IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Не бе,има и друго решение.Могат да кажат "ми в момента пари няма и преминаваме към вариант "междинен частичен достъп" до депозитите", демек да може да теглиш до 1000 лв на месец или нещо подобно.
    Да, най-верояно ще е нещо такова. Макар че, 1000лв на месец не е кой знае какво - направо е подигравка Според мене 10000лв на месец или поне 5000лв е доста по добро решение.
    Абе кой им дава дипломите на тия наши финансисти които ни управляват ?!?

Коментар

• Мене ми е много интересно какъв ще бъде отговора на българската държава по отношение на критиките от ЕС
      Или ще мълчат гузно или някой ще излезе и ще каже - "ми то вече няма правителство и нищо не можем да направим докато не дойде ново"
      Абе с 2 думи - Ада ряпа да яде, сравнен с живота в България

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
        На мен ми се струва в най-добрия случай някакъв ограничен достъп с малък лимит, колкото да се каже, че връщат пари.... а реално ще се подиграват.
        Разбрахме, че ти нямаш пари в тази банка. Стига си писал глупости.

Коментар

• На мен ми се струва в най-добрия случай някакъв ограничен достъп с малък лимит, колкото да се каже, че връщат пари.... а реално ще се подиграват.
          Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
            Колеги какво мислите, че ще стане другата седмица?

Аз лично мисля, че пак ще измислят нещо и ще ни завъртят хубаво във времето, надявам се да греша!
            Не бе,има и друго решение.Могат да кажат "ми в момента пари няма и преминаваме към вариант "междинен частичен достъп" до депозитите", демек да може да теглиш до 1000 лв на месец или нещо подобно.

Коментар

• До 10дни , трябва да отворят с лимит поне и да излязат с предложение към акционери и депозанти . Отлагането във времето ще носи само загуби и изисква жертви .

Коментар

• Гарантираните депозити в писма ли ще ни ги изплащат?

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                  ......................... После като дойде Тиквун на власт на есен... ще каже "Абе вие разбирате ли какво са ми оставали?! Нищо... пари няма... вие разбирате ли... държавата има много по сериозни проблеми." ... и тн. и тн. стандартните похвати. Ще си измият ръцете със старите... и ще обещаят връщане на парите до една година. (примерно на 21 Декември 2015-а, ще започнат с изплащането).

Колеги какво мислите, че ще стане другата седмица?

Аз лично мисля, че пак ще измислят нещо и ще ни завъртят хубаво във времето, надявам се да греша!
                  Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

Чета най-актуалната - http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...4L0049&from=EN
                    Ако се стигне до съд ще се пускат колективни искове и ще се работи с чужди кантори, а не с нашите гащняци. Има много сериозни аргументи "ЗА" делото да бъде спечелено без проблем.И тези аргументи са дадени най-вече от БНБ.

1. http://gyazo.com/31e5265ee9ac4921d845cd48b80899b2
                    2. http://gyazo.com/e7f759003876abf44052b44e5159a0a4
                    От 1 и 2 следва,че вече трябва да плащат.Най-вече по т.2 , буква А.
                    Да не би да бъркам някъде с тълкуването?
                    Не знам, аз вече се обърках с всички тия директиви и коя отменена, коя важи...ще изчакам някой адвокат да се изкаже по сутрешните блокове
                    За неналичните депозити, аз го писах в друг пост че не е дефинирано много добре. За мен "краткосрочна перспектива" е следващата седмица. Един съд може да реши че декември си влиза в тая "краткосрочна" перспектива.
                    А за колективните искове, ГПК казва това:
                    Чл. 379. (1) Колективен иск може да бъде предявен от името на лица, увредени от едно нарушение, когато според характера на нарушението техният кръг не може да бъде определен точно, но е определяем.

Според мен това изключва възможността да подаваме колективен иск. Кръгът на депозантите може да бъде определен точно на 100%.

Коментар

• НАПРАВО ТРЕПЕ ТАЯ ДИРЕКТИВА -....чл. 8
                      2.
                      Държавите
                      членки
                      обаче
                      могат
                      ,
                      през
                      преходен
                      период
                      до
                      31
                      декември
                      2023
                      г
                      .,
                      да
                      определят
                      следните
                      срокове
                      за
                      изплащане
                      :
                      а
                      )
                      до
                      20
                      работни
                      дни
                      най
                      -
                      късно
                      до
                      31
                      декември
                      2018
                      г
                      .;
                      б
                      )
                      до
                      15
                      работни
                      дни
                      от
                      1
                      януари
                      2019
                      г
                      .
                      до
                      31
                      декември
                      2020
                      г
                      .;
                      в
                      )
                      до
                      10
                      работни
                      дни
                      от
                      1
                      януари
                      2021
                      г
                      .
                      до
                      31
                      декември
                      2023
                      г
                      .
                      Last edited by inta53; 03.08.2014, 12:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                        Къде го гледаш това? Мисля че за първи път 20-те дни се споменават тук:
                        http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...LEX:32009L0014

И срока е 2009. Но това май няма значение щото излиза че трябват топки от желязо (или злато) за да водиш дело. Гледам минималните хонорари на адвокатите за такова дело излизат към 3К за депозит от 100К (материалния интерес). Това само за една инстанция
                        При условие че далеч не е сигурно че ще се спечели делото, а и да се спечели ще се точи поне година, пак се очертава пиенье на студена водица
                        Чета най-актуалната - http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...4L0049&from=EN
                        Ако се стигне до съд ще се пускат колективни искове и ще се работи с чужди кантори, а не с нашите гащняци. Има много сериозни аргументи "ЗА" делото да бъде спечелено без проблем.И тези аргументи са дадени най-вече от БНБ.

1. http://gyazo.com/31e5265ee9ac4921d845cd48b80899b2
                        2. http://gyazo.com/e7f759003876abf44052b44e5159a0a4
                        От 1 и 2 следва,че вече трябва да плащат.Най-вече по т.2 , буква А.
                        Да не би да бъркам някъде с тълкуването?
                        Last edited by andy2000; 03.08.2014, 12:30.

Коментар

Новата директива,която виждам обсъждате, дава срок за транспониране на "краткия срок" за изплащане до юли 2015. Така че ЗГВБ напълно синхронизиран към момента със старата директива,колкото и да е неприятно.
                          Къде го гледаш това? Мисля че за първи път 20-те дни се споменават тук:
                          http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...LEX:32009L0014

И срока е 2009. Но това май няма значение щото излиза че трябват топки от желязо (или злато) за да водиш дело. Гледам минималните хонорари на адвокатите за такова дело излизат към 3К за депозит от 100К (материалния интерес). Това само за една инстанция
                          При условие че далеч не е сигурно че ще се спечели делото, а и да се спечели ще се точи поне година, пак се очертава пиенье на студена водица

Коментар

Те могат да го удължат и до 2226-а година... но това няма никакво значение, щетите върху хората и фирмите ще бъдат нанесени.

По лошото е, че явно и думата гаранция в България не значи абсолютно нищо. Защото явно закона винаги може да се промени... както си решат заинтересованите лица и винаги в техен интерес.

П.С. И хората да не разчитат много на ЕС, защото ние не сме Гърция и няма да се хвърлят самопожертвователно да ни спасяват.
                            Крайният период на надзора е 20 декември 2014 година. Ако новия кабинет направи промени в друга посока,с цел удължаване на срока,ще падне от власт доста бързо. Никой няма да си направи такова харакири.В България доста думи не са изпълнени със смисъл,та "гаранция" ли ще е? Други подобни са "правосъдие", "сигурност", "прозрачност", "равнопоставеност" и т.н. От ЕС няма директно да се хвърлят да ни спасяват, само защото не сме в еврозоната.

Коментар

Те могат да го удължат и до 2226-а година... но това няма никакво значение, щетите върху хората и фирмите ще бъдат нанесени.

По лошото е, че явно и думата гаранция в България не значи абсолютно нищо. Защото явно закона винаги може да се промени... както си решат заинтересованите лица и винаги в техен интерес.

П.С. И хората да не разчитат много на ЕС, защото ние не сме Гърция и няма да се хвърлят самопожертвователно да ни спасяват.
                              Какво да ни спасяват? Да върнат парите парите изнесени от наште мафиоти,правещи
                              западните икономики още по-богати.България тогава ще стъпи на краката си когато
                              тези пари се завърнат.

Коментар

Новата директива,която виждам обсъждате, дава срок за транспониране на "краткия срок" за изплащане до юли 2015. Така че ЗГВБ напълно синхронизиран към момента със старата директива,колкото и да е неприятно.

Коментар

Working...
                                X