Много добре се движим
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Wiser Technology/Бианор АД (5BI / BIANOR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Звъннах - казаха че не са осчетоводени. Ще ги дръпнат скоро
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yordan_Nickolov Разгледай мнение
И при мен стоят. Дори мислех днес да звънна аз и да питам, но явно няма смисъл
Коментар
-
Благодаря - явно не бързат, за да таксуват колкото може по-дълго кеша с " - 0,5%"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега и при мен все още е така, а в петък се чух с тях и ми казаха, че ми е обработена поръчката, така че би трябвало да са наред нещата.Last edited by tony1975; 11.04.2024, 07:02.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Парите за записване на нови акции все още си стоят в сметката ми - дали от Елана ме забравиха?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеГрафикът за предлагането е както следва:
– Начална дата за търговия на правата на борсата: 19.03.2024 г.;
– Крайна дата за търговия на правата на борсата: 28.03.2024 г.;
– Начална дата за прехвърляне на правата: 19.03.2024 г.;
– Крайна дата за прехвърляне на правата: 02.04.2024 г.;
– Дата на аукциона по чл. 112б, ал. 7 от ЗППЦК: 04.04.2024 г.;
– Начална дата за записване на акции от увеличението: 19.03.2024 г.;
– Крайна дата за записване на акции от увеличението: 10.04.2024 г.;
– Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 5 работни дни след датата на публикуване на съобщението по чл. 89т, ал. 1 от ЗППЦК, т.е. акционери към 14.03.2024 г. (четвъртък);
– Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 12.03.2024 г. (вторник).
Коментар
-
Както се казва - на съседния етаж гледай какво се случва
Institute for Computer Science, Artificial Intelligence and Technology
1 ч. ·
Изключително се радваме да обявим, че INSAIT подписа стратегическо сътрудничество със световния технологичен лидер Toyota за изследвания в сферата на изкуствения интелект и роботиката!
Сътрудничеството започва с финансиране от Toyota за изследвания в INSAIT и предоставяне на роботи на Toyota в INSAIT, като целта е в България да се разработва нов вид мултимодален изкуствен интелект за управление на тези роботи.
Партньорството с Toyota помага за позиционирането на България като място, където се правят изследвания на световно ниво и се измислят технологиите на бъдещето.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Дневен оборот (лв.)
5060.50
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение"играчите" купили права и незаписали, дали няма пак да се облизват под лозата и да проклинат киселото грозде... както обикновено
5060.50destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Не знам защо говорите за "Бианорци" като спекуланти. Да погледнем статистиката. Общо "Бианорци" имат 5 225 380 права. На 19.03. минава единична сделка за 5 290 000 права на 0.031 лв. Кой според вас си и продал правата още първите минути? Фондът който влиза, обявява покупка на 4 507 545 права. Къде са останалите до 5 290 000? . Да не забравяме и 1 660 000 права на фрии флота.. Та спекула си имаше, аз самият успях да изкарам някой лев, но не е от "бианорци",.
- 1 like
Коментар
-
Може да има смисъл да купиш права и да не ги запишеш.
С огромно количество незаписани права можеш да провалиш новата емисия. Това предполага цел, като например увреждането на конкурентно дружество. В тукашния случай няма такава възможност.
Тук някой можеше да вземе правата от аукциона без да ги записва, за да не излязат евтини акции на пазара от новата емисия, ако вече има добър пакет акции и не иска да му се подбива цената. За хиляда две хиляди лева може да се опита да си спести обезценки от десетки или стотици хиляди. Чак такива авантюристи нямаше и такова нещо не се случи.
Да купиш права, които нямаш намерение да запишеш показва, че нямаш понятие какво купуваш. Не си си "написал домашното", не си се интересувал от дружеството. Ако беше щеше да имаш ясна позиция - ако си против няма да пипаш, а ако ти допада то логично е да запишеш.
Да купиш права с идеята, че няма да ги запишеш си е глупост, като покупка която веднага ще изхвърлиш.
На борсата никой на никого за нищо не е длъжен. Ежедневно някой анонимно "прецаква" друг. Когато излезе от анонимност и сподели че е спечелил, най-добре да се учим да сме като него. Туй че ще го обвиним в "непочтеност" няма да ни напълни джоба.
На борсата обаче емитента и управляващите дружеството са длъжни на акционерите.
Наистина ако бяха сложили всички права на тезгяха заедно с голямата сделка на три стотинки, щяха да се изкупят и цената да се установи и запази по-нагоре.
Ако правата на аукциона идват съзнателно от управляващите дружеството, вероятно са се заблудили в текущите възможности на БФБ. Възможно е случаят да е съвсем друг, но на този етап това няма как да го знаем.
- 12 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение+ спомням си как се радваше, че си "зашил" хората над 11лв. в Доверие, в Агрия към 30лв., после си влязал пак в Доврие на ниско ... за печалбата от правата в Софарма ..и т.н. но това е нещо в реда на нещата затеб
- 1 like
Коментар
Коментар