Първоначално изпратено от Osiris
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бианор АД (5BI / BIANOR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от PerlaУважаеми г-н Лазаров,
Имам следните въпроси:
Капитала който ще инвестирате в нова сграда, независимо дали е кредит или друго, каква доходност ще Ви осигури спрямо това Бианор да бъде под наем?
Бихте ли сравнили тази доходност с доходността от основната дейност на Бианор?
Благодаря Ви предварително
Коментар
-
Уважаеми г-н Лазаров,
Имам следните въпроси:
Капитала който ще инвестирате в нова сграда, независимо дали е кредит или друго, каква доходност ще Ви осигури спрямо това Бианор да бъде под наем?
Бихте ли сравнили тази доходност с доходността от основната дейност на Бианор?
Благодаря Ви предварително
Коментар
-
За мен фактът, че фирмата е оживяла 10 години е много показателен.
Сертификатите на фирмата по ISO и особено CMM2 говорят за много сериозно отношение към качеството.
Бианор полага определени усилия и успява да бъде №1, както на сайтовете за набиране на персонал, така и при презентации в чужбина.
И инвестицията в офис сграда ми харесва, в софтуерните фирми, особено занимаващите се предимно с outsourcing, единственият актив са хората, а от тях не остава ликвидационен дял.
Дотук добре, но ми прави впечатление:
за 2006 нарастването на печалбата спада в пъти.
Липсва обичайният за такава фирма списък с проекти и клиенти, както и референции от клиентите. Такъв списък е много по-убедителен за нови клиенти от местен офис
голяма част от набрания капитал 600 000 лв отива за маркетинг и офиси в чужбина. Това е изключително скъпо мероприятие. Сумата ще стигне за годишната издръжка на 2 офиса за година, а после? Печеният местен търговец заедно с офиса ще струва на фирмата колкото дузина програмисти. Това поражда определени конфликти. Има ли някакви разчети за целесъобразността на такава инвестиция? В крайна сметка има и търговци, набиращи клиенти само срещу комисионна, а и възможностите за видеоконференции и пр са много големи.
Коментар
-
Аз съм доволен от отговорите на GL .... а иначе такива "перли" като перла има във всяка тема мисля да участвам в IPO ако цената не се раздуе много.Винаги пазарувам евтино http://bureto.com
Коментар
-
За недоразбралите с какво се занимава Бианор - имат там из документите един списък с конкуренти. Та занимават се с подобно и същото, с което се занимават и тези техни конкуренти. Това си е стабилна и добра бизнес ниша, която се развива от десетилетие поне в България. Та ако ще инвестирате тук, свършете си домашната работа, а не чакайте всичко на готово :-)
Коментар
-
Мисля, че темата на форума е Бианор и предстоящото ИПО на компанията. Ако някой се интересува от моята личност може да се свърже лично с мен. Не мисля, че с нещо съм обидил някого в този форум. Стремя се да отговарям на всички въпроси и моля да ме извинят онези, на които съм пропуснал да отговоря. Ще се постарая всички въпроси, които касаят Бианор да получат отговор. Освен тук, вашите въпроси можете да задавате и на e-mail georgi.lazarov@bianor.com
Благодаря на онези, които се застъпиха за спазването на добрия тон във форума, така както приляга на хора с претенции за добро възпитание и образование.
Приятна вечер!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Даниела ПееваПървоначално изпратено от korkДанила,освен,че ни е еднакво мнеието,виждам,че мненията ни са пуснати в едно и също време,до секундата.Добро съвпадение.
Радвам се,че освен на мен и на вас ви е направило впечатление интересното възпитано поведение на някой хора които пишат в тази тема.
Успехи във вашето поприще.
Имаше и такива, които прекалиха с тона, но не за дълго. Мисля, че и тук нещата ще си дойдат на мястото.
Още веднъж ви желая успех .
Коментар
-
Първоначално изпратено от korkДанила,освен,че ни е еднакво мнеието,виждам,че мненията ни са пуснати в едно и също време,до секундата.Добро съвпадение.
Радвам се,че освен на мен и на вас ви е направило впечатление интересното възпитано поведение на някой хора които пишат в тази тема.
Успехи във вашето поприще.
Имаше и такива, които прекалиха с тона, но не за дълго. Мисля, че и тук нещата ще си дойдат на мястото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PerlaВъпрос 1
Енемона ли е "голямата" фирма в която сте работили явно няколко месеца и то не като ръководител както казахте а като обикновен служител г-н Лазаров?
Въпрос 2
Защо казвате ГОЛЯМА фирма, попрегледах за Енемона но май фирмата е СРЕДНА г-н Лазаров а не ГОЛЯМА. Защо послъгвате г-н Лазаров?
Колеги простете за тона но г-н Лазаров проявява безумна безотговорност и некомпетентност надявам се с острия си тон да го стресна в полза за всички нас.
А вие уважаема Перла, като имате толкова опит като ДВИ сега къде работите и с какво се занимавате??????
Много е лесно да критикуваме другите. Вие като имате толкова голям опит още веднъж питам защо не се отнесохте колегиално с Георги. Или завистта - типична българска черта не Ви позволява. Може би и Вие като прохождаш ДВИ не сте била перфектна. Този тон обаче няма да помогне на инвеститорите да получат по-добра, своевременна и точна информация от компанията.
Коментар
-
Хей,хора,вие го разпнахте този човек бе.Успокойте топката малко.Имате въпроси,задавайте ги.Не ви харесва компанията ами добре, няма да инвестирате в нея,все пак никой не ви е сложил вилата на врата и да ви задължава да го правите.
Струва ми се,че някакви хора си избиват комплексите в този форум.То това не е лошо,ако се чувствате по-добре,продължавайте в този дух.
Вие си знаете най-добре,но получавам някакво усещане,че конструктивния диалог се превръща в междуличностен ,в мерене на незнам си какво....Струва ми се,че не това е начина за взимане на инвестиционно решение,ако това ви е целта разбира се.Защото ако е друга-ок. в грешка ,объркал съм темата.....
Аз също мисля,че има много въпроси които трябва да бъдат изяснени,преди да реша да инвестирам в тази компания.Но има предостатъчно време за получаване на информацията и за нейния анализ.Ако си струва-вътре съм.Ако не-отвън.
Все пак това е само една компания,не е краят на света ако не получи моето доверие,а аз не получа печалба от нея.
Хайде малко по конструктивно,ако искате разбира се.
Разбира се,визирам в коментара си само няколко души,предполагам,че те ще се разпознаят.
иначе има доста сериозни въпроси от доста от колегите и очаквам с интерес повече яснота по тях и бързите отговори от дви на компанията.
Все пак съкращението дви значи точно това,поне в настоящият момент разбира се,да ни направи от потенциални инвеститори в реални такива.
Коментар
-
Въпрос 1
Енемона ли е "голямата" фирма в която сте работили явно няколко месеца и то не като ръководител както казахте а като обикновен служител г-н Лазаров?
Въпрос 2
Защо казвате ГОЛЯМА фирма, попрегледах за Енемона но май фирмата е СРЕДНА г-н Лазаров а не ГОЛЯМА. Защо послъгвате г-н Лазаров?
Колеги простете за тона но г-н Лазаров проявява безумна безотговорност и некомпетентност надявам се с острия си тон да го стресна в полза за всички нас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PerlaАбе господин Лазаров,
Георги
ГОШКО
НЕ РАЗБРА ЛИ ТИ, ЧЕ НАЙ-ВАЖНИЯТ ВЪПРОС ВЕЧЕ Е С КАКВО СЕ ЗАНИМАВА БИАНОР - ФИРМАТА С ИПОТО !!!
ВСИЧКО ОСТАНАЛО ВЕЧЕ Е БОЗА И ПЛЯВА. ХВАНИ ПОНЕ МЕНИДЖЪРА НА ЕМИСИЯТА ДА ТИ НАПИШЕ ДУМИЧКИТЕ, ЧЕ ДА НИ ГИ ПЕЙСТНЕШ ТУКА!!!
ПИСНА МИ ЕЙЙЙ ... ЯВНО ГОШКО НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВЛИЗА И ЩО ГОДЕ ОНЛАЙН ДА НИ ОТГОВАРЯ КАТО ГЛЕДАМ ...
Коментар
Коментар