IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
    БНБ са тотално неадекватни. Чиновниците в тази държава не са подготвени за наводнения, за пожари, за земетресения, за бежанска вълна, за банкова криза...за нищо не са подготвени. Има едни министерства и агенции, които генерират разгоди, но когато дойде моментът да свършат някаква работа те са тотално неподготвени.
    +++++ Отдавна казвам, че администрацията и чиновниците са като тумор който ще убие накрая държавата. Те се плодят с невиждани никъде другаде в света темпове, изяждат по-голямата част от БВП (вече над 15 милиарда лева годишно и то от чистите пари) и всякакви икономически напъни. Не само това - те мразят прогреса, частния бизнес и населението с небивалата класова омраза на омазнилото се и новопоявило се чиновническо съсловие в последните 25 г. Отговорност те никога не носят за нищо! Дори за най-големите провали в държавата или прогонването и смъртта на 3 милиона българи. От 11 800 чиновника, от селски пъдар или кмет и до партиен секретар на област в България през 80 те години на 20 век, те са вече над 700 000 броя, превзели са цялата държава и опитващи се да поставят цялата икономика под контрол с което я съсипаха почти изцяло. Понеже са тъпи и алчни (който не става за научна работа, лекарска или преподавателска и не става за частния бизнес се намества с връзки в администрацията), не само не умеят нищо - те убиват, крадат и грабят. Най -високите заплати са в администрацията в момента. Един чиновник, често взема повече и от банкер в регионален клон, а всичко за тях е безплатно, от отоплените на работа до коли, телефони и плюскане във вид на купони. И тъй като нито една държава не е преживявала нарастването на бюрокрацията и администрацията, а това тук е съчетано и с българска крадливост, арогантност и простотия, накрая всичко ще свърши или с чужда окупация или с гражданска война защото в държавата им ще са останали само мангали и чиновници. Администрацията винаги е тумор, но в България той е от години смъртоносен и нелечим. Та БНБ не живее за да решава проблемите, а за да ги създава и най-вече тия назначени в нея чиновници да плюскат, да плюскат и да плюскат докато не преядат. Нищо повече!

Българската администрация е пропиляла и изхарчила в безсмислена "дейност" поне 50 милиарда лева http://investments.dir.bg/_wm/librar...0&df=8&dflid=3
    Last edited by Jay Gould; 23.08.2014, 23:56.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
      Защо казват, че гладна кокошка просо сънува?
      Повечето хора са си стегнали куфарите и само чакат да си вземат парите за да отпътуват и да не се върнат никога повече на тази територия, управлявана от мутри.
      +1
      Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• И аз това исках да кажа, пораженческо е да се стягат куфари. Въпросът е да се направи нещо РЕАЛНО за промяна на сегашната ситуация. Всеки може да допринесе с нещо. И аз ходих на протест и на ЕК писах. И ще гласувам за Кунева/ЕС.
        Last edited by Cleo; 23.08.2014, 17:57.
        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• http://dnes.dir.bg/news/ivan-iskrov-...17265346?nt=13

Коментар

• БНБ са тотално неадекватни.

Чиновниците в тази държава не са подготвени за наводнения, за пожари, за земетресения, за бежанска вълна, за банкова криза...за нищо не са подготвени. Има едни министерства и агенции, които генерират разгоди, но когато дойде моментът да свършат някаква работа те са тотално неподготвени.

Първоначално изпратено от space-man Разгледай мнение
            И сега какво ще стане в понеделник след това изхождане на гувернанта за липсата на достатъчно пари вчера. За пореден път идиотът разцепи мрака и накара хората да немеят!

искров - 17.06
            На базата на тази информация БНБ категорично потвърждава, че банковата система, включително и КТБ, е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално, посочват от надзорния орган.
            Народната банка разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система.

искров 22.08
            Държавната помощ - само за платежоспособни банки, каквато КТБ не е.От БНБ отхвърлят като несъстоятелни твърденията на икономисти, че двете банки е можело да бъдат подпомогнати от държавата. Според регулатора "основно изискване (на ЕК) е държавна помощ в ЕС да се предоставя единствено на платежоспособни и икономически жизнеспособни банки".
            Last edited by mobiman; 23.08.2014, 17:00.

Коментар

Повечето хора са си стегнали куфарите и само чакат да си вземат парите за да отпътуват и да не се върнат никога повече на тази територия, управлявана от мутри.
              Това е опция ама ми се вижда крайно пораженска не че и аз не планирам да поработя малко на вън просто защото имам съмнения че там ще е по-добре и ще си спестя абсурди който се случват тук. Но въпроса остава какво лично правим за да се подобри ситуацията ? Аз лично ходя на протести всеки път когато каузата ми се струва смисленна срещу последното правителство протестирах от 2-ри Юни годината когато дойдоха на власт много преди да стане историята с Пеевски просто защото тези не ме кефят.

Обаче в края на денят ако всички млади хора като мен и колегите ми който всеки ден вкарват чужди пари в Българската икономика изведнъж отидат в чужбина и тук останат само цигани, бабички и държавни служители как ще се оправим ?

България е прекрасна страна с невероятна природа, история и ресурси. Страна която за съжеление не е случила на народ. Или по-точно от един момент на татък българският народ стана мързелив и без желание да прави нищо ! Защото с умиление си спомням историята за господ който раздавал земята на народите но Българина бил на нивата и работил когато това се случило за това когато дошал последен нямало земя останала но Господ впечатлен от трудолюбието на Българина му подарил кътче от Рая.

За това не трябва да забравяме че за да не загубим това кътче от Рая се иска адски много работа !
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• И сега какво ще стане в понеделник след това изхождане на гувернанта за липсата на достатъчно пари вчера. За пореден път идиотът разцепи мрака и накара хората да немеят!

искров - 17.06
                На базата на тази информация БНБ категорично потвърждава, че банковата система, включително и КТБ, е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално, посочват от надзорния орган.
                Народната банка разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система.

искров 22.08
                Държавната помощ - само за платежоспособни банки, каквато КТБ не е.От БНБ отхвърлят като несъстоятелни твърденията на икономисти, че двете банки е можело да бъдат подпомогнати от държавата. Според регулатора "основно изискване (на ЕК) е държавна помощ в ЕС да се предоставя единствено на платежоспособни и икономически жизнеспособни банки".

Коментар

• Ами съчувствам ти. Ти си се борил с живота, аз говоря за отстояване на правата като гражданин, което е различно. Начинанията ти са били обречени, защото не са били предварително отстранени факторите, които спъват развитието на държавата.
                  Със скандала с КТБ лъсна реалността в тази държава. На първо време реших да гласувам за Кунева, само и единствено заради ЕС ориентацията. Защото ако се обвържем максимално с всякакви механизми за контрол и надзор на ЕС, това ще върже ръцете на някои хора.
                  Усещането ми е, че в България няма вътрешен ресурс, за да се справи със ситуацията. Така че може да се чака само на външен контрол. Смятам че ориентацията към Русия и САЩ на други партии няма да помогнат на България в настоящия момент.
                  Надеждата ми е ЕС също да предприеме някакви по-сериозни мерки в сегашната ситуация.
                  Last edited by Cleo; 23.08.2014, 15:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                    А вие как се 'борите'? С драскане по форумите и стягане на куфарите ли? Щото от такива 'борци' сме на това дередже.
                    Не би било смешно, ако не беше тъжно....

През последните 15 години на няколко пъти започвам бизнес начинания (с назначаване на персонал и т.н.) и от някъде се появява 'човек на оня отгоре' и ми се казва тактично, че това, което правя 'не се харесва' на оня отгоре.

Не казвам, че при всички е така - НО, ако ще трябва всеки път да отделям 20 % от приходите за 'такси', 'комисионни', 'рушвети', 'застраховка от посегаталство' - ?!?!? Това ли ми предлагаш ? НЕ БЛАГОДАРЯ.

Когато започваш бизнес начинание и имаш желание и потенциал за да се развиваш - ти определяш не само своята съдба, но и тази на семейството ти и тези, които работят за теб - 10, 20, 20 + служители. И при закриване, не поради пазарни причини - какво правим ?

А и както казах.... Щом не сме желани - все някъде ще сме. А и още нещо.... оценени спрямо постиженията, а не според 'познанствата' -

Успех на всички тук - дано час по-скоро всичко да приключи и всеки сам да определи бъдещето си. В случая, всички сме заложници...

Коментар

• А вие как се 'борите'? С драскане по форумите и стягане на куфарите ли? Щото от такива 'борци' сме на това дередже.

Коментар

+1

Напълно подкрепям горенаписаното.

Независимо на каква възраст сте, живота ви в някои страни може да започне и на 40, че дори и на 50 (!) стига да имате желание, да сте позитивни и отворени към новото.

А да продължаваме 'да се борим' за да останем и да живеем в страна, в която тя самата не ни иска - НЕ БЛАГОДАРЯ. Отделих достатъчно време и ресурси.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                          След като тези неща се случат съм сигурен че не само хората с депозити над 100 000 евро но и тези с по-малки такива доста сериозно ще се замислят дали да държат парите си в банката.

Какво може да се очаква като извод от това най-вероятно парите от депозити ще им бъдат потърсени други места за инвестиция:

1. Недвижими имоти (брокерите вече отбелязват ръст на броя на сделките.)
                          - Само наивник би си купил имот на потъващ кораб като България.
                          2. Собствен бизнес
                          - Кой би инвестирал пари в разсипана, разпадаща се и управлявана от мутри държвава, без защита и без работещи институции?
                          3. Борсата
                          - Още по-зле.
                          4. Евентуално изнасяне зад граница на някакви капитали.
                          - Най-вероятно.

Реално депозитите да излезат от банките и да се влеят в реалната икономика е нещо хубаво защото банковата ни система е притисната от прекалено много депозити и това ясно се вижда както от отчета на КТБ така и от тези на останалите банки. А и реалната ни икономика има нужда от потребление което да размърда малко нещата.
                          Last edited by Frosty; 23.08.2014, 13:29.
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• http://clubz.bg/7420-cvetan_vasilev_...di_tri_sedmici
                            Цветан Василев напуснал БТК - още преди три седмици
                            В Надзорния съвет на телекома го е сменил адвокат Владимир Пенков

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                              това интервю не знам какво му хареса то е ясно че:
                              Тук БНБ казват следното:
                              1. Във ФГНВ няма достатъчно пари.
                              Добре съгласен съм с това липсват 1.6 милиарда във Фонда но си има пазарни механизми с които фонда може да се напълни.
                              Не само това, искам да припомня, че писмото на ЕК прикани БНБ да изплати гарантираните депозити ЧАСТИЧНО с наличните пари, а не да чака да намери всичките пари. Ще ги доплати по-късно.

Освен това, според мен е пълно безобразие да се предлагат кредити срещу гарантиран депозит в КТБ. След като имат пари да отпускат кредити, да се разбере държавата с банките да даде парите на гражданите без кредити, както е по Директивата на ЕС, и после тя да плати на банките лихви за услугата.

За мен е очевидно, че БНБ отстъпва поради оказвания натиск от различни страни. Смятам, че трябва да продължи този натиск, за да има положителна развръзка.
                              Last edited by Cleo; 23.08.2014, 13:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                                http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4258854
                                Евтини заеми срещу влог в КТБ

Интересно, ако пуснат тези заеми, и ако не изплатят гарантираните влогове, какво ще стане?
                                Интересно ще ги пуснат ли и при какви условия!?

Ако ги пуснат /при нормални условия/ - при условия обезпечение само на депозита /без други обезпечения/, което няма да го направят /според мен/, това ще означава, най-малко че всичко ще се протака много, много във време.....
                                Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

Working...
                                X