Първоначално изпратено от Respect
хубаво е, че има и консолидираните и индивидуалните отчети.
според отчета за 2006 нетната рентабилност е малко над 11% при почти 17млн. консолидирани продажби. все пак внимание - тяхната печалба е по-малка заради миноритарите в дъщерните, т.е. за 2006 билборд е с консолидиран нетен резултат 1,731хил.лв.
прави впечатление ниския относителен дял на резултата към осеммесечието спрямо годишен резултат. сигурно има и някакво "понаместване", но допускам до 3 пъти по-висок резултат към края на 2007 спрямо показаното до август, т.е. максимум до 2,8млн.
това се връзва и с изявленията на фирмата за 2,7млн. печалба за 2007г., но по-важното за мен е че е близо и до историческа нетна рентабилност от 11%.
как ли - при консолидирани продажби до август07 12,891хил.лв. и съответните продажби за 2006 (към август и към декември) 9,044 и 16,987, предполагам ще стигнат до края на тази година над 24млн.лв.
което при 11% достига над 2,640хил.лв. нетен резултат. значи пак стигам до прогнозата на фирмата.
и сега за суперсложните калкулации на любимото на поколения българи р/е
7,500,000*3=22,5млн.лв.
при 2,270хил.лв. нетна разполагаема печалба получвам 9,91
това според инвестиращ е приемливо
и според мен :-)
при 5,50лв/акция и горните допускания стигам до р/е 18,17 (изглежда ми по-малко от 30), което още ми е ок, но при 7,50 - кофти - резултатът е почти 25.
е, не е гротеска, но по-скоро ме доближава до мнението на хана, че цената е поизцедена, като при пиб-а.
от друга страна структурно печатница и банка е безумие да се сравняват (макар, че при тези със сеньораж ... :-) ), та тук инвестициите трябва да значат нещо по-вече ...
ще търся още инфо.
добричка е видимо много навита и нахъсена - давай го по-спокойно, мадам, или ако знаеш още нещо - сподели го и с нас.
а "мисли" като тази, че привлечените чрез ипо средства не променят задлъжнялостта, струва ми се за ненужно да коментирам.
Коментар