IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Wiser Technology/Бианор АД (5BI / BIANOR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колега, лесно е да го кажете, а Вие имате ли? Аз имам едни малко бройки от 1,28 от 2023г., ама смееш ли да сложиш много там? Там имаш други рискове, властта като вземе на прицел собственика (Джак Ма от Алибаба се скри за няколко години), или както първоначално Ксайоми бяха в санкционния списък заедно с Хуауей, геополитическия риск да не можеш да си вземеш нищо от Китай един ден и т.н. Според мен цитираното ниво от 1.30Е не е най-добрия вход, това е от преди 2 години, най-добрата точка е 1,70 от всеобхватния спад на 5 август та до 6,20 сега, ама кой да знае, че така ще стане. Така погледнато назад е лесно.

А що се отнася до представянето на колегата, мисля че и той е от най-ранните инвеститори в Шелли, така че да Ви кажа портфейла му не се е справил по-зле от това да държи Ксайоми от IPO-то им 2018
    При мен с Xiaomi ми се получи, но донякъде :-(
    Средната ми беше 1,4 и в началото на годината разкарах позицията на 4,1, а виждате къде е вече :-(

Коментар

• Wiser Technology surpassed 750 shareholders as a result of the Employee Stock Option Program (POSITIVE)
      Wiser Technology (WISR) announced that it has completed all regulatory procedures regarding its capital increase, dedicated exclusively to the company’s workforce. As a result, nearly 300 employees participated in the stock offering, deepening their engagement and investment in Wiser Technology’s future. According to the data from the Central Depository institution, the number of shareholders in WISR amounted to 956 as of February 19, 2025. Note that for the last 6-month period, WISR is among the top 10 issuers ranked by liquidity criteria for inclusion in SOFIX constituents. Since WISR surpassed 750 shareholders, we believe that the company has a good chance to be included in the ranks of SOFIX.
      Source: Wiser Technology; FFBH

Коментар

• Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнение

ако си беше купил акции на Xiaomi на 1,30е сега къде щеше да си?
        Колега, лесно е да го кажете, а Вие имате ли? Аз имам едни малко бройки от 1,28 от 2023г., ама смееш ли да сложиш много там? Там имаш други рискове, властта като вземе на прицел собственика (Джак Ма от Алибаба се скри за няколко години), или както първоначално Ксайоми бяха в санкционния списък заедно с Хуауей, геополитическия риск да не можеш да си вземеш нищо от Китай един ден и т.н. Според мен цитираното ниво от 1.30Е не е най-добрия вход, това е от преди 2 години, най-добрата точка е 1,70 от всеобхватния спад на 5 август та до 6,20 сега, ама кой да знае, че така ще стане. Така погледнато назад е лесно.

А що се отнася до представянето на колегата, мисля че и той е от най-ранните инвеститори в Шелли, така че да Ви кажа портфейла му не се е справил по-зле от това да държи Ксайоми от IPO-то им 2018

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

+1 Абсолютно! Едно време го казах и за Шелли - Софикс имаше нужда много повече от тях, отколкото те от него
          ако си беше купил акции на Xiaomi на 1,30е сега къде щеше да си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

По-скоро за Софикс ще е позитив да има тази компания в състава си
            +1 Абсолютно! Едно време го казах и за Шелли - Софикс имаше нужда много повече от тях, отколкото те от него

Коментар

Добре е отивайки на Ксетра, да се презентираш и като част от сините БГ чипове. Присъствието в Софикс не е финал в развитието, а само необходима брошка на ревера
              По-скоро за Софикс ще е позитив да има тази компания в състава си

Коментар

• Миналата година софтуерната индустрия в България наближи 10 млрд. лева, коментира техническият директор на Wiser Technology

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Дали някой ще се наеме да каже какви са предимствата да си в Софикс........щото аз си мисля че не е лошо, ама няма особенно много предимства да си там?
                  Добре е отивайки на Ксетра, да се презентираш и като част от сините БГ чипове. Присъствието в Софикс не е финал в развитието, а само необходима брошка на ревера

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

Това значили че, автоматично сме в СОФИКС от март
                    Дали някой ще се наеме да каже какви са предимствата да си в Софикс........щото аз си мисля че не е лошо, ама няма особенно много предимства да си там?

Коментар

955 акционера!
                      Това значили че, автоматично сме в СОФИКС от март

Коментар

• 955 акционера!

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

Защо казвате 1200лв. 300×1=300лв на служител
                          300 * 5 = 1500 - 300 = 1200

Коментар

• Според мен може да имам някакви вътрешни условия, за които ние да не знаем. Друга причина аз не виждам. Всеки би взел максимума, който му се полага, защото може да много бързо да генерира печалба. От друга страна с тях, компанията ще прескочи прага за инвеститори в Софикс, ако не се лъжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
                              При 500 служители, явно пакетът е бил около 300 акции. Явно за 1200лв. не им се ходи до борсов посредник. Глезльовци. Или има някакви условия, които ние не знаем.
                              Защо казвате 1200лв. 300×1=300лв на служител

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
                                При 500 служители, явно пакетът е бил около 300 акции. Явно за 1200лв. не им се ходи до борсов посредник. Глезльовци. Или има някакви условия, които ние не знаем.
                                Нека не забравяме, че над 100-150 човека са в Ниш, Сърбия и не знам още колко в Гърция - може да е било предизвикателство за тях и ПФБК да им осигури сметки/акаунти, знам ли . До колкото разбирам тези хора още не са част от бройката, която виждаме в ЦД?

Иначе да похваля ПИБ:
                                "С новата услуга „Инвестиции“ в мобилното приложение на Fibank на клиентите се предоставя директен достъп до финансови инструменти както на Българската фондова борса (БФБ), така и на международни пазари в Европа и САЩ."
                                Last edited by tony1975; 06.02.2025, 07:31.

Коментар

Working...
                                X