IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кредитният портфейл на банките нараства с 56% за април на годишна база
    27.05.2008 13:04

Кредитите за фирми и домакинства нарастват с 1,61 млрд. лв. през април 2008 г., или 4,1% на месечна база, до 40,69 млрд. лв., показва статистиката на Българска народна банка. На годишна база ръстът е 55,8 на сто.

Месечният темп на нарастване е по-висок от този за предходните три месеца (1,8% през януари, 2,9% през февруари и 2,2% през март) и се доближава до средния за миналата година, който е на ниво от 4,2%.

Корпоративните кредити се повишават с 4,1% през април до ниво от 25,44 млрд. лв., като на годишна база изменението им е положително в размер на 59,6 на сто. Делът на лошите и преструктурирани кредити в този сегмент е 1,6 на сто при 2 на сто година по-рано.

...

:-)
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=107&id=58732

За който може да чете - човека е казал достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
        Първоначално изпратено от SEBULBA
        Първоначално изпратено от cymru
        Аз вече се обърках тук каква е играта дето 133 са я подхванали.
        Ми мажоритаря изкупува /по мое мнение/ собствени акции. Аре сети се...
        А бе аз знам, че е мажоритаря, ама дали се готви нещо или просто се вдига цената, за да са щастливи акционерите на днешното ОСА, ей това не мога да си отговоря.
        Тия хора са на борсата да спечелят пари, а не от алтруизам...

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA
          ако е вярно, сигнала е интересен
          Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA
            А бе аз знам, че е мажоритаря, ама дали се готви нещо или просто се вдига цената, за да са щастливи акционерите на днешното ОСА, ей това не мога да си отговоря.
            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru

Коментар

• Аз вече се обърках тук каква е играта дето 133 са я подхванали.
                Не-заслужил инвеститор

Коментар

• От в-к Капитал
                  24.05.2008

"Достъпът до привлечен ресурс абсолютно се затрудни и парите са доста по-скъпи по тази причина. "Майките" ни казаха - оправяйте се на местния пазар, ние сме последен източник на финансиране. Те поискаха и свободните ресурси да ги пласираме при тях. Това се случи с почти всички по-големи банки. Тоест те ни дават, когато имаме нужда, но ако имаме свободен ресурс, го държим при тях", коментира Мария Илиева, изпълнителен директор на "МКБ Юнионбанк".

Гладът за пари вече е осезаем и на междубанковия пазар. Левов ресурс се намира трудно и на по-висока цена, защото само две-три банки могат да дават такъв и това са основно българските банки, които нямат ограничения от централите в чужбина, заявиха банкери.
                  От интервю на Цветан Василев
                  02.01.2008

Ще повлияе ли високата лихва на междубанковите пазари на резултата на банката?

Тя влияе положително поради увеличения лихвен доход на банката от пласиране на свободен ресурс. Банката ни е нетен продавач на свободен ресурс.
                  Инвестор
                  20.05.2008

Едногодишният SOFIBOR се повиши с 0,45 процентни пункта до 8,08% вчера спрямо 7,63% в края на март. Спрямо края на февруари ръстът е с 0,5 процентни пункта. През февруари и март тази година големите банки повишиха лихвите по левовите си кредити с до 0,5 процентни пункта. Според експерти, в резултат от поскъпването на левовия ресурс може да се очаква ново повишение на лихвите по кредитите в лева.
                  Необходимо ли е да коментирам?
                  Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                    Днес ще пробием ли 90така? :-))))

Приятен ден на всички!
                    Днес 88.5

Коментар

• Днес ще пробием ли 90така? :-))))

Приятен ден на всички!
                      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Karpatski vulk
                        Добре дошли на гърците в клуба!!!
                        Да си спомним гърците кога идват и кога си отиват :-) Погледнете графиката на СОФИКС за по-голяма нагледност :-)))))))) хахахаха

Успех на всички!

Коментар

• Добре дошли на гърците в клуба!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Karpatski vulk
                            Виждам от февруари до април сме инвестирали 1,56 млн. лв. в акции, май сме хванали СОФИКС на дъното.
                            Бравос!
                            При растящия майски СОФИКС това може да донесе добра доходност.
                            Пичове не знам друго, но ясно си спомням една статия в Инвестора от най-черните дни на БФБ, когато КТБ беше нетен и почти единствен купувач на бая от позициите. Може да е било случайност, но не знам дали някой друг е напълнил 2 бимберика на дъното на Софикс. Та иде реч, че Банката само от тази си инвест, би трябвало да прибави 0,5 до 1 милка към някое от тримесечията. Аз лично не забравям и асет мениджмънта им, който случайно явно..., но пак започна от дъното на софикс...
                            Имам акции и нищо на никой не препоръчвам - просто чат пат си раздвиждам мозъка тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
                              Айде до утре.
                              успехи
                              И на теб ;-)

Коментар

• Айде до утре.
                                успехи

Коментар

Working...
                                X