Spored men parite ste trqbva da sa blokirani i imenno zatova sa vurnali prospekta za korekciq . . . Taka ste e po-dobre za vsichki
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dimilovЗасега няма такава информация за внесен кеш.И това е най -доброто.Защото именно в този вариант може да се вреди и дребния инвеститор.Иначе банки и фондове ще направят отново яки пари и от някой връх ,преди корекция ще подадат на дребните да се понабълбукат.А предварителния кеш и то внесен ,по принцип е идиотска идея ,защото никой не ти гарантира ,че срещу тях ще получиш исканата бройка.Всеки има глава на раменете си и да си преценява сам каква сума ще заявява.В крайна сметка отговорността е точно и само негова.Последствията също.
Ще участваме в ИПО-та докато няма внасяне на кеш, `щото после пак ще си има презаписвания, и пак в непредсказуеми за нас обеми, разликата е, че за големите кеширането няма да е проблем, а дребните инвеститори няма да могат да надуят и с 1 акция реално желаното количество. Защо продължава тая заблуда, че кеширането е в полза на дребните риби. И какво ви пречат големите презаписвания, след като и вие можете да раздувате. За мен е по-добре обема на презаписването да ми е по-неясен, отколкото да имам по-ясна прогноза, но да мога да заявявам точно според ликвидното.
Коментар
-
Засега няма такава информация за внесен кеш.И това е най -доброто.Защото именно в този вариант може да се вреди и дребния инвеститор.Иначе банки и фондове ще направят отново яки пари и от някой връх ,преди корекция ще подадат на дребните да се понабълбукат.А предварителния кеш и то внесен ,по принцип е идиотска идея ,защото никой не ти гарантира ,че срещу тях ще получиш исканата бройка.Всеки има глава на раменете си и да си преценява сам каква сума ще заявява.В крайна сметка отговорността е точно и само негова.Последствията също.
Коментар
-
Тука ако не лимитират поръчките до реално наличен и внесен кеш, хем ще видим невероятни цифри за презаписване, хем КФН ще стане за смях (след приетото през лятото решение)
Иначе, ако човек е влязъл в пътищата, мостовете и (т)рейсовете, се е подготвил за всякакво развитие на усвояването на еврофондовете за инфраструктура
Коментар
-
Чл. 91. (1) (Предишен текст на чл. 91 - ДВ, бр. 61 от 2002 г., изм., бр. 39 от 2005 г., бр. 86 от 2006 г., бр. 52 от 2007 г.) Въз основа на представените документи комисията установява доколко са спазени изискванията за издаване на исканото потвърждение. Ако представените данни и документи са непълни или нередовни или са необходими допълнителна информация или доказателства за верността на данните, комисията изпраща съобщение за констатираните непълноти и несъответствия и/или за исканата допълнителна информация и документи в срок до 10 работни дни от получаване на заявлението.
(2) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Ако съобщението по ал. 1 не бъде прието на посочения от заявителя адрес за кореспонденция, срокът за представянето им тече от поставянето на съобщението на специално определено за целта място в сградата на комисията. Последното обстоятелство се удостоверява с протокол, съставен от длъжностни лица, определени със заповед на председателя на комисията.
(3) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Комисията се произнася по заявлението и уведомява заявителя в срок до 10 работни дни от получаването му, а когато са били поискани допълнителни сведения и документи - в срок до 10 дни от получаването им.
(4) (Нова - ДВ, бр. 86 от 2006 г., предишна ал. 2, изм., бр. 52 от 2007 г.) В случаите, когато предмет на публичното предлагане са ценни книжа, издадени от емитент, който няма ценни книжа, допуснати до търговия на регулиран пазар, и не е предлагал публично ценни книжа, срокът по ал. 3 е 20 работни дни.
Коментар
-
може и да греша за сроковете но като гледам цетатите от зпццк са от доста стара дата 2005 нали направиха увеличенията на капитала на вече публични дружества задължително със проспект (например химимпорт севто и др.) там май са 10 дена сроковете , а за нови дружества са 20. така си мисля. пак повтарям някой ако може да даде актуална инфо ще е добре.
Коментар
-
само че срока за нови дружества не е 14 дни а е 20 работни поне такива спомени имам може и да греша смисъл ако някой ми покаже цитат от закона за нови емитенти ще му повярвам иначе според мен е 20 работни дни след повторно внасяне а и аз не знам кога е внесено за 2 ри път такаче не мога дасе ориентирам в сроковете но до края на октомври началото на ноември ще стане
Коментар
-
Първоначално изпратено от Слънчев вятърMasterG, помниш ли кога е крайния срок за одобрение на проспекта, че не ги следя серьозно трейсърите?
Издаване и отказ за издаване на потвърждение
Чл. 90. (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2005 г.) Емитентът или инвестиционният посредник по чл. 78, ал. 1 подава в комисията заявление за потвърждение на проспект за първично публично предлагане, като прилага:
1. проспекта;
2. устава на емитента;
3. годишните финансови отчети на емитента за последните три финансови години, одитирани от регистриран одитор;
4. други документи, определени с наредба.
Чл. 91. (1) (Предишен текст на чл. 91 - ДВ, бр. 61 от 2002 г., изм., бр. 39 от 2005 г.) Комисията се произнася по заявлението в срок до един месец от получаването му, а когато са били поискани допълнителни сведения и документи - до 14 дни от получаването им. Член 28, ал. 2, 3 и 6 се прилага съответно.
(2) (Нова - ДВ, бр. 61 от 2002 г., изм., бр. 39 от 2005 г.) Ако в срок 3 месеца от получаване на заявлението комисията не се е произнесла окончателно, проспектът се счита за потвърден.
Чл. 92. (1) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2005 г.) Комисията отказва издаване на потвърждението по чл. 78, ал. 2 с писмено мотивирано решение, ако:
1. проспектът не отговаря на изискванията на закона;
2. емисионната стойност на акциите е по-ниска от балансовата стойност на една акция преди увеличението на капитала, изчислена към момента на вземане на решение за увеличаване на капитала, и по този начин се накърняват интересите на акционерите;
3. поради особените права, които предвиждат акциите, или поради друга причина не са осигурени интересите на инвеститорите.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2005 г.) Комисията може да откаже издаването на потвърждение, само ако заявителят не е отстранил несъответствията и не е представил изискуемите документи в определения от нея срок, който не може да бъде по-малък от един месец.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2005 г.) Комисията не носи отговорност за верността на съдържащите се в проспекта данни.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2005 г.) Освен в случаите на чл. 79, ал. 1, т. 3, 4, 5, 6 и 8 съдът вписва в търговския регистър увеличението на капитала, извършено при условията на чл. 5, след като му бъде представено и издаденото от комисията потвърждение.
Коментар
-
Спокойно бе хора. Комисията трябва да го одобри тоя проспект и има съответния срок в който да го направи. Всеки припира ама не бива да се притрупват нещата. И аз го чакам трейс ма споко. Енемона да не е по малко чакана или инвест банк. а преди да се одобри проспекта няма информация - нормално. Търпение му е майката ей го гледай на Тодоров над 2 лева
Коментар
-
Номер или не
Трейса скорост ще си набере))
Коментар
Коментар