If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Wiser Technology спечели два нови проекта по Европейския фонд за отбрана
Портфолиото на компанията включва вече 15 проекта, свързани с отбраната – от поточно предаване на данни в реално време до решения с изкуствен интелект и криптирани комуникации.
София, България, 8 май 2025 г. - Wiser Technology (БФБ:WISR) е партньор в два консорциума, спечелили финансиране по Европейския фонд за отбрана (EDF) в рамките на поканата за 2024 г. И двата проекта са 100% финансирани от EDF, с общ бюджет над 33 милиона евро. ASTERION е насочен към разработване на универсално решение за сигурна и адаптивна подводна комуникация в локална система и в мрежова среда. MARTINA цели създаването на рамка за тестване на точността и надеждността на изкуствения интелект при анализа на сателитни изображения.
Интересно ми е AI какво ще каже и за други емисии, които се търгуват на БФБ
И аз съм си правил някакви експерименти. Най-вече според китайския АИ. Според него тук има 2х до 4х възможност за нарастване, но е много относително всичко. Има доста променливи. Според последните данни Шелитата им даде 5-10% спрямо последните данни и около 30-50% при Сирма, но това трябва да се взема с доста голямо внимание, защото на няколко пъти много се оплете в отговорите си и трябваше отначало да питам. Мисля, че е добра отправна точка, но дотам.
Нека видим Q1 - надявам се то да ни даде цялостна визия как ще вървят продажбите и печалбата през 2025 и 2026г. Тук няма сгради, земя или други значими материални активи - тук актива са хората и мениджмънта, а те са с добра репутация Дори и с дисконт "България", на Ксетра мултипълите P/S може да закарат цената магоре, стига да спечелят доверието на немския пазар.
п.п.
Помолих AI да изчисли каква би била оценката на компанията при 75млн лв годишни продажби, 14% годишен ръст на приходите, дисконт България(-30%), ако е листвана на Ксетра: Предлага цена от 12.86лв, ще видим 2026-27г.
Интересно ми е AI какво ще каже и за други емисии, които се търгуват на БФБ
Кога очакваш да се случи Ксетрата?Мислиш ли че немците ще оценят добре компанията само на база P/S ако не направят маржа на печалбата доста над 5 процента?
EBITDA маржа ще е около 14-15% 2026 според прогнозите на мениджмънта. Колкото до немците ще мине време докато спечелят доверието им, съдейки по Шелли, но е постижимо
Нека видим Q1 - надявам се то да ни даде цялостна визия как ще вървят продажбите и печалбата през 2025 и 2026г. Тук няма сгради, земя или други значими материални активи - тук актива са хората и мениджмънта, а те са с добра репутация Дори и с дисконт "България", на Ксетра мултипълите P/S може да закарат цената магоре, стига да спечелят доверието на немския пазар.
п.п.
Помолих AI да изчисли каква би била оценката на компанията при 75млн лв годишни продажби, 14% годишен ръст на приходите, дисконт България(-30%), ако е листвана на Ксетра: Предлага цена от 12.86лв, ще видим 2026-27г.
Кога очакваш да се случи Ксетрата?Мислиш ли че немците ще оценят добре компанията само на база P/S ако не направят маржа на печалбата доста над 5 процента?
п.п.
Коментар