If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Инсайдър, можеш ли да ни обясниш, как пресметна P/E 10 ?
Елементарно Маша и Мечокът :-) Прибави към миналогодишната печалба ръст от 50%, какъвто виждаме в първото тримесечие и раздели цената на полученото число :-)
защо не прибави 70% бе инсайдър
За съжаление е само 50% :-( хахахахаха Толкова дават хората :-)
инсайдър, подсказах ти за 70%, защото дори по твоята схема с 50%, пак не излизат P/E 10
ако разбира се, приемаме, че годишната печалба в одитирания отчет е 4677 х.лв.
От друга страна, ако сезонността е толкова силно изразена и първото тримесечие е най-слабия период, нямаш никакво основание да екстраполираш реговия ръст върху целия период.
За теб май най-добре е да изчакаш и да видиш със собствените си очи как се развиват нещата по тримесечия. Изчакай и виж. Аз очаквам 40% ръст на приходите за 2008 и 50% ръст на печалбата. Ще поживеем ще видим ;-)
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
От друга страна, ако сезонността е толкова силно изразена и първото тримесечие е най-слабия период, нямаш никакво основание да екстраполираш реговия ръст върху целия период.
Елементарно Маша и Мечокът :-) Прибави към миналогодишната печалба ръст от 50%, какъвто виждаме в първото тримесечие и раздели цената на полученото число :-)
За съжаление е само 50% :-( хахахахаха Толкова дават хората :-)
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
хайде сега, не ни убеждавай, че сметката е без кръчмар
Инсайдъре, почти във всеки бизнес има сезонност, но едва ли сезонността в Борда е сравнима с тази на Албена и може да обясни почти десетократна разлика между две съседни тримесечия. Лично мнение.
Съобщението формално е коректно, но е заблуждаващо, защото ръстът спрямо Q1 на 2006 може наистина да е 39%, но спрямо предходните тримесечия има спад.
Лари, само ти ли не разбра, че в този бизнес има сезонност и Q4 е най-силното тримесечие а Q1 най-слабото. Сравняват се съпоставими периоди. Все едно да се чудиш защо Q4 на Албена е по-слабо от Q3 :-))))
Коментар