Още едно въпросче - поне в резюмето не мисля, че срещнах как е определена минималната цена от 10 лв на акция. Каква методика за оценка е ползвана?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бианор АД (5BI / BIANOR)
Collapse
X
-
Кой ли е клиент #1 от резюмето?
Друго притеснително е тази (за мен) авантюра с този Най-Маг магазин. Струва ми се неспецифична дейност за софтуерна компания, къде ще тръгват да предлагат стоки по интернет, трябва да се зарежда, да се разнася? Не е ли по-добре да се концентрират върху основната си дейност?
Иначе за сградите не знам също, дали е най-ефективното изразходване на средства да се строи или купува сграда и то само около 2 пъти по-голяма от текущия размер... Някой по-сведущ може ли да коментира?
Иначе мениджмънта на компанията е ок за мен. Компанията е строена от А и Б от тези хора - щом са стигнали до тук значи са добри.
Коментар
-
nevermind
ot vsi4ko izpisano oficialno i neoficialno do momenta, tazi firma porajda sumnenie sled sumnenie v konkurentnosposobnostta si, kakto i budi izklu4itelno silno nedoverie kum sobstvenia perforemance i ideite za budeshto razvitie. Mnenieto mi e bazirano na detailno analizirane na predstavqneto na firma Bianor v liceto na GL vuv foruma, kakto i informaciata polu4ena ot strani4ni nabludateli na deinostta i.
dano da gresha v precenkata si za Bianor, no sa golqmo moe (i ne samo moe) sujalenie, predstavqneto i do momenta pred investitorskata obshtnost(horata koito si davat parite za razvitie na firmite) e MEKO kazano: IZKLU4ITELNO SLABO i PODOZRITELNO!
-------------------------------------------------------------------
listvaneto i na bfb bi mogla da predizvika interes na tozi etap edinstveno ot naduhani i neopitni spekulant4eta,turseshti(no ne zaneshti) burzi djobni pari ot tova 4udno "qvlenie", nare4eno IPO.
Коментар
-
Споменавате за организиране на stock option за служителите бихте ли разяснили каква ще е системата за опредлянето им? Притеснението ми идва от факта, че една интернет компания възнагради директорите си с акции за около половин милион при годишна печалба от 4 хиляди и да не последвате примера и, а освен това Уважавания от мен Уорън Бъфет е противник на идеята за stock option по простата причина че чрез нея мениджърите обират акционерите.Винаги пазарувам евтино http://bureto.com
Коментар
-
Г-н Лазаров, до какъв процент смятате че е допустимо да стигнат разходите ви за заплати и осигуровки от нетните приходи? Този показател расте от година на година.
Някой има ли поглед как се движи този показател в други софтуерни фирми?
Изключителната зависимост от 1 клиент мен силно ме притеснява. За мен това е основния риск пред фирмата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Perla
Господин Лазаров,
Първият ми въпрос към Вас е защо собствениците и мениджърите на Бианор не са избрали чиста холдингова структура?
Вторият е казвате, че не сте участвали в предишните класации за вашият бизнес сектор - ЗАЩО?
Не е вярно, че не сме участвали в класации на ИТ сектора. През 2004 и 2006 година Бианор е единствената българска компания номинирана сред 430 кандидата от 30 страни за Европейската награда за технологии на информационното общество (IST Prize). Това е най-престижната награда за иновативни продукти и услуги в областта на информационните и комуникационните технологии в Европа. Мисля, че дори само този факт говори достатъчно за професионалното ниво на компанията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GL...
„Бианор” АД е само административна единица, която освен инвесниционни и управленски функции изпълнява и поддържащи функции за дружествата от групата – финансово-счетоводни, връзки с обществеността и др. Резултатите на Бианор са в пряка зависимост от дейностите на дружествата в групата, именно за това представяме финансовите си резултати на консолидирана база.
...
Първият ми въпрос към Вас е защо собствениците и мениджърите на Бианор не са избрали чиста холдингова структура?
Вторият е казвате, че не сте участвали в предишните класации за вашият бизнес сектор - ЗАЩО?
Коментар
-
bez da iskam da sym negativen si mislia che ima niakolko uslovia bez koito investicia v tazi firma e malko teoretichno poniatie:
- Lichno i mnogo dobro poznavane na celia management na firmata
- Pone niakolko dosta dylgi i podrobni razgovora s tiah
- Bezrezervna viara v management-a
- Ne tyrsi likvidna pozicia
Grupata hora, koito otgovariat na pyrvite 3 uslovia sa t.nar. "friends and family" investitori. Taka che uspeh na vsichki!
Коментар
-
Здравейте отново!
Класацията, която коментираме е ИКТ Топ 100. Не можете да ни намерите в миналогодишното издание, защото не сме участвали. Това не означава, че не можем да видим къде сме, на база на сравнение на нашите резултати с тези на включените в класацията компании. Иначе казано приходите от 1,837 милиона лева за 2005 година ни нареждат в топ 10 на софтуерните разработчици. Очакваме скоро да излезе изданието за 2006 и сигурно ще коментираме отново.
Понеже се засегна и въпроса за маржа, направих си труда да сметна средния марж на компаниите включени в Топ 20 на софтуерните разработчици. Той е 9%, за сравнение този на Бианор е 13%.
Що се отнася до повече инфо относно акционерите на Бианор – до няколко часа ще стартира и www.bianor.bg, където ще намерите информация за съвета на директорите и основните акционери, както и разбира се проспекта и финансовите отчети на „Бианор” АД.
Надявам се да съм достатъчно ясен и изчерпателен с отговорите си.
Пожелавам ви приятен ден и успешна седмица!
Коментар
Коментар