IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
    Причината е че бързат за до краят на тримесечието... хем цена и хем обем
    И хем се чудят къде да набутат кеша
    над милион изкупуване за 1 ден .... Защо не освободиха онези продавци които цяла година мъчат позицията на половин цена а сега се набиват на 30лв.... От много акъл и най вече много излишни пари които са дошли скоро а не преди месец-два

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Намекваш че ТИМ купуват.. Склонен съм да се съглася. Но това е само част от обяснението, защото те нямат над 5% за да намалява ФФ в следствие на техни допълнителни покупки. Явно че купува и някой от досегашните акционери с над 5% дялове участие.
      Тим са най логични, варненско дружество в техния вилает. Но в ЧЕЗ имаше и други акционери. Изкупвачите според мен са
      ​ са тим-свързани

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение

Причината е прозаична - гъбави са с пари от ЧЕЗ и се чудят къде да ги вкарат. Е най- добре на читави места разбира се
        Причината е че бързат за до краят на тримесечието... хем цена и хем обем

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение

Причината е прозаична - гъбави са с пари от ЧЕЗ и се чудят къде да ги вкарат. Е най- добре на читави места разбира се
          Намекваш че ТИМ купуват.. Склонен съм да се съглася. Но това е само част от обяснението, защото те нямат над 5% за да намалява ФФ в следствие на техни допълнителни покупки. Явно че купува и някой от досегашните акционери с над 5% дялове участие.

Коментар

Дамм, а мисля че и днес същия купувач събра доста на 28 лв.
            Сякаш се купува с причина която ни убягва.. новина която ще научим по-натам.. Засичам поне трима агресивни купувачи по позицията.. Мнооого интересно!

Коментар

Сякаш се купува с причина която ни убягва.. новина която ще научим по-натам.. Засичам поне трима агресивни купувачи по позицията.. Мнооого интересно!
              Чакаме скоро новина в стил "Силк Газ"...и фрий флоута ще се върне обратно където беше преди 10дни. Интересното ми е коя е компанията?!?!?

Има няколко начина да расте борсова компания...Organic , със собствени сили , което явно се случва и по-интересното е през Acqusitions или придобивайки по-малки фирми от сектора и печелейки от синергията /Силк Газ, Тони-М, Кехлибар.../. Според мен това наблюдаваме и съм доволен, че в БГ някой използва борсата за това. Дано станат повече компаниите.

Преди да инвестирам в компанията, аз лично се сблъсках с негативно мнение на пазарни играчи към собственика, но действията в последните месеци ме правят оптимист за корпоративната култура и отношението към дребния акционер. Конкретния пример е Силк Газ. Агрия изкупуваше от пазара акции преди това и прехвърли 100 000 акции на 13.80лв/акция на собствениците на Силк Газ /мое предположение/ за придобиване на 100% дял в бизнеса. В последствие стана ясно, че Силк Газ има база и ще строи 70 000т силози в с. Дончево, което в сърцето на Добруджа. Ако собственика беше "каубой" можеше спокойно да прехвърли базата в друго негово дружество и да си разиграва коня както реши!

Disclaimer: Имам акции и 3-цифрен таргет. Както казваше гениалния Steve Jobs - connecting the dots...
              Last edited by the prophet; 29.03.2022, 23:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от benedict Разгледай мнение
                Като ги смятате тези потенциални милиони от продукция на склад смятате ли месечния процент фира на земеделската продукция?
                А ти смяташ ли си пропуснатите ползи?

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Земеделската година за Украйна е загубена според мен.
                  Днес чета, че Индия изнася...
                  И за мен Украйна ще има слаби реколти. Пшеница и царевица под 20 млн. тона всяка, слънчоглед под 7 - 9 млн. тона. Не се знае какво се случва със запасите от зърно в страната, които трябваше да се изнасят. Те ще нанесат корекция на реколтите в значителна степен. Друг е момента до колко инфраструктурата на Украйна ще може да прави износ.
                  В момента освен Индия /тук основно фуражна пшеница/ силен износ прави и Австралия с реколта над 36 млн. тона. Ак искате да проверите дали има недостиг - не е точно това. Експортните продажби на пшеница от САЩ не са въобще силни, но и там цените са високи. Трябва да се отбележи, че реколтите от пшеница в САЩ и особено в Канада бяха слаби.
                  Пшеничния пазар не е сам в света. Пряко е свързан с царевичния. Там е още по-мъгла, защото втората царевична реколта в Бразилия сега е в началото си, а реколтата от Северното полукълбо тъкмо сега започва да се засява.
                  Отчетете и фактите, че торенето определено ще е по-слабо от предходни години и това, че високите цени колкото и да не е много намаляват покупките. Най-много това ще се отрази на потреблението на месо, чието производство мултиплицира потреблението на зърно.
                  Има сигнали, че някои страни ще ограничат по различен начин производството на биогорива.
                  Т.е. пътища много, някои от тях доста реални и бързи за реализация.

Коментар

8481+8861= 17342 бр. ..... за два дена изчезнаха от ФФ ...... пътя е само един, ако продължава да пада ФФ и той е от 30лв. нагоре, а докъде .....не се знае.....там Алонсо е по сметките.....никой току-така не хвърля милион, за покупка....просто знаят повече от нас дребните....търсиме новина и се равняваме по големите на пазара....аааа след 30лв. стъпката през колко стотинки е ????.....че ако се увеличи и стъпката, то тогава за скоростта на поскъпване не ми се мисли.....а переспективите са влизане в Софикс и листване на чуждестранна борса.......КРАСОТА!!!!.....както казва Батя....
                    Last edited by radon222a; 29.03.2022, 22:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
                      Фрее флота намалява в петък с още 8481 бр

Коментар

• Da, всички сме опулени като Кокорчо. Днес още + 3 акционери, което показва че наред с настъплението на едрите играчи се появява и тълпа от по-дребнави като мен: http://www.csd-bg.bg/STATISTIC/FREE_FLOAT_20220329.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Дай боже всеки ден такава фира

[ATTACH=CONFIG]n3901498[/ATTACH]
                          Да, Дай БОже! Но спрат ли балонерските заигравки от тексим банкасЪ, започва свободното падане
                          имам...
                          Last edited by zlatna treska; 29.03.2022, 21:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
                            Как е пиленца, днес интересен гейм в агро-инженеринга
                            Като гледам, подпетИ се обувката и ръста започна да дава фира

Дай боже всеки ден такава фира

Click image for larger version

Name:	Screenshot_3.png
Views:	1
Size:	15.9 КБ
ID:	3901498

Коментар

• Честити ви 100% от началото на 2022 г

Коментар

• Фрее флота намалява в петък с още 8481 бр

Коментар

Working...