IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паника на БФБ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Alee
    Отрезвяване или страх
    Разпродажбите формираха значителни обеми

    Отрезвяване, страх или поредната буря в чаша вода, това са част от обясненията, които могат да се дадат за петъчната борсова сесия. Обемите на търговия бяха същите като в дните на растеж, само че този път големите проценти бяха със знак минус. За активността на инвеститорите говори и формираният дневен оборот - 27 млн. лв., като само времето ще покаже дали се отваря нова страница в борсовата история, или просто инвеститори са решили да скъсят позициите си, повлияни от засилващите се гласове, че много от дружествата са надценени.
    Ето още една некадърна статия, написана от некадърник с некадърно направени анализи и некадърни изводи.

    Този оборот от 27 милиона бяха няколко големи сделки на Булбанк, предимно кросове и не може да се прави по тях анализ на настроението на пазара. Оборота всъщност беше около 7 милиона - доста под средното за пазара.

    Предишния ден оборота беше 70 милиона пак заради такива сделки - например Булбанк прехвърли около 30 милиона ДЗИ, 28 милиона Елтос и т.н. И този преден ден оборота пак беше около 7 милиона - пак ниско за пазара.

    Това борсовите "журналисти" са егати некадърната стока.

    Алее, ти си отдавна на пазара мисля, Защо не ги проверяваш тез неща. Не трябва да си толко доверчив !

    Коментар


    • Отрезвяване или страх
      Разпродажбите формираха значителни обеми

      Отрезвяване, страх или поредната буря в чаша вода, това са част от обясненията, които могат да се дадат за петъчната борсова сесия. Обемите на търговия бяха същите като в дните на растеж, само че този път големите проценти бяха със знак минус. За активността на инвеститорите говори и формираният дневен оборот - 27 млн. лв., като само времето ще покаже дали се отваря нова страница в борсовата история, или просто инвеститори са решили да скъсят позициите си, повлияни от засилващите се гласове, че много от дружествата са надценени. Най-силно това рефлектираха върху компаниите, обхванати от "Дневник 20". Спадът при тях доведе до понижение на индекса с 2.02% до 301.05 пункта. Широкият BG40 пък загуби 1.61% от стойността си и приключи на ниво 587.19 пункта.

      Корекцията се забеляза най-силно при дружествата, които досега бяха в погледа на инвеститорите като силно поскъпващи. Навлизането на институционален инвеститор доведе до драстично поскъпване при книжата на "Арома". Макар и показателите на дружеството все още да са под нивото на надценените компании, техническите нива отдавна бяха надхвърлени и при липсата на положителни новини от фундаментален характер книжата на компанията спаднаха до 22.55 лв. с 16.29%.

      Подобна беше и ситуацията при металургичните заводи. Четирите дни, през които "Кремиковци" радваше своите акционери и достигна рекордни нива над 40 лв., минаха и понижението от петък доведе до цена 36.25 лв. "Оловно-цинков комплекс" пък продължи спада, започнал още в средата на миналата седмица, като акциите на завода се търгуваха с 4.23% по-евтино и средна цена 112.14 лв.

      Финансовият сектор също не беше подминат от разпродажбите и инвеститорите във всички борсово търгувани банки скъсяваха позициите си. Най-силно беше поевтиняването при Стопанска и инвстиционна банка - 3.81% до 101 лв. но при само 5 прехвърлени лота. При по-голяма активност беше понижението при Корпоративна търговска банка и средната цена на книжата й се понижи с 2.75% до 99.75 лв. Още по-силно пък беше засегнат застрахователят "Булстрад", който загуби 6.75% пазарната си оценка и акциите му се прехвърляха на ниво 309.59 лв.

      Въпреки че като цяло пазарът вървеше надолу, повишения също не липсваха. Пример за това беше параходство "Българско речно плаване". Компанията, която досега стоеше встрани от борсовата шумотевица, изненадващо не покачи пазарната си капитализация, когато счетоводният й отчет беше огласен, но в петък поскъпването на акциите й беше 2.36% до единична цена 10.85 лв. Напук се представи и "Спарки Елтос", чиито акции в продължение на месец бележат тенденция към леко, но трайно понижение, а в петък "дръпнаха" нагоре до 17.02 лв. Изменението на дневна база беше 3.15 лв.

      Печеливши:

      30.53%

      IMMI

      Новият рекордьор по липса на ликвидност - позицията ИММИ, поскъпна най-силно до цена 1.24 лв. Двеста лота в петък бяха първите прехвърлени за последните 12 месеца.

      30.48%

      HNIC

      "Никотиана БТ" холдинг е втората компания, поскъпнала най-силно в последната сесия на миналата седмица. Общо 10 акции на дружеството се прехвърлиха при цена 1.37 лв.

      30.30%

      STRAB

      В петък 2 акции на "Южен индустриален парк" смениха собственика си при цена 0.86 лв. за лев номинал. В навечерието на общото събрание цената на книжата бележи силни изменения.

      Губещи:

      -24.37%

      PREMIER

      Премиер фонд АДСИЦ най-силно беше засегнат от мечите настроения в петък. Акциите на варненското дружество се прехвърляха при цена 0.90 лв. при лев номинал.

      -16.29%

      AROMA

      Бурният растеж по позицията "Арома" беше прекъснат в петък също толкова драстично, както и започна. Разпродажбите на акциите доведоха до спад на цените и средно ниво 22.55 лв.

      -15.14%

      DOBHL

      "Добруджа холдинг" е третото дружество, което в най-голяма степен загуби от пазарната си капитализация. В петък 25 акции бяха изтъргувани при единична цена 6.67 лв.
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

      Коментар


      • Първоначално изпратено от forest gump
        Не се ли притеснявате да наричате тези, които в момента продават зайци, ами ако наистина вземе да пада борсата, няма ли те да са направили най-доброто възможно да избягат на върха като си гарантират цялата натрупана до момента печалба. След като големите вече не са сигурни има ли балон или няма, то значи може и да има. А за мен и на половина да си мисля, че може да има балон е достатъчна причина да не стоя в нещо което може и да е балон. Алчността не беше ли един от смъртните грехове, и едва ли е сложен там защото е нешо хубаво.
        не можеш да кажеш дали една борса е балон. никой не го знае.

        извода е купувай добри и ненадценени компании. тогава какво ти пука, че може да има балони на борста ?!

        Коментар


        • Не се ли притеснявате да наричате тези, които в момента продават зайци, ами ако наистина вземе да пада борсата, няма ли те да са направили най-доброто възможно да избягат на върха като си гарантират цялата натрупана до момента печалба. След като големите вече не са сигурни има ли балон или няма, то значи може и да има. А за мен и на половина да си мисля, че може да има балон е достатъчна причина да не стоя в нещо което може и да е балон. Алчността не беше ли един от смъртните грехове, и едва ли е сложен там защото е нешо хубаво.

          Коментар


          • Istinskite zaiuvci ne znaqt vse oste sto e borsa

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Императорът
              Дори и заювците вече почти не се връзват на глупостите ви...
              Когато „заювците“ спрат да се връзват е време аз да стана заю и да натисна бутона SELL ALL

              Коментар


              • Michelagelo, каде видя че се оплаквам -
                но на мен ми е адски любопитно поведението на Инвестор.бг
                а иначе - по някой път хвърляй по един поглед на отчетите и как те се интерпретират в статиите им
                Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

                Коментар


                • Каква паника БЕ, каква корекция, още не сме довършили ТРЕТАТА

                  вълна, като хората................?!?!?!:-))))

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Императорът
                    БЕ КЪДЕ ВИДЯХТЕ ТАЯ ПАНИКА, БЕ !?!?

                    Дори и заювците вече почти не се връзват на глупостите ви...
                    Аз от върхът преди месец и нещо досега съм загубил няма и 6%, при положение, че от началото на годината бях доста над 100% напред... това е невероятна катастрофа и причина за паника ли?
                    Абсолютно правилно !!!

                    Коментар


                    • БЕ КЪДЕ ВИДЯХТЕ ТАЯ ПАНИКА, БЕ !?!?

                      Дори и заювците вече почти не се връзват на глупостите ви...
                      Аз от върхът преди месец и нещо досега съм загубил няма и 6%, при положение, че от началото на годината бях доста над 100% напред... това е невероятна катастрофа и причина за паника ли?
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от kif
                        така е Съни, но на мен ми е адски любопитно поведението на Инвестор.бг - преди 3 седмици им казах в темата "до Инвестор", че със статиите си за Трейс-а които излизаха през 15 мин. за мен те участват в манипулацията, която се извършва и умишленото създаване на тази психоза.
                        Вече 3 ден няма никаква реакция от тяхна страна - да потърсят за коментар когото и да е било, което ме кара да вярвам още повече, че съмненията от преди са били верни.
                        Нека да си припомним в тази връзка каква активност демонстрираха те при лекия хаос, който се създаде в рамките на 2 дни при продажбата на няколко акции от мажоритаря на ХДПАТ и МОСТС.
                        kif, стига конспирации бе човек. Естествено, че ще пишат от Инвестор-а това, което е най-актуално и най-интересно на капиталовия пазар за момента. Нали целта им е да бъде максимално четяемо. А аз лично досега не съм виждал в тяхна статия манипулативно изказване и отношение. Като прибавим и факта, че винаги са първите, които излизат с интересните новини всеки път, не виждам защо трябва да се оплакваш и да се сърдиш, вместо да бъдеш доволен от това.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Пепи
                          Такива стабилни отчети дружествата от BFB не са вадили от години,

                          а и икономиката е във възход / растеж /, така че..............

                          манипулаторите, които и да са те, да духат таратора, не са познали

                          този път! :-)))

                          Успех на всички и търпеливите винаги печелят, за разлика от

                          пеперудките! :-))
                          Абсолютно

                          Коментар


                          • така е Съни, но на мен ми е адски любопитно поведението на Инвестор.бг - преди 3 седмици им казах в темата "до Инвестор", че със статиите си за Трейс-а които излизаха през 15 мин. за мен те участват в манипулацията, която се извършва и умишленото създаване на тази психоза.
                            Вече 3 ден няма никаква реакция от тяхна страна - да потърсят за коментар когото и да е било, което ме кара да вярвам още повече, че съмненията от преди са били верни.
                            Нека да си припомним в тази връзка каква активност демонстрираха те при лекия хаос, който се създаде в рамките на 2 дни при продажбата на няколко акции от мажоритаря на ХДПАТ и МОСТС.
                            Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

                            Коментар


                            • Колебаех се...в коя тема да го напиша- станали са 20 ...в една посока))


                              Ако има проблем между членовете на БАЛИП мисля, че те са хората, които трябва да заемат позиция и си да изяснят въпроса...
                              А медиите да публикуват и техните отговори/мнения/!!!

                              А не да се надъхваме по форумите.

                              И на мен не ми харесват крайни и непремерени изказвания за борсовия пазар - Балон.Никак не ми харесват.
                              Да - манипулативни са!

                              Но не ме кефят и крайните мнения, пак из пресата, за чудото - борса и как се правят по 100-200%...
                              Да - също манипулативни и опасни, защото хубавото винаги привлича много хора, без да им оставя време да помислят обективно.

                              Необходим е някакъв баланс...

                              Коментар


                              • Да се панират малките риби. Взел съм достатъчно кеш и само чакам още малко да паднат акцийките

                                Коментар

                                Working...
                                X