IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
    Хм, не се бях замислял...ми то че ако ДПС изкупят много активи на безценица, това е двойна кражба !
    Първо крадат парите от КТБ които после не връщат...а после с тия крадени пари изкупуват активи!
    Ако е вярно - тия са зли гении просто
    Просто са професионалисти в определени сфери и схеми

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      ако я фалират КТБ може да сте сигурни, че ще разграбят активите на смешни цени (това е и причината да си подлагат с изявление колко милиарда били кухи и тн...после като гордо съберат 30% да не се сети мат'ряля, че прасето си е платил кредитите само от закуски), а сметката ще я платим НИЕ.
      Хм, не се бях замислял...ми то че ако ДПС изкупят много активи на безценица, това е двойна кражба !
      Първо крадат парите от КТБ които после не връщат...а после с тия крадени пари изкупуват активи!
      Ако е вярно - тия са зли гении просто

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        батка, няма злоба в мен, просто ми е смешно как имате очи да искате още от това, което ви е гарантирано. Ваши са си парите, ще си ги получите, но ще ги получите от мен и моите данъци. Аз съм солидарен с вашата загуба, поне имайте сурата да кажете едно мерси, а не само да се оплаквате. И ако търсите виновен, то той не е във форума - търсете го на друго място, ама не виждам да сте се запътили натам.
        Груйчи нещо си се объркал ама много яко.Ти като отидеш на лекар да не би с твоитв вноски да се лекуваш?Да не говорим за децата и родителите ти дано Бог здраве да им дава?Като дойдеш в Плевен и си караш колата по улиците да не би с твоите данъци да е направена тази улица?Пенсиите на родителите ти да не би да са от твоите осигуровки?
        Имаме очи да искаме от българската държава да спазва законите които е създала.Ръка няма да ти целувам най много да получиш някой и друг лек шамар за такива приказки.След като държавата бе дала гаранции да бъде така добра да си ги изпълни.А дали ще и се наложи да дава пари това е друг въпрос.Аз не съм убеден

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapor Разгледай мнение
          Е те останалите банки да не са грухани с пари?
          Хем за резервите да дадат, хем преди месец събираха 1.5млрд. лв. пари за да помагат на друга банка ... Има си граници, сега още 0.85млрд.лв. да извадят за ДЦК-та...
          Абсолютно никакъв проблем не представлява тази сума.

Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
          ДСК и УНикредит общо двете имат 4 Милиарда кеш !!!
          ДЦК-тата КЕШ ли се купуват ?!?!?!?! Я виж на сайта на БНБ колко е целия КЕШ в системата !!!!!

Хора,що не се спрете да пишете глупости?

Коментар

• kig36

Законът и съдът не връщат пари, те не плащат. Не е ли по разумно банката каквото има да се продаде и с тези пари да се върнат депозитите до 100к.Защото така може и да се получи а сега просто не може да се намери някой който да си сложи главата в торбата както казва народа и да върне тези пари с парите на другине банки които са давали по малки лихви.Защо правителство ако ги върне със заем те тези пари ще излязат от тях, няма да паднат от небето или някой арабски шейх да ги купи тези книги с ниска доходност.
            D.Y.F-091066

Коментар

бВаши са си парите, ще си ги получите, но ще ги получите от мен и моите данъци.
              Ти не видя ли сметките по-долу,които съм направил?
              Какви твои данъци, какви 5 лева?
              Защо не коментираш с конкретика,а бълваш общи приказки?

Виждам,че вдяваш нещата и затова ми е доста странно мнението ти по конкретния въпрос.Искаш ли да работим с числа?
              Гарантирани депозити : 3,5 млрд
              ФГВБ : 2,1 млрд
              3,5 - 2,1 = 1,4 млрд
              Авансови вноски = 55 млрд х 0,5% = 275 млн (Ако приемем,че съберат авансова вноска за 2015г. и е в размер на 0,5%)
              1,4 млрд - 275 млн = 1,1 млрд "дупка", тегли се заем от ФГВБ
              Мислиш ли,че тази дупка от 1,1 млрд не може да се попълни с парите на акционерите, с продажба на читавите кредити, с реализация на активи от синдиците?
              Май може, и то доста лесно,нали така?

Коментар

батка, няма злоба в мен, просто ми е смешно как имате очи да искате още от това, което ви е гарантирано. Ваши са си парите, ще си ги получите, но ще ги получите от мен и моите данъци. Аз съм солидарен с вашата загуба, поне имайте сурата да кажете едно мерси, а не само да се оплаквате. И ако търсите виновен, то той не е във форума - търсете го на друго място, ама не виждам да сте се запътили натам.
                Значи депозантите са ти виновни, че ще им плащаш париците, а Груйо Мъдрий Мусташ и верните му френдове и целото бенебе и кафене немат отношение, камо ли отговорност в ситуацията, нале , щот бате ти Пешо ти обра парете, нале Добре се ориентираш Груйо, изкефваш ме за пореден път

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                  За какво да сме насрани,затова че сме потърсили най-доходоносната лихва на пазара ли?При положение,че парите са гарантирани?Не мисля така,да му мислят тези с големите депозити,там става въпрос за лакомия.

Лакомията е еднаква. Ако в момента гръмне втора, не дай боже и трета банка - кво праим? Ако с по-високите лихвени проценти не се асоциираше по-висок риск, кой би си държал парите изобщо в други банки?

А иначе не споря - най-вероятно е да се изплатят гарантираните депозити, но без малко изтърпяно неудобство и нерви няма да мине.

Коментар

стига с тая солидарност - солидарност има, когато има даване и от двете страни, иначе е цигания на макс. С какво ти се различаваш от мангала, на който аз плащам здравните осигуровки, а той бие лекаря, че бил закъснял? Вие за какво пискате - имате солидарност, наложена солидарност, но я имате, а вие искате не само солидарност, ами някойд а ви покрие загубите - е, това вече никъде го няма!!!
                    Как никъде го няма това бе? В ЕС действа закон,ако не ти е кеф - емигрирай или се жалвай до ЕК,за да го променят/премахнат по твое усмотрение.В Джибути няма такъв закон.Там ще си крупен инвеститор.
                    Да ни сравняваш с цигани е меко казано неуместно.Проява на лош вкус е.Аз мога да те сравня с педал, но възпитанието ми не го позволява.Що не ревнеш на някой мангал за нещо,а ревеш по форумите? Прати ми и видео после,мисля,че ще е интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Прав си Грую! И аз нямам депозит в КТБ, и аз го намирам за ненормално държава да гарантира частни, комерсиални взаимоотношения! Въпреки това нямам нищо против да се платят до 100К - все пак закон е - добър, лош това е положението!
                      +1

за мен въпросът е кой ще понесе отговорността затова, че я събориха банката и всички ще плащаме масрафа на Д(П)С мафията.

ако я фалират КТБ може да сте сигурни, че ще разграбят активите на смешни цени (това е и причината да си подлагат с изявление колко милиарда били кухи и тн...после като гордо съберат 30% да не се сети мат'ряля, че прасето си е платил кредитите само от закуски), а сметката ще я платим НИЕ.

иначе си има закон и трябва да се спазва.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Груйчи кога човек пише трябва да мисли и не бива злобата и омразата да го водят за носа.Осъзнай се.
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Айде пак се разделихме на хора, дето има депозити и такива, които имат. Е, аз нямам депозит в КТБ, нямам и злоба към депозантите - има си закон, спазва се и толкова. Когато ви върнат парите - тогава, малко, че ще ви я върнат, ми пък и писъци надавате. Сметката обаче, я плащам АЗ. Не някой друг, а АЗ, заедно с останалите балъчета, които нямат депозити в КТБ.

Хайде отново питам - какво става след като ФГВБ даде пари за КТБ и остане с баланс 0, тогава какво правим? Откъде пари - ше си напечатиме като в сащ ли? Или някой ще ни даде ей-така?

П.С. А депозитът е инвестиция, малоумна инвестиция, но инвестиция. Независимо дали е за 2 лв или за 2 млн лева. Все е инвестиция и вие (депозантите), катов сички нормални хора, се водите от АЛЧНОСТ, следователно търсите най-високата лихва. И не ми обяснявайте глупсотите, че видите ли нямало връзка между високите депозити и риска - "странно" как двете банки с най-високи лихви по депозитите бяха на мушка, а не някои други? Или греша.

П.П.С. И последно - и сте ми супер смешни като ревнете как депозантите били в основата на всичко и бла-бла. И на 2% да ви е лихвата, пак ще си държите парите в банките, щото няма какво друго да ги правите. В чужбина ли ще ги изнесете? Или ще си купите акции? Пак ще ги държите на Флог, щото бил държавно гарантиран - парадокс отвсякъде - държавата да гарантира частноправни взаимоотношение с комерсиален характер....
                          Прав си Грую! И аз нямам депозит в КТБ, и аз го намирам за ненормално държава да гарантира частни, комерсиални взаимоотношения! Въпреки това нямам нищо против да се платят до 100К - все пак закон е - добър, лош това е положението!
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Не съм защитник на Груеца, а и той едва ли има нужда от това. И все пак, мисля, че за доста неща не си прав. *
                            Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                            *1) Влога не е инвестиция, влога е влог. По никакъв начин не можеш да оцениш риска който поемаш, влагайки пари в една банка, за разлика от инвестицията.
                            О, можеше до оцениш риска и то от доста страни. Дори когато се отнася до гарантирани депозити, рискове има и те са почти същите като при всяка друга инвестиция. Без да съм изчерпателен: ликвиден (в момента точно този се понася най-осезаемо), лихвен, реинвестиционен, политически и т.н.. След като рисковете са част от уравнението, не виждам защо "влогът" да не бъди считан за инвестиция.*
                            Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                            *2) Това, каква лихва ти дава банката няма нищо общо с това, колко и е рисков портфейла. Ако си мислиш, че по-ниската лихва е гаранция за по-нисък риск, объркал си рейса. Няма никаква пряка връзка
                            *О, пряка връзка има и то голяма. По темата има стотици изследвания, като теоретичната постановка дълго време е била, че лихвите по депозитите са функция на предлагането - депозантите изискват по-висок лихвен процент за да предоставят парите си на дадена банка, ако я приемат за по-рискова. Постепенно обаче се оформило и схващането, че лихвите са функция на търсенето, т.е. от желанието или необходимостта на банката да предоставя кредити.*Която и логика да се вземе обаче, емпиричните доказателства недвусмислено показват, че колкото по-високи са предлаганите от банката лихви, толкова по-голям е рискът от дефолт. Това не е моя констатация, а на далеч по-умни и вещи в работата с числа хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                              За какво да сме насрани,затова че сме потърсили най-доходоносната лихва на пазара ли?При положение,че парите са гарантирани?Не мисля така,да му мислят тези с големите депозити,там става въпрос за лакомия. И когато плащаме на държавата некви налози,за които даже и не знаем как се изчисляват и защо ги плащаме,тогава мълчим. Сега, понеже някой има да взима пари,които са гарантирани със закон се надяваме тайно все пак да не ги вземе.Утре може и в твоята банка да стане същото,тогава какво правим?Големия проблем на държавата и хората в нея се нарича солидарност,запомни го добре!
                              стига с тая солидарност - солидарност има, когато има даване и от двете страни, иначе е цигания на макс. С какво ти се различаваш от мангала, на който аз плащам здравните осигуровки, а той бие лекаря, че бил закъснял? Вие за какво пискате - имате солидарност, наложена солидарност, но я имате, а вие искате не само солидарност, ами някойд а ви покрие загубите - е, това вече никъде го няма!!!

П.С. И е лакомия, не е нещо друго, а лакомия - да, законът ви стимулира да сте лакоми, така е, никой не го спори това, но ако искахте сигурност, нямаше да си внесете парите там или в една друга банка.
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
                                Ауууу, лея крокодилски сълзи... Милите!
                                За пореден път се потвърждава тезата, че всеки човек заслужава това, което му се случва

Те милите излиза, че са жертви. Ама питам аз, кой мислещ и разумен човек ще позволи да го назначат за управите (директор) на дружество, в което няма контрол? Кой ще позволи от негово име да теглят кредити, които ТОЙ не знае за какво ще се ползват, как ще се връщат и т.н. Га ядоха кифтетата не мрънкаха, а сега нямало какво да ядат. Като е било толкова страшно, защо преди време не са напуснали? Уж били достойни хора, пък се оказва, че ако има престъпление се явяват съучастници. Нали са специалисти, ще си намерят друга работа. За шофьорите и секретарките е същото. Не познавам човек (вероятно познатите и приятелите ми имат мозък в главата), който би се съгласил на такова нещо. Яко мирише на "кой ми ср@ в гащите"
                                Тая работа, с подставените управители на дружества е доста широко разпространена.... Лични шофьори, охранителни и т.н. са най често изтипосани...

Коментар

Working...
                                X