IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бианор АД (5BI / BIANOR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първичното публично предлагане ще се извърши съвместно с Първа финансова брокерска къща ООД посредством букбилдинг процедура в рамките на пет работни дни в края на месец юни.

    Проспектът на Бианор АД ще бъде на разположение на всички интересуващи се от понеделник /4 юни/ в офиса на дружеството, при инвестиционния посредник, както и на интернет страницата www.bianor.bg., съобщи Георги Лазаров, ДВИ на Бианор АД.

    Коментар


    • Ще ги купуваме ли тези господа? Къде можем да хвърлим едно око на проспекта, че не го откривам?

      Коментар


      • Бианор АД (5BI / BIANOR)

        КФН потвърди проспекта на Бианор АД, емисионната стойност е 10 лв.
        http://www.investor.bg/?id=51157

        Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия от 135 000 обикновени, безналични акции на софтуерната компания Бианор АД, всяка с номинална стойност 1 лев и минимална емисионна стойност от 10 лева, съобщиха от надзорната институция.

        Акциите ще бъдат издадени от Бианор АД в резултат на увеличаване на капитала на дружеството, съгласно решение взето от Общото събрание на акционерите на „Бианор” АД на 06 ноември 2006 г. и решение на Съвета на директорите от 26 април 2007 г. В момента основният капитал на дружеството е разпределен в 540 000 акции и след успешно увеличение на капитала по метода букбилдинг, свободно търгуемият обем акции (free-float) ще достигне 20%.

        Предметът на дейност на дружеството включва планиране, проектиране, разработка, тестване и внедряване на софтуерни и комуникационни решения, разработка и търговия със софтуерни и хардуерни продукти, предоставяне на услуги, свързани с информационните технологии, консултации в сферата на високите технологии и бизнес процесите и др. Основната сфера на дейност на емитента към момента е разработването на софтуерни решения за клиенти и собствени софтуерни продукти.

        През последните три години средногодишният ръст на приходите е 60%, каза в интервю за Investor.bg Костадин Йорданов, президент на Бианор АД. Консолидираните приходи през 2006 г. възлизат на малко над 2,5 млн. лв., а печалбата е 326 хил. лв. като в сравнение с предходната година се увеличава с 9,8 на сто.


        По отношение на активите, компанията отчита ръст от 80% средногодишно поради това, че е закупен настоящия офис, уточни Йорданов. В периода 2003-2006 г. персоналът на дружеството бележи ръст от 40% годишно, като към момента в групата работят над 80 човека.
        Средствата от емисията ще спомогнат за разширяването на продуктовия каталог на дружеството чрез инвестиции в нови продукти, както и планирано изкупуване на бизнес разширяващи портфейла на Бианор АД.

        Дружеството се управлява от СД в състав: Николай Рашев - Председател на СД и ИД, Костадин Йорданов - Зам.-председател и член на СД, Стефан Лилов - член на СД, Сия Йорданова - член на СД, Станислава Дочева - член на СД, Надежда-Еди георгиева - член на СД. Основни акционери в дружеството са членове на СД - Николай Рашев с 41,77% от капитала, Костадин Йорданов с 41,77%, Сия Йорданова с 7,17%.

        Дружеството е част от икономическа група, но в юридически смисъл не е регистриран холдинг. Бианор има дялове в следните дружества : „Бианор Сървисиз” ЕООД – 100% собственост на дяловете, „Некстборн” ОДД с 80%, „Ол Телекомс” АД с 15% от капитала и „Най Маг” ООД с дял от 66%.

        http://www.investor.bg/?id=51157
      Working...
      X