IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
    Защото Българската съдебна система, за къде по елементарни (битови) казуси се мотае с години... че за този случай където има намесени огромни финансови и политически интереси... сигурно ще отнеме около 100 години.

Всеки който праща вложителите на КТБ, към Българския съд... все едно ги праща при Арменския поп.

Това което ще е случи на практика е, че отдавна случая с КТБ, ще е забравен и решен... а делата все още ще са до никъде.
    Моите уважения, но водил ли си някога дело или си говориш по прицип. Ще отнеме време, вярно, но ще си получиш парите и обезщетение даже.

Коментар

• Dnes.bg: "Вучева отново коментира, че ликвидацията на КТБ ще струва най-скъпо на държавата и на обществото. Тя посочи, че това би означавало, че ще се изплатят всички гарантирани влогове, които са в размер на 3,4 милиарда лева, докато във Фонда за гарантиране на влоговете (ФГВ) има 2,2 милиарда лева. Вучева поясни, че по закон ако на ФГВ не му стигат парите, а в случая не му достигат 1,2 милиарда лева".

Хайде сега 3,4 милиарда, нали бяха 3,7 милиарда?

Коментар

• Първоначално изпратено от neofit Разгледай мнение
        Може би не разбрах нещо, защтото чужденец съм...
        Защото Българската съдебна система, за къде по елементарни (битови) казуси се мотае с години... че за този случай където има намесени огромни финансови и политически интереси... сигурно ще отнеме около 100 години.

Всеки който праща вложителите на КТБ, към Българския съд... все едно ги праща при Арменския поп.

Това което ще е случи на практика е, че отдавна случая с КТБ, ще е забравен и решен... а делата все още ще са до никъде.

Накратко може да се каже, че има нещо като негласно споразумение между адвокатите и съдиите... делата да се протакат колкото се може повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          В най-лошия случай - при фалит и отнемане на лиценза на банката, всички говорите за максимален срок края на декември + 20 дни - около 10 януари.
          Хубаво де, ама пропускате възможността да не може да се сформира работещо правителство.Ако ГЕРБ не вземат 110-121 мандата какво правим? РБ са политически трупове и я вземат 10-15 места,я не.Тогава какво се случва? БСП и ДПС дори и по някакви неведоми пътища да правят 121 не мисля,че ще се прегърнат толкова скоро отново.ГЕРБ+РБ+ББЦ ми се вижда доста трудно, с оглед взаимното плюене и непоносимост, поне за пред хората.Та тъпия ми въпрос е откъде на 10 януари идват парите за изплащане на гарантираните пари при фалит?
          Няма да е от фискалния резерв,защото това са падежите по дълга до януари вкл. :
          -4 септември 300 млн. лв.
          -29 октомври 400 милиона лева
          -30 ноември 1,228 млрд. лева
          -12 януари 150 милиона лева
          -15 януари-1,601 милиарда лева
          Кажи речи 3,7 милиарда лева, ако ПИБ не върнат 1,228 млрд. лева, в което се съмнявам.Няма как да ги изкихат накуп.
          Или отиваме на вариант "кабинет на народното спасение"?
          И на мен ми е много интересно това от къде ще дойдат парите....

Не мога да повярвам, че има още вярващи за по-ранно отваряне или някаква подкрепа и тем подобни....
          Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
            Така е.....именно парламента ще реши казуса с КТБ....и варианта добра/лоша банка е най-вероятен по примера на Еспириту Санто......а иначе правителство между ГЕРБ и РБ е най-вероятно, което ще бъде, подкрепяно от ДПС, неофициално разбира се
            Не знам защо изцяло се отказаха от първоначално лансирания вариант Фонда и ББР да встъпят като акционери в КТБ?!
            Да не забравим, че преди да приеме закона за добра/лоша банка, парламента ще смени Искров....така, че не Искрата, а някой друг ще го внесе закона, според мен....

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
              ФГВ няма нищо общо с правителството. В закона си пише и от къде може да се вземат пари. Първо, там вече има не малко, после ФГВ може да изиска предсрочно вноски от останалите банки, трето има активи на КТБ които също могат да се осребрят бързо за около 800 милиона, четвърто ФГВ може да взема заеми от други банки, не съм сигурен дали може да емитира дълг, така че.. не създавай и ти излишно паника. Правителството и НС имат много малка роля тук. Работата си е на БНБ.
              После, това, че няма правителство, не пречи на Искрата да внесе закона за добра банка/лоша банка и да се гласува от парламента дори и без да е излъчено правителство или пък парламента да гласува увеличаване на дълга, внесено от служебния кабитет. Изобщо правителството почти никаква роля няма. Основната е на БНБ и вече на парламента, ако се налагат законодателни промени
              Така е.....именно парламента ще реши казуса с КТБ....и варианта добра/лоша банка е най-вероятен по примера на Еспириту Санто......а иначе правителство между ГЕРБ и РБ е най-вероятно, което ще бъде, подкрепяно от ДПС, неофициално разбира се
              Не знам защо изцяло се отказаха от първоначално лансирания вариант Фонда и ББР да встъпят като акционери в КТБ?!

Коментар

Може би не разбрах нещо, защтото чужденец съм… Обаче, защто не отивате в съда? Видя, най-малко, две възможности за съд:
                1. Креди Агрикол.
                Банката е отделно юридическо лице, значи не носи отговорност за КТБ. Тя няма капиталова дупка дори и според БНБ. Банката отговаря на всички условия за ликвидна подкрепа по модела на ПИБ. Нямат законови пречки за ликвидна подкрепа по казус «Креди Агрикол». Банката не е получила от БНБ ликвидна подкрепа. Затова има преки щети за вложители на Креди Агрикол (нямат достъп до парите си) и непреки щети за вложители на КТБ (банка, коята работи, струва повече от банката, коята е спряна). Щтетите са свързаны директно с дейността на БНБ по казуса. Значи, има начин за съд.
                2. ЗКИ Чл. 36 (2) 1.
                «Българската народна банка задължително отнема издадения лиценз на банка поради неплатежоспособност, когато: не изпълнява повече от 7 работни дни свое изискуемо парично задължение, ако това е пряко свързано с финансовото състояние на банката и по преценка на БНБ не може да се очаква изплащане на изискуемите парични задължения в приемлив период от време…». Най-сложен вопрос е: какво значи «приемлив период от време». Тук можем да приложим Евродиректива, която предполага начало на изплащтане на всички гарантирани влогове след 20 дни от деня, когато банката е преустановила извършването на дейността си. Евродирективата не протиоречи на ЗКИ, а само го уточнява. Значи, за гарантираните влогове «приемлив период от време» е 20 дни. За другите влогове може би и 6 месеца при специален надзор. 20 дни за КТБ и Креди Агрикол вече са минали и «приемлив период от време» не е спазен, значи можете да отправите искане до съда за незакъснительно изплащане на гарантираните влогове или за отнемане на лиценза.
                Извинявайте за руския ми диалект. Надявам се, че смисл е ясен.
                По точка 1 си абсолютно прав. Който има пари в кредит Агрикол, може да си търси правата.
                По точка 2 сме дискутирали и друг път че не попадаме в тази хипотеза. Първо не е ясно кое точно е изискуемо задължение, второ какво е приемлив срок, трето дали може да се смята, че е УСТАНОВЕНО лошо финансово състояние, след като никой не казва какво е финансовото състояние. Тоест БНБ може да каже да, ЩОМ установим какво е, ще отнемем лиценза, ама в момента установяваме Имат право да установяват до 6 месеца

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  В най-лошия случай - при фалит и отнемане на лиценза на банката, всички говорите за максимален срок края на декември + 20 дни - около 10 януари.
                  Хубаво де, ама пропускате възможността да не може да се сформира работещо правителство.Ако ГЕРБ не вземат 110-121 мандата какво правим? РБ са политически трупове и я вземат 10-15 места,я не.Тогава какво се случва? БСП и ДПС дори и по някакви неведоми пътища да правят 121 не мисля,че ще се прегърнат толкова скоро отново.ГЕРБ+РБ+ББЦ ми се вижда доста трудно, с оглед взаимното плюене и непоносимост, поне за пред хората.Та тъпия ми въпрос е откъде на 10 януари идват парите за изплащане на гарантираните пари при фалит?
                  Кажи речи 3,7 милиарда лева, ако ПИБ не върнат 1,228 млрд. лева, в което се съмнявам.Няма как да ги изкихат накуп.
                  ФГВ няма нищо общо с правителството. В закона си пише и от къде може да се вземат пари. Първо, там вече има не малко, после ФГВ може да изиска предсрочно вноски от останалите банки, трето има активи на КТБ които също могат да се осребрят бързо за около 800 милиона, четвърто ФГВ може да взема заеми от други банки, не съм сигурен дали може да емитира дълг, така че.. не създавай и ти излишно паника. Правителството и НС имат много малка роля тук. Работата си е на БНБ.
                  После, това, че няма правителство, не пречи на Искрата да внесе закона за добра банка/лоша банка и да се гласува от парламента дори и без да е излъчено правителство или пък парламента да гласува увеличаване на дълга, внесено от служебния кабитет. Изобщо правителството почти никаква роля няма. Основната е на БНБ и вече на парламента, ако се налагат законодателни промени

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                    Добре някой си разделя парите в 5 банки (за по сигурно). Утре става нещо... някаква аналогична ситуация... и 5-те банки се оказват "замразени".

Както се вижда, след като при 1 (една) банка се мотаят толкова време, значи при 5 банки, ще се мотаят още поне 5 пъти повече време.

Въпросът е защо след като парите са гарантирани, е това умишлено мотаене. Ясно е че банката не може да бъде спасена... тогава за какво се мотаят?! Кого чакат?! Какво чакат?! Всички приказки за спасяване на банката са с цел печелене на време... и това вече е абсолютно очевидно (само за някакви слепи хора не е).
                    Имат право по закон, чакат. Такъв е закона. Законите са за това, за да се спазват. Закона се пише именно за да не се позволява в конкретна ситуация, субективната преценка на един или друг умник ( като хората във форума) да твори безнадеждни глупости. Закона е написан, обсъден, огледан от всички страни и гласуван от всички депутати и се прилага. Като има ограничение 60, караш с 60 и никой не те пита що не караш с 40. Позволено е с 60, караш с 60. Така и тука. Що не изплащат.. еми ще изплащат ако искат. Като не искат, закона позволява, това е.
                    6 месеца е един разумен срок, даващ възможност да се направи цялостен одит, да се даде коректно заключение за състоянието на една банка и да се направи трезва преценка по кой от разписаните в закона сценарии да се процедира ( говоря по принцип, не за конкретния случай) така че закона си е ОК.

Коментар

• В най-лошия случай - при фалит и отнемане на лиценза на банката, всички говорите за максимален срок края на декември + 20 дни - около 10 януари.

Коментар

• Тук много лоша работата.Надежда не виждам за сега.

Коментар

• Представяте ли си ако има данъчна ревизия, какви рушвети ще са. Това е България. Всеки ще може да подкупи данъчните. А данъчните ще мотат хората, за да си плащат. Освен това, ако се проведе тази ревизия, доста хора ще се замислят дали да си държат парите в българските банки.
                          Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Може би не разбрах нещо, защтото чужденец съм… Обаче, защто не отивате в съда? Видя, най-малко, две възможности за съд:
                            1. Креди Агрикол.
                            Банката е отделно юридическо лице, значи не носи отговорност за КТБ. Тя няма капиталова дупка дори и според БНБ. Банката отговаря на всички условия за ликвидна подкрепа по модела на ПИБ. Нямат законови пречки за ликвидна подкрепа по казус «Креди Агрикол». Банката не е получила от БНБ ликвидна подкрепа. Затова има преки щети за вложители на Креди Агрикол (нямат достъп до парите си) и непреки щети за вложители на КТБ (банка, коята работи, струва повече от банката, коята е спряна). Щтетите са свързаны директно с дейността на БНБ по казуса. Значи, има начин за съд.
                            2. ЗКИ Чл. 36 (2) 1.
                            «Българската народна банка задължително отнема издадения лиценз на банка поради неплатежоспособност, когато: не изпълнява повече от 7 работни дни свое изискуемо парично задължение, ако това е пряко свързано с финансовото състояние на банката и по преценка на БНБ не може да се очаква изплащане на изискуемите парични задължения в приемлив период от време…». Най-сложен вопрос е: какво значи «приемлив период от време». Тук можем да приложим Евродиректива, която предполага начало на изплащтане на всички гарантирани влогове след 20 дни от деня, когато банката е преустановила извършването на дейността си. Евродирективата не протиоречи на ЗКИ, а само го уточнява. Значи, за гарантираните влогове «приемлив период от време» е 20 дни. За другите влогове може би и 6 месеца при специален надзор. 20 дни за КТБ и Креди Агрикол вече са минали и «приемлив период от време» не е спазен, значи можете да отправите искане до съда за незакъснительно изплащане на гарантираните влогове или за отнемане на лиценза.
                            Извинявайте за руския ми диалект. Надявам се, че смисл е ясен.
                            Не отиваме на съд, защото очакваме нещата да се решат по-бързо.....не знам в Русия как е, но тук съдебната ни система е всякаква друга, но не и бърза....

Коментар

• http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D...l#.VAT5QaOooTA
                              Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                                Ти нали досега обясняваше колко бързо се прави ревизия на физически лица. Сега пък било бавно и трудоемко. Брей!
                                ЧовекО троли, що му се връзвате

Коментар

Working...
                                X