Първоначално изпратено от Point of view
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Point of view Разгледай мнениеСпоред Вас ще има ли ново търгово тук?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Да, вчерашните съвпаднаха с бройката на Алианц, днес минаха и повечето на ЕТФ-а предполагам. Това ще видим след сетълмънта Но явно слязохме някой да си ги вземе по-евтино и това беше
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнениеприбраха пакета на Никито )) сега как се надлъгваме с професора)Vanitas vanitatum...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Да, вчерашните съвпаднаха с бройката на Алианц, днес минаха и повечето на ЕТФ-а предполагам. Това ще видим след сетълмънта Но явно слязохме някой да си ги вземе по-евтино и това беше
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Преди две седмици след излизането на алианс съм си отбелязъл това;-мисля че са днешните бройкиТрейс Груп -30,3xил. акц
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНякой доволно се добра до 30 тона на цена, която съответства на EV/EBITDA 2.4, въпреки че провизираха доста работи за да смъкнат печалбата.
Преди две седмици след излизането на алианс съм си отбелязъл това;-мисля че са днешните бройкиТрейс Груп -30,3xил. акц
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
По въпроса за байбека ,той може да започне веднага щом се гласува на ОСА в смисъл няма нужда да е излязал консолидиран отчет ,а по всяко време.Относно Батя доколкото си спомням публикувания му портфейл той няма ТРАСЕ и като цяло тук няма вече кой знае колко много спекуланти,повечето са дългосрочен ритейл.Варианта с паникьосването може да се случи другаде ,но едва ли тук при нас. Все още не се надуло нищо.........освен ако не мислиш че до юни ще се е случило кой знае какво.То като гледам телевизионните новини от сега е ясно че повече от 50 процента въобще няма да пожелаят да се ваксинират.Естествено във времето може да се случат много непредвидими неща.........включително и подобен на твоя сценарий,просто вероятността към настоящия момент е много малка
един колега, който водих на срещи в публични дружества в България 2007 г. ми каза, че има нещо криво у нас ? понятието дългосрочен навън се схваща като 5-10 години, а в България 1-2, г. даже в някои случай 6 месеца. Обясних, че хората инвестират парите си за ядене на борсата, а той се възхити и каза, че това е грешка, но все от някъде трябва да се започне, за да има кап. пазарIM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
въпросът е много резонен! Отговорът от части се крие в коментарите на Батя, мисля беше по-долу и таиминга.....Първо не говорим за утре или вдругиден. След като има консолидирани отчети байбекът може да купува Юни /най-рано/. Второ, до тогава вероятно бабъла ще е омекнал и когато всички разберат, че боцкането на хората с ваксини не решава дамиджа от 2020, очаквам ентусиазмът да спихне и паниката да накара много инвеститори да отидат към кеш, което естествено ще е грешка, защото набъбващата инфлация ще започне полека да "яде" този актив. Точно в този момент, себеподобни като Батя ще се паникьосат и ще продават и рейнджа може да е 3.50-4.50, но може и да 3-3.50 Строенето на магистрали и инфраструктури ще се забави, но няма да спре, а това е бизнеса на Трейс. Да ме извиняваш, но спомена за цените на ИПО-то са ирелевантни!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеСамо не мога да рабера защо си мислиш че ритейла така доброволно ще се раздели с посочените бройки на тези нива знаейки колко струва компанията.Ако НМ беше отстранил допуснатите грешки в търговото ,предлаганата цена трябваше да надхвърли 9лв........да не споменаваме ИПО-то накакви нива беше!Нека няколко годинки да пораздава дивидентец и да посъбере кеш ,пък после да си направи ако иска едно прилично търгово.Last edited by buyvalue; 02.02.2021, 23:03.IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнениеМного добре изглеждащо дружество като финанси, проекти, липса на дългосрочни банкови заеми, оперативни приходи и паричен поток!
За заплатите според мене не трябва да се сърдите, защото 30 хил. лв. е малко! 300 хил. лв трябва да е! Ако знаехте колко взима само един член на УС или НС в банка, в т.ч. и в БГ представените, като ПИБ, ЦКБ или БАКБ и Тексим /в последните 2 май не са фрапантни/, то нямаше да пипнете акции от изброените емитенти , което ме подсеща, че въпреки регулациите банките в България НЕ публикуват възнагражденията на УС и НС поименно и никой не им прави проблем за това? странно!
Ако се върнем на Трейс Груп, не бих искала да давам съвети на проф., д-р на икон. науки, инж. НМ, но аз ако бях на негово място просто щях да "погълна" 10% фрийфлоут като изкупя обратно 726К акции (3%) в рейнджа 3.50-4.50, а в същотто време купувам и лично (така и така има 69,,97%, т.е. над 1/3), а дружеството "гъмжи" от кеш (27 мил. лв. в края на 2020) Или 6% 1.45 мил. акции изкупени дори и на 5 лв. ще съблазнят ритейла, след което ще останат крехките 800-900к, които и на 7 лева да плати сметка е в края на деня ще е 13,5 мил. лв, от който обаче байбекът на Трейс ще плати 3,63 мил. лв. , а НМ останалите 9,9 мил. лв., вместо да се пъне сам да прави търгово и да не може дори с 12 мил. лв. да успее...
не е препоръка, не е и съвет, само икселски сметки по отчетите и докладите за убиване на свободното време -Last edited by спекуланта; 02.02.2021, 22:44.
Коментар
Коментар