Първоначално изпратено от Nikola
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чугунолеене (59C / CHUG)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
Позитива, колко акции имат да продават още някой знае ли?
Коментар
-
Anton Chigurh
Една от най-подценените акции на БФБ. Малко са рискови заради дълга, но като цяло са ОК.
forward P/S 0.32x
forward EV/EBITDA 2.54x
Коментар
-
Само факта, че ОББ им дава заеми за 18 млн.лв. при капитализация от 14 млн.лв. е много показателен.Отделно инвестициите за последните 5 година са над 13 млн.лв.Слуховете за смърта на чугуна са силно преувеличени.Тези редове могат да се разглеждат само като препоръка за добре обмислени инвестиционни решения, без значение какви са те.
Коментар
-
Лично мен отчета не ме разочарова, реализираната загуба е резултат само на увеличението разходи за материали и финансовите разходи вследствие на взетите кредите.Останалите пера от отчета са си ок. Натрупали са доста текущи активи и са намалили текущите пасиви, така коеф за бърза ликвидност се подобрява значително а това беше според мен осн проблем досега. Отделно инвестициите се очаква да дадат резултат тази година така че очаквам доста добри бъдещи отчети от чугунчето, успех на инвестиралите в позицията.
Не е препоръка, имам акции
Коментар
-
Аз си мисля, че от дружеството трябва да си коригират прогнозата за цялата година както излязоха и направиха от OTZK. Няма нищо лошо в това, трудна година на всяка компания се случва особено когато външните фактори оказват това влияние. Защото при положение, че се изтъкват като причини за тази голяма загуба инфлацията и ниската цена на отливките, промяна в следващите отчети може и да няма. Инфлацията за тази година беше ясна още отдавна и с първите месеци се потвържава че ще е между 14-15% на годишна база, е това не са ли го заложили в бъдещите анализи на дейността. Според мен шанса да се намали инфлацията е нулев, следователно остава ценана на отливките да се повиши за да има печалба. Мисля че не е сериозно да залагаш на увеличение на стоките в бъдеще време за да отчетеш печалба и съответно да вадиш такива розови прогнози. Това е вероятност, както тази че ще се вдигне цената на петрола, златото, храните и т.н. но не бива да се разчита на това със сигурност. Пазара е неясен и трудно прогнозируем. Тя ако не се промени може ли следващите тримесечия да имат загуби отново?
това са си мой разсъждение и не са препоръка
Коментар
-
pravilno nabutal sym se i v ticha pak ot okolo 22 lv, tova che mahnah edna chast na 25.50 nqma znachenie a che shte gi mahna tqh na 30-33 minimum syshto nqma a zashto shte ima takava cena nqma da obqsnqvam . zashtoto trqbvat prodavachi . kakto tuk na 21.30 , taka i tam )) vzemete pochetete malko , ticha po zakon shte dade tyrgovo do nqkolko meseca s veroqtnost nad 90 % ...kaaaakto i da e
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1antiаз съм от село и съм за малко. пиша си тука глупости, щото нямам какво да правя я поразгледай отчета детайло виж колко са задълженията за ток, вода, заплати и т.н., поразгледай пак онзи предния отчет с разбивките, които те си направиха преди няколко седмици. помисли малко за перспективи и предположи след 3 месеца колко ще е печалбата ...
problema ne e tolkova taia zaguba, ami statiata na investora za golemite pechalbi ot tototo
tuk pochva da mi prilicha na OTZK 2 i gledai sa kato se zavarnat vsicki ot pochivka na 7. do togava taia cena ot 22lv ste e preglatnata ot mnozina i ste prodaljat da si prodavat
Коментар
-
аз съм от село и съм за малко. пиша си тука глупости, щото нямам какво да правя я поразгледай отчета детайло виж колко са задълженията за ток, вода, заплати и т.н., поразгледай пак онзи предния отчет с разбивките, които те си направиха преди няколко седмици. помисли малко за перспективи и предположи след 3 месеца колко ще е печалбата ...
Коментар
Коментар