If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Всеки потребител на COBOS може да провери колко са регистрираните в ЦД бонове, а именно 306,5 млн. лева номинал. Ако Капитал не знаят това е друг въпрос...
Ами то много лесно ще се провери във хода на съдебно дело. Само да не стане така, че търговете да се окажат нищожни!
В публикации на в. Капитал се дава броя на активните ПКБта (с регистрация в Централен Деозитар и към инвестиционен посредник) като 75 млн. .....
Всеки потребител на COBOS може да провери колко са регистрираните в ЦД бонове, а именно 306,5 млн. лева номинал. Ако Капитал не знаят това е друг въпрос...
Отговора с две думи е
Ако нямаш достатъчно налични ПКБ към датата на подаване на поръчка ще бъдеш дисквалифициран и проверката за това в ЦД е такава, че няма двузначност!
Те фирмите вероятно са имали налични пкб-та (поне повечето) по време на търга,но са играли с едни и същи бонове в различни области и ако спечелят в повечето области сега им трябват допълнително пкб-та.Вероятно част от победителите са се отказали в полза на вторите техни фирми ,но това едва ли ще го разберем.
Общо взето далаверата е пълна като се има впредвид предварителната подготовка на някои фирми .
И веднага след подаването на поръчката ги продаваш и ако спечелиш пак купуваш- много тъпо нали
В отговор на Мая Манолова в парламентарен контрол, министърът на земеделието заяви, че по предварителни данни от областните служби по земеделие на търговете са продадени 85 хил. декара за близо 73 млн. ПКБ-та. В публикации на в. Капитал се дава броя на активните ПКБта (с регистрация в Централен Деозитар и към инвестиционен посредник) като 75 млн. Това означава, че само първенците са играли с 97% от всички ПКБта, които могат да участват в търга. Ами 2рия, и той с още 80%, ами третия и четвъртия...
Ако политиката e изкуството на възможното, то този търг е науката на невъзможното!
Мейла на сдружението е spkipd@spki.org
Телефона ми е 0888 347011
Поздрави
Огнян Велков-координатор за Пловдивска област по документи. Иначе ми се обаждат от цялата страна.
Имам отговор на питането за правото на участие в търга във връзка с наличността на ПКБ.
Отговора с две думи е
Ако нямаш достатъчно налични ПКБ към датата на подаване на поръчка ще бъдеш дисквалифициран и проверката за това в ЦД е такава, че няма двузначност!
Виж назад в темата даже имаше един господин пишеше се oginvest или нещо подобно, той имаше някаква такава организация
Мейла на сдружението е spkipd@spki.org
Телефона ми е 0888 347011
Поздрави
Огнян Велков-координатор. Обаждат ми се от цялата страна.
Имам отговор на питането за правото на участие в търга във връзка с наличността на ПКБ.
Днес беше ден за охлаждане, но въпреки всичко си личи че има търсене и то говорим за мииони бройки. Аз мислех че денят за охлаждане щеше да бъде понеделник но явно съм сгрешил, някой да има повече инфо?
Коментар