IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чугунолеене (59C / CHUG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес Кремиковци са спряли доменните пещи. Според вас това ще окаже ли положително влияние върху дружествтото?

Коментар

• Хората си казаха, че капиталовите разходи направени от компанията през 2007 година ще окажат своя позитивен ефект върху компанията не по-рано от 3Q и 4Q 2008.

През тези месеци очаквам компанията да навакса загубата си и в края на годината да излезне на около 200 000 лв печалба.

Коментар

• Мен ме кефи тази промиленост защото е бая рискова и при определени обстоятелства акцията ще тръгне много бързо нагоре.

Коментар

• Ako ne falirat shte se opetorime, ako li ne shte piem po edna studena vodica
          Звучи като да си е пуснал човек мулти в букмейкърска къща. Нещо не вярвам на бивши соц.мастодонти - Чугунолеенета, Котлостроенета, Тежко машиностроене, Кремиковци. Много много пари трябва да се изсипят само за да подържат подобен мастодонт в крак с 21 век - да не говорим да носи печалби.

Коментар

• Гадната игра с обевяване на отлични очаквания за 2008 ( точно тогава някой бясно продаваше техни акции ) и скоро след това обевяването за лоши очаквания за 2008 говори много лошо за мениджманта. Нещо като Захариев 2.

Коментар

• Ot skoro imam akcii tuk.

Otcheta ne mi haresa. Mnogo dulg imat, koeto prosto gi smazva. Qvno sa kupuvali dosta materialni zapasi zashtoto parichniq im potok ot operativna deinost e negativen, koeto dopulnitelno okazva negativno vliqnie na likvidnostta im. Permanentno rabotqt na otricatelen oboroten capital. Tova ne e edinichno qvlenie a e postoqnno, koeto me kara da si mislq che moje da pribegnat do finansirane s equity v blizko vreme. Debt/Equity ratio-to neprekusnato im raste (2Q 2008 - 73.15% ot 2Q 2007 - 63.80%). Negativno cash coverage i interest coverage ratio. Greda..

Drugoto, koeto ne mi haresa e che ne investirat. Nqmat nikakvi kapitalovi razhodi, koeto ne e na dobre.

Edinstvenoto polojitelno neshto e rusta v prihodite. Az lichno se nadqvam che EBITDA margin im pada zaradi visokite ceni na materialnite im zapasi. Dano sled pokupkite na novi materialni zapasi sa si svalili srednata cena. Ako e taka tova shte dovede do rust na EBITDA do kraq na godinata.

Ako ne falirat shte se opetorime, ako li ne shte piem po edna studena vodica.

Коментар

• Mdam, ne vijdam pozitivnoto v toq otchet. Pravi mi vpechatlenie che sa dali nad milion za lihvi, qvno tia krediti im natejavat,
                Niakoi po-zapoznat moje li da kaje mnenieto si za otcheta?
                P.S. Abe moje da ne sam zapomnil ama ne prognoziraha li 2 200 000 pechalba za 2008??? Shtoto moje da uceliat cifrata, ama sas znak minus

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
                  Поне изкарах приличен отчет за 6-месечието...
                  аз виждам 1 160 хил. лв. загуба

на това приличен отчет ли му казваш?

Коментар

• Поне изкарах приличен отчет за 6-месечието...
                    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Тоя нова платформа за търговия обърка пазара. Или поне мен. И как решиха Чугунолеене да не се търгува постоянно? А Полимери се търгува постоянно. И всякакви други сравнително ниско ликвидни дружества.

Коментар

• Ръководството на Чугунолеене () съобщи днес, че на 4 юни е пуснат в действие първи етап от проекта за реконструкция на цех „Едри отливки“. Той се състои от една регенерационна инсталация за фуранови смеси с производителност 12 тона на час, заедно с три нови смесители за формовка.
                        Програмата за 2008 г. предвижда ръст на производството от порядъка на 53.05% спрямо достигнатите резултати от дружеството през отчетната 2007 г. За настоящата година износът се очаква да формира 88% от произведената продукция, а производството за вътрешния пазар ще намалее до 12 на сто.
                        Който разбира на Чугунолеене се спира.
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

• тези нямаха ли да взимат от Кремиковци над 1млн?
                          Кремиковци е и доставчик на материали.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                            Една от най-подценените акции на БФБ. Малко са рискови заради дълга, но като цяло са ОК.
                            forward P/S 0.32x
                            forward EV/EBITDA 2.54x
                            виж тук

Б. ТЕКУЩИ АКТИВИ
                            I. Материални запаси
                            1. Материали 1-0071 4170 3658
                            2. Продукция 1-0072 1715 1560
                            3. Стоки 1-0073
                            4. Незавършено производство 1-0076 5147 3780
                            5. Биологични активи 1-0074
                            6. Други 1-0077
                            Общо за група I: 1-0070 11032 8998[/list]

Коментар

• Какво казаха?

Коментар

• Първоначално изпратено от G.G.
                                Първоначално изпратено от Nikola
                                Позитива, колко акции имат да продават още някой знае ли?
                                според инфосток около 500. защо наи добре не се обадиш да ги питаш
                                Мдам на там вървят нещата.

Коментар

Working...
                                X