IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
    Начи, ако се стигне до пазарлъци за връщане на капарото, тактиката е
    1) Искаш си всичките пари,молиш се, обясняваш аман заман, не съм виновен.. учудващо много хора са свестни и ще кажат (стига да не ги е изпил :P) OK, пич, е ти парите, здраве да е, аз ще си го продам
    2) Оставяш му някакви пари ( 500, 1000 колко сметнеш) и го заплашваш че ще му създаваш проблеми (съд, разправии и т.н.). Всеки ще си каже .. добре де .. ще са ми паднали едни пари от небето все пак, не съм капо, дай да не се вкарвам във филми. И вече ситуацията се премества към пазарлък за сумата ама пак няма да е всичко
    Защо му говориш глупости на човека.Дал е капаро ще си плаща като поп.Какво е виновен продавача за това.Да си четат договора за неустойка и т.н.А продавача че е можел да си продаде вече имота и е загубил пари от всичко кой ще го покрие.Щял аман заман ела да ми кажеш на мен аман заман.

Коментар

• Българската народна банка (БНБ) е длъжна да реши какво да предприеме по случая с Корпоративна търговска банка (КТБ), за да не допусне превратно тълкуване на случващото се с всички произтичащи от това негативни последствия. Това коментира икономистът Гарабед Минасян в интервю пред в-к „Труд“.

Той подчерта, че е категорично против идеята за осигуряване на защита на всички депозити в КТБ. Икономистът обясни, че гарантирането на депозитите по закон се отнася до защитаването на интересите на спестителите с малки суми в банките. „Депозитите над 100 000 евро обаче не са просто спестявания, а инвестиции. Инвестициите са винаги рискови и е редно инвеститорът да оцени и да поеме своя риск“, обяснява той.

На въпрос за идеята на централната банка да се спасят всички влогове в КТБ, Минасян отговори, че не е наясно с основанията за подобно предложение. „Нямам представа за основанията на БНБ, но не споделям опасенията от възникване на “непредвидим хаос”, ако не се гарантират всички депозити“, каза той.

По отношение на банковата система у нас, икономистът подчерта, че показателите говорят за относителна стабилност на финансовите институции.

Гарабед Минасян акцентира върху това, че в момента, когато правителството е в оставка, основният проблем се корени в замразяването на инвестиционната и икономическата активност. По неговите думи е невъзможно икономиката у нас да остане независима от ситуацията в политическия сектор. „Съвременната икономика зависи в решаваща степен от състоянието на процесите в надикономиката - политика, образование, демография, култура“, обяснява Минасян.

По думите на икономиста в момента въпросът за бюджета на страната не е толкова належащ. „Не бюджетът е главният текущ проблем. Законът ясно казва какво се прави при негласуван от парламента бюджет за настоящата година - държавните разходи се формират в съответствие с бюджета за същите месеци на предходната година“, разясни той.

Коментар

• Първоначално изпратено от abv1 Разгледай мнение
        Мерси за подкрепата!Дано да си прав и най-вече дано и депозита да си видя някога.

Начи, ако се стигне до пазарлъци за връщане на капарото, тактиката е
        1) Искаш си всичките пари,молиш се, обясняваш аман заман, не съм виновен.. учудващо много хора са свестни и ще кажат (стига да не ги е изпил :P) OK, пич, е ти парите, здраве да е, аз ще си го продам
        2) Оставяш му някакви пари ( 500, 1000 колко сметнеш) и го заплашваш че ще му създаваш проблеми (съд, разправии и т.н.). Всеки ще си каже .. добре де .. ще са ми паднали едни пари от небето все пак, не съм капо, дай да не се вкарвам във филми. И вече ситуацията се премества към пазарлък за сумата ама пак няма да е всичко

Коментар

Предварителния договор е от 10 юни и вече мина много време.Аз преди няколко дни писах, че продавачите излезнаха свестни и още съботата след събитията казаха, че чакаме до септември ама после става много.Цената е добра за такъв имот и съм сигурен че има кой да им го купи.Те са изправна страна нищо не мога да натисна, сделката не се финализира заради мен.Питах адвокат дали това е от т.н форсмажорни обстоятелства, каза нещо от сорта: практиката по такъв казух като твоя няма и може и да мине, може и да не мине.Това с банковата гаранция не съм го мислил.

Бате Пешо капаро дадох, тъй като много ми хареса имота и го исках, а и знам че все пак такава е практиката, да се дава капаро.Дадох 6000евро капаро при цена 91 000.
          e, стига де, какво си провесил нос, животът продължава. Абсолютно на 100% съм убеден, че и продавачът не е на 100% изправен и гаранция има нещо, за което да се хванеш в предварителния договор. Да подскажа - примерно сте писали, че ще се изповяда на данъчна оценка, а не на реална стойност Или нещо друго, което да уличава продавача - отиваш и говориш с него директно, ако трябва и със заплахи, всички се насират в такъв момент. А и ти искаш да платиш, не е като да не си изряден, просто малшанс. Имах такъв казус с познат - и той беше дал капаро (даже негвоото беше по-голямо), имаше договрка за кредит и т.н., дори изповядаха сделката пред нотариус, обаче пък онези от агенцията по вмисванията бяха в стачка за заплати и договорната ипотека с банката се бавеше, а от там и кинтата, с която трябваше да се разплати с продавача. Даде ми го на телефона (продавача), поговорихме си съвсем културно, позаплаших го с данъчна проверка (беше фирма) и оня се насра - изчака колкото беше нужно.

Успех на теб, пробвай нещо подобно (непреодолимата сила не съм на 100% убеден дали ще мине - по-скоро съм скептично настроен, ако трябва да съм честен, но си зависи от съдията), а и всеки се плаши от съд и особено от данъчни. И не увесвай нос - депозитът ще си го получиш със сигурност.
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
            Леле- мале Ей са Оманците ше се уплашат
            Аз ви казах лавината тръгва ще става страшно.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
              Структурите на Цветан Василев проговориха!

http://www.blitz.bg/news/article/281048

Продължава разсмърдяването
              Леле- мале Ей са Оманците ше се уплашат

Коментар

И най-накрая (сори че изписах 300 поста) нищо не му е нарушено на твоя живот. Това са само едни пикливи 7800 евро, само едно жилище и НЕ Е ГОЛЯМА РАБОТА повярвай ми. Знам, сега ти се вижда едва ли не, че това е целия ти живот, но това е нищо, дребна работа в сравнение с живота ти. Ще изкараш още много пари през живота си, дори сега да купиш това жилище, после ще си купиш по-хубаво и ще гледаш с учудване назад, как е могло това да ти изглежда толкова важно и едва ли не съдбоносно. Повярвай ми, минал съм по този път

Айде па ше черпиш една бира за новото жилище
                Мерси за подкрепата!Дано да си прав и най-вече дано и депозита да си видя някога.

Коментар

• Структурите на Цветан Василев проговориха!

http://www.blitz.bg/news/article/281048

Продължава разсмърдяването

Коментар

И най-накрая (сори че изписах 300 поста) нищо не му е нарушено на твоя живот. Това са само едни пикливи 7800 евро, само едно жилище и НЕ Е ГОЛЯМА РАБОТА повярвай ми. Знам, сега ти се вижда едва ли не, че това е целия ти живот, но това е нищо, дребна работа в сравнение с живота ти. Ще изкараш още много пари през живота си, дори сега да купиш това жилище, после ще си купиш по-хубаво и ще гледаш с учудване назад, как е могло това да ти изглежда толкова важно и едва ли не съдбоносно. Повярвай ми, минал съм по този път

+111

Аз също. Печелил съм много, губил съм много - реалното богатство е живота: гледай него и по-ведро.

Коментар

Предварителния договор е от 10 юни и вече мина много време.Аз преди няколко дни писах, че продавачите излезнаха свестни и още съботата след събитията казаха, че чакаме до септември ама после става много.Цената е добра за такъв имот и съм сигурен че има кой да им го купи.Те са изправна страна нищо не мога да натисна, сделката не се финализира заради мен.Питах адвокат дали това е от т.н форсмажорни обстоятелства, каза нещо от сорта: практиката по такъв казух като твоя няма и може и да мине, може и да не мине.Това с банковата гаранция не съм го мислил.

Бате Пешо капаро дадох, тъй като много ми хареса имота и го исках, а и знам че все пак такава е практиката, да се дава капаро.Дадох 6000евро капаро при цена 91 000.
                      1) Виж за банковата гаранция
                      2) Отиваш при продавача и му казваш пич, виждаш какво е положението. Аз съжалявам, обаче и от мене не зависи. Или чакай още, или ми върни парите, сори. Той ако е свестен, ще ги върне. Ако не е, адвоката не е нужно пред него да казва че "може и да не мине" . Казваш виж, разбирам че ти си изправната страна, обаче и аз не съм крив и ако не ми върнеш поне част от парите, ще те съдя. Фани си там 1000 евро ако искаш все пак за проблемите, щото и ти не си крив обаче... нема се предаваш

Коментар

Е то вече всичко му е нарушено на моя живот.Уж като са взема депозита ще платя голяма част от главницата и по закон това трябва да стане по коледа.Първите ми вноски ще са септември.Може да се помисли за 3 месеца гратис ми казаха още.Незнам какво да правя и аз тъй като просто ми се отщя да живея тук със семейството си и мисля за работа в чужбина.До края на другата седмица ще съм решил.

Коментар

Човек, тва много крива ситуация. Пробва ли да говориш с продавача? Да разсрочи изповядването или плащането на част от парите до коледа или.. Може да се мисли за някаква банкова гаранция даже - банката да ти издаде гаранция а не заем (така да се каже тя гарантира че оня ще си вземе парите, ако не от теб, то от банката пък ти после ще и ги дължиш). Иди говори с продавача, говори с банката за някакъв такъв вариант, питай някой познат адвокат или там умник некой ( да е без пари де ) или даже пробвай да натиснеш цената предвид ситуацията, недей да си надяваш веднага примката на твоя врат и да теглиш сам цялата каруца с л**на. Продавача и той иска да продаде, не ти е умрел за капарото, няма да те ухапе ако говориш с него

Коментар

Е то вече всичко му е нарушено на моя живот.Уж като са взема депозита ще платя голяма част от главницата и по закон това трябва да стане по коледа.Първите ми вноски ще са септември.Може да се помисли за 3 месеца гратис ми казаха още.Незнам какво да правя и аз тъй като просто ми се отщя да живея тук със семейството си и мисля за работа в чужбина.До края на другата седмица ще съм решил.
                            И да, виж какво пише в предварителния договор за капарото. Тази ситуация попада в "непреодолима сила" или форсмажорни обстоятелства. Ако продавача прекалено се запъва, искай си капарото. Ако не ще да го върне, обясни му че има такова понятие "непреодолима сила" по закон и след като е без твоя вина, договора е невалиден и ще го съдиш ако не иска да ги върне....
                            Намери един адвокат и успех!!!

Коментар

Човек, тва много крива ситуация. Пробва ли да говориш с продавача? Да разсрочи изповядването или плащането на част от парите до коледа или.. Може да се мисли за някаква банкова гаранция даже - банката да ти издаде гаранция а не заем (така да се каже тя гарантира че оня ще си вземе парите, ако не от теб, то от банката пък ти после ще и ги дължиш). Иди говори с продавача, говори с банката за някакъв такъв вариант, питай някой познат адвокат или там умник некой ( да е без пари де ) или даже пробвай да натиснеш цената предвид ситуацията, недей да си надяваш веднага примката на твоя врат и да теглиш сам цялата каруца с л**на. Продавача и той иска да продаде, не ти е умрел за капарото, няма да те ухапе ако говориш с него

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                На кого даде капарото и защо не попита тук във форума преди да го дадеш.Щях да ти разкажа много неща.Капаро никога не се дава на продавача или на брокера а винаги на нотариуса.
                                Явно той вече го е дал! По-разумно е да помисли занапред какво да прави.
                                Може и да греша, но за няколко месеца /до 1г./ ще отидат по лихви /анюитетни вноски по кредит/, т.е. това което се опитваш да спасиш, а от там на татък.... Не е препоръка, само разсъждавам!
                                Last edited by gtomm; 24.07.2014, 11:40.
                                Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

Working...
                                X