Първоначално изпратено от Smith
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)
Collapse
X
-
AfterDark
Kakuv e smisula ot tova ludo nadzakvane m/u investitorite, pri polojenie che zenata ste bude fiksirana, tova po nikakuv nachin njama da uvelichi nabranite sredstva za kompaniata
Коментар
-
P/E ot 30 za kompania kojato ima renatabilnost ot 6,5% na oborotnite sredstva ... i prezapisvane 50/1 .. 100/1 ....
Izvinete me, no izvoda kojto si pravja e, che ima strashno mnogo glupazi sus mnogo izlishni pari... Vie da ne perete pari ot droga be? Chestno, kato vi cheta pochvam da se chudja s teenager-i li si imam rabota ili s investitori. A otnosno shemata na IPO-to, smjatam, che tova e edno ot naj-glupavite IPO-ta do sega ... Kakuv e smisula ot tova ludo nadzakvane m/u investitorite, pri polojenie che zenata ste bude fiksirana, tova po nikakuv nachin njama da uvelichi nabranite sredstva za kompaniata ... Mnogo paradoksi ima na BSE ...
Neka vidim otcheta purvo puk pak ste pitam Goljamata Elka ... Za sega KAO na P/E 17 ili KTEX na 6-7 mi se vijdat po privlekatelni
Ne e preporuka za pokupko-prodajbva na grozde ...
Коментар
-
AfterDark
Поради завършването на нискорентабилния проект по изграждането на автомагистрала Тракия съотношението нетна печалба към приходи се очаква през 2007 г. да е 6,5%, но за 2008 г. и в средносрочен план рентабилността ще нарасне на 12,5%, се казва още в проспекта. Очакваната печалба за следващата година ще надхвърли два пъти и половина прогнозната за тази година, която е около 8 млн. лв. От дружеството очакват приходите от дейноста да достигнат до 300 млн. лева през 2011 г. спрямо 117 млн. лева за 2006 г.
Коментар
-
На първо четене...
...P/E 30 според прогнозната печалба от 8млн.
...за догодина 20млн печалба....цена в края на 2008....минимум 250-300лв....
....звучи горе долу добре......
....само ЧЕ.....АКО ИМА 30 ПЪТИ ПРЕЗАПИСВАНЕ ЗА ДА ВЗЕМЕШ 10 АКЦИЯ ТРЯБВА ДА ПУСНЕШ ПОРЪЧКА ЗА ПОНЕ 33К....
....ЧЕСТИТО....
p.s Предполагам минимум 20 пъти презаписване....то един Девин направи 10пъти...
Коментар
-
ето базови данни за анализ
http://www.investor.bg/?id=53631
За 2006 г. компанията има около 130 млн. лв. оборот и печалба от 7 млн. лв. , каза в интервю доц. д-р инж. Николай Михайлов, председател на Съвета на директорите. Прогнозите за 2007 година предвиждат оборотът да надмине 150 млн. лв.
Първоначално изпратено от Bilbo The EconomistБраво на досетливковците, получавате по една червена точка! ;0)
Само не ми е ясно форумецът, който е задал този така проникновен въпрос, какво е очаквал като отговор?? Нали няма Проспект? А пък ако може да даде обоснован отговор, то тогава ще се породят доста сериозни подозрения - най-малкото за инсайдърски практики... Та какво като го е задал, не разбрах - стрелял е в тъмното... или пък е голям разбирач?... Когато имаме Проспект, ще отворим дискусията по темата. Е, не че ще намерим отговора... щото всичко по темата е "прогнозна фин. информация", преценка на емитента/ ИП и пр...
Коментар
-
Първоначално изпратено от фен1само един постинг видях да пита, дали акцията струва толкова
и аз ще чакам проспекта, пък тогава ще му мисля, въпреки че при тази мощ на купувачите едва ли инвестицията ще е губеща, каквото и да покаже проспекта
не е препоръка за покупка или продажба на акции от Трейс груп или други дружества
Само не ми е ясно форумецът, който е задал този така проникновен въпрос, какво е очаквал като отговор?? Нали няма Проспект? А пък ако може да даде обоснован отговор, то тогава ще се породят доста сериозни подозрения - най-малкото за инсайдърски практики... Та какво като го е задал, не разбрах - стрелял е в тъмното... или пък е голям разбирач?... Когато имаме Проспект, ще отворим дискусията по темата. Е, не че ще намерим отговора... щото всичко по темата е "прогнозна фин. информация", преценка на емитента/ ИП и пр...
Коментар
-
Qvno prezapisvane okolo 15tina pyti e normalno da se o4akva, no vyprsyt e na kogo mu stiska da zaqvi 15-20 (da ne govorim i za pove4e) pyti nad koli4estvoto, koeto iska, t.e. nali4nite pari, koito moje da pohar4i...kakvo stava, ako smetkite se okajat gre6ni?...
p.s. Interesno e dali tsenata ot 110,5 lv. ne e mnojko (imam predvid kato potentsial za rastej, kojto tyrsim vsi4ki), no qvno 6te tr da iz4akame malko, za da go razberem
Коментар
Коментар