IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Noob_investor Разгледай мнение
    А днес професорът си е гласувал едни 30 000 месечно възнаграждение + бонуси.
    http://www.x3news.com/?x3id=142575
    Това законно ли е? Или е просто опит да се прибере печалбата по заобиколен път, за да изкупува акциите от миноритарите на смешни пари?
    Май Агрия имаха подобно нещо наскоро.
    Агрия не го е гласувала, защото имаше възражения преди това. Тук не се ли знаеше какво ще се гласува?

Коментар

• А днес професорът си е гласувал едни 30 000 месечно възнаграждение + бонуси.
      http://www.x3news.com/?x3id=142575
      Това законно ли е? Или е просто опит да се прибере печалбата по заобиколен път, за да изкупува акциите от миноритарите на смешни пари?
      Май Агрия имаха подобно нещо наскоро.

Коментар

• Разводнихме темата, извинявам се. Просто разсъждавах чрез писане

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

А варианта да е взел не малка сума пари да си затвори очите. КАкто и всички други споменати от теб. А варианта да е снесено по-нагоре, над всички споменати от теб и споменатите само да козируват и да подписват под строй? Все пак живеем в България. Не са виновни само Трейс. ГЛАВНАТА ПРИЧИНА за лошото строителство в БГ е големия процент, който трябва да се връща в торбички. НО ТОВА НЕ ГИ ПРАВИ НЕВИННИ. Като физическият убиец и този, който е дал поръчката - и двамата са виновни.
          Дааааааа... ей тука сега е мястото на Прокуратурата.
          Да разследва от най-ниското ниво до най-високото по цялата верига и да има справедливост.

само, че като те чета май и те са взели сума пари да не прави нищо! Това е реалната ситуация, и в интерес на истината не знам колко време ще мине за да се оправят нещата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

А ми не съм съгасен, защото точно проектанта подписва не малка част от Актовете в етапа на строителството. Без неговият подпис не става, камо ли обект, който е 1 категория строителство!
            Със сигурност е взел не малка сума пари за авторски надзори и какво ли не.
            А варианта да е взел не малка сума пари да си затвори очите. КАкто и всички други споменати от теб. А варианта да е снесено по-нагоре, над всички споменати от теб и споменатите само да козируват и да подписват под строй? Все пак живеем в България. Не са виновни само Трейс. ГЛАВНАТА ПРИЧИНА за лошото строителство в БГ е големия процент, който трябва да се връща в торбички. НО ТОВА НЕ ГИ ПРАВИ НЕВИННИ. Като физическият убиец и този, който е дал поръчката - и двамата са виновни.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

Аз не знам нищо, но съм готов да се обзаложа, че проектантът казва - строителят е калпав!!!1 И сега какво правим ?
              А ми не съм съгасен, защото точно проектанта подписва не малка част от Актовете в етапа на строителството. Без неговият подпис не става, камо ли обект, който е 1 категория строителство!
              Със сигурност е взел не малка сума пари за авторски надзори и какво ли не.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

+1

Подкрепям колегата в мнението му за калпавото проектиране. От доверен източник, който е от десетилетия в бранша и е добре запознат с този казус знам, че основният проблем там е несъобразяването или недостатъчното съобразяване от страна на проектанта с факта, че този участък на АМ Тракия преминава през стари оризища (дори името на с. Оризаре подсказва за това), което е предполагало допълнително укрепване на терена, което не е направено. Така, че не бива с лека ръка да се хвърля цялата вина върху изпълнителя. Много институции преди това не са си свършили добре работата.
                Аз не знам нищо, но съм готов да се обзаложа, че проектантът казва - строителят е калпав!!!1 И сега какво правим ?

Коментар

Трейс или който и да е, е работил и изпълнявал възложено СМР съгласно одобрен проект. Как е бил проектиран участъка и какви СМР са били възложение не знаем!
                  Друга тема е ако изпълнителят не е изпълнил проекта и е спестил от материали, но за това има строителен надзор, инвеститорски контрол, Държавна приемателна комисия и т.н.
                  С две думи вината е много по-нагоре по веригата, Трейс са изпълнили това, което е възложено.
                  +1

Подкрепям колегата в мнението му за калпавото проектиране. От доверен източник, който е от десетилетия в бранша и е добре запознат с този казус знам, че основният проблем там е несъобразяването или недостатъчното съобразяване от страна на проектанта с факта, че този участък на АМ Тракия преминава през стари оризища (дори името на с. Оризаре подсказва за това), което е предполагало допълнително укрепване на терена, което не е направено. Така, че не бива с лека ръка да се хвърля цялата вина върху изпълнителя. Много институции преди това не са си свършили добре работата.
                  Last edited by Чичо Манчо; 01.10.2020, 11:33.
                  Vanitas vanitatum...

Коментар

Трейс или който и да е, е работил и изпълнявал възложено СМР съгласно одобрен проект. Как е бил проектиран участъка и какви СМР са били възложение не знаем!
                    Друга тема е ако изпълнителят не е изпълнил проекта и е спестил от материали, но за това има строителен надзор, инвеститорски контрол, Държавна приемателна комисия и т.н.
                    С две думи вината е много по-нагоре по веригата, Трейс са изпълнили това, което е възложено.
                    Оф, айде стига, това, че имате акции в това (не знам как точно да го определя) недоразумение, не променя факта, че те реално имат повече осрани и с ремонт на ремонта обекти, отколкото качествено напревени такива. Говоря за обектите им в България, какво правят в Шумадия, не ме интересува. Изборявали сме ги обектите им, те са с потресаващо качество - пътят от Яна до Околовръстното, дето се води продължение на Хемус, Западната дъга - те зи двете са строени преди 5 години и са кръпка до кръпка, Своге - задължителен съд и разкостване, Чирпан-Стара Загора - задължително да си го покрият и т.н. да не отварям реч за ремонтите в самата София, че е страшно - където са пипнали, всичко е ремонт на ремонта, ама нали не били толерирани от властта - е, няма такъв смях. Не си спомням кой прави ремонта на Орлов мост преди 10-на години, но пак го чакаха да изтече срока на гаранцията, за да го направят отново с държавни/общински пари. Зер, да не бутнем някой от нашите, дето е бутал където трябва. Моля ти се, тази фирма трябва да се разкости, но, разбира се, тук е така. И като се замисля как индженеро директно ви сра на физиониомиите с търговото и гаврата след него, направо се удивявам как може да има негови защитници, ама стокхолмски синдром, баце!

За финал един стар, но много златен виц:
                    Виждат се бг депутат от стара загора и италиански от сицилия-та, да си полафят, опит да обменят, за мафията и това-онова да споделят. Води го италианецът в Сицилия, родното място на Коза Ностра, да му покаже вилата си. Гледа нашият - палат, ама уникален - гледка, вю, ала-бала, коври, мойет се лее и т.н. Разбира се, следва резонният въпрос:
                    - Абе с вашата кирлива депутатска заплата, как го правите това нещо?
                    - Е, как, как, - рекъл жабарят - виждаш ли онази магистрала, по която дойдохме?
                    - Виждам я, рекъл нашичкият
                    - Ми тук е така - вместо 20 санта асфалт и трошени камъни отдолу, сложихме 10 санта асфалт и без камъни и така си направих вилата.
                    Връшат визитата при нашичкия, съответно и той го води на вилата - тройно по-голям палат, коври, басейнът пълне с дом периньон, дръжките се дезинфекцират със синьо джони и т.н. жабарят тотално загубил ума и дума и стрсиран само промълвил:
                    - Ама как, как направи такъв палат и то с вашите 3К заплата, при това в лева????
                    - Е, как, как, - рекъл нашият самодоволно - учим се ние, напредваме, виждаш ли онази магистрала, по която дойдохме?
                    - Коя магистрала, - рекъл жабето - та ние дойдохме по селско пътче, дето ми намести камъните в бъбреците
                    - Е, точно де, самодоволно се усмихнал нашият, Трейс ми я е правил с държавна поръчка и евросредства, ела да те запозная с индженеро

И те така
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

https://www.mediapool.bg/remontat-na...ews312563.html

Как ще коментират от дружеството това? Сега данъкоплатците трябва да се бръкнат 90 милки ( малко повече от стойността на построяването на отсечката ОТ ТРЕЙС) Няма такива калпави строители и измамници (измамници защото умишлено са спестили от материали и вътрят държавата 90 милки ) от тези тук. Своге им се размина, сега и това. Добре, че държавата им спести тези 90 милки, като изчака да изтече гаранцията. Но който е взимал рушвети, трябва да върне жеста все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

аз виждам изпълнител "Пи Ес Ай" !?! Какво общо има с Трейс?
                        Не знам. Ти кажи:

http://www.vestnikataka.bg/2012/05/л...взе-път/

http://www.psi.tracebg.com/

https://www.stroitelstvoto.bg/пи-ес-...ма7848.html

Last edited by johny-bravo; 30.09.2020, 20:35.

Коментар

https://www.mediapool.bg/remontat-na...ews312563.html

Как ще коментират от дружеството това? Сега данъкоплатците трябва да се бръкнат 90 милки ( малко повече от стойността на построяването на отсечката ОТ ТРЕЙС) Няма такива калпави строители и измамници (измамници защото умишлено са спестили от материали и вътрят държавата 90 милки ) от тези тук. Своге им се размина, сега и това. Добре, че държавата им спести тези 90 милки, като изчака да изтече гаранцията. Но който е взимал рушвети, трябва да върне жеста все пак.
                          аз виждам изпълнител "Пи Ес Ай" !?! Какво общо има с Трейс?

Коментар

• https://www.mediapool.bg/remontat-na...ews312563.html

Коментар

Малко си избързал според мен
                              Не съм, за съжаление много закъснях.

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

затова и продадох.... четеш форума както дявол евангелие
                                Малко си избързал според мен

Коментар

Working...
                                X