Първоначално изпратено от Han Krum
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)
Collapse
X
-
Глобата за този договор е на стойност 5000 лева а самия договор е на стойност 200,000 лева...... за какво е цялата тази паника не мога да разбера.
От тия 200 хил. лева печалбата е не повече от 20 хил. лева (а може и по малко....като се има предвид колко много работа има покрай кризата със снега)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Играч с потенциалПървоначално изпратено от ANDREIКОЙ ОСРЕБРИЛ , ОСРЕБРИЛ !
СЕГА БОЙ И ЕБАНЕ !
НЕ ИСКАМ ДА ГО ПИША , НО ЕКРАНА ГО КАЗВА!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han KrumПървоначално изпратено от смерчЩо така пада това Трейси
Коментар
-
Това са дребни стотинки.
Договорите за концесии в България са супер мизерни. Ще дам само за пример столицата (която е най-богатата).
Договорът на столицата за почистване през лятото, почистване през зимата от сняг, кал и още каквото можеш да се сетиш почистване, миене и извозване е на стойност 30 млн. лева.
Имате ли представа какво е това да поддържаш София чиста и без сняг за 30 млн лева? Целогодишно? Това са хиляди километри асфалт и бордюри, паркове и алеи.
Проста калкулация.... 100 машини, които работят на пълен работен ден изгарят минимум по 300 кила нафта на машина.
Това прави 30,000 литра гориво или 60,000 лева само за гориво на ден..или това прави 60,000 x 20 = 1,2 милиона само за гориво
500 човека x 500 лева = 250,000 лева месечно само за заплати
Ами поддръжка, депа....ремонти..амортизация.....данъци...лихви..р ушвети?
Ако само заплати и гориво стигат до 1,5 млн на месец (което прави 18 млн годишно) има почти още толкова за други разходи.
После всички обвиняват, че концесионерите злоупотребяват с парите които им дават. Разбирам, че общия бюджет на София е 1млрд, което е нищо за една столица....разбирам че е дразнещо да гледаш Гайтански да кара Вейрон по улиците докато столицата вони на боклук, ама все пак нищо не е случайно. В България има неписан закон за злоупотребата с обществени поръчки именно поради тези две причини : 1. Ние сме алчни по природа (има и плюсове) 2: Така или иначе парите не стигат за да се свърши работата като хората.
Само за пример - Виена, която е с територия сходна до тази на София, има бюджет от 130 млн Евро САМО за почистване на снега и доколкото знам и там има дебати по тази тема.
Така, че доколко тази новина би повлияла на плановете на компанията.....сигурен съм че не е от никаква същественост. 100-200 хил лева в такъв договор представляват 10-20 бона печалба...и то не е сигурна...ако има повече сняг от колкото се очаква това може дори да се превърне в загуба.
Аз от трейс спечелих доста, и лично в момента съжалявам, че не мога да си купя още. Очакват се добри новини в най-скоро време. Фактът, че Тракия е проблемна в момента и се търси спешно решение ме кара да следя с интерес тази акция. Вие се шокирате от трохи, докато хлябът е съвсем на близо.
Не е препоръка. Всеки си има глава на раменете. Аз съм вътре в момента.
Първоначално изпратено от dramonкаква част от приходите на Трейс са от почистване на пътища знае ли някои ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Играч с потенциалПървоначално изпратено от SnipeА истината е, че
Тук, както и в повечето компании става въпрос за пари, и дали е изгодно или не да инвестираш.
А тезата е, че начини за печелене дал господ. И при ниски, и при високи цени, и при растящ, и при падащ пазар.
ПП Само за протокола, купих на 260 и продадох на 285.
Коментар
-
Докато злите езици продължават да плюят, ето какво прочетох аз в профита....
Родопа Трейс, дъщерна компания на Трейс Груп Холд и Механичен завод сключи договори за зимно поддържане - и опесъчаване на общинска пътна мрежа на територията на община Девин за сезон 2007-2008 г., става ясно от сайта Агенцията по обществени поръчки.
Зимното поддържане на общинската пътна мрежа, има за цел да премахне или да ограничи неблагоприятното влияние на снега и леда върху условията на движение през зимния период.
Това се постига чрез изпълнение на следните видове работи: - снегопочистване: разчистване на снежна покривка; разчистване на снегонавявания, уплътнени снежни пластове и разтопени снежни пластове (киша); - разпръскване на минерални материали (опесъчаване с пясък) или на химически вещества до стопяване на снега и леда.
Общата стойност на двата договора е 208 хил. лв. с ДДС, съответно 138 хил. лв. за Родопа Трейс и 70 хил. лв. за Механичен завод АД.
Хората си знаят работата !!! Какво повече да говорим ...
Коментар
-
Много емоции, никаква финансова логика. Ако се говори за акции наистина трябва да се види тоя договор ако се прекрати какъв ефект ще има. А от тия публикации дето чета - бая глупости има написани - разни дружества пише, че са на Трейс, пък не са, за други пише че имат договори, пък нямат, па веднъж така, после онака. Нищо не разбирам. Няма да е зле Трейс да дадат някакво инфо, щото е някаква какафония. И аз чух за тир първо, сега за рейс дето направил тапата, ама това държавните чиновници няма да го обяснят, да си обяснят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SnipeПървоначално изпратено от mmmfakaУспокойте се, пичове и пички,
много злоба изливат някои, без да имат причина.
Някои плюят компанията, било защото не са се доредили, било защото им се вижда скъпо. Други пък си я защитават, все едно им е любимото чедо. Нищо ново във форума
А истината е, че
Тук, както и в повечето компании става въпрос за пари, и дали е изгодно или не да инвестираш.
Коментар
Коментар