If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Техният е, че са в чужбина. Сам по себе си този факт е напълно нормален, до момента, в който започнеш да парадираш с него.
Колкото до парите, хората, които правят наистина големи пари, не споделят за това във форума.
Толкова от мен по тази тема.
P.S. No hard feelings!
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Боримечката
не искам да генерализирам, но е факт, че трима души в този форум, които най-откровено парадират с факта, че са в чужбина - било то cubic mile, Wien или Deutschland - са най-големите комплексари и пишат само глупости или обиждат българите като цяло ...
дали е случайно това???
Ами аз първия го подкарах преди време защото взе да ме дразни арогантното му поведение и то за "нема кво". (Виж темата за weekend-ите)А с един от другите се псувахме в темата за KAO. Въпросния на 13,50 се ебаваше с инвестиралите на тези нива, а на 15 лв вече купуваше, като навиждал. :wink:
не искам да генерализирам, но е факт, че трима души в този форум, които най-откровено парадират с факта, че са в чужбина - било то cubic mile, Wien или Deutschland - са най-големите комплексари и пишат само глупости или обиждат българите като цяло ...
дали е случайно това???
Толкова са и българи.Нормално-комплекса на емигранта , че е по-успял , като е в чужбина.
Типичния колмплекс, да.Макар да знам хора от форума да изкарват повече на ден от борсата отколкото тия другари за месец в "чужденеция".
дали е случайно това???
Толкова са и българи.Нормално-комплекса на емигранта , че е по-успял , като е в чужбина.
Abe vie na Bufet da ne mi poluchavate izvlecheniata ot bankovata smetka, che ste taka dobre informirani? )))
Jalka rabota - edinstvenata akzia v HDPAT padna ot 22 na 19 000 i vie napulnihte foruma sus spam i opistjahte sveta )) Novata sedmiza ochakvam korekziata da produlji (vse pak pak do sega vidjahme samo nachaloto) i da vurnem okolo 5-7% na sedmichna baza.
Uspehi i umnata!
Къде си беееее .... мамина гугуткооо?
Мале кво станааа .... кажи кво станааа ...
Едно е да си прислужник ... друго е да разбираш от борси ... и трето - да имаш некой лев за акции ... ти си се фокусирай върху първото ....
Abe vie na Bufet da ne mi poluchavate izvlecheniata ot bankovata smetka, che ste taka dobre informirani? )))
Jalka rabota - edinstvenata akzia v HDPAT padna ot 22 na 19 000 i vie napulnihte foruma sus spam i opistjahte sveta )) Novata sedmiza ochakvam korekziata da produlji (vse pak pak do sega vidjahme samo nachaloto) i da vurnem okolo 5-7% na sedmichna baza.
Uspehi i umnata!
Къде си беееее .... мамина гугуткооо?
Мале кво станааа .... кажи кво станааа ...
Едно е да си прислужник ... друго е да разбираш от борси ... и трето - да имаш некой лев за акции ... ти си се фокусирай върху първото ....
Mislq che e qsno na vsichki che golemite pechalbi se pravqt ot golemite dvizeniq, a za tova se iska malko turpenie
Poglednete kak proticha sesiqta v Asia, mislq che tova e edno dobro nachalo . . .
Коментар
Bobi75
Първоначално изпратено от MAKIAVELI
Пича е дейтрейдър и си следва стратегията - ти си инвеститор който си следва своята. В случая и двамата сте прави. Сигурен съм , че и двамата ще излезете печеливши от ситуацията. Убеден съм обаче , че пича е с доста по- правилно мислене от твоето, просто защото пасивността на инвеститорите ме дразни като конска муха.
Това дето го казваш се вижда и с просто око. Разликата в мащабите.
А това за пасивността дето го казваш е психо-отклонение на доста трейдъри. Чувал съм, че за трейдърите, търпението дори е по-важно отколкото за инвеститорите
Не искам да обиждам, просто наистина е психоза желанието за постоянна търговия. Като зависимостта от хазарта, защото не почива на стратегия, а на низки страсти.
Банкерите успокояват пазара във Варшава
Индексите възстановиха позиции в петък
Автор: Чавдар ПЪРВАНОВ
19 август, 19:11
В края на миналата седмица се наложи гуверньорът на полската централна банка Славомир Скрипек да успокоява инвеститорите на фондовата борса във Варшава, след като ден преди това индексите потънаха, следвайки общия спад на европейския пазар и страха от кризата на ипотечния пазар в Щатите. Икономиката на Полша е стабилна и инвеститорите в страната са настроени оптимистично, се опита да внесе спокойствие банкерът, като уточни, че потъването на показателите от четвъртък няма нищо общо с икономическата ситуация в страната и е отражение на кризата, в която изпаднаха финансовите пазари в глобален мащаб.
Казаното от гуверньора на централната банка донякъде даде резултат, защото в петък всички индекси се покачиха и възстановиха загубите, натрупани ден по-рано. Основният WIG20, който следи 20-те най-големи и ликвидни дружества на пазара, се покачи с 1.60% до 3383.11 пункта. Другите пазарни измерители също повишиха стойността си.
Като доказателство за добрата форма, в която се намира полската икономика, експертите на централната банка изтъкнаха ниската инфлация и безработица, високия икономически растеж и добрите резултати, които компаниите отчитат във финансовите си отчети. Дефицитите по бюджетната и текущата сметка също остават на равнище, което не предполага особена опасност и рискове, изтъкват още полските икономисти.
Глобалният песимизъм, който заля финансовите пазари след избухването на кризата на пазара на ипотеки в САЩ, засегна и капиталовите пазари на новите страни - членки от Централна и Източна Европа. Миналата седмица това се почувства и на Българската фондова борса, която се възприема като част от световния пазар от съвсем скоро.
Независимо от случилото се анализаторите предричат добри дни за варшавската борса, която е една от най-динамично развиващите се в региона през последните няколко години. Страната е един от лидерите в Централна Европа по ръст на капитализацията на фондовия пазар и обем на новите първични публични предлагания.
Информацията на медиите в Полша показва, че милиардерите на борсата в страната през тази година се увеличават с пет спрямо предходната и броят им вече е девет. Стойността на активите в акции на най-богатите инвеститори на борсата в страната достига 40 млрд. злоти (10.5 млрд. евро), което е два пъти повече спрямо миналата година, става ясно още от данните.
Основният фактор за разрастването на клуба на богатите са бумът на капиталовия пазар в страната, доброто развитие на публичните дружества, излизането на нови компании на борсата и поглъщането на конкуренти, става ясно от информации в полския печат.
Мдааа,добра статия.нека всеки извлече инфото което му допада,но ми се струва,че най-интересното е между редовете
Korki, ti veche se panira i kompleksira totalno. Sorry ama edna straniza opravdania njamam nervi vreme i jelanie da cheta. Ste vidim kak ste sa nestata drugata sedmiza i pak ste si govorim. Do tuk az sum prav, da vidim drugata sedmiza. Tova e za sega. Pozdravi i uspehi.
Проблема продължава да е в твоята глава,в твоите нерви и в твоите желания.Прав си,пазара ще отсъди.Къде са оправданията,къде са комплексите.Ти ми действаш стимулиращо.Повдигаш ми самочуствието.Човек с такова мислене,икономист,работи в банка,как да ти кажа,не само че не съм се комплексирал ами направо съм във фурор от теб.Добре,че не каза в коя банка работиш,бих се замислил за качествата на този който те е назначил.Бъди доволен,че въобще някой те третира като равноправен в този форум,защото начина ти на изразяване не заслужава такова отношение.Ако се смяташ за много велик,то знай,че не са тук хората,които ти дават основание за това ти мислене.Тук,на БФБ и в частност в този форум има много образовани и интелигентни хора,само че са еденици тези,които демострират такова отношение като теб!Предлагжам ти да потърсиш повредата в твоя телезизор,преди да виниш някой друг за лошото изображение и неясната картина
Не ти знам мащаба,ме ме и интересува,само едно ще ти кажа,хора с много по малък мащаб от твоя,но с много по перспективно мислене от теб,ще те задминат мноооооого бързо.Те в мисленето са те заддминали,но ще те задминат и по обем на портфейла.Тук,в този форум има много такива хора,бих казал те са болшинство.Ти си от най-голямото малцинство,човека с голямото самочувствие,човека който е най-хитър,човека който е най преуспял,човека който е над нещата!
Дребен играч си и то не защото портфейла ти е малко,за това не знам,но съм склонен да приема,че си със среден тип портфейл,ами защото мисленето ти е присъщо на дребен играч.А това е голям проблем,и колкото по бърза го осъзнаеш,толкова по-добре.
Според мен и двамата се правите на много велики, а ми е трудно да повярвам , че сте такива. Разликата между вас е видима с просто, аматьорско око. Не знам за какво се карате и какво делите. Пича е дейтрейдър и си следва стратегията - ти си инвеститор който си следва своята. В случая и двамата сте прави. Сигурен съм , че и двамата ще излезете печеливши от ситуацията. Убеден съм обаче , че пича е с доста по- правилно мислене от твоето, просто защото пасивността на инвеститорите ме дразни като конска муха. Ако мога да обобщя , и двамата ще спечелите , но той ще спечели по - рано и повече от теб !
Отговарям поред
Щом е само според теб,разбирам Това в какво вярваш е нещо твърде имагинерно,убеден съм,че ме разбираш Все пак си МАКИАВЕЛИ
Не се караме,нито делим нещо с "колегата",имаме известни разногласия,но пазара е велик съдия и ще отсъди точно и безкомпромисно!Аз ще излезна печеливш,в това съм убеден,за него не зная,ако му е малък обема,вероятно също ще излезне печеливш.Ще трябва обаче да падне пазара още доста надолу за да направи желаната печалба,но кой знае,може и това да стане!
Радвам се,че си така убеден,още повече,защото ти имаш великолепна и бих казал неуспорима причина за това си убеждение,ще си позволя да те цитирам,но не бих могъл и иначе"Убеден съм обаче , че пича е с доста по-правилно мислене от твоето, просто защото пасивността на инвеститорите ме дразни като конска муха.Както се казва,сериозен довод,обоснован,с много дълбок и скрит смисъл!
Ако мога пък аз да обощя,правиш извод на грешна база и от там ти е грешна цялта постановка на тезата.За времето не съм убеден,но за обема на печалбата съм!
пс
ако всъщност не съм разбрал добре посланието ти и мнението ти е отправено към " колегата" ,а не към мен,убеден съм,че ще преподредиш успешно целият ми изказ и всичко ще си дойде пак по местата.Все пак ти си Макиавели,а не кой да е!
пс
ако ти се струва,че долавяш известна ирония по-горе,не е така.Твърде много те уважавам като писател,все пак "Владетелят "ми и настолна книга.Великолепно четиво.Признавам ти го!
А и тази твоя мисъл е страхотна:
"Пилеейки чуждото, ти се сдобиваш със слава, докато прахосвайки своето, вредиш само на себе си. Нищо друго не те изтощава така, както щедростта: проявявайки я, ти едновременно губиш самата възможност да я изявяваш и или изпадаш в беднота, будеща презрение, или разоряваш другите, с което си навличаш ненавист.“
Коментар