IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Специализирани бизнес системи (6SP / SBS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.investor.bg/?id=58987

Най-накрая сагата около СБС приключи.

Коментар

• Първоначално изпратено от kamacho
      Еми честито на купилите
      Мерси!!

Коментар

• Еми честито на купилите

Коментар

• wizte tova na http://ipo.sbs.bg/
          Централния депозитар регистрира промяната в номинала и броя на акциите. При определяне на акционерите имащи право на безплатни акции са спазени изискванията на закона, правилника за работа на Централния депозитар и установените практики. Права имат всички притежатели на акции, сключили сделки до 08.01.2008 включително.

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik
            Първоначално изпратено от BGN
            В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Специализирани Бизнес Системи АД-София /SBS/:

Във връзка с настъпилата неяснота при определяне датата на промяна на номинала и броя на акциите на Специализирани Бизнес Системи АД, потвърждаваме решението на СД от заседанието на 08.01.2008, относно дата на заявяване, като не възразяваме при определяне кръга на акционерите с право на новите акции да бъдат спазени всички технологични срокове по приключване на сделките преди заявянето, съгласно действащото законодателство, вътрешните ви правила и установената практика.

Сега пък какви са тия глупости!!
            Топката е в SBS!
            По-скоро в ЦД

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN
              В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Специализирани Бизнес Системи АД-София /SBS/:

Във връзка с настъпилата неяснота при определяне датата на промяна на номинала и броя на акциите на Специализирани Бизнес Системи АД, потвърждаваме решението на СД от заседанието на 08.01.2008, относно дата на заявяване, като не възразяваме при определяне кръга на акционерите с право на новите акции да бъдат спазени всички технологични срокове по приключване на сделките преди заявянето, съгласно действащото законодателство, вътрешните ви правила и установената практика.

Топката е в SBS!

Коментар

• В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Специализирани Бизнес Системи АД-София /SBS/:

Коментар

• Ами не знам как да го тълкуваме дали от дата 28.12.07 или когато са го получили на 8.01.08.Много двусмислено не мога да го разбера,но скоро ще стане ясно

Коментар

Първоначално изпратено от CrazyGuy
                    Първоначално изпратено от kamacho
                    Гафовете на БФБ станаха много и затова е добре да помни човек тези казуси за да знае следващия път какво да прави.Интересно ми е обаче защо 190 купуваха.
                    neznam, no vsichki sdelki na 7.01 biaha na sliapo bez niakoi da znae 100% kakvo stava. Taka che beshe ruletka. No spored men kupuvachite se prezakaha, vpredvid che pod vnimanie triabva da se vzeme reshenieto na SGS ot 28.12 kudeto si pishe za 5lv.
                    Otdelno gledaiki i knigata na akcionerite kum 07.01 prodalite sa figurirali vutre, taka che interesno stava. Kupilite na 07.01 puk shte budat vpisani s po-kusna data spored men. Ne pretendiram za viarnost, a prosto si razsujdavam tuk.

Аз купих след като видях че няма промяна в ценовите ограничения,броя на акциите и номинала.За мен това беше знак че не е извършено деление на акциите поради каква причина не знаех,но след като от БФБ са си позволили да ги пуснат за търгуване на старите цени значи са старите акции а след като са старите значи имат право на нови.Имайки впредвид обаче че все пак тук сме в България взех малко от които продадох една част на другия ден и си оставих няколко.Мисля си и нещо друго БФБ пусна търговията защото за нея нямаше изършен сплит тъй като нямаха решението,но виж какво е казано "В тази връзка следва да бъдат уведомен Ценрален депозитар АД за отразяване на промените към датата на получаване на съдебното решение, а след отразяване на промените в Централен депозитар АД съответно и Комисия за финансов надзор и Българска Фондова борса-София АД." Всичко това дето е в червено ме кара да си мисля че би трябвало купилите да имат право на нови акции.
                    a tochno tova reshenie ne e li polucheno na 28.12? Nali togava e resheno?

Коментар

• Първоначално изпратено от CrazyGuy
                      Първоначално изпратено от kamacho
                      Гафовете на БФБ станаха много и затова е добре да помни човек тези казуси за да знае следващия път какво да прави.Интересно ми е обаче защо 190 купуваха.
                      neznam, no vsichki sdelki na 7.01 biaha na sliapo bez niakoi da znae 100% kakvo stava. Taka che beshe ruletka. No spored men kupuvachite se prezakaha, vpredvid che pod vnimanie triabva da se vzeme reshenieto na SGS ot 28.12 kudeto si pishe za 5lv.
                      Otdelno gledaiki i knigata na akcionerite kum 07.01 prodalite sa figurirali vutre, taka che interesno stava. Kupilite na 07.01 puk shte budat vpisani s po-kusna data spored men. Ne pretendiram za viarnost, a prosto si razsujdavam tuk.

Аз купих след като видях че няма промяна в ценовите ограничения,броя на акциите и номинала.За мен това беше знак че не е извършено деление на акциите поради каква причина не знаех,но след като от БФБ са си позволили да ги пуснат за търгуване на старите цени значи са старите акции а след като са старите значи имат право на нови.Имайки впредвид обаче че все пак тук сме в България взех малко от които продадох една част на другия ден и си оставих няколко.Мисля си и нещо друго БФБ пусна търговията защото за нея нямаше изършен сплит тъй като нямаха решението,но виж какво е казано "В тази връзка следва да бъдат уведомен Ценрален депозитар АД за отразяване на промените към датата на получаване на съдебното решение, а след отразяване на промените в Централен депозитар АД съответно и Комисия за финансов надзор и Българска Фондова борса-София АД." Всичко това дето е в червено ме кара да си мисля че би трябвало купилите да имат право на нови акции.

Коментар

Коментар

• Гафовете на БФБ станаха много и затова е добре да помни човек тези казуси за да знае следващия път какво да прави.Интересно ми е обаче защо 190 купуваха.

Коментар

• начи имам още 150 до смяната
                            ама се чудя да ги изпраскам ли още тая вечер или да си ги пазя
                            ай стига толкоз за тва че напълнихме темата със спам
                            *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• така е баш майсторе, вие пишете по 400 поста на ник, мене ме мързи да ги сменям никовете

Коментар

• 2. Възлагане на изпълнителния директор да представлява дружеството във всички процедури по изпълнение на взетите решения.
                                Председателят докладва на Съвета на директорите, че на 08.01.2008г. е получено Удостоверение за актуално правно състояние на "Специализирани Бизнес Системи" АД от 08.01.2008г., от което е видно, че с Решение номер 9 от 28.12.2007г. по ф.д. 15526/1998г., е вписано намаляване на номиналната стойност на акциите от 50 лева на 5 лева и промяна на броя на акциите - от 100 000 броя на 1 000 000 броя.

Koeto oznachava spored men, che na 7.01 koito e kupuval se e prezakal. Tova e lichnoto mi mnenie. Vaprosa beshe v tova che prosto ne triabvashe da go puskat za targovia dokato ne se iziasni. Ne e spravedlivo, hora durjali ot IPO-to naprimer i prodali na 7.01 da ne vzemat akcii a tezi koito sa kupili togava da poluchat. Otdelno ima reshenie na suda ot 28.12. Ima i srokove za 14 dni sled OSA dokolkoto znam. Taka che spored men koito e kupuval se e prezakal. Koito e prodal triabva da e na dalavera. Interesno e vse pak zashtoto zasega nishto ne e 100% sigurno i shte vidime
                                Lichno mnenie

Коментар

Working...
                                X