IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторни инструменти-достойно изплащане

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнение
    Просто е като ги продадат на подобаваща цена на хора които искат да се занимават на едро с обработка на земя, получаване на субсидии, спекула и комасиране. Все още има доста "бабички" с ПКБта мисля че средният дял беше по около 5000 на наследник но може да бъркам цифрата не ми се рови. А има значение дали са 5000 по 50 стотинки или 5000 по 1+лев
    Не е препоръка за покупко-продажба на ПКБ

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
      Кире, какво значи достойни? От кой очакваш да ги получат?
      Просто е като ги продадат на подобаваща цена на хора които искат да се занимават на едро с обработка на земя, получаване на субсидии, спекула и комасиране. Все още има доста "бабички" с ПКБта мисля че средният дял беше по около 5000 на наследник но може да бъркам цифрата не ми се рови. А има значение дали са 5000 по 50 стотинки или 5000 по 1+лев
      Не е препоръка за покупко-продажба на ПКБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Винс много правилни разсъждения според мен въпреки манипулациите на вътрешарите и аз мисля по сходен начин. Не само това искам ощетените собственици на компенсаторки да получат наи сетне достоини цени.
        Успех не само на теб, а и навсички колеги които мислят трезво

Коментар

Винс много правилни разсъждения според мен въпреки манипулациите на вътрешарите и аз мисля по сходен начин. Не само това искам ощетените собственици на компенсаторки да получат наи сетне достоини цени.
          Кире, какво значи достойни? От кой очакваш да ги получат?

Коментар

• Винс много правилни разсъждения според мен въпреки манипулациите на вътрешарите и аз мисля по сходен начин. Не само това искам ощетените собственици на компенсаторки да получат наи сетне достоини цени.

Коментар

Точно така- не са започнали зануляванията. И понеже цитираш опита а и аз съм плащали купувал за плащачи,ще ти припомня, че никога не могат да се сметнат точно преди да се плати. Тук от опит помня , че в повечето случаи държавата им смята повечко. Самия факт, че поскъпват по -малко преди плащането е показателен, а за втория търг си прав- не е съгурно , но е много вероятно и Миро го заяви пред Парламента- думите ми бяха- Търговете и плащанията с компенсаторки ща продължат...
              Киро нямах за цел да изчислявам точно колко ПКБта са необходими независимо дали говорим за 1ви, 2ри или някой локален малък търг. Просто съм споделил какво ми прави впечатление. А впечатление ми прави оборота на ПКБ за последните 6,8 дори 12 месеца и според мен на някой/и са му/им необходими няколко десетки милиона ПКБ (при сатуковото), а дали ще са 7 или 70 милион или може би повече това пазара в близките няколко месеца ще покаже и дали цената ще е около тези нива или по-висока пак пазара ще го покаже. Просто цифричките които цитирам ме карат да си мисля че има търсене което не отговаря на предлагането и си мисля че това ще се отрази положително(поне за някой де) на цената

Коментар

• Точно така- не са започнали зануляванията. И понеже цитираш опита а и аз съм плащали купувал за плащачи,ще ти припомня, че никога не могат да се сметнат точно преди да се плати. Тук от опит помня , че в повечето случаи държавата им смята повечко. Самия факт, че поскъпват по -малко преди плащането е показателен, а за втория търг си прав- не е съгурно , но е много вероятно и Миро го заяви пред Парламента- думите ми бяха- Търговете и плащанията с компенсаторки ща продължат...

Коментар

• А и още нещо в моето просто и повърхностно примерче говоря за:
                  1 Участие в търговете с 1 млн ПКБта, ами ако на практика някой е искал не с 1 млн. а ми с 10 млн. да участва във всичките търгове, те първоначално бяха за над 150 хил. декара и в последният момент ги редуцираха, ами ако е искал с по-голяма сума?
                  2. Примера е само за един участник и той е спечелил например всичко, ами не ли е имало 2ри,3ти участник? Не случайно Мая Манолова се пенеше че няма как само първият участник да притежава над 90 % от ПКБтата, ами вторият, третият
                  3. Ти сигурен ли си че разгледа какъв е оборота за последните 6-9 месеца
                  4. Я наблюдавай какво се случва на пазара всеки ден преди няколко дена писах за тактиата на купуване тогава–"Ало брокерчето купи един път най-много два пъти дневно от аска едни 200-400 К и ако видиш бида по рехав към края на деня прежали едни 10-20К и им продай на спикулантити,утре пак ще ги възстановим), сега от няколко дена е тактиката е "днес забравих да купя 21000 (на 30.11,), 17700 вчера и близо 55000 днес и затова ще ги купя 5 минути преди края въпреки че имах възможност цял ден ама нали забравих". Колкото и да се сменя тактиката стратегията е една да се купят няколко милиона ПКБта на възможно по-ниска цена пък дали са за плащания по първи или за плащания или участие по-втори това няма значение за КРЪГЧЕТАТА, защото и номинал да минат пак средната ще им е под лев и може да имаме нова ЕЛАРГА на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                    Винс радвам се на опитите ти да анализираш нещата, за сравнително нов участник на пазара демонстрираш прилична задълбоченост. Не искам да те убеждавам в нищо, само исках да те предупредя, да не разчиташ на това, че още се купуват пкб-та за стария търг. Не знам дали си само от година на пазара или по-скоро, но за твое сведение играта с пкб-тата започна в края на октомври миналата година, когато един южняшки кръг, който спечели почти всичко на търга, закупи 30 млн. пкб-та от едни глупави чужденци. След това до търговете се изтъргуваха още приблизително 67 млн. пкб-та, от които част бяха кросове в същото това кръгче, което участва на търга с няколко полукръгчета.
                    Щом искаш, живей със заблудата, че още се купуват пкб-та за плащане по стария търг. Цената сигурно ще си расте и без горното ти твърдение да е вярно, така че въобще не се опитвам да я уязва, по простата причина, че едно кръгче около мен също има приличен номинал. Просто обективността е над всичко, като потъргуваш 10 години на БФБ, ще разбереш, че от самозалъгването полза няма.
                    Както ти си милсиш че аз се заблуждавам така и аз си мисля същото за теб, но има и втори вариянт който мисля че е най-обективен, а той е свързан с онова кръгче около теб което иска май да понакупи някое друго ПКБ докато са на 50 стотинки, а как ти се струва? Вярно аз нямам твоят опит от над 10 години моят е (малко над) 60% от твоят( можеш да изчислиш колко е понеже за теб цифрите са......), но все си мисля че бъркаш малко сметките и не знам дали е тенденциозно или не. Ако е тенденциозно аз просто ще спра да ти отгговарям защото все пак всеки си гони интереса. А колкото до това дали се/ще се купуват за разплащания по първият търг можеш сам да си отговориш аз ти дадох пример за ефекта на лоста или както казват братята американци ли(е)въридж, в този пример аз съм писал 1000 броя ама нека да бъдат 1 милион броя(примерно) т.е. ти да кажем и твоят кръг около теб сте знаели преди всички от нас за търга и сте изкупували до към 50 стотинки и сте формирали портфейл от 1 млн. ПКБта н средна цена 40 стотинки после ти твоят кръг да предположим че сте участвали в 26 области с една и съща депозитарна разписка и сте спечелили всички търгове. И сега какво следва, чети внимателно на теб и твоето кръгче са Ви необходими при започване процедурата на плащане още 25 милиона ПКБта и това е според твоята теория, а според моята на теб и твоето кръгче са необходими още не 25 а 26 милиона защото според мен ти и твоето кръгче сте на много голяма далавера да ги продадете тези 1 милион ПКБата август-септемрви на гладните спекуланти и да реализирате едни над 100% чиста печалба за няколко месеца и после да изчакате края на септември когато уж ще се спре да се купува и всеки ще си разпродава ПКБтата и цената ще им падне( ай сега провери с какви обороти са бутнати цените от края на септември до средата на октомври и сам ще си отговориш дали е имало разпродажба) и тогава ще купите евтини ПКБта да така стана ама има едно нещо което не знам дали твоето кръгче или някое друго доста по-голямо кръгче е забравило да вземе предвид и то е че ВЕЧЕ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗА ЦИРКА. А пък ти и твоето кръгче може да си ги разпродадете и да чакате да станат пак 30 стотинки и да си ги върнете обратно още по-евтини ПКБтата, нали знаеш пазар всеки прави кой както му ОТЪРВА. Не го приемай като заяждане всеки според интересите му

Коментар

Значи твърдиш, че са закупени всички книжа за отминалия търг- нещо сметката не излиза. Интересно на какви факти базираш твърденията си.Доколкото знам голямата част от плащанията за първия търг все още не е минала
                      не само че не е минала, ами вероятно още не е почнало никакво зануляване, поне обема на пкб-та това показва

Коментар

Видя ли цифричките?
                        Забравих още малко важни цифрички които и ти и всеки може да ги провери в инвестора. И така до 7 май тази година е имало няма и 312 милиона ПКБта в момента са малко над 306 милиона ай сега ми кажи къде е разликата от над 72-3 милиона ПКБта които са необходими за плащанията САМО ЗА ПЪРВИЯТ ТЪРГ БЕЗ ДРУГИТЕ ПО-МАЛКИ ТЪРГОВЕ ЗА ПЕРИОДА. За повече от година и половина(май 2011г.) са занулени около 12 млн. ПКБта и това за плащания на много търгове, а не само за този големият за над 80 хил. декара Ай сега ми кажи дали според теб са минали плащанията за първият търг, а ми вторият
                        Винс радвам се на опитите ти да анализираш нещата, за сравнително нов участник на пазара демонстрираш прилична задълбоченост. Не искам да те убеждавам в нищо, само исках да те предупредя, да не разчиташ на това, че още се купуват пкб-та за стария търг. Не знам дали си само от година на пазара или по-скоро, но за твое сведение играта с пкб-тата започна в края на октомври миналата година, когато един южняшки кръг, който спечели почти всичко на търга, закупи 30 млн. пкб-та от едни глупави чужденци. След това до търговете се изтъргуваха още приблизително 67 млн. пкб-та, от които част бяха кросове в същото това кръгче, което участва на търга с няколко полукръгчета.
                        Щом искаш, живей със заблудата, че още се купуват пкб-та за плащане по стария търг. Цената сигурно ще си расте и без горното ти твърдение да е вярно, така че въобще не се опитвам да я уязва, по простата причина, че едно кръгче около мен също има приличен номинал. Просто обективността е над всичко, като потъргуваш 10 години на БФБ, ще разбереш, че от самозалъгването полза няма.

А и Винс още нещо, никога не разчитай 100% на това, какво е казал един министър, бил и той и геният на кукуруза Миро Найденов. Още си спомням как през 2004-5, някъде там беше, държах доста време тютюневи акции, защото тогавашния икономически министър Шулева беше убедена, че ще приватизира БТХ, даже и купувачът беше сигурен.
                        Last edited by znae6t; 04.12.2012, 20:26.

Коментар

Винс избий си от главата, че в момента някой купува, за да плаща по търга, който мина. Както вече ти казах, от закупените книжа за миналия търг, доста останаха неизползвани. В момента според мен се купува за отдавна договорени стопански дворове и подобни, както разбира се и се трупат по малко книжа с цел следващия търг, ако такъв има.
                          Видя ли цифричките?
                          Забравих още малко важни цифрички които и ти и всеки може да ги провери в инвестора. И така до 7 май тази година е имало няма и 312 милиона ПКБта в момента са малко над 306 милиона ай сега ми кажи къде е разликата от над 72-3 милиона ПКБта които са необходими за плащанията САМО ЗА ПЪРВИЯТ ТЪРГ БЕЗ ДРУГИТЕ ПО-МАЛКИ ТЪРГОВЕ ЗА ПЕРИОДА. За повече от година и половина(май 2011г.) са занулени около 12 млн. ПКБта и това за плащания на много търгове, а не само за този големият за над 80 хил. декара Ай сега ми кажи дали според теб са минали плащанията за първият търг, а ми вторият
                          Last edited by VINS; 04.12.2012, 20:02.

Коментар

Винс избий си от главата, че в момента някой купува, за да плаща по търга, който мина. Както вече ти казах, от закупените книжа за миналия търг, доста останаха неизползвани. В момента според мен се купува за отдавна договорени стопански дворове и подобни, както разбира се и се трупат по малко книжа с цел следващия търг, ако такъв има.
                            Моляяяяяяяяяяяяяя??????????? Не искам да те обиждам но ти вярваш ли си или просто ИМАШ ОПРЕДЕЛЕН ИНТЕРЕС от непокачване на цената?? А сега малко математика и дано чИтатИлИтИ ме разберат, че като пиша не мога да се изразявам добре:
                            1во Виж какъв обем ПКБта са минали за последните 6 месеца ако щеш година (най-добре от април насам). Жокерче- нали се сещаш че от този обем трябва да изкараш количеството на изтъргувани спекулативно (от този форум поне 4 колеги са си признали че са търгували след април тази година, но реално според мен са доста повече).Дотук добре ама нали се сещаш за врътката с депозитарните разписки (даже един петък Мая Манолова се беше разпискала в парламента за това) нека се опитам математически да ти го представавя(защото забелязвам че ти никога не използваш числа) ако напимер ти или аз сме купили например април-май да кажем 1000 ПКБта то сме мгли напрактика да участваме с 26 000 ПКБта (26 области с една и съща ДР от 1000 ПКБта във всичките области и това е правено точно от големите риби). ОК до тук добре ти погледнали оборота на ПКБта от април до сега, ако да трябва да изкараш тези примерни 1000 броя защото ние с теб сме ги продали на върха август-септември.А сега още едно жокерче ами ако примера е напрактика за няколко десетки милиона?
                            2ро Втори търг ще има веднага след първият Миро го каза публично и едва ли ще е за иляду декара
                            3то от оборота за който ти казах да погледнеш трябва да изкараш и другите по-малки търгове а такива през периода имаше. Жокерче наблюдавай броя на кативните ПКБта в инфосток и ще ти стане ясно каква е тенденцията, а каква е гаранцията например че от тези 306 милиона на 100% трябва да се изтъргуват нима няма "заспали" ПКБта или нима няма ПКБта в "правилните ръце" каквато е твоята теория
                            4то но не по важност-ВЕЧЕ НА ВСИЧКИ ПАЗАРНИ УЧАСТНИЦИ ИМ Е ЯСНО ЗАЩОТО ОТ 30 СТОТИНКИ ОТ ПРОЛЕТТА НА 2012 ЦЕНАТА СЕ ВДИГА, КАКВИТО И ХИТРИНИ ГОЛЕМИЯ/ТЕ БАТКО/ВЦИ ДА ПРИЛАГАТ ЗА ДА КУПЯТ НА КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-НИСКА ЦЕНА

Коментар

• Значи твърдиш, че са закупени всички книжа за отминалия търг- нещо сметката не излиза. Интересно на какви факти базираш твърденията си.Доколкото знам голямата част от плащанията за първия търг все още не е минала

Коментар

Смяна на тактиктата а???
                                Да ама няма да стане, при минали няма и 70 млн. за последните 6 месеца а на пазара да му трябват около 73 млн и ТО САМО ЗА ПЛАЩАНЕ ПО ПЪРВИЯТ ТЪРГ, А ОТДЕЛНО ВТОРИ ТЪРГ ОТДЕЛНО МАЛКИ ЛОКАЛНИ ТЪРГОВЕ и всеки божи ден намаление на броя на ПКБта с по 50-100 К няма как да стане да изкупите няколко десетки милиона броя, да не кажа стотина млн. защото не знам аджеба вторият търг за колко декара ще е (не вярвам да е за иляду декара) и цената да е такава. И най-важното вече на всички участници им е ясен фундамента и очакванията за ПКБ, даже и на най-възрастната бабичка в дълбоката провинция, ма пазар де който на каквато иска цена да продава/купува. Не е препоръка за покупко/продажба на ПКБ просто си размишлявам на база какво се прави тихомълком

Коментар

Working...
                                X