IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Минава метър как? Като си погасява кредита ли? А ти защо искаш да му отнемеш тази възможност.
    Пак ви казвам, най-гадната група депозанти е тази, която се чувства гарантирана, иска да си получи своите пари, но не иска да се върнат парите на богатите.
    Хипотетичен случай 1 - КТБ фалира на 1-ви август - моя човек губи 5 милиона. Вежди губи 2 милиона. Държавата не губи нищо.
    Хипотетичен случай 2 - КТБ фалира утре - моя човек не губи нищо. Вежди губи 2 милиона. Държавата губи 5 милиона.

Тезата ми е че ако държавата има излишни 5 милиона, в идеалния случай, тя трябва да ги разпредели по равно на Вежди и на моя човек, щото и двамата са с негарантирани депозити и двамата би трябвало да имат равни права. А не да ги дава всичките на първия, щото той имал кредит.
    По-ясно от това не мога да се изразя. Надявам се че няма да продължаваш упорито да се опитваш да ме изкараш че си умирам от кеф че някой ще си загуби парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
      ГАДНИ КАЗВАШ, - не съм против да си получат депозираното , но гадните се съобразяват с -написаните , гласуваните , упражняваните закони по белият свят /а на нас само ни се иска да сме там/ !
      - А РИСКУВАЩИТЕ ИСКАТ ДА ИМ БЪДЕ СПОДЕЛЕН РИСКА от ГАДНИТЕ - как се не усетих какъв съм гаден ?
      ОК, аз пък изобщо нямам депозит и съм против да се изплащат твоите гарантирани, ако не се изплатят всички. Така ОК ли е?

Коментар

• Благодаря ви за отговорите, да исках да разбера, в кои случаи, подобни споразумения със задна дата (надлежно заверени от нотариус и пр. ) са валидни и в кои случаи не са.

Получих отговор от БНБ. Общо взето, се гледа на чие име са парите, към момента на поставянето на банката под специален надзор и сумите се изплащат на титуляра.

Ако има някакъв вид споразумения със задна дата, заинтересуваните уреждат отношенията си, по частно-правен път.

Коментар

Минава метър как? Като си погасява кредита ли? А ти защо искаш да му отнемеш тази възможност.
          Пак ви казвам, най-гадната група депозанти е тази, която се чувства гарантирана, иска да си получи своите пари, но не иска да се върнат парите на богатите.

ГАДНИ КАЗВАШ, - не съм против да си получат депозираното , но гадните се съобразяват с -написаните , гласуваните , упражняваните закони по белият свят /а на нас само ни се иска да сме там/ !
          - А РИСКУВАЩИТЕ ИСКАТ ДА ИМ БЪДЕ СПОДЕЛЕН РИСКА от ГАДНИТЕ - как се не усетих какъв съм гаден ?

Коментар

Абсолютно вярно!
            "Ние сме гарантирани....другите да го духат, богаташи мръсни!!!"
            Типична българска черта е "Андрешковщината" ..... да мразим богатия, да мразим кредитора......най са ни любими бедните, още повече пък ако те са взели кредит и току виж някой алчен богаташ си го иска обратно...и от къде на къде, кой му дава право да тормози бедния човечец!?..

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
              Не казвам че решението непременно е лошо и че трябва насилствено да се фалират фирми. Нещата са на кантар и аз нямам достатъчно информация за да имам категорично мнение. Само отбелязвам недостатъците. Ако сравниш моя пример със случая на Вежди, при фалит на банката, "моя" милионер минава метър докато Вежди е прецакан, което не е честно.

Коментар

• [QUOTE=ДесеткиЛевове;1059679109]Хм..това е така но само отчасти. Да предположим че аз имам депозит 5мил и кредит 10мил, с обезпечение недвижим имот..../QUOTE]

Това е така когато обезпечението е (частен) депозит за (фирмен) кредит. Предполагам че няма много идиоти да теглят потребителски кредит на 12% лихва и да го обезпечават с депозит на 7-8%, нали За различни от това случаи се споменава едно 130% обезпечение, и във всеки случай - според случая

Според мен направеното е МНОГО добра стъпкаИ явно не е от добро сърце, а някой е натиснал БНБ да не прекаляват с тълкуванията си, OR ELSE!!!Щото същото можеха да го направят и седмица след 20/6Ама тогава явно още си вярваха че ще могат да окрадят банката като стой та гледай, като само лъжат бетер дърти циг...уларки
                Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

Ае, вие сте много готини. И какво? Да нахраним държавата за сметка на депозантите ли?
                  Не казвам че решението непременно е лошо и че трябва насилствено да се фалират фирми. Нещата са на кантар и аз нямам достатъчно информация за да имам категорично мнение. Само отбелязвам недостатъците. Ако сравниш моя пример със случая на Вежди, при фалит на банката, "моя" милионер минава метър докато Вежди е прецакан, което не е честно.

Коментар

• Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнение
                    Не ми се влиза в спор, но вземи първият учебник по банково дело и разгледаи пасива на банката и тогава говори
                    С Мизантропа (в твоя коментар от 10;00) се съгласи, а той каза почти същото което аз ти написах Ама мен ме пращаш да чета учебник по банково дело. Там да не би да пише ИЗРИЧНО че ако имаш едновременно дълг към банка, и свободни пари в нея, приспадането е забранено?

Това за "тъпите чужденци" дори и не коментирам, познай защо?!?
                    Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                      Хм..това е така но само отчасти. Да предположим че аз имам депозит 5мил и кредит 10мил, с обезпечение недвижим имот. При фалит на банката аз губя 5-те милиона, продължавам да си дължа кредита и недвижимия ми имот продължава да си "виси" като обезпечение. Държавата не губи нищо.
                      С това решение на БНБ, аз мога избегна тоя сценарий като вкарам всичките 5 милиона от депозита в предсрочно изплащане на кредита. След това, дори банката да фалира, аз нямам депозити и нямам какво да губя но държавата реално губи 5 милиона които е могла да си спести благодарение на факта че гарантирани са само депозитите до 200К.
                      Ае, вие сте много готини. И какво? Да нахраним държавата за сметка на депозантите ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                        "Според него вложителите лесно могат да бъдат убедени да спасят банката, защото при оздравяване ще загубят най-много между 20 и 25% от средствата си, а при фалит - загубите ще възлизат на 90%. Става въпрос за влоговете, които не са гарантирани, уточниха представителите на съвета."
                        Тоест, искате да спасявате банката с ваши пари и да не ви ги изплащат веднага?
                        Пак се коментират неща, които не са от първостепенно значение към днешна дата. Чудя се на каква база и Хърсев и сие решиха, че КТБ трябва да се спасява, след като не знаят какъв е реалния размер на капиталовата дупка. Подобно говорене е напълно по вкуса на БНБ, която всячески гледа да внуши, че КТБ е пред фалит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                          Това позволява кредити да се считат за "редовно обслужвани" чрез приспадане на пари от депозит в КТБ. И като такива тези кредити не могат да бъдат обявени като "незабавно изискуеми". Което би причинило продажбата на фирмата с такъв кредит за жълти стотинки.

Освен това се намалява общата сума на депозитите, които един ден трябва да бъдат изплатени. От банката, ако се отвори за бизнес, или от фонда (за гарантираните пари) и от синдиците за "другите", ако банката я фалират
                          Хм..това е така но само отчасти. Да предположим че аз имам депозит 5мил и кредит 10мил, с обезпечение недвижим имот. При фалит на банката аз губя 5-те милиона, продължавам да си дължа кредита и недвижимия ми имот продължава да си "виси" като обезпечение. Държавата не губи нищо.
                          С това решение на БНБ, аз мога избегна тоя сценарий като вкарам всичките 5 милиона от депозита в предсрочно изплащане на кредита. След това, дори банката да фалира, аз нямам депозити и нямам какво да губя но държавата реално губи 5 милиона които е могла да си спести благодарение на факта че гарантирани са само депозитите до 200К.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Професор Емилия Миланова постави оценка "слаб" на действията на БНБ по отношение на КТБ.
                            Професор Вучева също преди време окачестви действията на БНБ като слаби.

Аз понеже не съм финансист, окачествявам действията на БНБ като открит опит за фалиране и за унищожаване на една банка.

Сетете се сами КОЙ има интерес да бъде унищожена точно тази банка.
                            Абсолютно вярно......някой трябва да постави под ОСОБЕН НАДЗОР БНБ

Коментар

• Професор Емилия Миланова постави оценка "слаб" на действията на БНБ по отношение на КТБ.
                              Професор Вучева също преди време окачестви действията на БНБ като слаби.

Аз понеже не съм финансист, окачествявам действията на БНБ като открит опит за фалиране и за унищожаване на една банка.

Сетете се сами КОЙ има интерес да бъде унищожена точно тази банка.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• 3. На основание чл. 16, т. 17 от Закона за БНБ Управителният съвет на БНБ изразява становище, че прехвърляне на вземане по влог в банка, поставена под специален надзор, от титуляря на влога на друго лице, което има сметка в същата банка, може да бъде обявено за недействително поради заобикаляне размера на гаранцията по влогове, определен в чл. 4, ал. 1 от Закона за гарантиране на влоговете в банките, или увреждане интересите на кредиторите

Според мен това няма нищо общо с погасяването на кредитите със средства от влоговете по т.1 от съобщението.....с това БНБ просто напомня, че ако аз си разделя напр. влога от 1млн., като го цедирам по 5 влога на лица които имат влог от 1000лв. то това е недействително, защото ще се счита, че с тези петимата сме се разбрали че тази цесия е просто с цел да се избегне размера на гаранцията....

Коментар

Working...
                                X