IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Билборд АД (BBRD / BOARD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
    През първото тримесечие на 2008 г. Билборд АД е реализирало общо приходи от дейността в размер на 2.539 млн. лв., което представлява 40% ръст в сравнение със същия период на 2007 г..

Нетната неконсолидирана печалба на Билборд АД е 315 хил. лв., което представлява ръст от 50% в сравнение със същия период на 2007 г.

Билборд АД реализира успешно публично предлагане на 1.5 млн. акции по метода букбилдинг при цена на удовлетворяване на поръчките 7.30 лв. за акция, което приключи на 10 декември 2007 г.

С увеличението основният капитал на фирмата достигна 7.5 млн. лв.

Компанията държи 40% от пазара на широкоформатен печат и около 15% на офсетен. Билборд има над 3000 клиенти, като за групата работят над 350 души персонал.
    Нека припомним, че “Хиитсет” ЕООД – 100% собственост на “Билборд” е представило необходимите документи в Българска Агенция за Инвестиции за получаване на сертификат за инвестиция – клас “А”, с оглед предстоящото реализиране на проекта за изграждане на нова печатна база в град Костинброд.

И ти си "иначе" симпатичен, но на практика вземи да прочетеш малко повече инфо вместо да разчиташ на остналите да ти го доставят. ;-)
    Тогава да продължим да смятаме. Ако държат 40% от пазара на широкоформатен печат и около 15% на офсетен какъв ръст очакват да има пазара и каква част от този ръст ще влезе в техните ОПР? С други думи накъде ще растат, с колко ти лично очакваш да им нарастват приходите и какъв дълъг growth си слагаш като смяташ terminal value?
    И стига с това “Хиитсет” ЕООД защото една и съща ПОЛОВИНЧАТА информация се повтаря навсякъде и отговор на въпросите ми все още НЯМА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Милетиев
      Първоначално изпратено от Милетиев
      Направих си труда да поровя: има информация за 50 дка терен, 28 000 РЗП за печана база и техническа документация която им е струвала 250к.
      Това обаче не дава отговор на въпросите за пресядането - твърде грамадната за тях инвестиция, капацитета, как ще се финансира и къде ще успее да се продава?
      Или дава?

Намерих обаче нещо, което ми беше убягнало:
      По-ниският ръст на приходите от продажби през 2006 г. в сравнение с останалите години от разглеждания исторически период се дължи на факта, че през 2006 г. на българския пазар се появяват няколко нови производители, внесли сравнително евтина печатарска техника от Китай. Предприет е опит за натиск върху цените на печата, което доведе до сериозни затруднения в дейността на печатните бази, някои от които практически бяха принудени да спрат производство или да работят на загуба. «Билборд» АД успява да преодолее този натиск въз основа на добрата си организацията на работа и оптималната разходна структура и ценова политика
      Както и информацията за Инфопрес:
      Една от най-големите печатници в България - "Делта плюс", стана част от групата "Инфопрес", лидер в полиграфическата индустрия в Югоизточна Европа. „Инфопрес Груп” обяви оборот от 80 милиона евро, като прогнозите са тази сума да нарасне до 110 милиона евро през 2008 г.

Онова за големия залък важи с още по голяма сила
      ПешоКенин, аз бях задал въпроси за капацитета, размера на инвестицията, финансирането и пазара. Инфомрацията, която си посочил се повтаря с онази от проспекта и няма нищо ново. Още по малко нещо, което да отговаря на горните въпроси.
      По отношение на

Първоначално изпратено от INSIDER-A
      А форуърд Р/Е от 10 въобще не му приляга на лидера ;-)
      Имам усещането, че (иначе симпатичния) INSIDER-A се самоубеждава твърде упорито, че компанията е по-хубава отколкото му се вярва. Между другото Билборд в какво по-точно е лидер и какви са му приходите от лидерския сегмент?
      През първото тримесечие на 2008 г. Билборд АД е реализирало общо приходи от дейността в размер на 2.539 млн. лв., което представлява 40% ръст в сравнение със същия период на 2007 г..

Нетната неконсолидирана печалба на Билборд АД е 315 хил. лв., което представлява ръст от 50% в сравнение със същия период на 2007 г.

Билборд АД реализира успешно публично предлагане на 1.5 млн. акции по метода букбилдинг при цена на удовлетворяване на поръчките 7.30 лв. за акция, което приключи на 10 декември 2007 г.

С увеличението основният капитал на фирмата достигна 7.5 млн. лв.

Компанията държи 40% от пазара на широкоформатен печат и около 15% на офсетен. Билборд има над 3000 клиенти, като за групата работят над 350 души персонал.
      Нека припомним, че “Хиитсет” ЕООД – 100% собственост на “Билборд” е представило необходимите документи в Българска Агенция за Инвестиции за получаване на сертификат за инвестиция – клас “А”, с оглед предстоящото реализиране на проекта за изграждане на нова печатна база в град Костинброд.

И ти си "иначе" симпатичен, но на практика вземи да прочетеш малко повече инфо вместо да разчиташ на остналите да ти го доставят. ;-)
      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Милетиев
        Направих си труда да поровя: има информация за 50 дка терен, 28 000 РЗП за печана база и техническа документация която им е струвала 250к.
        Това обаче не дава отговор на въпросите за пресядането - твърде грамадната за тях инвестиция, капацитета, как ще се финансира и къде ще успее да се продава?
        Или дава?

Намерих обаче нещо, което ми беше убягнало:
        По-ниският ръст на приходите от продажби през 2006 г. в сравнение с останалите години от разглеждания исторически период се дължи на факта, че през 2006 г. на българския пазар се появяват няколко нови производители, внесли сравнително евтина печатарска техника от Китай. Предприет е опит за натиск върху цените на печата, което доведе до сериозни затруднения в дейността на печатните бази, някои от които практически бяха принудени да спрат производство или да работят на загуба. «Билборд» АД успява да преодолее този натиск въз основа на добрата си организацията на работа и оптималната разходна структура и ценова политика
        Както и информацията за Инфопрес:
        Една от най-големите печатници в България - "Делта плюс", стана част от групата "Инфопрес", лидер в полиграфическата индустрия в Югоизточна Европа. „Инфопрес Груп” обяви оборот от 80 милиона евро, като прогнозите са тази сума да нарасне до 110 милиона евро през 2008 г.

Онова за големия залък важи с още по голяма сила
        ПешоКенин, аз бях задал въпроси за капацитета, размера на инвестицията, финансирането и пазара. Инфомрацията, която си посочил се повтаря с онази от проспекта и няма нищо ново. Още по малко нещо, което да отговаря на горните въпроси.
        По отношение на

А форуърд Р/Е от 10 въобще не му приляга на лидера ;-)
        Имам усещането, че (иначе симпатичния) INSIDER-A се самоубеждава твърде упорито, че компанията е по-хубава отколкото му се вярва. Между другото Билборд в какво по-точно е лидер и какви са му приходите от лидерския сегмент?

Коментар

• Излязъл е консолидирания одитиран отчен на Билборд.

„БИЛБОРД” АД предвижда през 2008 г. инвестиции в изграждане на нови рекламни съоръжения, част от инфраструктурата на Метрореклама – във връзка с откриването на нови 5 метростанции в гр. София. Инвестициите ще се реализират чрез дружество “Моушън артс” ООД, част от бизнес групата на “Билборд” АД.
          Ръководството на дружеството планира инвестиции в нови съоръжения за ин-стор рекламния канал, като част от плановете за изграждане и поддържане на рекламни съоръжения в областта на външната и интериорна реклама. Инвестициите ще се реализират чрез дружество “Инстор медия” ООД, част от бизнес групата на “БИЛБОРД” АД.
          Планирани са инвестиции и по направление Проектиране и изграждане на интегрирани информационни системи за управление в областта на печатарския и рекламния бизнес. Проектите в това направление се разработват и реализират от дъщерното дружество „Нимисофт” ООД. Планиран е целеви ресурс за финансиране на необходимите разходи за персонал, вкл. обучение, допълнително развитие на компетентността и специализацията на персонала, както и разходи за таргетиран маркетинг с оглед налагането на разработените продукти и подкрепа на дъщерното дружество. Поставената цел е специализираната за печатарския бизнес интегрирана информационна система за управление да бъде напълно завършена и представена на изложението DRUPA 2008.
          „БИЛБОРД” АД придоби имоти в района на гр. Костинброд, в ход е процедура по окрупняване на парцела и обособяване в производствена площадка.

Непосредствена задача през 2008 г. е изготвянето на пълна проектна и техническа документация и начало на изграждане на необходимата инфраструктура. Целта на дружеството е да консолидира земя с площ около 50дка, където да изгради нова печатна база с разгъната застроена площ около 28,000 кв.м., включително производствено-печатни халета, административен корпус, складове за химикали, материали, палети, готова продукция, самостоятелна работилница, паркинг за камиони и т.н.

Някой беше питал относно новата база. Мисля, че това ще му помогне.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПешоКенин
            Първоначално изпратено от Маша и Мечокът
            Инсайдър, можеш ли да ни обясниш, как пресметна P/E 10 ?
            Елементарно Маша и Мечокът :-) Прибави към миналогодишната печалба ръст от 50%, какъвто виждаме в първото тримесечие и раздели цената на полученото число :-)
            защо не прибави 70% бе инсайдър
            За съжаление е само 50% :-( хахахахаха Толкова дават хората :-)
            инсайдър, подсказах ти за 70%, защото дори по твоята схема с 50% пак не излизат P/E 10
            ако разбира се, приемаме, че годишната печалба в одитирания отчет е 4677 х.лв.
            Маша ти говориш за неконсолидирания отчет. Аз също ще се присъединя към очакванията на инсайдера НО за консолидирания, който е и по-важен за мен ;-)
            Точно така. Имам предвид на конс. база. Ако не си видяла конс. одит. отчет за 2007 ето го:

http://www.x3news.com/displayNovina.jsp?formid=17817
            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• нямам претенции да съм от най-умните, но форума много изпростя
              Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                Insider-a ne im se vruzvai .... Zabavlqvai se ...
                Франки, забавлявах се до скоро ама когато повечето мнения са абсолютно безсмислени и някои субекти кудрят ник след ник само за да манипулират другите вместо да изложат собственото си виждане или да пуснят някоя шега, че да разведрим обстановката, вече не ми е толкова смешно :-(

Коментар

• Insider-a ne im se vruzvai .... Zabavlqvai se ...

Коментар

• Първоначално изпратено от pasiven
                    дано вие "виждате" нещата
                    аз ви наблюдавам от доста време и на моменти наистина е забавно
                    без никой да се засяга естествено
                    иначе компанията си е супер
                    Абе шемет, създаваш си ново име и започваш да "виждаш" нещата а ти е забавно да ни гледаш нас простосмъртните как не ги разбираме ама хич :-) Още малко ще кажеш, че ти си възкъснал в неделя ;-) Айде кажи си стария ник и да ти олекне :-) А иначе и ти си супер ама само баба ти го знае :-))) Няма да се засегнеш естествено защото предишния ти ник беше "апокалипсиса" :-)

В тази държава няма ли свястни хора ами само някакви като този дето търсят под вола теле с цената на всичко. Създават ник след ник и пишат каквото им скимне, че да създават впечатление, че все нещо не е наред. Не може да е толкова хубаво ама виж приходите нараствали със "само" 40% ама то печалбата растяла със "само" 50% ама парите им били в купюри от по 100 лв. и т.н.

Направо избихте рибата!

Коментар

• дано вие "виждате" нещата
                      аз ви наблюдавам от доста време и на моменти наистина е забавно
                      без никой да се засяга естествено
                      иначе компанията си е супер

Коментар

а някой може ли да ми каже виждал ли е 7млн. кеш през живота си, колкото имат борда на хартия???
                        А ти виждал ли си и други отчети, например на Фазерлес, които дори не са емитирали нови акции ?

Коментар

• аз със сигурност мога да ти кажа за разлика от теб :-)
                          дано са им на по едри банкноти, че трябва да ги редят в зала 1 на НДК

а ти си смятай там

Коментар

а някой може ли да ми каже виждал ли е 7млн. кеш през живота си, колкото имат борда на хартия???
                            А ти можеш ли да ни кажеш как така се пръкна с това велико прозрение :-)

Billboard booked net profit of EUR 0.2m for Q1 2008, up 50% YoY
                            Billboard registered unconsolidated revenues of EUR 1.3m for Q1 2008, up 39% YoY. EBITDA
                            increased by 35% YoY to EUR 0.7m, while EBITDA margin slightly decreased to 54% (down from
                            56% in Q1 2007), following the significant increase in compensation costs and the cost of hired
                            services after the establishment of new production facilities. In the last year the company bought
                            new machines and increased its production capacity, which led to higher depreciation expenses (up
                            42% YoY) and EBIT of EUR 0.3m (up 25% YoY). Billboard’s net profit for Q1 2008 stood at EUR
                            0.2m, up 50% compared to the same quarter of 2007, despite higher interest expense (of EUR
                            0.1m, 38% up YoY). Net profit margin for the last quarter was 12.5% against 11.5% a year earlier.

Коментар

• а някой може ли да ми каже виждал ли е 7млн. кеш през живота си, колкото имат борда на хартия???

Коментар

• Първоначално изпратено от Маша и Мечокът
                                Инсайдър, можеш ли да ни обясниш, как пресметна P/E 10 ?
                                Елементарно Маша и Мечокът :-) Прибави към миналогодишната печалба ръст от 50%, какъвто виждаме в първото тримесечие и раздели цената на полученото число :-)
                                защо не прибави 70% бе инсайдър
                                За съжаление е само 50% :-( хахахахаха Толкова дават хората :-)
                                инсайдър, подсказах ти за 70%, защото дори по твоята схема с 50% пак не излизат P/E 10
                                ако разбира се, приемаме, че годишната печалба в одитирания отчет е 4677 х.лв.
                                Маша ти говориш за неконсолидирания отчет. Аз също ще се присъединя към очакванията на инсайдера НО за консолидирания, който е и по-важен за мен ;-)

Коментар

Working...
                                X