Днес Кремиковци са спряли доменните пещи. Според вас това ще окаже ли положително влияние върху дружествтото?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чугунолеене (59C / CHUG)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
-
Anton Chigurh
Хората си казаха, че капиталовите разходи направени от компанията през 2007 година ще окажат своя позитивен ефект върху компанията не по-рано от 3Q и 4Q 2008.
През тези месеци очаквам компанията да навакса загубата си и в края на годината да излезне на около 200 000 лв печалба.
Коментар
-
Anton Chigurh
Мен ме кефи тази промиленост защото е бая рискова и при определени обстоятелства акцията ще тръгне много бързо нагоре.
Коментар
-
Ako ne falirat shte se opetorime, ako li ne shte piem po edna studena vodica
Коментар
-
Anton Chigurh
Ot skoro imam akcii tuk.
Otcheta ne mi haresa. Mnogo dulg imat, koeto prosto gi smazva. Qvno sa kupuvali dosta materialni zapasi zashtoto parichniq im potok ot operativna deinost e negativen, koeto dopulnitelno okazva negativno vliqnie na likvidnostta im. Permanentno rabotqt na otricatelen oboroten capital. Tova ne e edinichno qvlenie a e postoqnno, koeto me kara da si mislq che moje da pribegnat do finansirane s equity v blizko vreme. Debt/Equity ratio-to neprekusnato im raste (2Q 2008 - 73.15% ot 2Q 2007 - 63.80%). Negativno cash coverage i interest coverage ratio. Greda..
Drugoto, koeto ne mi haresa e che ne investirat. Nqmat nikakvi kapitalovi razhodi, koeto ne e na dobre.
Edinstvenoto polojitelno neshto e rusta v prihodite. Az lichno se nadqvam che EBITDA margin im pada zaradi visokite ceni na materialnite im zapasi. Dano sled pokupkite na novi materialni zapasi sa si svalili srednata cena. Ako e taka tova shte dovede do rust na EBITDA do kraq na godinata.
Ako ne falirat shte se opetorime, ako li ne shte piem po edna studena vodica.
Коментар
-
Mdam, ne vijdam pozitivnoto v toq otchet. Pravi mi vpechatlenie che sa dali nad milion za lihvi, qvno tia krediti im natejavat,
Niakoi po-zapoznat moje li da kaje mnenieto si za otcheta?
P.S. Abe moje da ne sam zapomnil ama ne prognoziraha li 2 200 000 pechalba za 2008??? Shtoto moje da uceliat cifrata, ama sas znak minus
Коментар
-
Ръководството на Чугунолеене () съобщи днес, че на 4 юни е пуснат в действие първи етап от проекта за реконструкция на цех „Едри отливки“. Той се състои от една регенерационна инсталация за фуранови смеси с производителност 12 тона на час, заедно с три нови смесители за формовка.Програмата за 2008 г. предвижда ръст на производството от порядъка на 53.05% спрямо достигнатите резултати от дружеството през отчетната 2007 г. За настоящата година износът се очаква да формира 88% от произведената продукция, а производството за вътрешния пазар ще намалее до 12 на сто.http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaЕдна от най-подценените акции на БФБ. Малко са рискови заради дълга, но като цяло са ОК.
forward P/S 0.32x
forward EV/EBITDA 2.54x
Б. ТЕКУЩИ АКТИВИ
I. Материални запаси
1. Материали 1-0071 4170 3658
2. Продукция 1-0072 1715 1560
3. Стоки 1-0073
4. Незавършено производство 1-0076 5147 3780
5. Биологични активи 1-0074
6. Други 1-0077
Общо за група I: 1-0070 11032 8998[/list]
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от G.G.Първоначално изпратено от NikolaПозитива, колко акции имат да продават още някой знае ли?
Коментар
Коментар