Първоначално изпратено от petyob
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Wiser Technology/Бианор АД (5BI / BIANOR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
хаха, аз имам магистратура по математика...
Опитах, но нямаш нужната визия и манталитет за да разбереш!
Карай както си знаеш и не се напрягай излишно. Всеки има силни и слаби страни.. насочи се към силните си и ги развивай!
Успех!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Доста неадекватен пост отново, с някакви препратки тип "колко лош капиталист е Батя", но въпреки това ще ти отговоря, та белким вденеш нещо
Отговори си на въпроса: Дали е по-добре да продадеш дадено количество права на
1. 10-15 ст. средна цена за цялото количество или
2. да продадеш минимални количества на 50 ст. (набутвайки с висока цена шепа новобранци) и огромното количество на 0.001 лв.
За целта ти е нужна Математика за мах. 4-ти клас. Вярвам ще се справиш
Дано като получиш резултата вече схванеш за какво говоря!
Успех!
+ не е речено всички да дадат равни пари за правата. Така бианорци взеха сумарно малко повече от колкото, ако предположим, че бяха фиксирани правата на 10ст. - тези които дадоха 50ст. -щяха да дадат 10ст. А тези дето взеха на 0.001 като мен и няма да запишат - нямаше да взематLast edited by petyob; 08.04.2024, 11:43.
- 3 Харесвания
Коментар
-
хубаво, дай да вникнем в същността най-накрая! - на мен трябва да ми се обяснява малко повече .. . Кажи къде бъркам в съжденията!
...
Отговори си на въпроса: Дали е по-добре да продадеш дадено количество права на
1. 10-15 ст. средна цена за цялото количество или
2. да продадеш минимални количества на 50 ст. (набутвайки с висока цена шепа новобранци) и огромното количество на 0.001 лв.
За целта ти е нужна Математика за мах. 4-ти клас. Вярвам ще се справиш
Дано като получиш резултата вече схванеш за какво говоря!
Успех!Last edited by Батя; 08.04.2024, 11:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Пак не си вникнал в същността. Не съм и очаквал повече от теб. Затова и отговора не беше към теб.
Плувай както си знаеш
+излиза, че бианoрци са ви "изработили" - вместо да ви продадат права за 10ст. са ви "зашили" за 50ст. ?
+ спомням си как се радваше, че си "зашил" хората над 11лв. в Доверие, в Агрия към 30лв., после си влязал пак в Доврие на ниско ... за печалбата от правата в Софарма ..и т.н. но това е нещо в реда на нещата затебLast edited by petyob; 08.04.2024, 11:12.
- 2 Харесвания
Коментар
-
който не е знаел, е разбрал що е то пазар. В крайна сметка всички, които са искали да записват, са си купили права! Няма защо да се сърдят на тези, които са можели да продават на 40-50ст. ,че не са продавали на 10-15ст. И ти, ако можеш би продавал по-скъпо .. Малко се сърдиш като новобранките
Плувай както си знаеш
- 1 like
Коментар
-
Не достигат редовни участници. Не достигат пари. Пазарът е малък. Това според мен е проблема. При това положение както и да подходят резултата ще е все един - ферарито ще се продаде за стотинки.
Предлагане на количество на пазар много бързо ще тушира интереса и пласирането на правата може да се окаже много трудно, а това е което търси емитента. Трябва изненада, за да се "събудят" стотината следящи екрана.
В края на краищата се случи така, че част от новите акционери бяха "канибализирани" за да стане "пиршество".
Разбира се това са разсъждения без информация чии права и защо останаха за аукцион и може да се напълно погрешни и смешни съпоставени с действителността.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАма тази цел не обяснява защо при нормална търговия не продаваха права по 10-15 ст. на желаещите да влязат. И доста хора в ентусиазма си и виждайки, че няма предлагане нито на права нито на акции, се нашиха на високото. А после на аукциона "права без пари за всички от сърце".. и даже останаха неуползотворени.. плюс че "играчи" са купили без идея да ги записват.. просто защото са без пари.
И сега как ли се чувстват новите акционери нашили се по 4,50 за акция и 50 ст. за права след тази случка!? Не беше ок така.. аз съм добре, взех още евтини права и си увеличих пакета тънко, но ще има и доста новобранци които ще останат с доста лошо първо впечатление.
Затова е моята малка черна точка
Дано все пак, новините за ММ и обратно изкупуване бързо възстановят цената над 4,50 и това първо лошо впечатление скоро бъде забравено!Last edited by petyob; 05.04.2024, 19:25.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеИскат ликвидност, а акционерите малко и то друг начин да се увеличат на тоя етап няма.
Ентусиазма одеве беше в повече, пък сега наопаки.
И сега как ли се чувстват новите акционери нашили се по 4,50 за акция и 50 ст. за права след тази случка!? Не беше ок така.. аз съм добре, взех още евтини права и си увеличих пакета тънко, но ще има и доста новобранци които ще останат с доста лошо първо впечатление.
Затова е моята малка черна точка
Дано все пак, новините за ММ и обратно изкупуване бързо възстановят цената над 4,50 и това първо лошо впечатление скоро бъде забравено!Last edited by Батя; 05.04.2024, 18:18.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Съветът на директорите на БФБ АД, на основание чл. 31, ал. 1 от същите, регистрира ИП Първа финансова брокерска къща ЕООД като маркет-мейкър за емисията акции на Бианор Холдинг АД, борсов код: BNR, ISIN BG1100007076, както следва:
- Дата на допускане: 02.04.2024 г. (вторник); - Пазарен сегмент, на който е допусната емисията: Сегмент акции Standard на Основен пазар BSE;
- Максимален размер на отклонението в процент между цените на котировката „купува” и на котировката „продава” (спред): 5%;
- Минимална стойност на котировката в парично изражение към момента на въвеждането й: 2 500 лв.;
- Маркет-мейкърът трябва да поддържа котировки поне през половината от дните на търговия за всеки календарен месец;
- Маркет-мейкърът трябва да поддържа котировки през 90 (деветдесет) на сто от времето от началото на откриващия аукцион до края на закриващия аукцион и по време на прекъсванията за нестабилност);
- Маркет-мейкърът трябва да въвежда нова котировка в рамките на 5 (пет) минути от оттеглянето, съответно от цялостното изпълнение на предходната;
- Данни за борсовите посредници, които ще въвеждат котировки от името и за сметка на маркет-мейкъра: Стоян Николов (10611) (FFBBGTRD003), Анна Георгиева (10614) (FFBBGTRD005) и Александър Николов (10617) (FFBBGTRD008)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеАми не може всички да са умни като Мечкан_Бикоядов, дето има не 18млн, ами 180млн и ги управлява умно
Понеже спомена интелект ,позволи няколко неточности в поста ти,показващи колко ти си "умен".
Парите не са техни,а на разни глупаци притежаващи акциите им.
Само тази "уникална" компания има 18 млн в целия свят !
Който е събрал такава сума от разни ИПО глупаци ,значи гарантирано е много умен и другото гарантирано е,че парите няма да се загубят ,а ще ги умножат по 1000.Last edited by Мечкан_Бикоядов; 05.04.2024, 09:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМен друга дилема ме мъчи.. да записвам ли правата които докопах на 3 ст. или да ги шитна още сега с хубава печалба..
Ще се завъртя и аз утре в 16 ч. на презентацията да видим ще ме улеснят ли в решението
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение...
По темата.. странна игра от бианорци.. малко тип Биодит стана. Дано пътя им напред е много различен от последните. Записвам им малка черна точка и ще се надявам да я закрият с огромна положителна по-натам
Ентусиазма одеве беше в повече, пък сега наопаки.
Last edited by Poncho; 04.04.2024, 18:18.
- 1 like
Коментар
Коментар