IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
    Не разбирам какво имаш предвид "със задна дата". По принцип нищо не бива да се прави "със задна дата"
    Ако преди 20ти съм ти прехвърлил пари, какво отношение има това, че на 20ти банката е поставена под надзор?
    Иска ми се да се консултирам с вас по един въпрос. Според прес комюникето на БНБ от тази сутрин:

"На основание чл. 16, т. 17 от Закона за БНБ Управителният съвет на БНБ изразява становище, че прехвърляне на вземане по влог в банка, поставена под специален надзор, от титуляря на влога на друго лице, което има сметка в същата банка, може да бъде обявено за недействително поради заобикаляне размера на гаранцията по влогове, определен в чл. 4, ал. 1 от Закона за гарантиране на влоговете в банките, или увреждане интересите на кредиторите".

Тъй като не упоменат никакъв срок, мислите ли, че дори подобни действия извършени преди 20 юни, могат да бъдат обявени за недействителни.

Той пита, доколкото разбирам.....че, ако например ти имаш кредит 1мн. а аз депозит 1млн. и направим цесия с дата 15.06. с която ти прехвърля вземането си по депозита в КТБ....то дали ти ще можеш с това се вземане да погасиш кредита си ......поне аз така разбирам въпроса

Коментар

"Според него вложителите лесно могат да бъдат убедени да спасят банката, защото при оздравяване ще загубят най-много между 20 и 25% от средствата си, а при фалит - загубите ще възлизат на 90%. Става въпрос за влоговете, които не са гарантирани, уточниха представителите на съвета."
      Тоест, искате да спасявате банката с ваши пари и да не ви ги изплащат веднага?
      Ами да, защо не......всеки вложител с влог над 100к. евро мисля, че е достатъчно разумен да приеме вариант при който да не бърза да си тегли влога /или поне горницата над 100к./ и да почака известен период, с което да помогне на банката да се съвземе, все пак става въпрос за работеща банка....това е по добра алтернатива от тази да ти дадат 100к. и другите да чакаш синдика да продава активи и да ти изплаща по малко....

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
        Не е толкова просто.....ако със задна дата се извърши такова прехвърляне на вземане, с което после се погаси кредит към КТБ, пак ще е проблем.....ако вземането е било над гарантираното
        Не разбирам какво имаш предвид "със задна дата". По принцип нищо не бива да се прави "със задна дата"
        Ако преди 20ти съм ти прехвърлил пари, какво отношение има това, че на 20ти банката е поставена под надзор?

Коментар

Мисля, че отговора се съдържа във въпроса. Преди 20 юни не е била под специален надзор и не би трябвало
          Не е толкова просто.....ако със задна дата се извърши такова прехвърляне на вземане, с което после се погаси кредит към КТБ, пак ще е проблем.....ако вземането е било над гарантираното

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
            Комитета като цяло подкрепя становището на експертния съвет, което като цяло си е доста конкретно....
            "Според него вложителите лесно могат да бъдат убедени да спасят банката, защото при оздравяване ще загубят най-много между 20 и 25% от средствата си, а при фалит - загубите ще възлизат на 90%. Става въпрос за влоговете, които не са гарантирани, уточниха представителите на съвета."
            Тоест, искате да спасявате банката с ваши пари и да не ви ги изплащат веднага?

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
              Има, има, ама май ти липсва нежду между в ушетата да го разбЕреш.
              Не ми се влиза в спор, но вземи първият учебник по банково дело и разгледаи пасива на банката и тогава говори

Коментар

Тоя комитет има ли някъде публикувана каква е официалната му позиция, за какво и против какво се бори и къде мисли че са му нарушени правата или позицията е "Искаме си парите сега!!"
                Аз съм гарантиран, ама бих се включил, ако позицията е смислена. Ако е 'Искаме си парите" .. не мерси
                Комитета като цяло подкрепя становището на експертния съвет, което като цяло си е доста конкретно....

Коментар

• [QUOTE=stanis;1059679069]
                  Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                  Мисля че го тълкуваш много грешно ( те и дневник са го написали малко неясно)
                  Не става дума за плащания по облигациите. Ако разбирам правилно, иде реч ако някой има и влог и кредит в банката, да може да се прихване кредита от влога и да се освободи обезпечението.
                  Или пък ако аз има влог а ти - кредит, може да се разберем и твоя кредит да се покрие от моя влог И ТО ПРИ УСЛОВИЕ че така не се нарушава гарантирането на влоговете - тоест ако моя влог е над гарантирания, няма да стане[/QUOTE

Съгласен - прочетох прес на БНБ.
                  Търся някои с кредит ком КТБ
                  Недей да търсиш, и аз съм те подвел. Ще може да се прихваща от трети лица, само ако са съ-длъжници или поръчители, та не става от съвсем трети

Коментар

• Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнение
                    Това е най голямата глупост която БНБ можеше да направи. Каква е раликата м/у взетите кредити и привлечените депозити за банката - няма.
                    Има, има, ама май ти липсва нежду между в ушетата да го разбЕреш.

Това позволява кредити да се считат за "редовно обслужвани" чрез приспадане на пари от депозит в КТБ. И като такива тези кредити не могат да бъдат обявени като "незабавно изискуеми". Което би причинило продажбата на фирмата с такъв кредит за жълти стотинки.

Освен това се намалява общата сума на депозитите, които един ден трябва да бъдат изплатени. От банката, ако се отвори за бизнес, или от фонда (за гарантираните пари) и от синдиците за "другите", ако банката я фалират

. т.е. трябва на тъпите чужденци да удоволетворим исканията все пак 7 дни закъснение има по плащанията по заема. А Българите кучета ги яли
                    .

ТОВА решение изобщо не се касае за "тъпите чужденци". КТБ им дължи към 7-80 млн "привилигерован дълг", и до 8/8 не го е платила. В съда това отваря много вратички да се лупа КТБ, или който е причинил това да стане
                    Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• [QUOTE=misanthrope;1059679056]Мисля че го тълкуваш много грешно ( те и дневник са го написали малко неясно)
                      Не става дума за плащания по облигациите. Ако разбирам правилно, иде реч ако някой има и влог и кредит в банката, да може да се прихване кредита от влога и да се освободи обезпечението.
                      Или пък ако аз има влог а ти - кредит, може да се разберем и твоя кредит да се покрие от моя влог И ТО ПРИ УСЛОВИЕ че така не се нарушава гарантирането на влоговете - тоест ако моя влог е над гарантирания, няма да стане[/QUOTE

Съгласен - прочетох прес на БНБ.
                      Търся някои с кредит ком КТБ

Коментар

• Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение
                        Иска ми се да се консултирам с вас по един въпрос. Според прес комюникето на БНБ от тази сутрин:

"На основание чл. 16, т. 17 от Закона за БНБ Управителният съвет на БНБ изразява становище, че прехвърляне на вземане по влог в банка, поставена под специален надзор, от титуляря на влога на друго лице, което има сметка в същата банка, може да бъде обявено за недействително поради заобикаляне размера на гаранцията по влогове, определен в чл. 4, ал. 1 от Закона за гарантиране на влоговете в банките, или увреждане интересите на кредиторите".

Тъй като не упоменат никакъв срок, мислите ли, че дори подобни действия извършени преди 20 юни, могат да бъдат обявени за недействителни.
                        Мисля, че отговора се съдържа във въпроса. Преди 20 юни не е била под специален надзор и не би трябвало

Коментар

• Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнение
                          Това е най голямата глупост която БНБ можеше да направи. Каква е раликата м/у взетите кредити и привлечените депозити за банката - няма. т.е. трябва на тъпите чужденци да удоволетворим исканията все пак 7 дни закъснение има по плащанията по заема. А Българите кучета ги яли. Нали има закони в тази държава и според тях първо се обезпечават вложителите. Пе*****И особено Искров. Винаги е бил леке и никога не е разбирал от финанси, даже и когато е бил виден експерт в БНБ в Банков надзор. Откъдето го изгониха.
                          Мисля че го тълкуваш много грешно ( те и дневник са го написали малко неясно)
                          Или пък ако аз има влог а ти - кредит, може да се разберем и твоя кредит да се покрие от моя влог И ТО ПРИ УСЛОВИЕ че така не се нарушава гарантирането на влоговете - тоест ако моя влог е над гарантирания, няма да стане

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                            Най сетне нещо разумно: http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08...p=0#addcomment
                            Това е най голямата глупост която БНБ можеше да направи. Каква е раликата м/у взетите кредити и привлечените депозити за банката - няма. т.е. трябва на тъпите чужденци да удоволетворим исканията все пак 7 дни закъснение има по плащанията по заема. А Българите кучета ги яли. Нали има закони в тази държава и според тях първо се обезпечават вложителите. Пе*****И особено Искров. Винаги е бил леке и никога не е разбирал от финанси, даже и когато е бил виден експерт в БНБ в Банков надзор. Откъдето го изгониха.

Коментар

• Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение

Не би следвало, освен ако не се докаже вътрешна информация, която лесно може да се докаже, че нямаше как да бъде придобита
                              Следват ти обаче другите задължения. Как се дават парите, произход на средства, ако е заем деклариране на заема от двете страни и т.н.

Коментар

• Най сетне нещо разумно: http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08...p=0#addcomment
                                Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

Working...
                                X