Първоначално изпратено от abv1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от abv1 Разгледай мнениеА аз има вероятност да изгоря с 7800евро, тъй като съм ги дал вече за капаро и комисион за покупка на жилище.Има светлина в моя тунел тъй като на ниво кредитни инспектори от банката ми кредитор са навити да вземат освен ипотека като обезпечение и депозита ми в КТБ.Ходих в БНБ вчера, обясних защо спешно ми трябва разрешение да взема официално удостоверение от КТБ и обещаха до утре да ми дадат.Уж незабавно запознаха и един от квесторите с проблема които казал да си подам молбата.
Все пак вноската ми става доста голяма и става почти 80% от чистия ми доход. Да кажем ще карам на хляб и сол до коледа, но незнам дали това няма да изникне като проблем при отпускането.А и ако още нещо някак си протакат ще стане ужас.Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеПовечето банки отпускат кредити до 60% от чистият доход !
По-принцип е общоприето разходите за жилище да не надхвърлят 36% от чистият доход в противен случай рискуваш сериозно да застрашиш стандарта си на живот.
Надявам се това да ти помогне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеХич не ми е странно на менНо можеби все пак Австрийците, те за виртуози
А иначе поне за мен, най-големия играч в такива схеми в Европа е една немска компания, срещу която имаше дела за раздадени милиони корупционни пари в Гърция, която е печелила и доста неща в България и е с мощни позиции в цяла Европа, НО имена разбирасе не ще споменавам
Поздрави!
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеНа теория добре ама на практика ? Вярно при лизингите за автомобили имаш обезпечение (автомобила) ама там стойността на кредита надхвърля тази на обеспечението с едно 20-30%
Ти ако не даваха кредити само срещу доходи как щеше да купиш половин Варна ?
- Друг е случая там
В общи линии е ясно че трябва да се дават кредити и без обезпечение защото ако не се даваха икономиката съвсем щеше да е умряла ! Тези кредити без обезпечение и при облекчени условия за издаване са най-бързо оборотните пари и се ползват за стартиращи бизнеси. за покупки на имоти и за много други неща и реално движат икономиката !
Недей да обобщаваш,че всички банки раздават пари без адекватно обезпечение.Знам със сигурност,че няколко банки дават кредит срещу обезпечение от 100-130%.Недообезпечените заеми се наблюдават в няколко банки, имена няма да цитирам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abv1 Разгледай мнениеВсе пак вноската ми става доста голяма и става почти 80% от чистия ми доход. Да кажем ще карам на хляб и сол до коледа, но незнам дали това няма да изникне като проблем при отпускането.
По-принцип е общоприето разходите за жилище да не надхвърлят 36% от чистият доход в противен случай рискуваш сериозно да застрашиш стандарта си на живот.
Надявам се това да ти помогне.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнениеГенезисът на съвременните корупционни практики - хахахааа. Може да се стори странно на съфорумците, но именно германците са в основата. Ние сме винаги най - големите играчи, схемаджии, петорни комбинации и т.н. Много ги разбираме нещата. И в крайна сметка го отнасяме четвъртит.
Но можеби все пак Австрийците, те за виртуози
А иначе поне за мен, най-големия играч в такива схеми в Европа е една немска компания, срещу която имаше дела за раздадени милиони корупционни пари в Гърция, която е печелила и доста неща в България и е с мощни позиции в цяла Европа, НО имена разбирасе не ще споменавам
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеОтдавна е ясно че пари банките трябва да дават само срещу обезпечение, д
Ти ако не даваха кредити само срещу доходи как щеше да купиш половин Варна ?
В общи линии е ясно че трябва да се дават кредити и без обезпечение защото ако не се даваха икономиката съвсем щеше да е умряла ! Тези кредити без обезпечение и при облекчени условия за издаване са най-бързо оборотните пари и се ползват за стартиращи бизнеси. за покупки на имоти и за много други неща и реално движат икономиката !http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнениеАферата с КТБ попречи на момиче да учи в чужбина
http://btvnews.bg/video/bulgaria/obs...chuzhbina.html
То слуховете си бяха от миналото лято, но в крайна сметка отчетите към март 2014 бяха ОК, купиха Креди Агрикол (разрешиха им), КПМГ не са филянкишията и т.н.
Жалко, че много хора са в затруднение. Аз имам доста пари в КТБ, но не съм поставил семейството си на риск. Засега
Все пак вноската ми става доста голяма и става почти 80% от чистия ми доход. Да кажем ще карам на хляб и сол до коледа, но незнам дали това няма да изникне като проблем при отпускането.А и ако още нещо някак си протакат ще стане ужас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеТова с ЕЦБто е така, за "chronic corruption and weak governance." също е така НО е така и на много други места в Юръпа предимно в южната му част
Между другото, имаше изследвания, показващи че корупцията е ЧУДОВИЩЕН проблем в цяла Европа и се цитират нива които са страшни. Ние сме сред водещите разбирасе, но водим с малко
Един познат чужденец ( южен) който ръководи клон на голяма компания в БГ, сподели, че с българи се работело по-добре, щото си казвали в прав текст какво и колко искат. Със западняците по-трудно било, щото пак си искат, ама докат ги разбереш какво па как па колко, минавало време и се притеснявал че може да не уцели правилно
Той го казва, не аз
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДанчо Ментата, Бойко, Черешовия, Стойнев. И Иван Искров, който казва че предноспоменатите политици трябва да намерят решение
Поздрави!
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнениеНякъде по - напред писах за безнадеждността. Ние сме малка държава, която по исторически, географски, икономически и още много .........ски, няма как да води независима политика. С други думи трябва ни ясна ориентация. В противен случай ще продължават да ни друсат, както от изток, така и от запад. Резултатът от мача винаги ще е ясен предварително. Головете ще са все в нашата врата. Това с въртенето и насам и натам могат да си го позволят други, но не НИЕ.
И те така. Може да се изпише много по темата, но тук се отклонихме от КТБ, за което се извинявам.
Поздрави!
Коментар
-
bnight
Отдавна е ясно че пари банките трябва да дават само срещу обезпечение, дори с доходи не трябва да се занимават въобще. Дохода трябва да е проблем зс който да занимава този който взема парите в заем и трябва да ги върне ! Той да си го смята и да си го знае колко е и да се бори да си го осигурява - а не да лъже. Но необезпечен поне два пъти с актив кредит не трябва да се дава и като пропаднат вноските обезпечението се продава и банката си взема заетите пари плюс лихвата. Доста сурово, но работещо. А големите кредити са голям проблем и на тях право не трябва да има всяка банка а само тези с голям собствен капитал и неговия размер да ги покрива тези кредити.
В момента от Европа бяга зает капитал да се инвестира в особенно големи размери в БРИК - брак икономиките и големите им проекти.Бяга заради уж лесното им завъртане срещу 7-8 % лихва, но там се наливат невъзвръщенски тези пари и текат като река, каквато физически на планетата не съществува.
Не БНБ а ЕЦБ не върши работа, рибата мирише от към главата.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеВиж, това е така да. От изписаното от теб и мен се стига до извода че.. обществото узрява НО бавно. Както узрява обществото, така узрява и управлението - бавно, а животът е кратък
Поздрави
Някъде по - напред писах за безнадеждността. Ние сме малка държава, която по исторически, географски, икономически и още много .........ски, няма как да води независима политика. С други думи трябва ни ясна ориентация. В противен случай ще продължават да ни друсат, както от изток, така и от запад. Резултатът от мача винаги ще е ясен предварително. Головете ще са все в нашата врата. Това с въртенето и насам и натам могат да си го позволят други, но не НИЕ.
И те така. Може да се изпише много по темата, но тук се отклонихме от КТБ, за което се извинявам.
Поздрави!
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнениеАз по - скоро визирах следното:
chronic corruption and weak governance.
А иначе има защо инвеститорите да вярват повече в Юръп.
Все пак те си имат ЕЦБ. А ние какво си имаме? Въпросът ми е риторичен.
Между другото, имаше изследвания, показващи че корупцията е ЧУДОВИЩЕН проблем в цяла Европа и се цитират нива които са страшни. Ние сме сред водещите разбирасе, но водим с малко
Един познат чужденец ( южен) който ръководи клон на голяма компания в БГ, сподели, че с българи се работело по-добре, щото си казвали в прав текст какво и колко искат. Със западняците по-трудно било, щото пак си искат, ама докат ги разбереш какво па как па колко, минавало време и се притеснявал че може да не уцели правилно
Той го казва, не аз
Коментар
Коментар