IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бесттехника - Радомир (5BE / RADO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ETO GO RAZDVIJVANETO

Коментар

• Тука раздвижване ще има ли или това е засега?

Коментар

• Руски оръжеен гигант влиза в строежа на АЕЦ “Белене”
        ТОДОР ВАРЧЕВ
        СРОК
        Пускат V блок на “Козлодуй” на 8 септември
        Спреният заради авария V блок на АЕЦ "Козлодуй" ще бъде пуснат най-късно на 8 септември, съобщи за "Монитор" шефът на атомната централа Иван Генов. Повредата в генератора се оказа значително по-лека и ремонтът ще отнеме значително по-малко време, отколкото очаквахме. Заради спрения блок централата губи по над 1 млн. лв. на ден, изчисли Генов.
        ПРОФИЛ
        Ракети на “Алмаз-Антей” пазят Москва
        Зенитно-ракетните комплекси на „Алмаз-Антей" С-400 "Триумф" в момента осигуряват противовъздушната отбрана на руската столица Москва. Те бяха приети на въоръжение в началото на август т.г. Всеки комплекс може да поразява по 12 въздушни цели едновременно на височина от 50 м. до 60 км.
        Концернът, който е 100% собственост на руската държава разработва и произвежда зенитни ракетни комплекси и системи, информационни средства с различно предназначение, средства за управление и връзка, а също така системи и комплекси за конвенционална противоракетна отбрана.
        "АлмазАнтей"е на 28-о място сред ТОП 100 на най-големи производители на оръжие Печалбата му през 2006 г. е $ 2,36 млрд.
        Снимка: ИНТЕРНЕТ

Кандидатът за строежа на АЕЦ "Белене" "Антей -Алмаз" е сред водещите производители на зенитно-ракетна техника в света.
        Най-големият концерн на руската отбранителна промишленост "Алмаз-Антей" е готов да се включи в строежа на АЕЦ "Белене", съобщиха от "Атомстройекспорт".
        В края на август "Алмаз-Антей" сключи договор за сътрудничество с "Атомстройекспорт", която е избрана за изпълнител на проекта за българската атомна централа. Ще използваме опита на "Алмаз-Антей" в проектите си за строеж на атомни централи както в Русия, така и зад граница, обясниха от "Атомстройекспорт".
        Според споразумението, подписано на 29 август, двете компании "ще обединят силните страни на структурите си при реализацията на инвестиционни проекти в областта на енергетиката, за да осигурят на развитието на производства за нуждите на енергетиката на напредничавите предприятия от военнопромишления комплекс", пише в съобщението на "Атомстройекспорт", разпратено до българските медии.
        Технологиите използвани от военната индустрия не са далече от атомната енергетика. "АлмазАнтей" може да се включи в производството и доставката на системите на управление и контрол на работата на реакторите на АЕЦ "Белене". Освен това предприятията на военния концерн участват в изработването на едрогабаритно оборудване за атомната енергетика и явно по тази линия биха могли да сътрудничат на "Атомстройекспорт", обясни за "Монитор" зам.-председателят на парламентарната комисия по енергетика и бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй" Йордан Костадинов.
        По моя неофициална информация "Атомстройекспорт" има вече предварителни договори за доставка на оборудване на новата ни атомна централа и с германската "Сименс" и френската "Арева". Това дава още по-добри шансове за реализацията на проекта на най-високо технологично ниво, добави Костадинов.
        В момента обаче проектът АЕЦ "Белене" е зациклил заради проблеми в централата на "Атомстройекспорт". Причината е, че през май т.г. определеният за ръководител на строежа на новата атомна централа от страна на "Атомстройекспорт" Виктор Макаревич е подал оставка по семейни причини. Все още обаче не е назначен негов заместник, което може да доведе до сериозно забавяне на проекта, коментираха за "Монитор" източници близки до руската компания.
        "Атомстройекспорт" подписа в края на 2006 г. предварителен договор с НЕК за строежа на АЕЦ "Белене". Основният договор, който се изчислява на обща стойност 4 млрд. евро, се очаква да бъде парафиран до края на тази година.
        Националната електрическа компания вече определи листа от кандидатите за стратегически инвеститор в АЕЦ "Белене", който ще държи 49% от акциите на атомната централа. Това са чешката CEZ, френската EDF, германските E.O№, RWE, белгийската "Електрабел" и италианската "Енел".
        В момента те подготвят офертите си за участие в проекта, които трябва да бъдат представени до 24 септември, добавиха от електрическата компания.

Коментар

• Вие можете да си говорите и да смятате моята некомпетентност за забележителна , обаче аз ще спра да споря с вас и ще смятам моя профит.
          Довиждане господа и успех на опитните и компетентните!
          Но да не забравяме, че винаги има изненади, и системата не винаги се движи според уютната логика, която някои смятат за пръв и единствен начин на мислене!
          Адиос! :-) :-) ;-)

Коментар

• Забележителна некомпетентност, наистина...Така като го слушам, дори няма да разбере откъде му е дошло!

Коментар

• Не съм пропуснал да вляза , а не съм искал и продължавам да не искам да го направя Следя доста позиции, но не се намесвам по тези, които не ме интересуват, освен ако някой не започне прекалено много да ми навира своята некомпетентност, неистини или манипулации

Всеки има право на мнение, но не бива и да злоупотребява с него. Мярката, takiteasy, мярката...

А ти, нали знаеш - Take it easy, don't worry, be happy

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                Верно за резултатите всичко е ясно - продажбите за полугодието на 2007 са два пъти по-ниски от аналогичните за 2006, печалбата е три пъти по-ниска. Не ми стана ясно обаче какво общо има това с ретроспекцията и посоката - ама аз не съм акционер тука, важното е на вас да ви е ясно, защо вие сте акционери и най-важното - докога
                Не знам какво се оптваш да направиш пишейки тука? Но явно си пропуснал да влезеш когато е трябвало ;-). Затова не си акционер по позицията. Е мога да те успокоя, и на сегашните нива си струва да влезеш, естествено според моето скромно мнение! Съветвам те да погледнеш как се изменя цената на дружеството за последната година. А това, че следиш точно и стриктно счетоводните отчети е плюс но понякога води до особено големи пропуснати ползи и яд.
                В момента пазара на БФБ се движи доста осезателно нагоре и тенденцията е да продължава с този темп през следващите 2-4 години. Това е така не защото счетоводството на дадена компания пише това или онова в отчета, а защото на борсата се включват десетки нови инвеститори ежедневно ( http://www.investor.bg/?cat=5&id=54480 ), плюс факта че преобладават положителни настроения като цяло в страната, може би и това, че от скоро сме и членове в ЕС също допринасят за възходящия тренд!
                Съгласен съм, че трябва да се инвестира разумно, но да не се възползваме от така благоприятната пазарна ситуация в момента, би било доста по-неразумно от колкото да се страхуваме да инвестираме!

Това е лично мнение!

Коментар

• Верно за резултатите всичко е ясно - продажбите за полугодието на 2007 са два пъти по-ниски от аналогичните за 2006, печалбата е три пъти по-ниска. Не ми стана ясно обаче какво общо има ретроспекцията с посоката, ама аз не съм акционер тука, важното е на вас като акционери да ви е ясно и най-важното - докога

Коментар

Дали Ако си купувал на 5 лв, що ти трябва да бродиш по темите и да навиваш другите - за да я вдигнеш с още 50 ст или левче ли

Ако си купувал на 5 лв и си си правил сметките, знаеш какво трябва да правиш при такива резултати и стойности на показателите

Първоначално изпратено от XY
                    Как да не се кефи човек като е купувал на 5 лева?
                    Резултатите и показателите са ясни, както цената е ясна и посоката е ясна и това се вижда ретроспективно!!!

Коментар

• Дали Ако си купувал на 5 лв, що ти трябва да бродиш по темите и да навиваш другите - за да я вдигнеш с още 50 ст или левче ли

Ако си купувал на 5 лв и си си правил сметките, знаеш какво трябва да правиш при такива резултати и стойности на показателите

Първоначално изпратено от XY
                      Как да не се кефи човек като е купувал на 5 лева?

Коментар

• Как да не се кефи човек като е купувал на 5 лева?
                        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

Той явно вече е скочил (може би до ушите) в позицията, сега броди из темите във форума и навива другите. Сещам се за още няколко подобни "навиячи" в други теми - HDPAT, ZLP, ... Явно всяка тема си има поне по един "навияч" на сергията, дето да подпира тренда

Първоначално изпратено от kissinger
                          Абе, приятелю takeiteasy като ти чета постовете ми се затвърждава впечатлението, че сам се опитваш да се навиеш по тая позиция.Можеш ли да ми отговориш на няколко крехки въпросчета :
                          1.Не те ли притесняват в отчета на компанията тия 8 милиона дето светят в червено?
                          2.Не те ли притеснява особения залог върху търговското предприятие "Бесттехника-Радомир"?
                          3.Има ли и най-малка идея ще участва ли дружеството по някакъв начин при изграждането на АЕЦ Белене / аз примерно мога да ти дам жокер кой дружества ще участват... и никак не съм сигурен, че Радо-то ще фигурира/.И дори да участва - имаш ли представа за усвояването на какви средства, за какъв период от време и с какъв марж на печалба става въпрос - ако нямаш - провери - ще ти е много интересно.
                          4.Бил ли си скоро /някога/ на място - за да видиш това наистина колосално предприятие на какво прилича.Аз бях съсвсем скоро...

Мнението ми, естествено не е препоръка за нищо...освен за повечко четене.

Хахаха,

Добре звучи щеше да е хубаво само с приказки във форума да се качват цените :-), ама не!!!
                          Цената тука се качи с 80% за 1 седмица и да не пиша с колко за една година, щото ако го напиша ще ме наречете и PR и кво ли не!
                          Кога и колко съм скочил в позицията няма да ви кажа, само ще ви споделя, че позицията ме е екстра.
                          Ще си говорим догодина пак ;-). Успех!!!

Коментар

• Може но е без значение ако не се схване!!!
                            Важното е да има положителен ефект.

Коментар

• Той явно вече е скочил (може би до ушите) в позицията, сега броди из темите във форума и навива другите. Сещам се за още няколко подобни "навиячи" в други теми - HDPAT, ZLP, ... Явно всяка тема си има поне по един "навияч" на сергията, дето да подпира тренда

Първоначално изпратено от kissinger
                              Абе, приятелю takeiteasy като ти чета постовете ми се затвърждава впечатлението, че сам се опитваш да се навиеш по тая позиция.Можеш ли да ми отговориш на няколко крехки въпросчета :
                              1.Не те ли притесняват в отчета на компанията тия 8 милиона дето светят в червено?
                              2.Не те ли притеснява особения залог върху търговското предприятие "Бесттехника-Радомир"?
                              3.Има ли и най-малка идея ще участва ли дружеството по някакъв начин при изграждането на АЕЦ Белене / аз примерно мога да ти дам жокер кой дружества ще участват... и никак не съм сигурен, че Радо-то ще фигурира/.И дори да участва - имаш ли представа за усвояването на какви средства, за какъв период от време и с какъв марж на печалба става въпрос - ако нямаш - провери - ще ти е много интересно.
                              4.Бил ли си скоро /някога/ на място - за да видиш това наистина колосално предприятие на какво прилича.Аз бях съсвсем скоро...

Мнението ми, естествено не е препоръка за нищо...освен за повечко четене.

Коментар

• лавирам около тренда Това ми хареса...Ще стане част от Христоматия на инвеститора

Коментар

Working...
                                X