If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Председателят докладва на Съвета на директорите, че на 08.01.2008г. е получено Удостоверение за актуално правно състояние на "Специализирани Бизнес Системи" АД от 08.01.2008г.,
какво трябва да тълкуваме?
абе с тия темпове, ветре, не съм сигурен
кога зех да се изявевам кат писател беше на има-нема 400 мнения
днес кво да вида си на 2500
еееееееееех как лети времето
земи напиши неко книга
то от тия форуми пари не падат
да се посмеем да почешем пръстите (езиците) и тва е
аре със здраве
*Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.
Ветре,според мен тука медала има две страни.Недей забравя че купилите вчера и оняден също са акционери и не съм сигурен че са загубили.Аз също купих и то на няколко пъти ,макар че до сега въобще не съм обръщал внимание на компанията,ама няма как вече съм акционер заедно с тебе.
п.п. Може и някой умник да реши че не сме акционери ,ама за сега няма признаци за разваляне на сделките
Аз също купих и продадох и оставих някоя друга за добро или лошо,но ми е интересно как ще се тълкува това"отразяване на промените към датата на получаване на съдебното решение"
наско_3, мойте акции са относително малко за да ми пука особено колко се е сгънала капитализацията, мисля че това касае повече други акционери
баш майсторе, все забравям да не пиша убаво че ми припомни, иначе Импа е голем, неможеме го стигна
Ветре,според мен тука медала има две страни.Недей забравя че купилите вчера и оняден също са акционери и не съм сигурен че са загубили.Аз също купих и то на няколко пъти ,макар че до сега въобще не съм обръщал внимание на компанията,ама няма как вече съм акционер заедно с тебе.
п.п. Може и някой умник да реши че не сме акционери ,ама за сега няма признаци за разваляне на сделките
Не съм участвал в сегашната лотария /както казва и subzero - на рулетката е по-добре, даже и по-предвидимо, и също се играе с произволен капитал, въпреки че 3%от залозите отива за крупието /
Имах тука в тва СБС някакви изостанали акции още от ИПО-то и сега целата тая простотия ми нанесе загуба, /в моя случай по-скоро нереализирана печалба/ защото свали доста цената, ама тва е дережето, /дереже - турска дума/ Ако я беха спряли навреме търговията, нямаше да ощетят така тъпичко и други акционери, добре че съм ги очистил по-големите бройки още преди тая история, ама докога ще я караме така на късмет, незнам, незнам тъпа история, мисля че повечето акционери са загубили, отколкото спечелили
В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Специализирани Бизнес Системи АД-София /SBS/:
"Днес, 08.01.2008г., в гр. София, се състоя заседание на Съвета на Директорите на "Специализирани Бизнес Системи" АД, на което присъстваха: Кирил Николов Желязков, Борислав Иванов Братанов, и Чавдар Тодоров Тодоров.
Заседанието е свикано редовно, има необходимия кворум и може да приема валидни решения. За Председател бе избран Кирил Николов Желязков, за Секретар - Борислав Иванов Братанов. Заседанието протече при следния дневен ред:
1. С оглед на подадените заявления и уведомления от дружеството до Комисия за финансов надзор, Българска Фондова борса-София АД Ценрален депозитар АД във връзка с взетото на заседанието на ОС на дружеството от 15.12.2007г. решение за намаляване на номиналната сройност на акциите от 50 лв. на 5лв. да се вземе решение за извършване на действия по уведомяване на горепосочените институции за приключилата процедура по вписване в търговския регистър при Софийски градски съд на промяната на номиналната стойност и броя на акциите на дружеството;
2. Възлагане на изпълнителния директор да представлява дружеството във всички процедури по изпълнение на взетите решения.
Председателят докладва на Съвета на директорите, че на 08.01.2008г. е получено Удостоверение за актуално правно състояние на "Специализирани Бизнес Системи" АД от 08.01.2008г., от което е видно, че с Решение номер 9 от 28.12.2007г. по ф.д. 15526/1998г., е вписано намаляване на номиналната стойност на акциите от 50 лева на 5 лева и промяна на броя на акциите - от 100 000 броя на 1 000 000 броя.
В тази връзка следва да бъдат уведомен Ценрален депозитар АД за отразяване на промените към датата на получаване на съдебното решение, а след отразяване на промените в Централен депозитар АД съответно и Комисия за финансов надзор и Българска Фондова борса-София АД. След проведените разисквания Съветът на директорите единодушно взе следните решения:
1. Съветът на директорите на "Специализирани Бизнес Системи"АД възлага на изпълнителният директор - Кирил Николов Желязков да заяви в „Централен депозитар"АД промените;
2. Съветът на директорите на "Специализирани Бизнес Системи"АД възлага на изпълнителният директор - Кирил Николов Желязков да предостави на Комисия за финансов Надзор и Българска Фондова Борса-София АД информация относно настъпилите промени, съгласно чл. 27 от НАРЕДБА № 2 ОТ 17.09. 2003 г. С това дневният ред бе изчерпан и заседанието закрито.
харесва ми, но с не повече от 5% от капитала. а и след като преценя какви сами целите.
Абе защо ли изобщо казвам какво и как правя, всеки си има глава на раменете. Чао ви от мен за 6 месеца.
"Не оправдавам поемането на риск в съотношение 1/3 в полза на вероятната загуба.
Нищо лично.
Нямам акции, но ми е интересно кой ще разплете възела и кой ще го отнесе след това - КФН, БФБ, ЦД, СБС... "
Аз пък го оправдавам. Участвах при IPO-то, след това пазарувах още на 90-92, продавах на 153, така че каквото и да стане, ако например си купил 10-15 акции, не можеш да загубиш чак толкова много. Въпрос на толерантност към риска - до 5-10% от капитала ми с за трейдване.
Така като го тълкувам е добре за купувачите днес.
Ама сега като го чета отново може и обратното да е ,нека някой по умен да каже. Със сигурност скоро ще се разбере.
Не знам дали съм по-умен, но, от юридическа гледна точка, датата на вписване на промяната в съдебните регистри поражда правото за участие в сплита. ТЗ и ГПК казват това, но в крайна сметка кашата не може да се оправи сама и все някой ще загуби.
Зависи какво ще реши ЦД - ако спазват точката на закона, купувачите ще загубят. Ако не - продавачите ще пият една студена вода.
Макар че, ако зависеше от мен, изобщо не бих се интересувал от това дали купувачите ще загубят /както би трябвало да бъде/. Не оправдавам поемането на риск в съотношение 1/3 в полза на вероятната загуба.
Нищо лично.
Нямам акции, но ми е интересно кой ще разплете възела и кой ще го отнесе след това - КФН, БФБ, ЦД, СБС...
И аз така си мисля че е добре иначе защо да я спират за 3 дни направо щяха да праснат новите ценови ограничения / на 10 и толкова,а те са оставили време за сетълмент
И аз така си мисля че е добре иначе защо да я спират за 3 дни направо щяха да праснат новите ценови ограничения / на 10 и толкова,а те са оставили време за сетълмент
Така като го тълкувам е добре за купувачите днес.
Ама сега като го чета отново може и обратното да е ,нека някой по умен да каже. Със сигурност скоро ще се разбере.
Коментар