IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
    Депозити: 64.5 милд.
    Кредити: 66.1 милд.

Това са от данните изнесени днес за цялата банкова система включително КТБ.
    И какво по-точно ти показва това съотношение, че нещо не ми е ясно? Не че не може да се напише уж смислен отговор в поне 100 реда, но питам: каква ключова и съществена информация ти носи? Ами преди 7-8 години, когато кредитите са били доста милиарди повече от депозитите, какво са правили? Магии ли? Депозитите да не са единствената алтернатива за привлечен ресурс, още повече в банкова система като нашата, в която основната част се държи от чужди майки с достъп до евтин ресурс? А кредитът единственият вариарнт за влагане на привлечения ресурс ли е? А, той май не биломтолкова елементарно и повърхностно

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
      От 60+млрд' влогове, 50 млрд' казваш били за "зор' заман"?Не ми се вярва Ама ако можеш да дадеш някой достоверен линк за разпределението на сумите по брой влогове, можеш и да ме убедиш
      имаше едно изказване в края на управлението на дянков по повод депозитите ..
      тогава бяха 30 и нещо млр . май близо 40 .. по памет говоря .. сега да търся стари линкове няма да е лесно, но си спомням много добре някой цифри ..
      68 000 от всички влогове са между 5 000 лева и 200 000 лева .. всичко останало е под .. и нещо от рода на 3000 над .. като сумата на тия над беше впечатляваща ..
      беше интересна статия .. но си направих труда да посмятам малко .. и по неговите цифрички излизаше че всички депозити са малко над 3 млр .. а не 30 млр .. някъде му се губеше една нула .. склонен съм обаче да мисля, че повечето от цифрите които цитира кореспондират по някакъв начин с реалността ..

цифрите по него време .. лично мен ме шокираха .. и не знам до колко могат да служат като ориентир някакъв .
      действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
        Като изключим 10 - 15 %, масовите влогове са от типа "За зор - заман". Я за лечение, я за ковчег, я и за двете. Наивно е да се мисли, че някой ще тръгне да ги пръска, вместо да ги забие под дюшека или в буркана. Това е вродено изкривяване още от турско.
        От 60+млрд' влогове, 50 млрд' казваш били за "зор' заман"?Не ми се вярва Ама ако можеш да дадеш някой достоверен линк за разпределението на сумите по брой влогове, можеш и да ме убедиш
        Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от draznitel_3 Разгледай мнение
          Ми то пирамидката така е устроена - отдолу са работниците, отгоре са банкерите Като се срутят основите, рано или късно падат и тея от върха
          Да се обират богатите винаги е било по-изгодно от това да се обират бедните! Още повече повече, наши богати и не искат да споделят печалби дори за неща които ги касаят пряко, което да увеличат печалбите им или да ги опазят!

Нека фалират тогава, щом не искат да си плащат или плащат на не който ще им е полезен! Ако ползваме марксизма с който са закърмени повечето ни богаташи, вероятно и този КТБ -еец на снимката с плаката, това си е преразпределение на капитала, в най-чистия Марксистко-Енгелски вид! Сега например, с парите на този бъдещ или минал милионер, ще се обогати някоя бедна продавачка в Швейцария или другаде, която ще продаде на някои от тия които обраха банката, дамски часовник за любовницата, с диамантчета изкопани в Африка от беден чернокож по скъсани джапанки. Така, с парите на няколко богати вложители, се плащат дневната надница на бедна продавачка и негър миньор!

Натан Ротшилд е казал “Изисква се голяма доза смелост и много внимание да се направи голямо състояние, а то изисква 10 пъти повече ум, за да се запази!" Като го нямат, нека поне други ползват материалните блага!
          Last edited by Jay Gould; 29.08.2014, 22:02.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            Изтеглените пари щели да отидат за нови коли, имоти, компютри, телефони и храна? Тегля си парите и почвам да маам кралски скариди всеки ден докато цъкам белот на новата S5-ца и гледам турски сериали на 50-инчовия си телевизор,а? Едва ли...
            Като изключим 10 - 15 %, масовите влогове са от типа "За зор - заман". Я за лечение, я за ковчег, я и за двете. Наивно е да се мисли, че някой ще тръгне да ги пръска, вместо да ги забие под дюшека или в буркана. Това е вродено изкривяване още от турско.

Коментар

• Първоначално изпратено от tickvichka Разгледай мнение
              Ето това последното да можеше да се избегне... тази работа с БГ съдилищата е загубена кауза
              Ако българските съдилища не удоволетворят ищеца, след това се минава към съда на ЕС в Люксембург.
              Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Такаааа, кой казваше, че не можело да бъде съдена БНБ/държавата?

Dear Sir/Madam,

.......

As a KTB depositor you can start legal proceeding before the Bulgarian courts against the government for not fulfilling its obligations under the Directive. You can directly refer to the Directive as it is clear, precise, and unconditional as far as the reimbursement sum and payout delay are concerned.

Ето това последното да можеше да се избегне... тази работа с БГ съдилищата е загубена кауза

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  Тия все повече ми приличат на работниците в ОЦК, Арсенал и други. Ако слушкат и целуват ръка, може и да им дадат аванс за Коледа, да си купят пиленце и да си свият една баничка

Ми то пирамидката така е устроена - отдолу са работниците, отгоре са банкерите Като се срутят основите, рано или късно падат и тея от върха

Коментар

Хубаво де, близо съм бил - 1,6 млрд. За мен е супер нормална разлика.
                    Няма накъде да се изравнява повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                      Ако да, би ли им писал пак да питаш дали биха препоръчали завеждане на дело при условие че на българския съд ше му отнеме 3 години да приключи делото (ако не ти мине черна котка път)
                      Това не е за ебавка, а за рев
                      По Европата за една година са се извървили всичките инстанции...Тук 3 години е оптимистичният вариант.Ако живеехме в нормална държава нямаше да е проблем да осъдиш БНБ за месеци + материални и нематериални вреди.
                      Last edited by andy2000; 29.08.2014, 20:22.

Коментар

• Тия все повече ми приличат на работниците в ОЦК, Арсенал и други. Ако слушкат и целуват ръка, може и да им дадат аванс за Коледа, да си купят пиленце и да си свият една баничка

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Такаааа, кой казваше, че не можело да бъде съдена БНБ/държавата?
                          Ти мое да съдиш, даже мое и да осъдиш, въпроса е че накрая пак ще останеш с пръст в телесно отверстие Това отговор на твое писмо ли е? Ако да, би ли им писал пак да питаш дали биха препоръчали завеждане на дело при условие че на българския съд ше му отнеме 3 години да приключи делото (ако не ти мине черна котка път)

Коментар

Последно като гледах разликата между депозити и кредити беше около 2-3 млрд лева, което е напълно нормално.".

http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
                              Позволи ми да не се съглася с част от анализа ти . Преди няколко дни направих един коментар, в смисъла на това, че при относително добър баланс бавенето може да има оздравителен ефект за банката. Грубо при 5 млр. депозити в банката изтелянето на 1 при средна лихва по депозитите дава ръст на маржа близо 2% .ако към този ръст прибавим и поножаването на лихвите като цяло на депозитите .. още 3.5% което не е законно за взички депозити .. това прави почти 250 милиона за 6 месеца .. приход печалба .. ако кредитите се обслужват нормално. ,..... ако допуснем, че е избикнал действителен проблем за банката .. породен от това че банката е работила през много нисък марж това е вариант за спасяването й. От къде би могъл да дойде проблема? Ами ако "ти" обрано работиш през 1% и всички банки бутнат лихвите с процент надолу ... понеже те работят през 5-6-7% и могат да си го позволят "ти" отпадаш от пазара и най до рия вариант е да задържиш положението такова ако можеш .. за да не започнеш да работиш на загуба поне. А не е изключено и проблема да дойде от само един кредитор .. голям ... да кажем някой с 300 милиона кредит. А това че ще пуснат парици на хората според мен значи, че трябват малко пове парички ... демек депозитната тежест в банката все още е голяма ..
                              Ъхъмм, на теория си прав, на практика - никакъв шанс.Ако КТБ стои затворена 6 месеца тази печалба от маржа по кредити/депозити няма да покрие и 1/5 от обезценките. Кредитите ще спрат да се обслужват и ще стане мазало. Виж как за един месец отписаха около 100 милиона...Как става това?Кои кредити бяха класифицирани като "загуба" и бяха провизирани на 100%? И това е само за месец...

Коментар

Спада в кредитирането е полужително защото тези депозити които бяха изтеглени не са необходими и най-вероятно тези депозити ще отидат за потребление (нови коли, имоти, компютри, телефони, храна и тн.) .

Притеснително е защото в цяла Европа банките се оплакват от свиване в кредитите. А както вече знаем банковата система е стабилна когато има постоянно хора които внасят пари в нея и които теглят пари от нея. Ако едно от двете условия спре а в нашият случай спрът и двете и внасянето на нови пари в банковата система и тегленето на кредити това води до системен риск !
                                Спад/свиване в кредитирането значи само едно.Сети се сам какво.
                                Изтеглените пари щели да отидат за нови коли, имоти, компютри, телефони и храна? Тегля си парите и почвам да маам кралски скариди всеки ден докато цъкам белот на новата S5-ца и гледам турски сериали на 50-инчовия си телевизор,а? Едва ли...
                                Последно като гледах разликата между депозити и кредити беше около 2-3 млрд лева, което е напълно нормално."Ако едно от двете условия спре" няма да се появи системен риск,а просто банките ще трябва да си размърдат мозъчетата и да видят как работят колегите им на запад.

Коментар

Working...
                                X