IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от abv1 Разгледай мнение
    А аз има вероятност да изгоря с 7800евро, тъй като съм ги дал вече за капаро и комисион за покупка на жилище.Има светлина в моя тунел тъй като на ниво кредитни инспектори от банката ми кредитор са навити да вземат освен ипотека като обезпечение и депозита ми в КТБ.Ходих в БНБ вчера, обясних защо спешно ми трябва разрешение да взема официално удостоверение от КТБ и обещаха до утре да ми дадат.Уж незабавно запознаха и един от квесторите с проблема които казал да си подам молбата.
    Все пак вноската ми става доста голяма и става почти 80% от чистия ми доход. Да кажем ще карам на хляб и сол до коледа, но незнам дали това няма да изникне като проблем при отпускането.А и ако още нещо някак си протакат ще стане ужас.
    На кого даде капарото и защо не попита тук във форума преди да го дадеш.Щях да ти разкажа много неща.Капаро никога не се дава на продавача или на брокера а винаги на нотариуса.

Коментар

А аз има вероятност да изгоря с 7800евро, тъй като съм ги дал вече за капаро и комисион за покупка на жилище.Има светлина в моя тунел тъй като на ниво кредитни инспектори от банката ми кредитор са навити да вземат освен ипотека като обезпечение и депозита ми в КТБ.Ходих в БНБ вчера, обясних защо спешно ми трябва разрешение да взема официално удостоверение от КТБ и обещаха до утре да ми дадат.Уж незабавно запознаха и един от квесторите с проблема които казал да си подам молбата.
      Все пак вноската ми става доста голяма и става почти 80% от чистия ми доход. Да кажем ще карам на хляб и сол до коледа, но незнам дали това няма да изникне като проблем при отпускането.А и ако още нещо някак си протакат ще стане ужас.
      Колега, ще се нагърбиш с голяма вноска. А не се знае как ще са нещата за напред! Помисли си хубаво..
      Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
        Повечето банки отпускат кредити до 60% от чистият доход !

По-принцип е общоприето разходите за жилище да не надхвърлят 36% от чистият доход в противен случай рискуваш сериозно да застрашиш стандарта си на живот.

Надявам се това да ти помогне.
        Е то вече всичко му е нарушено на моя живот.Уж като са взема депозита ще платя голяма част от главницата и по закон това трябва да стане по коледа.Първите ми вноски ще са септември.Може да се помисли за 3 месеца гратис ми казаха още.Незнам какво да правя и аз тъй като просто ми се отщя да живея тук със семейството си и мисля за работа в чужбина.До края на другата седмица ще съм решил.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
          Хич не ми е странно на мен Но можеби все пак Австрийците, те за виртуози
          А иначе поне за мен, най-големия играч в такива схеми в Европа е една немска компания, срещу която имаше дела за раздадени милиони корупционни пари в Гърция, която е печелила и доста неща в България и е с мощни позиции в цяла Европа, НО имена разбирасе не ще споменавам
          Едва ли тук поне има някой, който да не знае за коя компания става въпрос.

Поздрави!
          NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
            На теория добре ама на практика ? Вярно при лизингите за автомобили имаш обезпечение (автомобила) ама там стойността на кредита надхвърля тази на обеспечението с едно 20-30%

Ти ако не даваха кредити само срещу доходи как щеше да купиш половин Варна ?
            - Друг е случая там

В общи линии е ясно че трябва да се дават кредити и без обезпечение защото ако не се даваха икономиката съвсем щеше да е умряла ! Тези кредити без обезпечение и при облекчени условия за издаване са най-бързо оборотните пари и се ползват за стартиращи бизнеси. за покупки на имоти и за много други неща и реално движат икономиката !
            Недей да обобщаваш,че всички банки раздават пари без адекватно обезпечение.Знам със сигурност,че няколко банки дават кредит срещу обезпечение от 100-130%.Недообезпечените заеми се наблюдават в няколко банки, имена няма да цитирам.

Коментар

Все пак вноската ми става доста голяма и става почти 80% от чистия ми доход. Да кажем ще карам на хляб и сол до коледа, но незнам дали това няма да изникне като проблем при отпускането.
              Повечето банки отпускат кредити до 60% от чистият доход !

По-принцип е общоприето разходите за жилище да не надхвърлят 36% от чистият доход в противен случай рискуваш сериозно да застрашиш стандарта си на живот.

Надявам се това да ти помогне.
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
                Генезисът на съвременните корупционни практики - хахахааа. Може да се стори странно на съфорумците, но именно германците са в основата. Ние сме винаги най - големите играчи, схемаджии, петорни комбинации и т.н. Много ги разбираме нещата. И в крайна сметка го отнасяме четвъртит.

Хич не ми е странно на мен Но можеби все пак Австрийците, те за виртуози
                А иначе поне за мен, най-големия играч в такива схеми в Европа е една немска компания, срещу която имаше дела за раздадени милиони корупционни пари в Гърция, която е печелила и доста неща в България и е с мощни позиции в цяла Европа, НО имена разбирасе не ще споменавам

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Отдавна е ясно че пари банките трябва да дават само срещу обезпечение, д
                  На теория добре ама на практика ? Вярно при лизингите за автомобили имаш обезпечение (автомобила) ама там стойността на кредита надхвърля тази на обеспечението с едно 20-30%

Ти ако не даваха кредити само срещу доходи как щеше да купиш половин Варна ?

В общи линии е ясно че трябва да се дават кредити и без обезпечение защото ако не се даваха икономиката съвсем щеше да е умряла ! Тези кредити без обезпечение и при облекчени условия за издаване са най-бързо оборотните пари и се ползват за стартиращи бизнеси. за покупки на имоти и за много други неща и реално движат икономиката !
                  http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
                    Аферата с КТБ попречи на момиче да учи в чужбина

http://btvnews.bg/video/bulgaria/obs...chuzhbina.html

То слуховете си бяха от миналото лято, но в крайна сметка отчетите към март 2014 бяха ОК, купиха Креди Агрикол (разрешиха им), КПМГ не са филянкишията и т.н.

Жалко, че много хора са в затруднение. Аз имам доста пари в КТБ, но не съм поставил семейството си на риск. Засега

Коментар

Това с ЕЦБто е така, за "chronic corruption and weak governance." също е така НО е така и на много други места в Юръпа предимно в южната му част
                      Между другото, имаше изследвания, показващи че корупцията е ЧУДОВИЩЕН проблем в цяла Европа и се цитират нива които са страшни. Ние сме сред водещите разбирасе, но водим с малко
                      Един познат чужденец ( южен ) който ръководи клон на голяма компания в БГ, сподели, че с българи се работело по-добре, щото си казвали в прав текст какво и колко искат. Със западняците по-трудно било, щото пак си искат, ама докат ги разбереш какво па как па колко, минавало време и се притеснявал че може да не уцели правилно
                      Той го казва, не аз
                      Генезисът на съвременните корупционни практики - хахахааа. Може да се стори странно на съфорумците, но именно германците са в основата. Ние сме винаги най - големите играчи, схемаджии, петорни комбинации и т.н. Много ги разбираме нещата. И в крайна сметка го отнасяме четвъртит.

NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Данчо Ментата, Бойко, Черешовия, Стойнев. И Иван Искров, който казва че предноспоменатите политици трябва да намерят решение
                        И още много знайни и незнайни герои паднали за свободата на българската банкова система.

Поздрави!
                        NO SIGNATURE FOUND

Коментар

Някъде по - напред писах за безнадеждността. Ние сме малка държава, която по исторически, географски, икономически и още много .........ски, няма как да води независима политика. С други думи трябва ни ясна ориентация. В противен случай ще продължават да ни друсат, както от изток, така и от запад. Резултатът от мача винаги ще е ясен предварително. Головете ще са все в нашата врата. Това с въртенето и насам и натам могат да си го позволят други, но не НИЕ.
                          И те така. Може да се изпише много по темата, но тук се отклонихме от КТБ, за което се извинявам.

Поздрави!
                          Да, отиваме оф топик, така че и аз спирам. А темата е интересна

Коментар

• bnight

Отдавна е ясно че пари банките трябва да дават само срещу обезпечение, дори с доходи не трябва да се занимават въобще. Дохода трябва да е проблем зс който да занимава този който взема парите в заем и трябва да ги върне ! Той да си го смята и да си го знае колко е и да се бори да си го осигурява - а не да лъже. Но необезпечен поне два пъти с актив кредит не трябва да се дава и като пропаднат вноските обезпечението се продава и банката си взема заетите пари плюс лихвата. Доста сурово, но работещо. А големите кредити са голям проблем и на тях право не трябва да има всяка банка а само тези с голям собствен капитал и неговия размер да ги покрива тези кредити.
                            В момента от Европа бяга зает капитал да се инвестира в особенно големи размери в БРИК - брак икономиките и големите им проекти.Бяга заради уж лесното им завъртане срещу 7-8 % лихва, но там се наливат невъзвръщенски тези пари и текат като река, каквато физически на планетата не съществува.
                            Не БНБ а ЕЦБ не върши работа, рибата мирише от към главата.
                            D.Y.F-091066

Коментар

Виж, това е така да. От изписаното от теб и мен се стига до извода че.. обществото узрява НО бавно. Както узрява обществото, така узрява и управлението - бавно, а животът е кратък
                              Поздрави

Някъде по - напред писах за безнадеждността. Ние сме малка държава, която по исторически, географски, икономически и още много .........ски, няма как да води независима политика. С други думи трябва ни ясна ориентация. В противен случай ще продължават да ни друсат, както от изток, така и от запад. Резултатът от мача винаги ще е ясен предварително. Головете ще са все в нашата врата. Това с въртенето и насам и натам могат да си го позволят други, но не НИЕ.
                              И те така. Може да се изпише много по темата, но тук се отклонихме от КТБ, за което се извинявам.

Поздрави!
                              NO SIGNATURE FOUND

Коментар

Аз по - скоро визирах следното:

chronic corruption and weak governance.

А иначе има защо инвеститорите да вярват повече в Юръп.
                                Все пак те си имат ЕЦБ. А ние какво си имаме? Въпросът ми е риторичен.
                                Това с ЕЦБто е така, за "chronic corruption and weak governance." също е така НО е така и на много други места в Юръпа предимно в южната му част
                                Между другото, имаше изследвания, показващи че корупцията е ЧУДОВИЩЕН проблем в цяла Европа и се цитират нива които са страшни. Ние сме сред водещите разбирасе, но водим с малко
                                Един познат чужденец ( южен ) който ръководи клон на голяма компания в БГ, сподели, че с българи се работело по-добре, щото си казвали в прав текст какво и колко искат. Със западняците по-трудно било, щото пак си искат, ама докат ги разбереш какво па как па колко, минавало време и се притеснявал че може да не уцели правилно
                                Той го казва, не аз

Коментар

Working...
                                X