If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Някъде в началото на тая тема, писах, писах, една камара аргументация на тема "Защо НЕ Бианор" (Подтикна ме едно доста смешно интервю на изпълн. им директор, от което разбрах, че те наистина нямат понятие с какво са се захванали и нямат план за действие)- насреща ми се сипеше помия и неаргументирани твърдения...чудя се дали тогава някой е споделил моето мнение и е заобиколил това дружество
брей тук нещо цената отиде на дъно
новина ли е излязла или защото ликвидността е слаба, а някой иска да излиза?
Например стимулираните по сток програмата искат да си продадат стимулатора преди да подадат молба за напускане. Бъзикам се, не е препоръка, имам акции.
нито сток програмата, нито загубата на БФБ ме притесняват... най-вече ме притеснява "непълното натоварване на производствения капацитет".
Надявам се мениджмънта да внесе малко яснота относно причините.
По друг начин казано няма достатъчно клиенти - кризичката ги е ударила. Не е препоръка, имам акции.
нито сток програмата, нито загубата на БФБ ме притесняват... най-вече ме притеснява "непълното натоварване на производствения капацитет".
Надявам се мениджмънта да внесе малко яснота относно причините.
30 май, 2008 - Бианор Холдинг представи консолидиран отчет за първото тримесечие на 2008 година - Компанията отчете 671 хил. лева консолидирани приходи
София, 30 май 2008 г. - Консолидираните приходи на Бианор Холдинг АД за първото тримесечие на 2008 година са 671 хил. лева спрямо 753 хил. лева за същия период на миналата година. Дружеството регистрира нетна загуба за периода от 336 хил. лева спрямо печалба от 166 хил. лева година по-рано. Нетният паричен поток от операциите през първото тримесечие е положителен (36 хил. лева) спрямо отрицателен такъв (-172 хил. лева) за първите три месеца на 2007 година.
„Значителен дял от реализираните по-лоши финансови резултати се дължи на еднократни или неспецифични за групата разходи. През първото тримесечие на годината реализирахме планираната сток програма за служителите на стойност приблизително 60 хил. лева. През същия период реализирахме и нетни загуби от инвестиции на фондовия пазар в размер на 84 хил. лева", сподели Костадин Йорданов, изпълнителен директор на Бианор Холдинг АД. „Сред другата група фактори са ниският курс на щатския долар и непълното натоварване на производствения капацитет в основното дъщерно дружество - Бианор Сървисиз", добави Йорданов.
Бианор Холдинг продължава да изпълнява инвестиционната си програма и в средата на месец май беше официално регистрирано смесеното дружество ТехниДата Лабс България, в което Бианор Сървисиз има мажоритарен дял. Очаква се през 2008 година новото дружество да реализира приходи от около 1 млн. лева, които през 2009 година да бъдат удвоени. http://www.bianor-holding.bg/news.php?page=35
Много зле... Очаквах повече от тях. То само с обещания не става - нужни са и резултати.
Иначе бих си купил, но на много по-различни нива от сегашните.
Не е препоръка за търговия с това дружество (то и без това такава почти няма ).
Софтуерните компании "Сирма груп" и "Бианор сървисиз" ще работят по комуникационния софтуер.
Доколкото чета в сайтовете на двете софтуерни компании, софтуерът за монохвъргачки Вулакн е разработен от Сирма Груп.
Бианор има ли някакъв опит в разработка на военен софтуер?
АСУОАД "Вулкан" е автоматизирана система за управление на огъня на артилерийски дивизион от самоходна и буксирна артилерия, минохвъргачки и реактивни системи за залпов огън. Системата поддържа цялостния процес за водене на бойни действия въз основа на географска информационна система, интегриране на защитени, разпределени комуникации, GPS, лазерни и видео сензори за целите, информация за метеообстановката и бойния ред. Управлението на бойните действия се осъществява от координирана мрежа командни пунктове, разузнавателни отделения и огневи точки. Разработен по стандарти на НАТО, АСОУД "Вулкан" е успешно въведен на въоръжение в Българската армия.
Здравейте,
Забелязах на няколко места в медиите, че не е станала достатъчно ясна ситуацията около освобождаването на г-н Рашев от поста изпълнителен директор на Бианор Холдинг АД.
Господин Рашев запазва своето дялово участие, като един от двамата
най-големи акционери в компанията и едновременно с това функциите си на председател на Съвета на директорите на Бианор Холдинг. Желанието му за оттегляне от поста изпълнителен директор е продиктувано от намеренията му да се отдалечи от прякото оперативно управление на компанията и да се фокусира върху по-глобалното стратегическо управление в ролята си на председател на СД.
Господин Рашев е един от двамата създатели на Бианор и като такъв ще продължи да има пряко влияние в бизнес развитието на групата.
Някой успя ли да забележи, че единият основен акционер напуска поста изпълнителен директор, а може би и компанията?! Вижте как е отразено това на сайта им, ако това е публичност аз съм един голям жълт трамвай.
от БФБ новини:
------------------------------------
2008-01-22 - Други новини.....
В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Бианор Холдинг АД-София /BIANOR/:
На заседание на Съвета на директорите на Бианор Холдинг АД, провело се на 21 януари 2008 година бяха взети следните две решения:
- Приемане на Правила за работата на Съвета на директорите на дружеството. - Освобождаване по негова молба на господин Николай Георгиев Рашев, като изпълнителен директор на дружеството.
------------------------------------
Коментар