Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Специализирани бизнес системи (6SP / SBS)
Collapse
X
-
wizte tova na http://ipo.sbs.bg/
Централния депозитар регистрира промяната в номинала и броя на акциите. При определяне на акционерите имащи право на безплатни акции са спазени изискванията на закона, правилника за работа на Централния депозитар и установените практики. Права имат всички притежатели на акции, сключили сделки до 08.01.2008 включително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverikПървоначално изпратено от BGNВ БФБ-София АД е постъпила следната информация от Специализирани Бизнес Системи АД-София /SBS/:
Във връзка с настъпилата неяснота при определяне датата на промяна на номинала и броя на акциите на Специализирани Бизнес Системи АД, потвърждаваме решението на СД от заседанието на 08.01.2008, относно дата на заявяване, като не възразяваме при определяне кръга на акционерите с право на новите акции да бъдат спазени всички технологични срокове по приключване на сделките преди заявянето, съгласно действащото законодателство, вътрешните ви правила и установената практика.
Сега пък какви са тия глупости!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BGNВ БФБ-София АД е постъпила следната информация от Специализирани Бизнес Системи АД-София /SBS/:
Във връзка с настъпилата неяснота при определяне датата на промяна на номинала и броя на акциите на Специализирани Бизнес Системи АД, потвърждаваме решението на СД от заседанието на 08.01.2008, относно дата на заявяване, като не възразяваме при определяне кръга на акционерите с право на новите акции да бъдат спазени всички технологични срокове по приключване на сделките преди заявянето, съгласно действащото законодателство, вътрешните ви правила и установената практика.
Коментар
-
В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Специализирани Бизнес Системи АД-София /SBS/:
Коментар
-
Първоначално изпратено от kamachoПървоначално изпратено от CrazyGuyПървоначално изпратено от kamachoГафовете на БФБ станаха много и затова е добре да помни човек тези казуси за да знае следващия път какво да прави.Интересно ми е обаче защо 190 купуваха.
Otdelno gledaiki i knigata na akcionerite kum 07.01 prodalite sa figurirali vutre, taka che interesno stava. Kupilite na 07.01 puk shte budat vpisani s po-kusna data spored men. Ne pretendiram za viarnost, a prosto si razsujdavam tuk.
Аз купих след като видях че няма промяна в ценовите ограничения,броя на акциите и номинала.За мен това беше знак че не е извършено деление на акциите поради каква причина не знаех,но след като от БФБ са си позволили да ги пуснат за търгуване на старите цени значи са старите акции а след като са старите значи имат право на нови.Имайки впредвид обаче че все пак тук сме в България взех малко от които продадох една част на другия ден и си оставих няколко.Мисля си и нещо друго БФБ пусна търговията защото за нея нямаше изършен сплит тъй като нямаха решението,но виж какво е казано "В тази връзка следва да бъдат уведомен Ценрален депозитар АД за отразяване на промените към датата на получаване на съдебното решение, а след отразяване на промените в Централен депозитар АД съответно и Комисия за финансов надзор и Българска Фондова борса-София АД." Всичко това дето е в червено ме кара да си мисля че би трябвало купилите да имат право на нови акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от CrazyGuyПървоначално изпратено от kamachoГафовете на БФБ станаха много и затова е добре да помни човек тези казуси за да знае следващия път какво да прави.Интересно ми е обаче защо 190 купуваха.
Otdelno gledaiki i knigata na akcionerite kum 07.01 prodalite sa figurirali vutre, taka che interesno stava. Kupilite na 07.01 puk shte budat vpisani s po-kusna data spored men. Ne pretendiram za viarnost, a prosto si razsujdavam tuk.
Аз купих след като видях че няма промяна в ценовите ограничения,броя на акциите и номинала.За мен това беше знак че не е извършено деление на акциите поради каква причина не знаех,но след като от БФБ са си позволили да ги пуснат за търгуване на старите цени значи са старите акции а след като са старите значи имат право на нови.Имайки впредвид обаче че все пак тук сме в България взех малко от които продадох една част на другия ден и си оставих няколко.Мисля си и нещо друго БФБ пусна търговията защото за нея нямаше изършен сплит тъй като нямаха решението,но виж какво е казано "В тази връзка следва да бъдат уведомен Ценрален депозитар АД за отразяване на промените към датата на получаване на съдебното решение, а след отразяване на промените в Централен депозитар АД съответно и Комисия за финансов надзор и Българска Фондова борса-София АД." Всичко това дето е в червено ме кара да си мисля че би трябвало купилите да имат право на нови акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kamachoГафовете на БФБ станаха много и затова е добре да помни човек тези казуси за да знае следващия път какво да прави.Интересно ми е обаче защо 190 купуваха.
Коментар
-
2. Възлагане на изпълнителния директор да представлява дружеството във всички процедури по изпълнение на взетите решения.
Председателят докладва на Съвета на директорите, че на 08.01.2008г. е получено Удостоверение за актуално правно състояние на "Специализирани Бизнес Системи" АД от 08.01.2008г., от което е видно, че с Решение номер 9 от 28.12.2007г. по ф.д. 15526/1998г., е вписано намаляване на номиналната стойност на акциите от 50 лева на 5 лева и промяна на броя на акциите - от 100 000 броя на 1 000 000 броя.
Koeto oznachava spored men, che na 7.01 koito e kupuval se e prezakal. Tova e lichnoto mi mnenie. Vaprosa beshe v tova che prosto ne triabvashe da go puskat za targovia dokato ne se iziasni. Ne e spravedlivo, hora durjali ot IPO-to naprimer i prodali na 7.01 da ne vzemat akcii a tezi koito sa kupili togava da poluchat. Otdelno ima reshenie na suda ot 28.12. Ima i srokove za 14 dni sled OSA dokolkoto znam. Taka che spored men koito e kupuval se e prezakal. Koito e prodal triabva da e na dalavera. Interesno e vse pak zashtoto zasega nishto ne e 100% sigurno i shte vidime
Lichno mnenie
Коментар
Коментар