IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

въпросът е много резонен! Отговорът от части се крие в коментарите на Батя, мисля беше по-долу и таиминга.....Първо не говорим за утре или вдругиден. След като има консолидирани отчети байбекът може да купува Юни /най-рано/. Второ, до тогава вероятно бабъла ще е омекнал и когато всички разберат, че боцкането на хората с ваксини не решава дамиджа от 2020, очаквам ентусиазмът да спихне и паниката да накара много инвеститори да отидат към кеш, което естествено ще е грешка, защото набъбващата инфлация ще започне полека да "яде" този актив. Точно в този момент, себеподобни като Батя ще се паникьосат и ще продават и рейнджа може да е 3.50-4.50, но може и да 3-3.50 Строенето на магистрали и инфраструктури ще се забави, но няма да спре, а това е бизнеса на Трейс. Да ме извиняваш, но спомена за цените на ИПО-то са ирелевантни!!!
    По въпроса за байбека ,той може да започне веднага щом се гласува на ОСА в смисъл няма нужда да е излязал консолидиран отчет ,а по всяко време.Относно Батя доколкото си спомням публикувания му портфейл той няма ТРАСЕ и като цяло тук няма вече кой знае колко много спекуланти,повечето са дългосрочен ритейл.Варианта с паникьосването може да се случи другаде ,но едва ли тук при нас. Все още не се надуло нищо.........освен ако не мислиш че до юни ще се е случило кой знае какво.То като гледам телевизионните новини от сега е ясно че повече от 50 процента въобще няма да пожелаят да се ваксинират.Естествено във времето може да се случат много непредвидими неща.........включително и подобен на твоя сценарий,просто вероятността към настоящия момент е много малка

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
      Само не мога да рабера защо си мислиш че ритейла така доброволно ще се раздели с посочените бройки на тези нива знаейки колко струва компанията.Ако НМ беше отстранил допуснатите грешки в търговото ,предлаганата цена трябваше да надхвърли 9лв........да не споменаваме ИПО-то накакви нива беше!Нека няколко годинки да пораздава дивидентец и да посъбере кеш ,пък после да си направи ако иска едно прилично търгово.
      въпросът е много резонен! Отговорът от части се крие в коментарите на Батя, мисля беше по-долу и таиминга.....Първо не говорим за утре или вдругиден. След като има консолидирани отчети байбекът може да купува Юни /най-рано/. Второ, до тогава вероятно бабъла ще е омекнал и когато всички разберат, че боцкането на хората с ваксини не решава дамиджа от 2020, очаквам ентусиазмът да спихне и паниката да накара много инвеститори да отидат към кеш, което естествено ще е грешка, защото набъбващата инфлация ще започне полека да "яде" този актив. Точно в този момент, себеподобни като Батя ще се паникьосат и ще продават и рейнджа може да е 3.50-4.50, но може и да 3-3.50 Строенето на магистрали и инфраструктури ще се забави, но няма да спре, а това е бизнеса на Трейс. Да ме извиняваш, но спомена за цените на ИПО-то са ирелевантни!!! и едно допълнение...Моите най-искрени възхищения към човек, изградил тази империя - няма какво да отстранява той, а кофти консултанта му!!! Има разлика...
      Last edited by buyvalue; 02.02.2021, 23:03.
      IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
        Много добре изглеждащо дружество като финанси, проекти, липса на дългосрочни банкови заеми, оперативни приходи и паричен поток!
        За заплатите според мене не трябва да се сърдите, защото 30 хил. лв. е малко! 300 хил. лв трябва да е! Ако знаехте колко взима само един член на УС или НС в банка, в т.ч. и в БГ представените, като ПИБ, ЦКБ или БАКБ и Тексим /в последните 2 май не са фрапантни/, то нямаше да пипнете акции от изброените емитенти , което ме подсеща, че въпреки регулациите банките в България НЕ публикуват възнагражденията на УС и НС поименно и никой не им прави проблем за това? странно!
        Ако се върнем на Трейс Груп, не бих искала да давам съвети на проф., д-р на икон. науки, инж. НМ, но аз ако бях на негово място просто щях да "погълна" 10% фрийфлоут като изкупя обратно 726К акции (3%) в рейнджа 3.50-4.50, а в същотто време купувам и лично (така и така има 69,,97%, т.е. над 1/3), а дружеството "гъмжи" от кеш (27 мил. лв. в края на 2020) Или 6% 1.45 мил. акции изкупени дори и на 5 лв. ще съблазнят ритейла, след което ще останат крехките 800-900к, които и на 7 лева да плати сметка е в края на деня ще е 13,5 мил. лв, от който обаче байбекът на Трейс ще плати 3,63 мил. лв. , а НМ останалите 9,9 мил. лв., вместо да се пъне сам да прави търгово и да не може дори с 12 мил. лв. да успее...
        не е препоръка, не е и съвет, само икселски сметки по отчетите и докладите за убиване на свободното време -
        Само не мога да рабера защо си мислиш че ритейла така доброволно ще се раздели с посочените бройки на тези нива знаейки колко струва компанията.Ако НМ беше отстранил допуснатите грешки в търговото ,предлаганата цена трябваше да надхвърли 9лв........да не споменаваме ИПО-то накакви нива беше!Нека няколко годинки да пораздава дивидентец и да посъбере кеш ,пък после да си направи ако иска едно прилично търгово.
        Last edited by спекуланта; 02.02.2021, 22:44.

Коментар

• Много добре изглеждащо дружество като финанси, проекти, липса на дългосрочни банкови заеми, оперативни приходи и паричен поток!
          За заплатите според мене не трябва да се сърдите, защото 30 хил. лв. е малко! 300 хил. лв трябва да е! Ако знаехте колко взима само един член на УС или НС в банка, в т.ч. и в БГ представените, като ПИБ, ЦКБ или БАКБ и Тексим /в последните 2 май не са фрапантни/, то нямаше да пипнете акции от изброените емитенти , което ме подсеща, че въпреки регулациите банките в България НЕ публикуват възнагражденията на УС и НС поименно и никой не им прави проблем за това? странно!
          Ако се върнем на Трейс Груп, не бих искала да давам съвети на проф., д-р на икон. науки, инж. НМ, но аз ако бях на негово място просто щях да "погълна" 10% фрийфлоут като изкупя обратно 726К акции (3%) в рейнджа 3.50-4.50, а в същотто време купувам и лично (така и така има 69,,97%, т.е. над 1/3), а дружеството "гъмжи" от кеш (27 мил. лв. в края на 2020) Или 6% 1.45 мил. акции изкупени дори и на 5 лв. ще съблазнят ритейла, след което ще останат крехките 800-900к, които и на 7 лева да плати сметка е в края на деня ще е 13,5 мил. лв, от който обаче байбекът на Трейс ще плати 3,63 мил. лв. , а НМ останалите 9,9 мил. лв., вместо да се пъне сам да прави търгово и да не може дори с 12 мил. лв. да успее...
          не е препоръка, не е и съвет, само икселски сметки по отчетите и докладите за убиване на свободното време -
          Last edited by buyvalue; 02.02.2021, 22:13.
          IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            Какви са тия провизии 11млн лв дето са се появили Q4, ясно че при ново търгово ще смъкнат така балансовата стойност. Все пак смятам, че при DCF трябва да не се взема предвид като one-off и да не им сваля оценката.
            Печалбата 16,5млн не изглежда зле, ама без провизията щеше да е друго
            Е, много поръчки- много провизии

От отчета-

В текущите провизии са представени задължения, които се очаква да възникнат по договори за строителство и други задължения през текущата година.

И ако тези хипотетични задължения не възникнат, те ще се върнат в приходната част на следващия ОПР

И не , че и аз не се замислих за ново търгово, де...
            Без препоръки, разбира се!

Коментар

• Какви са тия провизии 11млн лв дето са се появили Q4, ясно че при ново търгово ще смъкнат така балансовата стойност. Все пак смятам, че при DCF трябва да не се взема предвид като one-off и да не им сваля оценката.
              Печалбата 16,5млн не изглежда зле, ама без провизията щеше да е друго

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                Може и от дивидент да има нужда Никито т.г.
                А дано, ама надали...! След тия възнаграждения и бонуси, които си гласуваха наскоро групичката... едва ли...!? Но знае ли човек? Може би намекваш, че ще му потрябват парички за ново търгово...? Дано да е така, искрено ти го пожелавам, но мен вече не ме интересува, защото нямам акции... Не е препоръка!
                Last edited by Чичо Манчо; 01.02.2021, 16:05.
                Vanitas vanitatum...

Коментар

• Въпреки 20% спад на приходите и 150 % ръст на разходите за провизии, нетната печалба е нагоре с 10% и стига 16536 хил.лв !
                  Може и от дивидент да има нужда Никито т.г.
                  Last edited by abc; 01.02.2021, 15:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    "Трейс" е най-вероятният изпълнител за ремонта на трасето на трамвай №5 в София

Четири са кандидатите в търга на Столичната община с прогнозна стойност 40.5 млн. по програма "Региони в растеж"

https://www.capital.bg/politika_i_ik...U-RRHc-gy8EMlA 4 Капитал Facebook

Какво ли означава НАЙ-ВЕРОЯТНИЯТ изпълнител ? Знаем кога излизат такива "безпристрастни статии ". Много вероятно е скоро да им трябват кинти и да започват да подготвят почвата. .Струва ли си обаче да сме ортаци с мажо който дели разходите на всички, а печалбите само на себе си.?
                    Постъпките спрямо миноритарите дълго ще отекват във форума .
                    Last edited by MrSi; 30.11.2020, 17:44.
                    Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• "Трейс" е най-вероятният изпълнител за ремонта на трасето на трамвай №5 в София

Четири са кандидатите в търга на Столичната община с прогнозна стойност 40.5 млн. по програма "Региони в растеж"

https://www.capital.bg/politika_i_ik...U-RRHc-gy8EMlA 4 Капитал Facebook

Коментар

• 9м неконс.

Ж. Нетна печалба за периода 16 372 13 206

Коментар

• Не, проблема не е компанията. Нали знаеш откъде се вмирисва рибата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Инженера и досега имаше пари да купи по високо, да не мислиш че ще си чака на заплатата.. и ще пести от банички сигурно.. Просто се доказа като некоректен скъперник, който не иска да даде справедлива стойност на съакционерите си..
                            Аз лично бях от продаващите последния месец.. Предпочитам да насоча ресурса си към по-перспективни и читави, според моя анализ, инвестиции.
                            И аз така направих. След като не пожела да даде поне малко по-близка цена до справедливата стойност и след като си вдигна заплатата си спомних думите на Чичо Бъфет, че едно от условията да инвестираш в някоя компания е мажо да е добър човек, защото ако не е винаги ще намери начин да те преценка.
                            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Noob_investor Разгледай мнение
                              Честно казано не разбирам логиката, а уж инвестирането трябвало да има такава.
                              Имаш търгово, което значително е под справедливата цена. Имаш мажо, който очевидно иска да си купи акциите обратно. Защо тогава продаваш на безценица, при положение, че от другия месец инж-а ще получава 30к + заплата и ще има достатъчно кинти да купува и на по-висока цена?

Инженера и досега имаше пари да купи по високо, да не мислиш че ще си чака на заплатата.. и ще пести от банички сигурно.. Просто се доказа като некоректен скъперник, който не иска да даде справедлива стойност на съакционерите си..
                              Аз лично бях от продаващите последния месец.. Предпочитам да насоча ресурса си към по-перспективни и читави, според моя анализ, инвестиции.

Коментар

• https://www.actualno.com/society/ivo...s_1510865.html

Коментар

Working...
                                X