Първоначално изпратено от VINS
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Компенсаторни инструменти-достойно изплащане
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеКире, какво значи достойни? От кой очакваш да ги получат?
Не е препоръка за покупко-продажба на ПКБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеВинс много правилни разсъждения според мен въпреки манипулациите на вътрешарите и аз мисля по сходен начин. Не само това искам ощетените собственици на компенсаторки да получат наи сетне достоини цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеВинс много правилни разсъждения според мен въпреки манипулациите на вътрешарите и аз мисля по сходен начин. Не само това искам ощетените собственици на компенсаторки да получат наи сетне достоини цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТочно така- не са започнали зануляванията. И понеже цитираш опита а и аз съм плащали купувал за плащачи,ще ти припомня, че никога не могат да се сметнат точно преди да се плати. Тук от опит помня , че в повечето случаи държавата им смята повечко. Самия факт, че поскъпват по -малко преди плащането е показателен, а за втория търг си прав- не е съгурно , но е много вероятно и Миро го заяви пред Парламента- думите ми бяха- Търговете и плащанията с компенсаторки ща продължат...
Коментар
-
Точно така- не са започнали зануляванията. И понеже цитираш опита а и аз съм плащали купувал за плащачи,ще ти припомня, че никога не могат да се сметнат точно преди да се плати. Тук от опит помня , че в повечето случаи държавата им смята повечко. Самия факт, че поскъпват по -малко преди плащането е показателен, а за втория търг си прав- не е съгурно , но е много вероятно и Миро го заяви пред Парламента- думите ми бяха- Търговете и плащанията с компенсаторки ща продължат...
Коментар
-
А и още нещо в моето просто и повърхностно примерче говоря за:
1 Участие в търговете с 1 млн ПКБта, ами ако на практика някой е искал не с 1 млн. а ми с 10 млн. да участва във всичките търгове, те първоначално бяха за над 150 хил. декара и в последният момент ги редуцираха, ами ако е искал с по-голяма сума?
2. Примера е само за един участник и той е спечелил например всичко, ами не ли е имало 2ри,3ти участник? Не случайно Мая Манолова се пенеше че няма как само първият участник да притежава над 90 % от ПКБтата, ами вторият, третият
3. Ти сигурен ли си че разгледа какъв е оборота за последните 6-9 месеца
4. Я наблюдавай какво се случва на пазара всеки ден преди няколко дена писах за тактиата на купуване тогава–"Ало брокерчето купи един път най-много два пъти дневно от аска едни 200-400 К и ако видиш бида по рехав към края на деня прежали едни 10-20К и им продай на спикулантити,утре пак ще ги възстановим), сега от няколко дена е тактиката е "днес забравих да купя 21000 (на 30.11,), 17700 вчера и близо 55000 днес и затова ще ги купя 5 минути преди края въпреки че имах възможност цял ден ама нали забравих". Колкото и да се сменя тактиката стратегията е една да се купят няколко милиона ПКБта на възможно по-ниска цена пък дали са за плащания по първи или за плащания или участие по-втори това няма значение за КРЪГЧЕТАТА, защото и номинал да минат пак средната ще им е под лев и може да имаме нова ЕЛАРГА на БФБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеВинс радвам се на опитите ти да анализираш нещата, за сравнително нов участник на пазара демонстрираш прилична задълбоченост. Не искам да те убеждавам в нищо, само исках да те предупредя, да не разчиташ на това, че още се купуват пкб-та за стария търг. Не знам дали си само от година на пазара или по-скоро, но за твое сведение играта с пкб-тата започна в края на октомври миналата година, когато един южняшки кръг, който спечели почти всичко на търга, закупи 30 млн. пкб-та от едни глупави чужденци. След това до търговете се изтъргуваха още приблизително 67 млн. пкб-та, от които част бяха кросове в същото това кръгче, което участва на търга с няколко полукръгчета.
Щом искаш, живей със заблудата, че още се купуват пкб-та за плащане по стария търг. Цената сигурно ще си расте и без горното ти твърдение да е вярно, така че въобще не се опитвам да я уязва, по простата причина, че едно кръгче около мен също има приличен номинал. Просто обективността е над всичко, като потъргуваш 10 години на БФБ, ще разбереш, че от самозалъгването полза няма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЗначи твърдиш, че са закупени всички книжа за отминалия търг- нещо сметката не излиза. Интересно на какви факти базираш твърденията си.Доколкото знам голямата част от плащанията за първия търг все още не е минала
Коментар
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнениеВидя ли цифричките?
Забравих още малко важни цифрички които и ти и всеки може да ги провери в инвестора. И така до 7 май тази година е имало няма и 312 милиона ПКБта в момента са малко над 306 милиона ай сега ми кажи къде е разликата от над 72-3 милиона ПКБта които са необходими за плащанията САМО ЗА ПЪРВИЯТ ТЪРГ БЕЗ ДРУГИТЕ ПО-МАЛКИ ТЪРГОВЕ ЗА ПЕРИОДА. За повече от година и половина(май 2011г.) са занулени около 12 млн. ПКБта и това за плащания на много търгове, а не само за този големият за над 80 хил. декара Ай сега ми кажи дали според теб са минали плащанията за първият търг, а ми вторият
Щом искаш, живей със заблудата, че още се купуват пкб-та за плащане по стария търг. Цената сигурно ще си расте и без горното ти твърдение да е вярно, така че въобще не се опитвам да я уязва, по простата причина, че едно кръгче около мен също има приличен номинал. Просто обективността е над всичко, като потъргуваш 10 години на БФБ, ще разбереш, че от самозалъгването полза няма.
А и Винс още нещо, никога не разчитай 100% на това, какво е казал един министър, бил и той и геният на кукуруза Миро Найденов. Още си спомням как през 2004-5, някъде там беше, държах доста време тютюневи акции, защото тогавашния икономически министър Шулева беше убедена, че ще приватизира БТХ, даже и купувачът беше сигурен.Last edited by znae6t; 04.12.2012, 20:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеВинс избий си от главата, че в момента някой купува, за да плаща по търга, който мина. Както вече ти казах, от закупените книжа за миналия търг, доста останаха неизползвани. В момента според мен се купува за отдавна договорени стопански дворове и подобни, както разбира се и се трупат по малко книжа с цел следващия търг, ако такъв има.
Забравих още малко важни цифрички които и ти и всеки може да ги провери в инвестора. И така до 7 май тази година е имало няма и 312 милиона ПКБта в момента са малко над 306 милиона ай сега ми кажи къде е разликата от над 72-3 милиона ПКБта които са необходими за плащанията САМО ЗА ПЪРВИЯТ ТЪРГ БЕЗ ДРУГИТЕ ПО-МАЛКИ ТЪРГОВЕ ЗА ПЕРИОДА. За повече от година и половина(май 2011г.) са занулени около 12 млн. ПКБта и това за плащания на много търгове, а не само за този големият за над 80 хил. декара Ай сега ми кажи дали според теб са минали плащанията за първият търг, а ми вториятLast edited by VINS; 04.12.2012, 20:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеВинс избий си от главата, че в момента някой купува, за да плаща по търга, който мина. Както вече ти казах, от закупените книжа за миналия търг, доста останаха неизползвани. В момента според мен се купува за отдавна договорени стопански дворове и подобни, както разбира се и се трупат по малко книжа с цел следващия търг, ако такъв има.
1во Виж какъв обем ПКБта са минали за последните 6 месеца ако щеш година (най-добре от април насам). Жокерче- нали се сещаш че от този обем трябва да изкараш количеството на изтъргувани спекулативно (от този форум поне 4 колеги са си признали че са търгували след април тази година, но реално според мен са доста повече).Дотук добре ама нали се сещаш за врътката с депозитарните разписки (даже един петък Мая Манолова се беше разпискала в парламента за това) нека се опитам математически да ти го представавя(защото забелязвам че ти никога не използваш числа) ако напимер ти или аз сме купили например април-май да кажем 1000 ПКБта то сме мгли напрактика да участваме с 26 000 ПКБта (26 области с една и съща ДР от 1000 ПКБта във всичките области и това е правено точно от големите риби). ОК до тук добре ти погледнали оборота на ПКБта от април до сега, ако да трябва да изкараш тези примерни 1000 броя защото ние с теб сме ги продали на върха август-септември.А сега още едно жокерче ами ако примера е напрактика за няколко десетки милиона?
2ро Втори търг ще има веднага след първият Миро го каза публично и едва ли ще е за иляду декара
3то от оборота за който ти казах да погледнеш трябва да изкараш и другите по-малки търгове а такива през периода имаше. Жокерче наблюдавай броя на кативните ПКБта в инфосток и ще ти стане ясно каква е тенденцията, а каква е гаранцията например че от тези 306 милиона на 100% трябва да се изтъргуват нима няма "заспали" ПКБта или нима няма ПКБта в "правилните ръце" каквато е твоята теория
4то но не по важност-ВЕЧЕ НА ВСИЧКИ ПАЗАРНИ УЧАСТНИЦИ ИМ Е ЯСНО ЗАЩОТО ОТ 30 СТОТИНКИ ОТ ПРОЛЕТТА НА 2012 ЦЕНАТА СЕ ВДИГА, КАКВИТО И ХИТРИНИ ГОЛЕМИЯ/ТЕ БАТКО/ВЦИ ДА ПРИЛАГАТ ЗА ДА КУПЯТ НА КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-НИСКА ЦЕНА
Коментар
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнениеСмяна на тактиктата а???
Да ама няма да стане, при минали няма и 70 млн. за последните 6 месеца а на пазара да му трябват около 73 млн и ТО САМО ЗА ПЛАЩАНЕ ПО ПЪРВИЯТ ТЪРГ, А ОТДЕЛНО ВТОРИ ТЪРГ ОТДЕЛНО МАЛКИ ЛОКАЛНИ ТЪРГОВЕ и всеки божи ден намаление на броя на ПКБта с по 50-100 К няма как да стане да изкупите няколко десетки милиона броя, да не кажа стотина млн. защото не знам аджеба вторият търг за колко декара ще е (не вярвам да е за иляду декара) и цената да е такава. И най-важното вече на всички участници им е ясен фундамента и очакванията за ПКБ, даже и на най-възрастната бабичка в дълбоката провинция, ма пазар де който на каквато иска цена да продава/купува. Не е препоръка за покупко/продажба на ПКБ просто си размишлявам на база какво се прави тихомълком
Коментар
Коментар