IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
    От числата личи, че договорената цена на "апартамента" е 60 000 евро (10% процента капаро = 6000, 3% процента комисион = 1800).

Тук твърдиш, че имаш депозит за 70 000, за къв чеп си трябва кредит за " плащането по сделката"?

В сметките ли се обърка или в измислиците?
    Ужас и в лъжа съм обвинен.Ела утре в 9.00 пред офиса на Гарибалди ще нося документи с мен и пред медии бих ги показал.Стандартно е 10% капарото и ти от това изхождаш, но в случая не е 10.Апартамента струва 91 000евро.Това е.Комисиона е 2%.Искаха ми 2.5 но се спазарихме.Остават 85 000 да дам.Ще тегля 25 000евро кредит за да си платя и прехвърлянето, нова кухня и обзавеждане.Не ми дават 50 000лв потребителски.Ходих, молих, въртях не става.Освен това ипотечния е по евтин.

Коментар

• Първоначално изпратено от abv1 Разгледай мнение
      ..Имах предварителен договор за покупка на апартамент, като бях дал 6000евро капаро.С всички пари от КТБ плюс кредит за който съм одобрен, щях да извърша плащането по сделката...
      От числата личи, че договорената цена на "апартамента" е 60 000 евро (10% процента капаро = 6000, 3% процента комисион = 1800).

Първоначално изпратено от abv1 Разгледай мнение
      Утре ще ходя да се моля в банката-кредитор дали мога да им продам депозита си от 70 000евро за 60 000евро или да ми дадат допълнителен кредит като го обезпечат с депозита в КТБ.
      Тук твърдиш, че имаш депозит за 70 000, за къв чеп си трябва кредит за " плащането по сделката"?

В сметките ли се обърка или в измислиците?

Коментар

Не става, говорихме няколко пъти, дори се бяхме разбрали ако наложат лимит на тегления да плащам разсрочено до края на годината.Но да ме чакат без да се знае нищо не могат хората.То излиза че тяхната сделка зависи от КТБ, а те нямат нищо общо с проблема.
        Но, властта има общо с проблема, нищо не им пречи да изплащат частично до 195,5 хиляди лева - срещу декларация, че с това се изчерпва/намалява частта гарантирана от държавата, по съответния влог!
        Ако има някой юрист, който смята че подобен договор не е ок, от правна гледна точка, да каже аргументи.

ПС аз нямам влогове в тази банка, нито пряко ме вълнува съдбата и!
        Last edited by prodigal; 20.07.2014, 17:38.

Коментар

• Трябват си протести от тежкия тип. Да го наречем "гражданско неподчинение".

Коментар

Не става, говорихме няколко пъти, дори се бяхме разбрали ако наложат лимит на тегления да плащам разсрочено до края на годината.Но да ме чакат без да се знае нищо не могат хората.То излиза че тяхната сделка зависи от КТБ, а те нямат нищо общо с проблема.
            Писал си че до септември ще чакат -не бързай да се отчаиваш има още време и е възможно да се разсеят облаците до тогава--особедно ако има и официялни становища и решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от xaro Разгледай мнение
              При мен е подобна ситуацията,грозна картинка! Мен ще ме изчакат докато се реши проблема с КТБ! Дали става с депозит в КТБ -кредит от друга банка!?
              Утре ще ходя да се моля в банката-кредитор дали мога да им продам депозита си от 70 000евро за 60 000евро или да ми дадат допълнителен кредит като го обезпечат с депозита в КТБ.

Коментар

Няма ли банки,които срещу справка,че имаш Х лева в КТБ да ти предоставят кредит в същия размер на символична лихва? ДСК май се ориентираха бързо след проблема с КТБ.Разходи се до някой офис,не пречи да опиташ.Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                  Колега, един искрен съвет от мен! Опитай се да говориш с хората /продавачите/ и се опитайте да намерите решение сега! Не е добър вариант да чакаш, мисля че не е в твоя полза!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Разбирам те напълно.Нищо от това,което си казал не ми е на главата,но просто не ми харесва парите ми да стоят "замразени" и всеки ден да има ново предложение,което да отпада.Ако и тази седмица няма решение най-ранната дата ще е средата/края на октомври за съжаление, и то ако има сформиран работещ кабинет,което ми се струва трудно,освен ако ГЕРБ и ДПС не направят коалиция...

Цялото интервю :
                    Стефан Гамизов: КОЙ от влиятелните си взе депозита от КТБ?
                    http://www.faktor.bg/politika/24669-...ta-ot-ktb.html
                    До октомври ще съм гръмнал някой или себе си, така че няма такъв вариант.

Коментар

Та да обобщя, каквото имах по други банки го дадох за капаро и комисион.Всичко друго ми е блокирано в КТБ.Провалиха ми почти сигурно добра сделка и трябва да продължа да живея под наем.На всичко от горе и аванса ми за юни е в КТБ по сметка.Това в друга страна не може да стане.Просто не може.
                      При мен е подобна ситуацията,грозна картинка! Мен ще ме изчакат докато се реши проблема с КТБ! Дали става с депозит в КТБ -кредит от друга банка!?
                      Last edited by xaro; 20.07.2014, 16:10.

Коментар

Та да обобщя, каквото имах по други банки го дадох за капаро и комисион.Всичко друго ми е блокирано в КТБ.Провалиха ми почти сигурно добра сделка и трябва да продължа да живея под наем.На всичко от горе и аванса ми за юни е в КТБ по сметка.Това в друга страна не може да стане.Просто не може.
                        Разбирам те напълно.Нищо от това,което си казал не ми е на главата,но просто не ми харесва парите ми да стоят "замразени" и всеки ден да има ново предложение,което да отпада.Ако и тази седмица няма решение най-ранната дата ще е средата/края на октомври за съжаление, и то ако има сформиран работещ кабинет,което ми се струва трудно,освен ако ГЕРБ и ДПС не направят коалиция...

Цялото интервю :
                        Стефан Гамизов: КОЙ от влиятелните си взе депозита от КТБ?
                        http://www.faktor.bg/politika/24669-...ta-ot-ktb.html

Коментар

От София съм и аз поне мисля да направя следното.След като ми цитират тези прессъобщения ще попитам защо квесторите не са излезли с доклад за работата си през този един месец и какво следва от тук нататък.Защо след като Искров заяви че ще бъде отнет лиценза на банката ако не се гласува специален закон още не е отнет.
                          Считам че квесторите бездействат и не изпълняват служебните си задължения.От това може да настъпи вреда другиму (а именно да бъде създадена паника и тотално недоверие в банковата система).С това същите вършат престъпление по чл.282 от НК като сигнала ще го размахам там, след което отивам и го депозирам в градската прокуратура с копие до медиите.
                          Ако някой проявява интерес защо съм толкова изнервен, ще дам цялостно обяснение и ще го подкрепя с документи.Имах предварителен договор за покупка на апартамент, като бях дал 6000евро капаро.С всички пари от КТБ плюс кредит за който съм одобрен, щях да извърша плащането по сделката.Продавачите се оказаха свестни хора и казаха, че до септември ще чакат и няма проблем, но до декември не могат.Дори обещаха да ми върнат капарото.Но то и други хора уж отговорни обещаха разни работи...така че . Разбира се брокерите категорично отказаха да ми върнат 1800евро комисион.Прави са си за тях.
                          Колега, един искрен съвет от мен! Опитай се да говориш с хората /продавачите/ и се опитайте да намерите решение сега! Не е добър вариант да чакаш, мисля че не е в твоя полза!
                          Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
                            Забелязах, че варианта с придобиване на акции като обезщетение за горницата над 196 хиляди лева се споменава, но никъде не видях някой да предлага банката да получи ликвидност чрез издаване на облигации.

При варианта банката да издаде облигации и да ги продаде на фондовата борса, печалбата на банката ще намалее. Въпросът е обаче колко ще намалее и дали това може да доведе до „капиталова дупка“ (до момента няма доказателства, че такава съществува, но ако банката издаде облигации с висока лихва - може и да се получи).
                            Не искам да съм груб, но се изказваш като да си част от „експертния мозъчен“ тръст на ГЕРБ.
                            Задълженията нямат общо с капиталова дупка, връх или възвишение и сами по себе си не дават краен резултат в уравнението - колко струва една акция на КТБ или колко капитал трябва да се налее!
                            Няма как да се пуснат облигации на КТБ, тъй като сегашните се търгуват на 40% от номинала.
                            Могат да се продадат на други банки или сходни организации ликвидни дългове на КТБ, отпуснати на читави предприятия и имащи стойност близка до номинала.
                            Това дето го искат мутрите / задкулисието, да имат власт да решават на кое дружество дълга да стане предсрочно изискуем, особено ако и вземат пак властта, ще е пагубно за икономиката!

Коментар

• Та да обобщя, каквото имах по други банки го дадох за капаро и комисион.Всичко друго ми е блокирано в КТБ.Провалиха ми почти сигурно добра сделка и трябва да продължа да живея под наем.На всичко от горе и аванса ми за юни е в КТБ по сметка.Това в друга страна не може да стане.Просто не може.

Коментар

• Първоначално изпратено от xaro Разгледай мнение
                                Ако си от Варна, къде и в колко часъ!?
                                От София съм и аз поне мисля да направя следното.След като ми цитират тези прессъобщения ще попитам защо квесторите не са излезли с доклад за работата си през този един месец и какво следва от тук нататък.Защо след като Искров заяви че ще бъде отнет лиценза на банката ако не се гласува специален закон още не е отнет.
                                Считам че квесторите бездействат и не изпълняват служебните си задължения.От това може да настъпи вреда другиму (а именно да бъде създадена паника и тотално недоверие в банковата система).С това същите вършат престъпление по чл.282 от НК като сигнала ще го размахам там, след което отивам и го депозирам в градската прокуратура с копие до медиите.
                                Ако някой проявява интерес защо съм толкова изнервен, ще дам цялостно обяснение и ще го подкрепя с документи.Имах предварителен договор за покупка на апартамент, като бях дал 6000евро капаро.С всички пари от КТБ плюс кредит за който съм одобрен, щях да извърша плащането по сделката.Продавачите се оказаха свестни хора и казаха, че до септември ще чакат и няма проблем, но до декември не могат.Дори обещаха да ми върнат капарото.Но то и други хора уж отговорни обещаха разни работи...така че . Разбира се брокерите категорично отказаха да ми върнат 1800евро комисион.Прави са си за тях.

Коментар

Working...
                                X