малък дивидент. Жеста ще бъде достатъчен.
В неконсолидирания отчет печалбата позволява такава стъпка, остава да видим дали ще бъде предприета.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар