IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
    Позволи ми да не се съглася с част от анализа ти .
    Принципно съм съгласен с теб депозитната маса в цялата банкова система е доста както не веднъж съм казвал и принципно контрулирано изтегляне на част от тази маса би помогнала за банковата ни система но не и при забавяне на кредитирането.

Но като цяло си направил много хубав анализ с който съм сгласен браво.
    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
      Спада в кредитирането е полужително защото тези депозити които бяха изтеглени не са необходими и най-вероятно тези депозити ще отидат за потребление (нови коли, имоти, компютри, телефони, храна и тн.) .

Притеснително е защото в цяла Европа банките се оплакват от свиване в кредитите. А както вече знаем банковата система е стабилна когато има постоянно хора които внасят пари в нея и които теглят пари от нея. Ако едно от двете условия спре а в нашият случай спрът и двете и внасянето на нови пари в банковата система и тегленето на кредити това води до системен риск !
      Позволи ми да не се съглася с част от анализа ти . Преди няколко дни направих един коментар, в смисъла на това, че при относително добър баланс бавенето може да има оздравителен ефект за банката. Грубо при 5 млр. депозити в банката изтелянето на 1 при средна лихва по депозитите дава ръст на маржа близо 2% .ако към този ръст прибавим и поножаването на лихвите като цяло на депозитите .. още 3.5% което не е законно за взички депозити .. това прави почти 250 милиона за 6 месеца .. приход печалба .. ако кредитите се обслужват нормално. ,..... ако допуснем, че е избикнал действителен проблем за банката .. породен от това че банката е работила през много нисък марж това е вариант за спасяването й. От къде би могъл да дойде проблема? Ами ако "ти" обрано работиш през 1% и всички банки бутнат лихвите с процент надолу ... понеже те работят през 5-6-7% и могат да си го позволят "ти" отпадаш от пазара и най до рия вариант е да задържиш положението такова ако можеш .. за да не започнеш да работиш на загуба поне. А не е изключено и проблема да дойде от само един кредитор .. голям ... да кажем някой с 300 милиона кредит. А това че ще пуснат парици на хората според мен значи, че трябват малко пове парички ... демек депозитната тежест в банката все още е голяма ..
      действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Кое от двете, последно? Защо го намираш за положително?
        Спада в кредитирането е полужително защото тези депозити които бяха изтеглени не са необходими и най-вероятно тези депозити ще отидат за потребление (нови коли, имоти, компютри, телефони, храна и тн.) .

Притеснително е защото в цяла Европа банките се оплакват от свиване в кредитите. А както вече знаем банковата система е стабилна когато има постоянно хора които внасят пари в нея и които теглят пари от нея. Ако едно от двете условия спре а в нашият случай спрът и двете и внасянето на нови пари в банковата система и тегленето на кредити това води до системен риск !
        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Такаааа, кой казваше, че не можело да бъде съдена БНБ/държавата?

Dear Sir/Madam,

Please find below the reply to your enquiry. Please note that the advice given by Your Europe Advice is an independent advice and cannot be considered to be the opinion of the European Commission, of any other EU institution or its staff nor will this advice be binding upon the European Commission, any other EU or national institution.

Thank you, Mr Gingell, for contacting Your Europe Advice.

According to Directive 94/19/EC, as amended by Directive 2009/14/EC on deposit-guarantee schemes as regards the coverage level and the payout delay, the Bulgarian government should have already stepped in and reimbursed depositors up to the sum of 100 000 euro (or its equivalent in another currency such as BGN).

The government should have done this within 20 days after the Bulgarian Central Bank intervened, appointed financial controllers and suspended KTB s activities on 20 June 2014. The European Commission has already sent a letter insisting on the implementation of EU law and the deposit guarantee legislation.

As a KTB depositor you can start legal proceeding before the Bulgarian courts against the government for not fulfilling its obligations under the Directive. You can directly refer to the Directive as it is clear, precise, and unconditional as far as the reimbursement sum and payout delay are concerned.

Коментар

кредитирането съвсем е замряло през Юли това реално е полужително от една страна но от друга е притеснително за банковата система.
            Кое от двете, последно? Защо го намираш за положително?

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
              но ако БНБ и държавата запитат "Иска ли някой да ни помогне в таз ситуация, да не посочвам, пък ако някой иска.... няма да забравим това" аз съм убеден, че ще има и наши и чужди кандидати не един
              Никъв шанс, бро! Тва да не ти е комунизма?

Коментар

• Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнение
                А кво правим с негарантираните-например с префернциална лихва?Министъро каза-за ВСИЧКИ!
                И тези с над €100К ще могат да теглят 1000-2000 лв, те така или иначе ще си получат до €100К ако КТБ фалира.
                Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

Бре бре какъв си ми умник мамин
                  Първо батак батак.. колко да е батак?
                  После, държавата и БНБ могат да направи сделката привлекателна за много банки
                  стига да имат желание.
                  Иначе много ясно, че никой няма да се изтъпани кат въшка на чело и да каже Я ви тука те едни милиарди но... виж как всички бяха готови да помогнат на ПИБ ако си спомняш. Та.. имало как
                  Според мен е абсолютно недопустимо, без някакви основателни причини да се бавят гарантираните пари на хората с месеци.

Иначе в България се говори много... има много експерти, но те освен да приказват, друго не правят. Всичките тия хора получават огромни заплати, без да вършат никаква работа. Освен това си ходят на почивка в най критичната ситуация. За това просто нямам думи, очевидно тези хора нямат никакъв морал.

Според мен това са просто едни паразити, които са ги сложили на сладки позиции, за да вършат работа на някой... но този някой не е БГ народа.

Умишленото чакане в момента... води до загуби в икономиката... кой ще ги връща после тия пари?! Въпросните експерти ли?!... или за по лесно, ще си напечатат няколко милиарда. Явно това смятат да направят.... и накрая прогнозите за падането на борда ще се сбъднат.

Освен това по примера на други мизерни държави като България, се знае, че не може да има вечен борд.

Коментар

• Първоначално изпратено от viva Разгледай мнение
                    Хахаха. Ще ме умориш!
                    Я да гадаем сега - понеже не можеш сам да разбереш какво пише и питаш или просто от нещо напълно рутинно, публикувано преди близо месец, се опитваш сам да създадеш уж някаква "новина"
                    Това е побликувано днес просто тези данни ги изнасят с 1 месец назад.

29.08.2014 Финансови и надзорни отчети - данни за банковата система и групите банки към юли 2014 г.

Ако се чудиш какво искам да ти кажа с тях.

Кредитирането през Юли е отбелязало 0% ръст ! Което значи че кредитирането съвсем е замряло през Юли това реално е полужително от една страна но от друга е притеснително за банковата система.

Другата интересна цифра e спад от 290 милиона при привлечените средства.

И другото интересно е че Активите на КТБ и ТБ Виктория се оценяват на 7 милиарда лева !
                    Last edited by chronos; 29.08.2014, 17:43.

Коментар

Лихви каквито и да дадат, хората ще бягат, освен това се оскъпява спасяването. Бат Ваньо Костов ви каза как - държавна гаранция + таксичка от 10% при теглене или превод, за период от 6 месеца, + пазарна УИХВА
                      Другото е да ги купи стабилна банка - примерно Уникредит, SG или там Париба.. и тогава народа ще е споко
                      Костофф дрънка глупости.
                      От де държавата ще намери пари за депозитите+разплащателните сметки?????
                      Това е все едно държавата да изкупи всички депозити -10% комисион.
                      Ако имах депозит в тая банка щях да съм първи на опашката по тая схема.
                      И какво значи пазарна лихва?? 10% на година ли? Пак е малко.
                      Кой ще я плащатая лихва?? Костофф ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от viva Разгледай мнение
                        Хахаха. Ще ме умориш!
                        Я да гадаем сега - понеже не можеш сам да разбереш какво пише и питаш или просто от нещо напълно рутинно, публикувано преди близо месец, се опитваш сам да създадеш уж някаква "новина"
                        Казах ти, че си жалък, ама ти не. Просто ако бонус ти паднел от небето, това било. На нищо не се бил надявал завалийката
                        +1

Коментар

http://bnb.bg/bnbweb/groups/public/d...1407_a6_bg.pdf

Тези данни четохте ли ги вече ?
                          Хахаха. Ще ме умориш!
                          Last edited by chronos; 29.08.2014, 17:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Що да бягат? Ако има гаранция и яснота относно портфейла от кредити аз не виждам проблем и няма да бягам.Лихвите от март бяха с около 1%-2% над пазарните, ще се избият.Съмнявам се друга банка да се занимава да купува КТБ-то.
                            Що да бягат ли? Абе ти на луд ли се правиш бе човек? Ми щото шубето е голем страх. Няма тука рационално мислене. има шубе. Нали ги видиш "инвесторите" във форума. "ПАРИ В БЪЛГАРИЯ ПОВЕЧЕ НЕ!"
                            После, в КТБ свърши тая с Уихвата. Вече уихвата няма да е по-голяма от останалите и .. ако ми дават същата лихва и аз ше бегам от там много ясно.
                            Няма как банка, която се спасава от държавата да продължава да дава лихви много над средните.

А това че не вярваш някой да я купи.. ако чакаме някой да излезе и да каже АЗ , много ясно че няма да стане, но ако БНБ и държавата запитат "Иска ли някой да ни помогне в таз ситуация, да не посочвам, пък ако някой иска.... няма да забравим това" аз съм убеден, че ще има и наши и чужди кандидати не един

Коментар

• http://bnb.bg/bnbweb/groups/public/d...1407_a6_bg.pdf

Тези данни четохте ли ги вече ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                                И коя стабилна банка в БГ ще се сългаси да поеме тоя батак?! Аз ще ти отговоря... никоя... до сега нито една "стабилна банка", не излезе с предложение... седят и чакат... всички седят и чакат... не е ясно какво чакат... можеби чакат да умрат депозиторите...
                                Бре бре какъв си ми умник мамин
                                Първо батак батак.. колко да е батак?
                                После, държавата и БНБ могат да направи сделката привлекателна за много банки
                                стига да имат желание.
                                Иначе много ясно, че никой няма да се изтъпани кат въшка на чело и да каже Я ви тука те едни милиарди но... виж как всички бяха готови да помогнат на ПИБ ако си спомняш. Та.. имало как

Коментар

Working...
                                X