IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Падна и последния бастион(балон)......сега дали ще я изравнят с капитализацията на другите банки или арабския шейх ще купува

Коментар

• Тук има опасност от свършване на догановите пари и цени от 10- на лева

Коментар

• Първоначално изпратено от benchmark
        Цената на тази акция не е пазарно формирана и това е видно за всички...... ако само за един ден си приберат ордерите 133 и 187 цената ще си дойде на реалните 60 лв. Но това не може да продължава дълго, защото пазара е ефективен и българските и чуждите портфолио мениджъри ще започнат да продават видно надценената КОРП и да купуват другите банки.... например ПИБ.
        Инсайдер видно е от заядливия ти отговор че си доста раздразнен, но какво да направя истината боли най много..... и няма да отговарям в твой стил за да не падам до нивото ти...
        Я вижте колко съм бил прозорлив преди повече от година.....:-)
        Кошмарът на Инсайдера се сбъдна ....:-):-)

Коментар

• Знаете ли как се казва hedge fund-a на ДПС?

Коментар

• Първоначално изпратено от kat
            Чистите пари" и медиите на Ирена Кръстева са на Корпоративна банка
            Екип на Mediapool
            4 Юни 2009

Отговорът е прост – зад Кръстева стоят значителни капитали, които отначало категорично не искаха да се афишират. Те са на "Корпоративна търговска банка" (КТБ), въпреки отклоняваните преки отговори от мажоритарния й собственик Цветан Василев за съпричастността на банката и свързаните дружества в сделките.

ТЦ-ИМЕ, фирма с 15 души персонал и с активи за 145 247 лв. към 2003 г., играе основна роля в следващите трансформации на капиталите, управлявани от Ирена Кръстева. Бившото държавно дружество със затихващи функции е купено чрез Агенцията за приватизация през 2003 г. от фирма "Кен трейд" ЕООД, в която 100% собственик на капитала е "Бромак" ЕООД. Последната компания се притежава еднолично от Цветан Василев. За ТЦ-ИМЕ са платени 2.2 млн. лв.

През 2006 г. БНБ издава разрешение на ТЦ-ИМЕ да придобие 29.06% от капитала на "Корпоративна търговска банка", а заедно със свързаното с нея дружество "Бромак" ЕООД – 98.41% от капитала на банката.

С други думи, КТБ чрез свързаната с нея фирма ТЦ-ИМЕ е съдружник на Кръстева, когато тя решава да купи вестниците на Блъсков.

Това не пречи КТБ да даде заем на "Нова българска медийна група" за купуването на вестниците. Залог за кредита стават 51.11% от дяловете във всяко от дружествата, предмет на покупката, както сочи проверката на прокуратурата.

Замитането на следата

За да не се набива на очи прехвърлянето на капитали на Корпоративна банка в сделките по придобиването на вестници, както и кредитирането на покупката на свързани фирми, и на "изплащането" на отпуснатите заеми, през март тази година "Нова българска медийна група" изкупува дела на ТЦ-ИМЕ и става еднолично акционерно дружество. За целта Кръстева плаща 1.4 млн. лв.

ТЦ-ИМЕ изчезва от собствеността на "Новата медийна група" и тя става единствен собственик – Ирена Кръстева чрез дружеството си "Балканска медийна компания".

Видимата връзка Кръстева – Корпоративна банка е скъсана. Вестниците са купени със заеми от банка, както установи проверката. Заемите са изплатени.
            Целта на Корпоративна банка

Може да се приеме, че банката, или притежателите на капиталите в нея, се стремят към медийно влияние. Петте притежавани от Кръстева вестници плюс телевизия, разпространявана чрез кабел в цялата страна, са сериозен ресурс за публично влияние. Ако се следи редакционната им линия, тя е еднозначно в услуга на премиера, на БСП и на ДПС.

По-съществен интерес банката има към сделката на ИПК "Родина" за строежа на нова сграда на НАП. Самият Цветан Василев заяви пред медии, че евентуалното строителство ще става с кредити, но отрече те да бъдат отпуснати от Корпоративна банка поради "конфликт на интереси" от неговото участие в управата на ИПК.

За силното влияние на Корпоративна банка в сегашните политически среди говори и фактът, че в последното раздаване на държавни постове, извършено от тройната коалиция, човекът на Цветан Василев – Емил Атанасов – влезе в Комисията за финансов надзор като отговарящ за застрахователния сектор. В течение на пет години Атанасов е бил изпълнителен директор на свързаната с Корпоративна банка финансова къща "Фина-С".
            http://www.mediapool.bg/show/?storyid=152947&srcpos=1
            Това за новина ли го броите! Както се казва то си е публична тайна.
            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Чистите пари" и медиите на Ирена Кръстева са на Корпоративна банка
              Екип на Mediapool
              4 Юни 2009

Отговорът е прост – зад Кръстева стоят значителни капитали, които отначало категорично не искаха да се афишират. Те са на "Корпоративна търговска банка" (КТБ), въпреки отклоняваните преки отговори от мажоритарния й собственик Цветан Василев за съпричастността на банката и свързаните дружества в сделките.

ТЦ-ИМЕ, фирма с 15 души персонал и с активи за 145 247 лв. към 2003 г., играе основна роля в следващите трансформации на капиталите, управлявани от Ирена Кръстева. Бившото държавно дружество със затихващи функции е купено чрез Агенцията за приватизация през 2003 г. от фирма "Кен трейд" ЕООД, в която 100% собственик на капитала е "Бромак" ЕООД. Последната компания се притежава еднолично от Цветан Василев. За ТЦ-ИМЕ са платени 2.2 млн. лв.

През 2006 г. БНБ издава разрешение на ТЦ-ИМЕ да придобие 29.06% от капитала на "Корпоративна търговска банка", а заедно със свързаното с нея дружество "Бромак" ЕООД – 98.41% от капитала на банката.

С други думи, КТБ чрез свързаната с нея фирма ТЦ-ИМЕ е съдружник на Кръстева, когато тя решава да купи вестниците на Блъсков.

Това не пречи КТБ да даде заем на "Нова българска медийна група" за купуването на вестниците. Залог за кредита стават 51.11% от дяловете във всяко от дружествата, предмет на покупката, както сочи проверката на прокуратурата.

Замитането на следата

За да не се набива на очи прехвърлянето на капитали на Корпоративна банка в сделките по придобиването на вестници, както и кредитирането на покупката на свързани фирми, и на "изплащането" на отпуснатите заеми, през март тази година "Нова българска медийна група" изкупува дела на ТЦ-ИМЕ и става еднолично акционерно дружество. За целта Кръстева плаща 1.4 млн. лв.

ТЦ-ИМЕ изчезва от собствеността на "Новата медийна група" и тя става единствен собственик – Ирена Кръстева чрез дружеството си "Балканска медийна компания".

Видимата връзка Кръстева – Корпоративна банка е скъсана. Вестниците са купени със заеми от банка, както установи проверката. Заемите са изплатени.
              Целта на Корпоративна банка

Може да се приеме, че банката, или притежателите на капиталите в нея, се стремят към медийно влияние. Петте притежавани от Кръстева вестници плюс телевизия, разпространявана чрез кабел в цялата страна, са сериозен ресурс за публично влияние. Ако се следи редакционната им линия, тя е еднозначно в услуга на премиера, на БСП и на ДПС.

По-съществен интерес банката има към сделката на ИПК "Родина" за строежа на нова сграда на НАП. Самият Цветан Василев заяви пред медии, че евентуалното строителство ще става с кредити, но отрече те да бъдат отпуснати от Корпоративна банка поради "конфликт на интереси" от неговото участие в управата на ИПК.

За силното влияние на Корпоративна банка в сегашните политически среди говори и фактът, че в последното раздаване на държавни постове, извършено от тройната коалиция, човекът на Цветан Василев – Емил Атанасов – влезе в Комисията за финансов надзор като отговарящ за застрахователния сектор. В течение на пет години Атанасов е бил изпълнителен директор на свързаната с Корпоративна банка финансова къща "Фина-С".
              http://www.mediapool.bg/show/?storyid=152947&srcpos=1
              Мненията изразени в този форум са лични и не прадставляват препоръки за покупко- проджаби на финанс

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                Първоначално изпратено от wannarock
                и аз съм заложил на финансовите
                ама до резултатите от стрес-теста нищо не се знае
                и след резултатите също
                В живота никога нищо не се знае. Едно е сигурно - той свършва :-)
                ще ти дадем приз на оптимист на 2009-та
                Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                  и аз съм заложил на финансовите
                  и след резултатите също
                  В живота никога нищо не се знае. Едно е сигурно - той свършва :-)
                  МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• и аз съм заложил на финансовите
                    и след резултатите също

Коментар

• Книжата на най-големите представители на финансовия сектор на стария континент – Barclays, Deutsche Bank, Credit Suisse, BNP Paribas, Credit Agricole и Societe Generale, се търгуваха с повишения. Причина за това даде най-голямата компания за кредитни карти в САЩ American Express, която отчете по-голяма печалба за тримесечието в сравнение с пазарните прогнози.
                      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Спасителят от пустинята
                        http://www.capital.bg/show.php?story...p=0#storystart

Коментар

• И ти ли броиш пари.....
                          Щото ВЪТРЕШНИЯ мълча доста време по темата - и той броеше....
                          Минавах покрай Гарибалди преди седмица и от вътре - звън на чаши и аромат на пури...Колектива пирува награда......
                          и тук браво......

Коментар

Първоначално изпратено от ssss
                            Първоначално изпратено от INSIDER-A
                            Първоначално изпратено от хималайски бик
                            Много яка банка, инсайдер.
                            Банковата система беше минус 35% като пеалба февруари ако не ме лъже паметта...
                            Не знам как да го коментирам това, затова ще си замълча.
                            Да. По-добре си замълчи ;-)
                            Мълча си. Даже мислено съм паднал на колене
                            Не е нужно да сменяш Бога си само заради отчета :-)
                            Не бе. Друго ме смълчава мене...

Коментар

• Първоначално изпратено от ssss
                              Първоначално изпратено от INSIDER-A
                              Не е нужно да сменяш Бога си само заради отчета :-)

Коментар

Коментар

Working...
                                X