IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
    Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
    "Освен това, гарантираният размер на влоговете в КТБ е в размер на 3 684.6 млн. лв., а в нейното дъщерно дружество ТБ Виктория е в размер на 55.1 млн.лв. Към 31.07.2014 г. натрупаните във Фонда за гарантиране на влоговете в банките наличности от премийни вноски са в размер на 2 103.6 млн. лв. "

Защо говорят за влоговете в ТБ Виктория, нали с нея всичко е О.К.???
    "Към настоящия момент КТБ и ТБ Виктория продължават да имат огромен недостиг от ликвидни средства, необходими за изплащане на задълженията към депозантите и другите кредитори, които са съответно в размер на около 6.3 млрд. лева за КТБ и 284 млн. лева за ТБ Виктория."

Аз бих попитал, защо изискват КТБ и ТБ Виктория да разполагат с ликвидност за изплащане на всички задължения към депозантите и другите кредитори?

Коя банка по света разполага с такава ликвидност?

Днешните изцепки на БНБ са подобни на тези от 11 Юли за изнесените 206 милиона лв. и унищожените кредитни досиета за 3.5 милиарда лева.

Прес съобщенията им са като статии в жълти вестници.
    Точно това си го мислех...
    Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнение
    Тия от БНБ или са кухи лейки или се правят на утрепани!!Нека да кажат коя банка има ликвидност колкото са активите!!!!да си изгорят дипломите ритуално!По-голяма глупост не бях чел!И то в официално съобщение!!!!
    Както и това е на място!
    БНБ се ЦАРЕТЕ на АДМИНИСТРАТИВНИЯ ХАОС!
    Мисля, че след това ПРЕССЪОБЩЕНИЕ http://bnb.bg/PressOffice/POPressRel...PR_20140822_BG за благото на всички е БНБ да се саморазпусне официално Знам, няма как да стане, ама само гафове редят,
    Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Нагли боклуци
    Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Туй хубаво, а говньора кога ще бъде подведен под съдебна отговорност и осъден за безобразията, които натвори?
    И мисля, че ни трябва и европейска прокуратура, некси назначена само за да има КОЙ да повдигне обвинение на говньора и лайненцата около него, щото това НЯМА да се случи от българската цацаратура! Но не е лошо да разследват и цацаратурата
    Но за съжаление И това НЯМА да се случи
    -------------
    Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
    Досега никой не беше предложил на Бромак ,явно са искали да предложат на тепсия на по-малките ,ама те са казали -цъ ...На големи сметки никой не се хвърля ,а
    Имаше хора от протестна мрежа с по 1 акция в КТБ, и никой не ги беше търсил до преди 20-тина дни- по няква телевизия го казаха...

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Туй хубаво, а говньора кога ще бъде подведен под съдебна отговорност и осъден за безобразията, които натвори?
      Пусть жизнь осудит, пусть жизнь накажет

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
        Ще ги платят иначе няма да има банки в България.Всичко ще бъде изтеглено и те го знаят затова ще платят.А и ще се получи опасен прецедент в ЕС никой няма да им даде възможност.Единствено големите могат да бъдат отрязани ако не за всички поне за час от парите си.
        Оооо ще ни кажат, че това е изолиран случай, и нашата система е най-стабилна...... те и сега започнаха с тези изказвания, и ще си прехвърлят топката от един на друг, безкрай...
        Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
          То последните два месеца на толкова лъжи се наслушах, не знам какво да кажа!

.... Много бързо всички забравиха, за 21 юли....

Сега почнахме да говорим за 2015..... след това ще говорим за по-нататък....
          Ще ги платят иначе няма да има банки в България.Всичко ще бъде изтеглено и те го знаят затова ще платят.А и ще се получи опасен прецедент в ЕС никой няма да им даде възможност.Единствено големите могат да бъдат отрязани ако не за всички поне за час от парите си.

Коментар

• То последните два месеца на толкова лъжи се наслушах, не знам какво да кажа!

.... Много бързо всички забравиха, за 21 юли....

Сега почнахме да говорим за 2015..... след това ще говорим за по-нататък....

"Чобанов за КТБ: На 21 юли хората ще имат избор
            Изборът ще е между това да оставят депозитите си в КТБ, която към този момент може да е държавна, или да ги пренасочат към друга банка, включително държавната ББР, която ще започне да набира депозити, казва министърът..."

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...-izbor-6015446
            Last edited by gtomm; 22.08.2014, 16:58.
            Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
              Тук само годината не е уточнена... Аз си мисля, че ще пия студена вода...
              Споко ще си вземем кинтите до края на февруари 2015г. заедно с лихвите.

Коментар

• С оглед днешните изявления на БНБ съм спокоен както за валутния борд така и че парите до 196 бона от КТБ ще бъдат платени на дребните.Това ще почне вероятно около февруари 2015г.Сега ни текат лихви и проблеми няма и няма и да има.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                  Интересно Sofix -"позеленя ",дали заради тази новина
                  Sofix зеленее, защото от днес е ясно, че точно след шест месеца, някоя от банките ще е започнала тогава да плаща гарантираните депозити в КТБ и Б Викторя.

Коментар

• Чл. 36.
                    (2) Българската народна банка задължително отнема издадения лиценз на банка поради неплатежоспособност, когато:
                    1. не изпълнява повече от 7 работни дни свое изискуемо парично задължение, ако това е пряко свързано с финансовото състояние на банката и по преценка на БНБ не може да се очаква изплащане на изискуемите парични задължения в приемлив период от време, или
                    2. собственият й капитал е отрицателна величина.
                    (3) Решението по ал. 2 се взема от БНБ до 5 работни дни от установяване на неплатежоспособността.

Айде бе, некадърници, облигациите платихте ли

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                      За мен всичко е ясно, ако депутатите не променят ЗКИ до 20 декември и не удължат срока на специалния надзор за КТБ.
                      1. Държавата ще предвиди в новия бюджет за 2015 г. заем за ФГВ, който реално ще се вземе в началото на 2015 г.
                      2. Около 20 декември БНБ, ще обяви КТБ в несъстоятелност.
                      3. И след 20 януари ще започне изплащането на гарантираните депозити през някоя банка с голяма клонова мрежа.
                      А до тогава ще има пълно размотаване и шикалкавене на БНБ по въпроса.
                      Не знам само дали политиците ще успеят да се договорят да сменят Искров и компания.

Коментар

• Интересно Sofix -"позеленя ",дали заради тази новина

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                          Тия оманците много нагли бе! Искат да се включат ама с готови пари ликвидност от държавата за изплащане на депозитите. Бромак /ЦВ гаранция, че няма да спасява нищо, той само шикалкави за да не го набутат скоропостижно където му е мястото.
                          Аз на акционерите не разчитам. Лошото е, че едва след като се сформира новия парламент, тогава ще се вземе решение. Като гледам нашите политици колко са консенсусни, нищо чудно просто да се стигне до отнемане на лиценза.
                          За мен всичко е ясно, ако депутатите не променят ЗКИ до 20 декември и не удължат срока на специалния надзор за КТБ.
                          1. Държавата ще предвиди в новия бюджет за 2015 г. заем за ФГВ, който реално ще се вземе в началото на 2015 г.
                          2. Около 20 декември БНБ, ще обяви КТБ в несъстоятелност.
                          3. И след 20 януари ще започне изплащането на гарантираните депозити през някоя банка с голяма клонова мрежа.
                          А до тогава ще има пълно размотаване и шикалкавене на БНБ по въпроса.
                          Не знам само дали политиците ще успеят да се договорят да сменят Искров и компания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                            "БНБ остава гарант и носи своята отговорност с цел защита на обществените интереси."

Някой може ли да ми разясни как точно "носят" своята отговорност, еле пък и "с цел защита на обществените интереси"?
                            Това точно може да го разясни само Иван Искров
                            "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

• "БНБ остава гарант и носи своята отговорност с цел защита на обществените интереси."

Някой може ли да ми разясни как точно "носят" своята отговорност, еле пък и "с цел защита на обществените интереси"?

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                                Василев до сега беше извън България за да не е в ситуацията на някои от служителите на КТБ до вчера.
                                Разбира се....той си го каза човека, защо не е тук....

Коментар

Working...
                                X