И аз бях купил първия път 2013г на 3.1 и продадох на 4.7 заради скептицизъм към варненските групировки и после трябваше да зареждам наново на 10.3. А при второто слизане не можеше да се купи на пазарна цена, спреда беше поне 10% и в рамките на няколко клъвания цената се върна на 10лв. В петък се видя че и BYW6, с мажорети Райфайзен се изстреля с 7%, а при Агрия текущите мултипликатори са двойно по изгодни: https://www.baywa.pl/produkty/przeglad-produktow Имат и проект в Мозамбик
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Ти си един от малкото тук с някакви познания,но както ти казах и преди не виждаш голямата картина.Кръгозора ти е ограничен само до БФБ
А това е много вредно.Виждаш и търгуваш само две измерения.А те са много повече
Има инфлация и давай ще растеАма инфлацията рано или късно ще я спрат,понеже вече почнаха да вдигат лихвите
Какво става по световните борси като почнат да вдигат лихвите,нямаш идея
Не отчиташ главните неща ,а те са на първо място войната.Не отчиташ световна икономика в частност европейска,цени на газ,горива,американски борси,европейски борси и т.н. Всички тези неща са преди БФБ.Каквото се случи там,после идва и на БФБ,после идва и в Агрия
Ето ти и един пример.Цената на пшеницата от започване на войната е само +22% ,да невероятно малко, но е факт.Колко е ръста в Агрия за същия период? над 70%
Тука се търгуват СТРАХОВЕ и е яко спекула,защото няма как да шортваш.Или казано по български олиото (на Агрия) го продават за 24 лева в момента.. толкова ли е обаче в Германия например ? или даже и в БГ?
п..с И да иде на 50,или на 5 лв все ми е тая.Няма да купувам или продавам.
п.с 2 Нека обективното мнение ,не се бърка с хейт. Който е хванал и карал този влак ,честито за профита и да е жив здрав.
Да вземем примера който си дал - за 1 г пшеницата била 22%
А пропусна че преди година и половина, акцията беше на 4лв. Така беше защото няколко малоумни фонда разкешваха като идиоти акцията, а не пшеницата. Затова, Елхарю, когато казваш че акцията е поскъпнала 70% всъщност си неадекватен, защото акцията тръгна от нулева база, за разлика от пшеницата.
Елхарю, ако не сравняваш някакви виртуални проценти, можеш ли да преценяш какъв фундамент стои зад кое да е дружество. Наясно ли си с мащабът, че имаш дружество с активи от половин милиард, и е толкова диверсифицирано в агропроизводство и производство на храни, че дори сравнението ти с пшеницата е супер неадекватно по причина дружеството никак не зависи само от пшеница и че произвежда много повече от пшеница при съответната синергия. Изобщо елхарю, може ли дружество с половин милиард актив, което прави по 4 лв печалба на акция, да продължава да търгува акциите на пазара за 4лв - колкото некадърниците които го продаваха преди година и половина като пълни малоумници и заради които разни елхари после да отчитат 70% ръст за година. Радвай се че не е 1700%.
И не ни се четат постоянно твоите простотии и тука. Свиквай с БФБ за да не изглеждаш смешен. На БФБ имаше много намачкани дружества, за което хал хабер си нямаш нито за причините,нитозс оценките. Фундаментът естествено после чупи елхарските графики, защото фундаментът бие всичко при достатъчен период от време, а елхарите после гледат като превъртели.
Рисувай елхата и се пръждосвай.
търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Коментар
-
Апетита идвал с яденето...
Последната седмица всеки ден с ръст в цената на акцията се дължи на по-висок обем изтъргувани бройки. На 23.03 спад с 0.6лв и съответно изтъргуван обем минимален.
За мен това говори, че имаме един или повече устойчиви купувачи, който/които формират пакети и понеже явно няма готови за продажба на тези цени, си ги набавят от пазара.
Къде ще свърши това предстои да видим
Успех на всички! Last edited by polax; 27.03.2022, 09:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнениеИ увеличение на ФФ със точно 100К за последния месец, което не съм сигурен как да го тълкувам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнениеПо 1 нов на всяка сесия и сме там за 4 месеца, според мен дори и по-рано.
Икономистите очакват инфлацията да продължава да расте. Я да видим кои са компаниите, които най-много ще спечелят от това
Значи до момента имаме:
- супер инвестиционна програма;
- очакван дивидент
- сериозна инфлация
- рекордни цени на зърното
- ръст до 85 милки на материалните запаси, за да продадат на по-високи цени
- няколко големи инвеститора по позицията
- Влизане в СОФИКС (много вероятно!)
Ти си един от малкото тук с някакви познания,но както ти казах и преди не виждаш голямата картина.Кръгозора ти е ограничен само до БФБ
А това е много вредно.Виждаш и търгуваш само две измерения.А те са много повече
Има инфлация и давай ще растеАма инфлацията рано или късно ще я спрат,понеже вече почнаха да вдигат лихвите
Какво става по световните борси като почнат да вдигат лихвите,нямаш идея
Не отчиташ главните неща ,а те са на първо място войната.Не отчиташ световна икономика в частност европейска,цени на газ,горива,американски борси,европейски борси и т.н. Всички тези неща са преди БФБ.Каквото се случи там,после идва и на БФБ,после идва и в Агрия
Ето ти и един пример.Цената на пшеницата от започване на войната е само +22% ,да невероятно малко, но е факт.Колко е ръста в Агрия за същия период? над 70%
Тука се търгуват СТРАХОВЕ и е яко спекула,защото няма как да шортваш.Или казано по български олиото (на Агрия) го продават за 24 лева в момента.. толкова ли е обаче в Германия например ? или даже и в БГ?
п..с И да иде на 50,или на 5 лв все ми е тая.Няма да купувам или продавам.
п.с 2 Нека обективното мнение ,не се бърка с хейт. Който е хванал и карал този влак ,честито за профита и да е жив здрав.Last edited by petrg5s; 27.03.2022, 07:25.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
90 нови акционера не са малко на тези нива, който искаше да влезе е влязъл, трудно ще ги съберат, според мен дори и по-рано.
Икономистите очакват инфлацията да продължава да расте. Я да видим кои са компаниите, които най-много ще спечелят от това
Значи до момента имаме:
- супер инвестиционна програма;
- очакван дивидент
- сериозна инфлация
- рекордни цени на зърното
- ръст до 85 милки на материалните запаси, за да продадат на по-високи цени
- няколко големи инвеститора по позицията
- Влизане в СОФИКС (много вероятно!)
Среднощни мисли на 2 уискитаНе е препоръка! Бъдете здрави.
Last edited by Eminem; 26.03.2022, 23:50.
Коментар
-
Така и така фермерите станахме много през последните месеци, а всеки истински фермер не пропуска БАТА агро, предлагам среща на 20.05.2022г на летището в Стара Загора - примерно 11ч.
https://bata-agro.com/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
На дневен ред е нова 100 000т. база на ж.п. преди Добрич, а пристана ще се движи явно с удъбочаването на канала,- така го виждам ...
Изненадващо си имам нов водач в портфейла, с изпилена средна 5,11/акц. ... за сега
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
не мисля, че Райков го интересува софикса засега и едва ли ще го направи
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
Един приличен дивидент + сплит (примерно 5:1) и акционерите са станали 1000!
Коментар
Коментар