IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Лъско Разгледай мнение
    А не може ли да се ускори малко работата?
    В смисъл, сега докато още чакаме, да се пъснат предварително данъчни ревизии на депозитарите в банката, така че за няколкото месеца до края на тази година да приключим с тази част и догодина да може да се разплаща?
    Отделно, може да се разплащат само парите, за които депозитарите могат да докжат произхода им, а останалите да не се изплащат. Така ще се намали и необходимата сума.
    Обаче, за това трябва първо да почнем с ревизиите на хората, после ще е по-лесно да се разплаща.
    Бойко ти ли си?

Какви ревизии какви 5 лева бе, това е банка да не е данъчна полиция? Като искат ревизии, е там данъчните да се самосезират от къде Веждичката има пари и да го проверяват. Това, как щели да доказват хората произхода на парите си преди да ги теглят може да го роди само убава жълта тиква расла в Банкя.
    Аз съм убеден, че ако пробват, ще бъдат осъдени за тормоз. Не можеш да караш на ред хората да доказват от къде имат парите си и да им ги бавиш с този аргумент. Това и по комунистическо не е било. Реда е обратен. Ако има съмнения за някого, първо се събира информация, образува се предварително производство и тогава се разследва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лъско Разгледай мнение
      А не може ли да се ускори малко работата?
      В смисъл, сега докато още чакаме, да се пъснат предварително данъчни ревизии на депозитарите в банката, така че за няколкото месеца до края на тази година да приключим с тази част и догодина да може да се разплаща?
      Отделно, може да се разплащат само парите, за които депозитарите могат да докжат произхода им, а останалите да не се изплащат. Така ще се намали и необходимата сума.
      Обаче, за това трябва първо да почнем с ревизиите на хората, после ще е по-лесно да се разплаща.
      Какви са тия безумици, които чета тук.....какви ревизии, какви 5 лева!? Защо изобщо трябва да се правят ревизии на депозантите в КТБ, с какво тези депозанти са по различни от всички останали? Съществува някаква презумция, че тези които са вложители в КТБ са придобили парите по нечестен начин или че не са си платили данъците, така ли!? Изобщо как може някой да си помисли такива неща и още по странно е как може някой да се върже на това.....ами нека щом ще е ревизия, тогава да се направи такава на целокупното българско население /както писа някой по долу/

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
        Това което се случва пред очите ми е просто невероятно... преди тази епопея с КТБ... и аз си вярвах, че сумите до 100 хиляди евро са гарантирани.
        А на другите комунистически лъжи от рода на:
        Демократична държава
        Правова държава
        Част от европейското семейство
        Европейските ценности
        Законите
        Демокрацията
        ......и т.н. малоумни простотии и глупости - вярваш ли?

Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
        А какво би станало ако пари няма и системата не е ликвидна... тогава предполагам, хората ще трябва да чакат по 100 години да си вземат "гарантираните" депозити.
        100 години?
        Ти си оптимист!

Глупостта е безкрайна.....нека си чакат.
        Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

Коментар

Големия проблем е че се гаврят с дребните вложители... уж до 100 хиляди евро гарантирани... а реално погледнато и 1000лв. не са гарантирани.

Ако някой има спешна нужда от пари за лекарства, при това положение сега, може да умре... и после кой ще е виновен?!... или другия вариант е да се надене на фирмите за "бързи кредити"... и да им стане вечен длъжник.

Това което се случва пред очите ми е просто невероятно... преди тази епопея с КТБ... и аз си вярвах, че сумите до 100 хиляди евро са гарантирани. Което разбира се означава в някакви обозрими срокове...

Всичко това се случва, без някакъв сериозен външен проблем (примерно някакво по сериозно природно бедствие), случва се при твърдения, че нашата банкова система е изключително ликвидна и пари има бол. А какво би станало ако пари няма и системата не е ликвидна... тогава предполагам, хората ще трябва да чакат по 100 години да си вземат "гарантираните" депозити.
          Абе стига сте ревали бе. Имал спешна нужда. Еми както не веднъж съм казвал, да си е разделил парите в поне две банки като знае, че може да има спешна нужда.
          Ако е рекъл господ да умре, даже и да намери пари, ще излезе че няма наличност от лекарството или пък нещо друго.
          Изобщо, писна ми да ми обясняват, как точно па КТБ е пълна с некви социално слаби и пенсионери "къде чекат да си изтеглат парите та да си купат кюмюр"

Коментар

• Според мен такива ревизии няма да има, първо защото отнемат много време и второ, защото в банката има "наши хора"
            Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• А не може ли да се ускори малко работата?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                Ама те и сега ни обясняват, че всичко е наред.Излизат и всичко казват,че всичко е 6!
                Просто сме си овце и такива ще си останем.
                Аз това нещо го виждам... и се чудя на хората които им вярват.

Винаги задавам един и същи въпрос... след като всичко е наред... какъв е проблема да пуснат хората да си изтеглят парите?! (част от парите)

След като не могат да го направят, при това месеци наред... значи има някакъв проблем, който става все по сериозен с всеки изминал ден. А като гледам, не се и готвят да изплащат пари... до тук само приказки и лъжи.

Коментар

случва се при твърдения, че нашата банкова система е изключително ликвидна и пари има бол. А какво би станало ако пари няма и системата не е ликвидна... тогава предполагам, хората ще трябва да чакат по 100 години да си вземат "гарантираните" депозити.
                  Ама те и сега ни обясняват, че всичко е наред.Излизат и всичко казват,че всичко е 6!
                  Просто сме си овце и такива ще си останем.

Коментар

• Репоман, идеята не е нова и вече се посочи на тези идейни политици, първо да се концентрират върху кредитния портфейл, защото там е измамата и проблемът на банката.
                    Гордън Фрийман, точно така, да направят данъчна проверка навсякъде и да видят откъде произхожда богатството, например, на хората взели решението за проверката (политици и т.н.), че тяхното богатство ми е много съмнително.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                      Много ясно, че е добре за закъсалите да получат някакви средства за живот.

Но из медиите доста нуждаещи се хора казаха, че тази сума няма да ги оправи - ще им стигне само за лекарствата на месец или няма да им стигне за вноската по заемите, нито за студентите в семейството и т.н.

Нямам нищо против да правят данъчни проверки над определени нива, но да е за всички банки. Доста дискриминационно ми се струва да е само в КТБ.
                      Големия проблем е че се гаврят с дребните вложители... уж до 100 хиляди евро гарантирани... а реално погледнато и 1000лв. не са гарантирани.

Ако някой има спешна нужда от пари за лекарства, при това положение сега, може да умре... и после кой ще е виновен?!... или другия вариант е да се надене на фирмите за "бързи кредити"... и да им стане вечен длъжник.

Това което се случва пред очите ми е просто невероятно... преди тази епопея с КТБ... и аз си вярвах, че сумите до 100 хиляди евро са гарантирани. Което разбира се означава в някакви обозрими срокове...

Всичко това се случва, без някакъв сериозен външен проблем (примерно някакво по сериозно природно бедствие), случва се при твърдения, че нашата банкова система е изключително ликвидна и пари има бол. А какво би станало ако пари няма и системата не е ликвидна... тогава предполагам, хората ще трябва да чакат по 100 години да си вземат "гарантираните" депозити.

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
                        Отделно, при достигане на изплащания от фонда на зима, е добре НАП да прави пълни данъчни проверки на средствата на хората с пари над определено ниво, да речем 60 МРЗ (т.е. МРЗ за 5г. труд, което си е доста все пак). Със сигурност ще изникнат нови данъчни приходи и хората ще бъдат по-дисциплинирани за в бъдеще.
                        Ахахаха, ако искаш 12 минимални пенсии, щото и 12 месеца са си много.
                        Имаш ли идея колко време ще отнеме такава данъчна ревизия или само даваш идеи?
                        Имаш ли идея как се развива и осъществява такава ревизия и колко време отнема?
                        Питай някой в НАП, да ти обясни, и телефон имат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
                          Отделно, при достигане на изплащания от фонда на зима, е добре НАП да прави пълни данъчни проверки на средствата на хората с пари над определено ниво, да речем 60 МРЗ (т.е. МРЗ за 5г. труд, което си е доста все пак). Със сигурност ще изникнат нови данъчни приходи и хората ще бъдат по-дисциплинирани за в бъдеще.
                          Тогава НАП да направят пълна данъчна ревизия на всички хора с пари над определено ниво във ВСИЧКИ банки. Така ВСИЧКИ хора ще бъдат по-дисциплинирани, а не само тези с пари в КТБ. А това МРЗ за 5г. са си 20 000 лв., тоест не разбрах 20 000 ли са много или 5 г. труд са много? ...Пълни глупости..
                          I am D.Sc who is forced to defend the human race against hostile aliens and OTHER enemies.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                            Нямам нищо против да правят данъчни проверки над определени нива, но да е за всички банки. Доста дискриминационно ми се струва да е само в КТБ.
                            Говоря само в случай, че гарантираните депозити започнат да се изплащат от фонда. То идеята за данъчните проверки и ревизии на физическите лица при изплащане от фонда не е нова, спомена се няколко пъти вече но остана на заден план, защото и изплащането се отложи. Ревизии на физическите лица с депозити във всички банки е нерелевантен въпрос, още повече че няма как да се ревизират толкова много лица наведнъж.

Коментар

След като "Никой не ще 500 лева.".... най вероятно никой нищо няма да получи.
                              Много ясно, че е добре за закъсалите да получат някакви средства за живот.

Но из медиите доста нуждаещи се хора казаха, че тази сума няма да ги оправи - ще им стигне само за лекарствата на месец или няма да им стигне за вноската по заемите, нито за студентите в семейството и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                                Имаш предвид пишещите тук, нали? Относно МРЗ/1000/2000 лв теглене на паари от КТБ през септември. Ама има хора (познавам двама такива) за които това е разликата между мизерия и унижение от една страна, и що годе нормално функциониране, от друга, временно де
                                И аз съм за идеята да се разреши месечно теглене на всеки до размера на МРЗ.
                                Защото:
                                1. Така ще се осигурят средства на хората за живот, за тези които разчитат на тези пари.
                                2. Няма да се нарушава в голяма степен подредбата на кредиторите при евентуален фалит на по-късен етап, в смисъл сумите които ще се изплатят няма да са съществени.
                                Искания за плащане по 1000-2000лв. че и 10000лв. на месец са реално искания за погасявания на депозитите, а това няма как да стане в момента. Важното е, поне хората които наистина имат нужда от пари за живот да ги получат.

Коментар

Working...
                                X