IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Ами аз смятам, че материалните запаси на Агрия от 120 милиона струват поне 240 милиона. Тоест че в момента имаме една печалба от поне 120 милиона, която обаче не е ясно кога ще излезе чисто счетоводно, защото тези стоки и материали могат да продължат да си стоят на склад и да се въртят нови количества, а торовете и препаратите, закупени на ниски цени, ще се отразяват в печалбите за две-три години напред. Тоест приемам че тези 120 милиона ще се добавят към нормалната печалба на компанията, ако приемем че цените на зърната се запазят такива каквито са. Тоест към нормалната печалба от 25 милиона на година, ще се добавят въпросните 120 милиона и така получавам тези 200 милиона печалба за три години. С две думи смятам че за три години ще се изплати текущата ПК. Друг е въпроса, че аз смятам разни неща, но не е ясно какви сметки прави кръчмаря
    Още по друг пък е въпроса как пазара би приел тези факти и каква ще е цената на една акция на Агрия. Цената на акцията, мисля че ще зависи най-вече от това кога и дали ще се изпълнят плановете на ръководството за листване в западна борса, обратни изкупувания, сантимент и много други фактори освен печалбата. И все пак силно вярвам, че фундамента рано или късно си казва тежката дума.
    Със сигурност е по 2.2-2.3 е тяхното производство, т.е продукция. За стоките е по-малко. Като цяло приеми без да знам разпределението 1.8 средно.

Коментар

• Прахосмукачката обира всичко на 25 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Нещата тук звучат доста обещаващо само не мога да разбера как стигна до извода че за следващите 3 години печалбата ще е сумарно поне 200 мил.Изглежда ми доста смело предположение.Предвиждаш може би че и следващите години зърно,слънчоглед и др. както и торове и препарати ще растат с подобни темпове както сега?
        Ами аз смятам, че материалните запаси на Агрия от 120 милиона струват поне 240 милиона. Тоест че в момента имаме една печалба от поне 120 милиона, която обаче не е ясно кога ще излезе чисто счетоводно, защото тези стоки и материали могат да продължат да си стоят на склад и да се въртят нови количества, а торовете и препаратите, закупени на ниски цени, ще се отразяват в печалбите за две-три години напред. Тоест приемам че тези 120 милиона ще се добавят към нормалната печалба на компанията, ако приемем че цените на зърната се запазят такива каквито са. Тоест към нормалната печалба от 25 милиона на година, ще се добавят въпросните 120 милиона и така получавам тези 200 милиона печалба за три години. С две думи смятам че за три години ще се изплати текущата ПК. Друг е въпроса, че аз смятам разни неща, но не е ясно какви сметки прави кръчмаря
        Още по друг пък е въпроса как пазара би приел тези факти и каква ще е цената на една акция на Агрия. Цената на акцията, мисля че ще зависи най-вече от това кога и дали ще се изпълнят плановете на ръководството за листване в западна борса, обратни изкупувания, сантимент и много други фактори освен печалбата. И все пак силно вярвам, че фундамента рано или късно си казва тежката дума.
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Няма как,оставам
          Глупостите който си изброил ,нямат общо с реалността и показват само незнание и невежество + страх.Както казах в темата ,не виждам някой да е наясно какво става извън БФБ .
          И забрави да кажеш да прочета отчета хаха
          Чудя се само на 30 ли ще се включиш в позицията, или на 35, когато вече ще имаме 750 акционера и ще сме все по-близко до септември

Коментар

Няма как,оставам
            Глупостите който си изброил ,нямат общо с реалността и показват само незнание и невежество + страх.Както казах в темата ,не виждам някой да е наясно какво става извън БФБ .
            Успокой малко топката и приеми каквато и да е градивна критика.
            Не може за всичко да си прав. Дори и малки камъчета могат да ти обърнат каруцата (чарта)
            ​​​​​​Всъщност нарича се еволюция - показано от Алън Тюринг

Коментар

Няма такова нещо.Даже е точно обратното.Цената расте главоломно ,а обема намалява.От това по-голям признак,че движението е фейк няма
              Декември 2021 имаме коренно различно нещо.Цената се качва заедно с обема,после консолидира и после продължава .
              Февруари 2022 цената скача с огромните 75%,но обема намалява.С две думи това движение е фейк и няма да продължи още дълго
              Можем да извадим и още един извод,И в двата случая има нещо общо, и то е, че има голям обем около 14-15лв зоната,което казва,че този който пъмпва Агрия е напълнил от това ниво

Не е препоръка

По спомен на 15 лв минаха 100К за сделката за "Силк Газ"

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Мисля, че има предвид +200 млн маркет кап
                напротив, мисля, че другото е имал предвид (той ще си каже де ). Казва, че маркет кап-а не може да го предвиди, а стойността на компанията може. Ами ако тя си добавя по 70-80 млн. средно на година, няма някакво основание да смятаме, че ще спре да го прави, при това рязко

пп. стойност на компания и стойност на акция е едно, а цена и маркет кап. е друго
                Last edited by petyob; 27.03.2022, 20:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                  Апетита идвал с яденето...
                  Последната седмица всеки ден с ръст в цената на акцията се дължи на по-висок обем изтъргувани бройки. На 23.03 спад с 0.6лв и съответно изтъргуван обем минимален.
                  За мен това говори, че имаме един или повече устойчиви купувачи, който/които формират пакети и понеже явно няма готови за продажба на тези цени, си ги набавят от пазара.
                  Къде ще свърши това предстои да видим
                  Успех на всички! ​​​​
                  Няма такова нещо.Даже е точно обратното.Цената расте главоломно ,а обема намалява.От това по-голям признак,че движението е фейк няма
                  Декември 2021 имаме коренно различно нещо.Цената се качва заедно с обема,после консолидира и после продължава .
                  Февруари 2022 цената скача с огромните 75%,но обема намалява.С две думи това движение е фейк и няма да продължи още дълго
                  Можем да извадим и още един извод,И в двата случая има нещо общо, и то е, че има голям обем около 14-15лв зоната,което казва,че този който пъмпва Агрия е напълнил от това ниво

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение
                    .
                    Фундаментът естествено после чупи елхарските графики, защото фундаментът бие всичко при достатъчен период от време, а елхарите после гледат като превъртели.
                    Рисувай елхата и се пръждосвай.
                    Няма как,оставам

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Да ,така изглежда по логично.Заблудих се понеже по-нататък в контекста говореше за печалба на акция със доста смели цифри

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Нещата тук звучат доста обещаващо само не мога да разбера как стигна до извода че за следващите 3 години печалбата ще е сумарно поне 200 мил.Изглежда ми доста смело предположение.Предвиждаш може би че и следващите години зърно,слънчоглед и др. както и торове и препарати ще растат с подобни темпове както сега?

Коментар

Отдавна съм си избил от главата че мога да прогнозирам цена на която и да било акция. Тук например ако не бяха гениите от НН, нямаше цената да падне до 4 лева. После пък я затапваха Доверие и я държаха ниска цяла година. Ми аз тези професионалист не ги познавам и не знам кога и кава каша ще забъркат за да влияят на цената, за да мога да я прогнозирам. За сметка на това обаче, мога да пресметна, че Агрия ще добави едни поне 200 милиона за следващите три години, което за мен значи че стойността на акцията ще се качи с примерно 30 лева/акция. Как тези неща ще се възприемат от пазара ми е трудно да преценя. То чисто тероретично може догодина агрия да се окаже с печалба на акция 15 лева и пазара да реши че нормалното p/e е 20 и да я закара на 300 лева а може и да се окаже с печалба на акция 25 лева а пазара да я тъгува на 15, щото и такива неща съм виждал и в такива съм участвал
                          Last edited by спекуланта; 27.03.2022, 18:30.

Коментар

• Земята на холдинга в кои точно фирми е?

Коментар

Иначе друга интересна задача е ако си купил торове за 30 милиона и обработваш 200 000 декара земя, за година или две ще ти стигнат? Опитвах се да го смятам, ама станха много условности и зарязах тази сметка. Пък и то няма смисъл да смятам това, след като Агрия още не е стигнала цената на земята която притежава. Като покрием земята, тогава ще добавяме стоки, препарати, техника и съоръжения

Резките движения, са си срам за спекуланта!
                              Та постъпателните са за предпочитане, да има време за пресмятане и свикнене, то иначе с два шамара и един шут - прехвърлила 35,0те лв.
                              .......
                              по леко и по ред на стъпалата

Коментар

Иначе друга интересна задача е ако си купил торове за 30 милиона и обработваш 200 000 декара земя, за година или две ще ти стигнат? Опитвах се да го смятам, ама станха много условности и зарязах тази сметка. Пък и то няма смисъл да смятам това, след като Агрия още не е стигнала цената на земята която притежава. Като покрием земята, тогава ще добавяме стоки, препарати, техника и съоръжения
                                Да, има още много да догонваме, за да стигнем поне земята. Бистрихме го това в последните седмици, все пак става въпрос за земи в Североизточна България

Коментар

Working...
                                X