IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паника на БФБ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Че си Инсайдър, инсайдър си, няма спор, но стига лъга хората за "професионалистите" от БАЛОП, като явно се усещат намеренията на няколко посредника да предизвикат паника на пазара

Коментар

• Айде стига сте се келешили. Къде се бутате между шамарите? Асоциацията на инвестиционните посредници казва "БАЛОН" а цяла рота говеждоунищожители /нищо против колегата/, патета, дистрояри и т.н. кримки казват "НЕ НЯМА БАЛОН" ХЕХЕХЕ. Айде стига сте се напъвали - каквото е писано ще стане ;-)
      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Според мен няма значение дали Елана или някой друг седят зад тези статии, а важното е че такива статии ще продължат да излизат защото те дават желан резултат. Само факта че днес в няколко теми в този форум се изписа толкова много за тях е еднозначен че те ни влияят, иначе не бихме им отделили толкова време. Именно затова те ще продължат да излизат.

В статия озаглавена - "Бъфет подчертава опасности от покачващият се Китайски стоков пазар" във Файнеишъл Таймс от 25ти Октомври, Уорън Бъфет е един от водещите фигури (заедно с Гриинспан), които предопреждават за риск от надценяване на Китайския пазар. Като председател на Berkshire Hathaway, Бъфет казва че са продали целия си дял от PetroChina, който са закупили през 2003-та, и от тогава цената се е качила седем пъти. Бъфет казва че е направил $3.5bn от инвестиция от $500m, и се е оказало че е продал твърде рано.

По примера на Бъфет, нека ИП които стоят зад тези статии спрат да купуват акции, спрат да се рекламират и да набират клиенти, продадат дяловете си в Български акции и да се ориентират към небалонизирани пазари. То, тогава и на цените на Българските акции ще си дойдат на мястото. Ако още от утре не започнат да правят това, то значи че манипулират пазара. Утре ще проследете действията им и ще си направите изводи.
        ==Не е препоръка за покупка или продажба==

Коментар

• Много ме дразнят разни келемета дето все пишат "Това е борса не хазарт". Едно от значенията на думата 'хазарт' е предположение.
          Да за едни акции мислиш, че ще се вдигнат и купуваш и т.н.Но всеки играе на собсрвен риск и знае колко и какво рискува. Какво значи че борсата не е хазарт-това че не е рискова? Е няма такова животно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pateto Klate
            Представяте ли си КФН да забрани да се прави ИПО с ПО-МАЛЪК от 20 П/Е да не става батак.

Да спира търговията при П/Е > 50 за седмица
            Да спира търговията при П/Е > 100 за месец

Ще стане една мале мале - то го няма никъде по света ама как да озаптиш СпИкулантитье Бай Брадър
            Голям смях ще стане, а може и със непреставяне на отчетите както при ORGH и когато ти се понижи П/Е или пък ти изнася го представяш и се оправдаваш и извиняваш.

Това от страна на емитента де.
            Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Представяте ли си КФН да забрани да се прави ИПО с ПО-МАЛЪК от 20 П/Е да не става батак.

Да спира търговията при П/Е > 50 за седмица
              Да спира търговията при П/Е > 100 за месец

Ще стане една мале мале - то го няма никъде по света ама как да озаптиш СпИкулантитье Бай Брадър

Коментар

• ZA6TO KFN NE PUBLIKUVA SPISUK NA VSI4KI PORU4ALI S MILIONI ZA TREISI . SIGUREN SUM 4E I MNOGO OT BALIP IMA, 4E I OT ELANA IMA. I KAKVO KATO SA PORU4VALI ZA MILIONI. 1. USLOVIJATA NA TURGA NE GO ZABRANJAVAHA 2. TOVA SA SAMO ZAJAVKI- T.E. NAMERENIJA 3. NIKOE FIZI4ESKO LICE NE E PLATILO MILIONI ZA DA MU TURSJAT PROIZHOD NA PARITE 4. VSI4KI MASOVO SA PODAVALI TAKIVA PORU4KI AKO NAKAZVAT TRJABVA DA E MASOVO- GUBI SE EFEKTA 5. DALI TEZI NAKAZANIJA 6TE IZDURJAT OBJALVANE V NEZAVISIMIJA SUD 6.DALI IMA SVETOVNA PRAKTIKA V TAKIVA TURGOVE DA SE PRESLEDVAT INVESTITORI BES DA SA IM POSTAVILI PREDVARITELNO USLOVIJA.. SIGURNO IMAI DRUGI ARGUMENTI- KAKVO 6TE KAJETE..

Коментар

• Елана,Поли,нема лошо,избори са,ше гласувам за вас.Имах едно магаре дръвца(по- скоро съчки).Продадох ги и си купих 4+2 от Оловото и Цимка между 12-13 часа.Та това си е цел камион донбаски.Хе ХЕ,кат съм от село, ти за прост ли ма мислиш? Е-ЛА-НА,ПО-БЕ ДА ! :-)
                  Това беше шега.Сериозно сега.
                  На пазар- като на пазар
                  La guere- com a la guere
                  Който иска да бъде майка-Тереза(в случая се съмннявам),да отиде в манастир.Дано колегите проявят разбиране и не те фалират.Съдията в съда,КФН,ИП нямат правата на простолюдието като нас.Те са ИНСТИТУЦИЙ и ако засегнатите си потърсят правата за причинени вреди-олеле мале,не искам да съм на ваше място.Във всеки случай аз шестте оловно -цинкови придобивки ще браня и няма да върна.Донбаските са по калорични от дръвцата. :-)

Коментар

• ХАхах, Мохито! Излезе, че цитирам теб, а не статията. Дано не ми се разсърдиш

Коментар

• Първоначално изпратено от Moshito
                      Един от основните проблеми според организацията на посредниците е фактът, че на пазара има компании, чиито цени на акции са доста над това, което показват като финансови резултати.
                      Кои са балоните, докато не се говори конкретно си е чиста провокация

Първоначално изпратено от Moshito
                      Друг проблем, който се посочва, е изкуственото поддържане на високи цени на книжата от определени инвеститори или фондове с цел да поддържат висока доходност, която да привлича повече вложители. Камен Колчев, председател на БАЛИП, коментира, че в писмото ясно е посочено, че опасността от балон е налице.
                      Ами тези, които натискат цените надолу, за пример вземете Петрол. Те защо не се споменават. И това не си ли е чисто пазарен механизъм. В противен случай мога да осъдя съседа, че има повече пари от мен.

Коментар

• Ако някой се интересува, ето ги акциите с ниските коефициенти, спасителни пояси от балона, който ще се спука ;-)

ЕЛАНА ВИСОКОДОХОДЕН ФОНД
                        АКЦИИ
                        SOFIX
                        Биовет АД 305 728 1.02%
                        Оргахим АД 1 375 382 4.60%
                        Химимпорт 1 098 186 3.67%
                        Топливо 570 554 1.91%
                        Монбат 1 799 810 6.02%

АДСИЦ
                        Елана Фонд за земеделска земя АДСИЦ 808 499 2.70%
                        Интеркапитал пропърти АДСИЦ 1 367 848 4.57%
                        БенчМарк Фoнд имоти АДСИЦ 998 073 3.34%
                        Елана кънвъртибъл АДСИЦ 150 000 0.05%
                        Ексклузив пропърти АДСИЦ 82 320 0.28%
                        Феърплей Пропърти 1 090 410 3.65%

ДРУГИ АКЦИИ
                        Синергон холдинг АД 671 710 2.25%
                        Албена Инвест холдинг АД 268 543 0.90%
                        Акционер Фаворит холдинг АД 346 970 1.16%
                        Св.Св. Константин и Елена холдинг АД 222 226 0.74%
                        Златни пясъци АД 97 499 0.33%
                        Адванс Екуити Холдинг АД 162 000 0.54%
                        Проучване и добив на нефт и газ АД 350 750 1.17%
                        Спарки Елтос АД 758 993 2.54%
                        Капитан Дядо Никола АД 114 895 0.38%
                        ЕЛМА АД – Троян 132 497 0.44%
                        Елана Еврофонд АД 127 203 0.43%
                        ДСК Растеж 658 822 2.20%
                        Кремиковци 212 846 0.71%
                        Метизи 149 865 0.50%
                        Vneshtorgbank-Russia 293 295 0.98%
                        Корпоративна търговска банка АД 652 078 2.18%
                        ПИБ 282 834 0.95%
                        Хидравлични елементи и системи 399 960 1.34%
                        Турин Имоти

ДФ ЕЛАНА БАЛАНСИРАН ? ФОНД
                        АКЦИИ
                        SOFIX
                        Биовет АД 218 777 0.56%
                        Оргахим АД 2 578 600 6.62%
                        Топливо АД 843 714 2.17%
                        Химимпорт АД 1 431 516 3.67%
                        Монбат 2 193 243 5.63%

АДСИЦ
                        Елана Фонд за земеделска земя АДСИЦ 630 424 1.62%
                        Интеркапитал пропърти АДСИЦ 1 365 906 3.51%
                        БенчМарк Фoнд имоти АДСИЦ 1 326 718 3.41%
                        Ексклузив пропърти АДСИЦ 34 300 0.09%

ДРУГИ АКЦИИ
                        Синергон холдинг АД 652 145 1.67%
                        Златни пясъци АД 85 257 0.22%
                        Албена Инвест холдинг АД 424 135 1.09%
                        Акционер Фаворит холдинг АД 271 244 0.70%
                        Адванс Екуити Холдинг АД 183 600 0.47%
                        Капитан дядо Никола 186 907 0.48%
                        Проучване и добив на нефт и газ 465 417 1.19%
                        Елма АД 96 730 0.25%
                        Елана Еврофонд АД 285 528 0.73%
                        Елана Високодоходен фонд АД 249 547 0.64%
                        Елтос 1 077 099 2.77%
                        Кремиковци АД 104 850 0.27%
                        София БТ АД 20 696 0.05%
                        ДФ ДСК Растеж 435 019 1.12%
                        Vneshtorgbank-Russia 236 732 0.61%
                        ПИБ 327 362 0.84%
                        Корпоративна търговска банка АД 662 908 1.70%
                        Хидравлични елементи и системи 533 280 1.37%

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                          Това малко ми се струва пак смешен плач.Отново говорим за регулиране.Ще направим пазара планов,предвидим и т.н. глупости.Ами ,който иска нека инвестира в балони.Като изгърмят балоните,пазара сам ще се оправи!!!Айде де.Тука да не е детска градина.Тука и се губи.Аз знам ,че моите акции не са балони и си ги държа!!!
                          Да, ама на Камен Колчев не му е изгодно. Щом не е първи в класацията ще продължава да бълва змии и гущери.

Коментар

• Това малко ми се струва пак смешен плач.Отново говорим за регулиране.Ще направим пазара планов,предвидим и т.н. глупости.Ами ,който иска нека инвестира в балони.Като изгърмят балоните,пазара сам ще се оправи!!!Айде де.Тука да не е детска градина.Тука и се губи.Аз знам ,че моите акции не са балони и си ги държа!!! Естествено и такива коментари,като писмото ,също помагат!!!

Коментар

• ноу коммент

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                                ...- не ме интересува, но щом дават по-малка доходност, мисля, че тяхната доходност тогава е реална и не са излагали на прекомерен риск пари на техни клиенти ))
                                Аз съм новак, а ти врял и кипял, но няма как да не се разсмея на това, което съм цитирал от твоят пост, хахахатяхната била "реална" какво значи реална, значи на другите фондове, не е реална така ли? Постигнали ли са я, постигнали са я, какво значи нереална. Спести си обясненията, че нереална значи прекалено рискова и бля, бля, бля... На всеки е ясно по-високата доходност носи и повече рискове, то затова има не напразно са ВИСОКОРИСКОВИ, БАЛАНСИРАНИ и.... и никой не ти гарантира, че не можеш да загубиш парите си, ни то един фонд не го е казал НИКЪДЕ. Ти сега какво, дай нарочно да правят по-малка доходност, щото видиш ли високата била нереална, всеки се бори за клиенти. И по-добрият фонд е този, който е направил по-висока доходност, от там нататък всеки си прави сметката в кой да си вложи парите. Ми пазара расте индексите растат и те ли не са реални? Ама имало набалончени позици ами има, когато му дойде времето, нали знаеш.......
                                А иначе и зелка, катомен вижда за какво става въпрос в това писмо и ЕЛАНА са си направо за комисията, пък после ти ми разправяй, колко им била реална доходноста, а манипулацията реална ли е? Деба тая крива нива.

Коментар

Working...
                                X