Първоначално изпратено от bnight
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение.......................
4. Депозити се изплащат само след отнет лиценз ама ние това не можем или не искаме да го правим защото:
4.1. Депозитите в КТБ са 3.7 милиарда
4.2. Парите във ФГНВ са 2.1 милиарда
4.3. Няма от къде да се вземат 1.6 милиарда въпреки че има държавна помощ !
.....................
А може ли, да отворят и пак надзор.... - Всичко е законно.....Last edited by gtomm; 22.08.2014, 15:36.Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеОсвен че е пълно глупости БНБ играят на ощипана госпожица някакви хора ги карат да си свършат работата пък виждаш ли те нямали законов казус да го направят.
Опорните точки на БНБ.
1. КТБ няма ликвидност.
2. Не можехме да и помогнем защото нямаше ликвидност ама искахме държавна помощ от ЕС за други банки. Кой са защото в ПИБ липсваха 800 милиона тогава защо помоща е за 3.3 милиарда и кой друг се е облажил ?
3. Ако може акционерите да я спасят ама те не искат.
4. Депозити се изплащат само след отнет лиценз ама ние това не можем или не искаме да го правим защото:
До тук единстевеното което разбирам е че БНБ като регулатор на банковата система яко sucks защото явно няма законови методи да се намеси различни от специален надзор което ефективно е поставяне на банка във фризера.
На мен лично някой неща не ми се връзват в смисъл ясно е че Цецко е направил някаква шмекерия с тия пари иначе за какво е във Виена.
Обаче аз не разбирам защо БНБ се опитват да му затрият банката ?"Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеСигурен ли си, че не си чел по-голяма глупост?!
Последните 2 месеца аз чета предимно глупости от този източник.
Опорните точки на БНБ.
1. КТБ няма ликвидност.
2. Не можехме да и помогнем защото нямаше ликвидност ама искахме държавна помощ от ЕС за други банки. Кой са защото в ПИБ липсваха 800 милиона тогава защо помоща е за 3.3 милиарда и кой друг се е облажил ?
3. Ако може акционерите да я спасят ама те не искат.
До тук единстевеното което разбирам е че БНБ като регулатор на банковата система яко sucks защото явно няма законови методи да се намеси различни от специален надзор което ефективно е поставяне на банка във фризера.
На мен лично някой неща не ми се връзват в смисъл ясно е че Цецко е направил някаква шмекерия с тия пари иначе за какво е във Виена.
Обаче аз не разбирам защо БНБ се опитват да му затрият банката ?http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
"В изготвения законопроект бяха използвани някои инструменти за преструктуриране, предвидени в новата Директива 2014/59/ЕС за създаване на рамка за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници, чието въвеждане в българското законодателство предстои до края на 2014 г."
Да разбираме ли, че тези инструменти ще бъдат въведени до края на годината в България /с въвеждането на директивата/ и ще станат част от родното законодателство.....тоест ще може да се приложи инструмента "добра банка, лоша банка" без да се налага приемането на специален закон за КТБ ????
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеСигурен ли си, че не си чел по-голяма глупост?!
Последните 2 месеца аз чета предимно глупости от този източник."Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън
Коментар
-
Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнениеТия от БНБ или са кухи лейки или се правят на утрепани!!Нека да кажат коя банка има ликвидност колкото са активите!!!!да си изгорят дипломите ритуално!По-голяма глупост не бях чел!И то в официално съобщение!!!!
Последните 2 месеца аз чета предимно глупости от този източник.
Коментар
-
Тия от БНБ или са кухи лейки или се правят на утрепани!!Нека да кажат коя банка има ликвидност колкото са активите!!!!да си изгорят дипломите ритуално!По-голяма глупост не бях чел!И то в официално съобщение!!!!"Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън
Коментар
-
Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнениеАми като гледам натам се върви.....и с португалската банка така направиха...И това ще мине ...
Коментар
-
Тия оманците много нагли бе! Искат да се включат ама с готови пари ликвидност от държавата за изплащане на депозитите. Бромак /ЦВ гаранция, че няма да спасява нищо, той само шикалкави за да не го набутат скоропостижно където му е мястото.
Аз на акционерите не разчитам. Лошото е, че едва след като се сформира новия парламент, тогава ще се вземе решение. Като гледам нашите политици колко са консенсусни, нищо чудно просто да се стигне до отнемане на лиценза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеБраточка, дедо от това го е най-страх.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнениемай на БНБ най и се иска варианта с "добра банка, лоша банка" и натам тласка, с идеята следващия парламент да приеме закона......И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеВ този смисъл. То инструментите на квестурата са много, ама някой им казва кво да праат.... Представяш ли си, портмоне от 150-200 кредита, па ако ще и по три класьора по 600 листа да са, колко време ги мотат.... Като стана ясно още на втората седмица, че портфейлът е разбъркан, що не влязоха още пет човека и да са завършили още до оня ден?!? А бе..........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнениеРазбрах...искаш да кажеш, че процедурно трябва да спазят изискването да поканят акционерите, преди да се намеси онзи фонд...като по възможност е най-добре акционерите да откажат!?И това ще мине ...
Коментар
Коментар