IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
    Оманците искат 3 месеца, което значи 21.10.2014г., но си казват хората пари няма да влагаме.

"Източникът на Фонда разкрива още, че евентуално решение на проблемите на КТБ не означава непременно, че Оман ще инвестира повече средства в банката. Вместо това едно от предложенията включва разводняване на дела на мажоритарния собственик Цветан Василев чрез средства от други международни инвеститори."

ПАК ЦИРКАДЖИЛЪЦИ
    ХАХАХАХ ОЩЕ С ЕДИН МЕСЕЦ НИ ЛЪЗГАТ.ВЯРВАЩА НАЦИЯ СМЕ НЯМА ЩО

Коментар

Пазете си договорите и ордерите за внос на сумите.За да можете да докажете парите си.
      Оманците искат 3 месеца, което значи 21.10.2014г., но си казват хората пари няма да влагаме.

"Източникът на Фонда разкрива още, че евентуално решение на проблемите на КТБ не означава непременно, че Оман ще инвестира повече средства в банката. Вместо това едно от предложенията включва разводняване на дела на мажоритарния собственик Цветан Василев чрез средства от други международни инвеститори."

ПАК ЦИРКАДЖИЛЪЦИ

Коментар

Как си взе удостоверение за сумата на депозита?Говорих с банката само с разрешение на БНБ го правили.Обясни по подробно моля.
        Пазете си договорите и ордерите за внос на сумите.За да можете да докажете парите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
          Ами не зная дали не могат да си удължат надзора. В закона пише че е максимум до 6 месеца. Това че са го назначили за 3 не зная дали ги задължава по някакъв начин или е пожелателно.
          След като изтече, трябва или да отнемат лиценза или да върнат управлението на акционерите.
          Друга важна клауза е че БНБ МОЖЕ да отнеме лиценза, ако банката не работи за период от 6 месеца. Сега.. пише МОЖЕ а не ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ама...
          При всички положение според мен, до коледа могат да я държат затворена и никой нищо не може да им каже.
          Поздравления за смисления и добър коментар.
          Реално, банката нито има нужда да ѝ бъде отнеман лиценза, нито трябва да я отварят. Това положение е от рода win-win, преведено на булгарски Хем вилка сит, хем агнето цяло. От една страна имаме банка с лиценз, която не се разплаща с клиентите си, от друга не се налага нито да ѝ се отнема лиценза, нито да се търсят пари за разплащане ... Кво по-добро от това?
          Единствения препъни камък може би се крие някъде из ЗЗД-то, не съм правист, но какво пише там за неплатежоспособните фирми? Защото очевидно КТБ е неплатежоспособна вече месец, нали точно това се казваше в искането за защита, че нямат пари и искат защита, т.е. те самите са потвърдили своята неплатежоспособност. Какво следва при изпадане в неплатежоспособност за дълъг срок?

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
            Няма кой да налее каквито и да е пари в тази банка вече.Всичко което се цели е отлагане ако все пак големите депозитари намерят лоби да им гласува някой закон да си вземат парите.От това страдат десетки хиляди дребни вложители но на никой не му пука за тях.Днес не се е чуло някъде да има хора, а и аз реших да ида да видя какво става и имаше 2-3 човека, които незнам какво правеха в банката.Аз си взех удостоверение за размера на сумата по депозит, като бях посрещнат, още от вратата с думите " ама не разбрахте ли, че няма да може да се тегли".Направих се на луд и попитах кога ще може и една женица ми вдигна рамене , а после смотолеви, попитайте в БНБ, уж те решават.Репликата "уж те решават" беше все пак най-откровената и точна която съм чул около говоренето за банката.
            Как си взе удостоверение за сумата на депозита?Говорих с банката само с разрешение на БНБ го правили.Обясни по подробно моля.

Коментар

• По принцип Искров каза, че лиценза на банката ще бъде отнет.Но това е проста реплика, която не е онагледена в официално решение и неспазването на тази реплика не води до нищо, освен до морално падение и липса на каквото и да е тежест на думите на този човек.Но това вече си е наторно известно, а и на него не му пука явно за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Обаждай се на твоя депутат. Искай му сметка защо не контролират БНБ да спазва закона по начин който е най-добър за гласоподавателите.
                Продължаваш да "ти дреме"
                3ма човека ти пишем, че няма законов текст, който да е нарушен, ама ти твоето си знаеш. Няма начин на спазване на закона. Има спазване и нарушаване

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                  В АПК има специална процедура срещу административни органи, какъвто е и БНБ.Съда може да ги задължи да извършат определено действие или да прекратят незаконно такова.

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135521015

От чл.250 нататък.Проблема е че за сега всичко им се основава на закона и надзора е до 21 септември.Ако след тази дата не вземат ново решение или не вземат лиценза на банката може да се търси тази процедура.
                  Единствено за сега е че квесторите не представят доклада, който е по закон, но мисля че срока им изтича на 23.
                  Ами не зная дали не могат да си удължат надзора. В закона пише че е максимум до 6 месеца. Това че са го назначили за 3 не зная дали ги задължава по някакъв начин или е пожелателно.
                  След като изтече, трябва или да отнемат лиценза или да върнат управлението на акционерите.
                  Друга важна клауза е че БНБ МОЖЕ да отнеме лиценза, ако банката не работи за период от 6 месеца. Сега.. пише МОЖЕ а не ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ама...
                  При всички положение според мен, до коледа могат да я държат затворена и никой нищо не може да им каже.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    За съжаление няма текст , в който и да е закон, който да ме защитава.Дело не мога да заведа или ако заведа няма да мине никъде.
                    Обаждай се на твоя депутат. Искай му сметка защо не контролират БНБ да спазва закона по начин който е най-добър за гласоподавателите.

Коментар

• Те ще се опитат да увеличат срока на специалния надзор, за да продължи и след изборите. Очевидно смятат че след като минат изборите ГЕРБ ще е доста по-сговорчив да натовари данъкоплатците.

Но както и по надолу някой каза скоро ще почнат да излизат данните за парите в банковата система - ако там нещата почнат яко да се влошават - т.е. широките пари намаляват значително - то тогава бездействието на Искров ще започне да натоварва и борда и определено да се отразява зле и на икономиката в цялост. Те сега ще излезат данните за юни - където още хората смятаха че нещата ще се развият бързо и лесно и едва ли ще има сериозен отлив на депозити. Но като гледам тази несигурност която създават в момента данните за юни и след това за август може да се окажат и доста плашещи.

Коментар

На мен ми дреме - аз там пари нямам. Тези с гарантираните депозити да почват да я съдят, защот ов момента не могат да разполагат с парите си само и единствено заради Искров.
                        За съжаление няма текст , в който и да е закон, който да ме защитава.Дело не мога да заведа или ако заведа няма да мине никъде.

Коментар

• В АПК има специална процедура срещу административни органи, какъвто е и БНБ.Съда може да ги задължи да извършат определено действие или да прекратят незаконно такова.

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135521015

От чл.250 нататък.Проблема е че за сега всичко им се основава на закона и надзора е до 21 септември.Ако след тази дата не вземат ново решение или не вземат лиценза на банката може да се търси тази процедура.
                          Единствено за сега е че квесторите не представят доклада, който е по закон, но мисля че срока им изтича на 23.

Коментар

Е активен съм защото престъпниците, които наричаме управляващи се опитват да ме карат и аз да плащам за нещо с което нямам нищо общо и няма да получа нищо насреща.
                            Да, разбирам те напълно

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                              Ооо, дойдохме до аргумента "Мен ми дреме "
                              Мноооого обичам.
                              Като за човек, на който "му дреме" си много активен в темата, имаш повече мнения от мен, който съм казвал че определено ми дреме
                              Е активен съм защото престъпниците, които наричаме управляващи се опитват да ме карат и аз да плащам за нещо с което нямам нищо общо и няма да получа нищо насреща.

Коментар

На мен ми дреме - аз там пари нямам. Тези с гарантираните депозити да почват да я съдят, защот ов момента не могат да разполагат с парите си само и единствено заради Искров.
                                Ооо, дойдохме до аргумента "Мен ми дреме "
                                Мноооого обичам.
                                Като за човек, на който "му дреме" си много активен в темата, имаш повече мнения от мен, който съм казвал че определено ми дреме

Коментар

Working...
                                X