IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Алооу, Бичетата !!?!! Правето го на кръгло 30 и ... да си бегаме

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Ми тогава го смятахме 25 милиона x 20 / 6.6 и излизаше 80. Иначе ми е много интерсно какво направиха НН с наиште парички от Агрия Може да си ги държат в банката на 0.001 % лихва, или пък сега да са сменили стратегията и те да ги редят тези айсберги в ляво
      Аз съм благодарен на ПФ-тата че ми помагат по рано да се пенсионирам А те сигурно наливат пари в ЕТФ-и и бондове

Коментар

Ми тогава го смятахме 25 милиона x 20 / 6.6 и излизаше 80. Иначе ми е много интерсно какво направиха НН с наиште парички от Агрия Може да си ги държат в банката на 0.001 % лихва, или пък сега да са сменили стратегията и те да ги редят тези айсберги в ляво
        Одеве дадох малко на тоя айсберг при 25,20 и отсреща купувач - Елана. Не мисля че НН търгуват през тях, но знаем един друг сериозен фактор който го прави.. Макар че не ми се вярва да е той.. Все пак тия дни ще следя ФФ да видя дали ще има промяна в интересна посока

Коментар

ОББ ги купиха

Коментар

• Първоначално изпратено от benedict Разгледай мнение
            Като ги смятате тези потенциални милиони от продукция на склад смятате ли месечния процент фира на земеделската продукция?
            Чак толкова подробни сметки не съм правил при положение че има прекалено много условности. Например ако имаш тон пшеница от миналата година и тон от сега и после продадеш един тон, не е много ясно кой точно тон си продал , но счетоводно можеш да си изпишеш който си искаш и съответно да си направиш печалбата както ти отърва
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Да, спомням си след ОСА като си говорихме с теб и като беше казал, че ако Агрия се търгува по западните коефициенти, цената й трябва да е над 80 лв./акция. Тогава тази цифра ми се видя космическа, макар и наистина математически обоснована. Просто тогава още не вярвах, че може да имаме истински рационален пазар с адекватни оценки. Развитието на БФБ от последните месеци обаче, ми дава някакви надежди, че вървим в тази посока

Коментар

• Първоначално изпратено от benedict Разгледай мнение
                Като ги смятате тези потенциални милиони от продукция на склад смятате ли месечния процент фира на земеделската продукция?
                Ще го преживеем, щото е по старите цени

Коментар

• Като ги смятате тези потенциални милиони от продукция на склад смятате ли месечния процент фира на земеделската продукция?

Коментар

По принцип има склонност към преувеличаване и приемаме че твоята сметка е по-реалистична. Но ако говорим хипотетично, цената на стоките може да се срине и тези хипотетични 120 милиона да ги няма, а може и войната да остави Украйна извън пазара още 2-3 години и Агрия да направят едни луди пари от слънчоглед за следващите три години да направят 300 милиона. Само БОГ знае, в случай че съществува, Ние можем само да гледаме и да се надяваме И все пак аз основно се надявам на листването на западна борса. Мисля че това би влияло по-съществено върху цената, отколкото печалбата. От доста време търся алтернативи на Агрия на западните борси с цел диверсификация и p/e под 20 не намирам.
                    Да, спомням си след ОСА като си говорихме с теб и като беше казал, че ако Агрия се търгува по западните коефициенти, цената й трябва да е над 80 лв./акция. Тогава тази цифра ми се видя космическа, макар и наистина математически обоснована. Просто тогава още не вярвах, че може да имаме истински рационален пазар с адекватни оценки. Развитието на БФБ от последните месеци обаче, ми дава някакви надежди, че вървим в тази посока

Коментар

От доста време търся алтернативи на Агрия на западните борси с цел диверсификация и p/e под 20 не намирам.
                      Така е, прав си. По-долу съни беше писала за полския аналог (с p/e от 23)...

ПС: Покупките по 1000 акции продължават. Дали няма да последва и някое мощно изкупуване в края на сесията?

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Да благодаря за разсъжденията,аз бих бил малко по обран в прогнозите.Все пак въпросните 120 мил. за да се превърнат в печалба трябва от тях да се приспаднат транспортни разходи ,енергийни,наново покупка на материали, инвестиции,заплати и други, освен това текущата печалба от 25 мил не трябва да се добавя (поне за текущата година ако предположим че продадат всичко тази година) щото тази печалба и тя идва от тези стоки.Та така чисто хипотетично по ми се виждат реалистични около 150 мил. за трите години, но ще видим де тайно се надявам ти да се окажеш прав.
                        По принцип има склонност към преувеличаване и приемаме че твоята сметка е по-реалистична. Но ако говорим хипотетично, цената на стоките може да се срине и тези хипотетични 120 милиона да ги няма, а може и войната да остави Украйна извън пазара още 2-3 години и Агрия да направят едни луди пари от слънчоглед за следващите три години да направят 300 милиона. Само БОГ знае, в случай че съществува, Ние можем само да гледаме и да се надяваме И все пак аз основно се надявам на листването на западна борса. Мисля че това би влияло по-съществено върху цената, отколкото печалбата. От доста време търся алтернативи на Агрия на западните борси с цел диверсификация и p/e под 20 не намирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение

Пускаш ли й по малко ?
                          Не, още е рано...След влизането в SOFIX бих се замислил

Коментар

• Нормализирането на оценката тук, което тече + повишената активност и по други интересни позиции, прави пазара ни да изглежда една идея по-адекватен и истински. Нещо за което си мечтаем от години!

Коментар

Ами аз смятам, че материалните запаси на Агрия от 120 милиона струват поне 240 милиона. Тоест че в момента имаме една печалба от поне 120 милиона, която обаче не е ясно кога ще излезе чисто счетоводно, защото тези стоки и материали могат да продължат да си стоят на склад и да се въртят нови количества, а торовете и препаратите, закупени на ниски цени, ще се отразяват в печалбите за две-три години напред. Тоест приемам че тези 120 милиона ще се добавят към нормалната печалба на компанията, ако приемем че цените на зърната се запазят такива каквито са. Тоест към нормалната печалба от 25 милиона на година, ще се добавят въпросните 120 милиона и така получавам тези 200 милиона печалба за три години. С две думи смятам че за три години ще се изплати текущата ПК. Друг е въпроса, че аз смятам разни неща, но не е ясно какви сметки прави кръчмаря
                              Още по друг пък е въпроса как пазара би приел тези факти и каква ще е цената на една акция на Агрия. Цената на акцията, мисля че ще зависи най-вече от това кога и дали ще се изпълнят плановете на ръководството за листване в западна борса, обратни изкупувания, сантимент и много други фактори освен печалбата. И все пак силно вярвам, че фундамента рано или късно си казва тежката дума.
                              Да благодаря за разсъжденията,аз бих бил малко по обран в прогнозите.Все пак въпросните 120 мил. за да се превърнат в печалба трябва от тях да се приспаднат транспортни разходи ,енергийни,наново покупка на материали, инвестиции,заплати и други, освен това текущата печалба от 25 мил не трябва да се добавя (поне за текущата година ако предположим че продадат всичко тази година) щото тази печалба и тя идва от тези стоки.Та така чисто хипотетично по ми се виждат реалистични около 150 мил. за трите години, но ще видим де тайно се надявам ти да се окажеш прав.
                              Last edited by спекуланта; 28.03.2022, 13:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
                                Прахосмукачката обира всичко на 25 лв
                                Пускаш ли й по малко ?
                                Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

Working...
                                X