IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
    ................. ама ти наистина ли си мислиш, че 90% от средствата на държавните предприятия са в КТБ

доста промити мозъци има дори и в този форум
    Ми за всички държавни предприятия не знам, вероятно не, и за това си прав. Обаче според Moody's /който въпреки всички забележки не е някой местен Кольо, Наско или Страти/ НЕК има поне 600 млн. лв. в КТБ като депозити и пари по разплащателни сметки, в същото време виси с 150 млн. евро по падежиращ кредит от БНП Париба. Най-нормалното, дет се вика, е със собствените си пари да си погаси кредита ,за да няма дертове. Ама не става - сега търси ново, очевидно скъпо финансиране - с банков кредит от синдикат, или облигация в последствие, щото тия 600 млн., дето уж ги има, май ги няма. Или май ги има, ама КТБ май няма откъде да им ги даде, че да ги върне. Мила родна картинка...

Коментар

ако имаш по-голямо плащане ще трябва да правиш от 5 банки преводи ли???

и трябва постоянно да прехвърляш пари от едната сметка в другата за да не надхвърляш 20% от свободните пари в една сметка

Емии... няма пълно щастие!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        не си ме разбрал нещо.
        90% достига при някой държавни предприятия, а не общо за всички ...
        ако имаш по-голямо плащане ще трябва да правиш от 5 банки преводи ли???

и трябва постоянно да прехвърляш пари от едната сметка в другата за да не надхвърляш 20% от свободните пари в една сметка

Коментар

................. ама ти наистина ли си мислиш, че 90% от средствата на държавните предприятия са в КТБ

не си ме разбрал нещо.
          90% достига при някой държавни предприятия, а не общо за всички

това за промитите мозъци го оставям без коментар...

Коментар

• Тук някои разбирачи са започнали да влизат в ролята на Пешо Млекаря.
            А щом и Бубито е тук, работата е ясна.

Коментар

Доколкото схващам одобряваш това, значителни държавни средства да са концентрирани в една банка, тя да ги ползва за финансиране предимно на свързани лица, да навлиза мощно във все повече и повече бизнеси в БГ, някой дори ги монополизира, и в това си разрастване чрез медийната си империя да започва намеса и във висшата политика и управлението на държавата?
              Е, аз не го одобрявам!
              Трябва да има разумна граница - до 20-25% от свободните средства на държавните фирми да са в една банка, а не над 90%.
              Иначе стават уродливи изпълнения.
              Ами те колко процента са? Коя банка би се оставила да разчита на ресурс само от държавни структури? Нали при всяко разместване на политическите пластове ... банката заминава. КТБ има сериозни партньори. Друг е въпроса, че ресурса от държавата е по-евтин... Като ти дават защо да не вземаш.. Като си изтеглят част от ресурса, ще ползват малко по-скъп от партньори или от пазара, докато преструктурират някои активи... Нищо обезпокоително не виждам. Само болни мозъци се упражняват, четейки стари учебници, по форумите.

Коментар

...
                Е, аз не го одобрявам!
                Трябва да има разумна граница - до 20-25% от свободните средства на държавните фирми да са в една банка, [="4"]а не над 90%.[/SIZE]

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                  Дано да не стане. Защото ще се повтори практиката с тимаджийските едно към едно.

Коментар

• http://www.spekulanti.com/pazari-ma/...na_pok_doverie

Коментар

• Тази позиция става все по интересна. До сега стоях на страна, но може и да размисля

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                        Абе, защо никой не коментира това:

"Руската ВТБ Капитал е придобила 9,9% от Корпоративна търговска банка"?

Толкова ли е маловажно?!
                        Споменахме я в тема Булгартабак....
                        За мен е интересно как ще мине увеличението на капитала и процента на записването ..
                        Технически купувача, когато купи големият пакет от 10 % , държеше близо 7К акции на 97 лв , за над 650 хиляди лева , близо пет минути след сделката ...
                        Същите тези бройки се появиха и когато акцията се изстреля над 90-92 лв...

та според мен тези акции ще си търсят купувач или ще крепят цената или ще я качат във върховете .... ,но целта е за нагоре...
                        Имам акции и права.....
                        Не е препоръка....

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                          Абе, защо никой не коментира това:

Толкова ли е маловажно?!
                          За мен е супер интересна, защото тези пари , които се освободиха от продажбата на акции от КТБ, вероятно ще бъдат насочени към други покупки на борсата

Коментар

• Абе, защо никой не коментира това:

Толкова ли е маловажно?!

Коментар

и кое е притеснителното, че не мога да разбера???

................. въпреки, че не съм съакционер с мустака

навярно визираш последното изречение в статията:

скоро, скоро .................. колко скоро ще е това скоро, че след 20 дни са изборите

нима си мислиш, че следващото правителство ще се съобрази с райковите мераците да обслужи плевнята и прокопито
                              Доколкото схващам одобряваш това, значителни държавни средства да са концентрирани в една банка, тя да ги ползва за финансиране предимно на свързани лица, да навлиза мощно във все повече и повече бизнеси в БГ, някой дори ги монополизира, и в това си разрастване чрез медийната си империя да започва намеса и във висшата политика и управлението на държавата?
                              Е, аз не го одобрявам!
                              Трябва да има разумна граница - до 20-25% от свободните средства на държавните фирми да са в една банка, а не над 90%.

Коментар

• Спокойно. Корпоративна е със сериозен гръб. Дори група овце да започнат хаотично движение, това няма да се отрази на банката. Ликвидност има достатъчна. Пък ако трябва може да се преструктурира собствеността. Собственика има много сериозни и надежни партньори.
                                Лошо е ако някой се е вгледал в закупените нови структури...., но това е проблем на акционерите, а не на на клиентите на банката... Част от активите могат да се отвържат. Все пак са взети на далавера...
                                А каквито и правила да се направят, ще има търгове и който дава най-добри условия, той ще привлече най-много държавни средства.
                                Тази банка не е проблем, по-скоро някои други....

Коментар

Working...
                                X